×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българите върнали Бойко Борисов в джипа, защото е най-адекватния лидер, но Радев ще ни управлява


Българите върнали Бойко Борисов в джипа, защото е най-адекватния лидер, но Радев ще ни управлява
Радослав Бимбалов изтъкна, че президентът дестабилизирал властта по поръчка на Кремъл, а Явор Дачков разкри най-големите престъпления на „Продължаваме промяната“
03 Октомври 2022, Понеделник, 09:58 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Боя се, че без евтиния руски газ Европа ще стигне там, където е България, коментира Явор Дачков, според когото и на тези избори провалът е за САЩ

На тези избори българите оттеглят подкрепата си за предишния победите - „Продължаваме промяната“. Това е загуба за доскоро управлявалите партии. Хората се върнаха в тази политическа безизходица от поредица от избори и решиха да се обърнат отново към Бойко Борисов като най-адекватен лидер. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Слави Василев.

„Не знам как да го опиша след вдигнатите юмруци и виковете. Хората се отдръпнаха от „промяната“, защото всичките обещания, които дадоха, не намериха по някакъв начин реализация в хода на тяхното управление“, добави той.

Според последните данни на „Маркет линкс“ ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ имат общо 120 мандата, съобщи пък водещата.

„На тези избори участваха само твърдите електорати, но това не са хора, обединени около някакви идеи. Раздутата администрация гласува и връща Борисов в джипа“, каза писателят Радослав Бимбалов.

„Стабилно управление може да има само между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ с подкрепата на още една партия като „Демократична България“, но Кирил Петков и Асен Василев бламираха снощи подобно нещо“, коментира журналистът Явор Дачков.

„Не мога да разбера какъв е този цирк, който „Продължаваме промяната“ разиграва, тъй като не виждам никакви различия между тях и ГЕРБ. Те започнаха да крадат от първия ден на своето управление, т.е. аргументът „ние сме срещу корупцията“ никак не важи и престъпният начин, по който прекъснаха договора с „Газпром“, за да купуват руски газ през посредници вреди на всички българи. Това е една от най-безобразните им далавери“, добави той.

„Този патос за некорумпираност издиша. Нямат никакви различия и за войната в Украйна. Това, което снощи направиха, е да оцелеят тактически, защото ако влязат веднага в коалиция с ГЕРБ, означава да се самоубият политически. Оттук нататък те ще падат само надолу, защото са неопитни политици, много слаба опозиция. Те са некомпетентни“, отсече Дачков.  

ГЕРБ не биха се хванали да правят правителство, което ще бъде пометено от зимата криза, прогнозира той.

„Бъдещото правителство ще е отново на Гълъб Донев. Не виждам кой ще направи редовен кабинет в това Народно събрание“, добави Василев.

„Целта да се стигне до дестабилизация, която идва от Кремъл, е изпълнена прекрасно от човекът, който започна акцията за сваляне на първото редовно управление след толкова години власт на ГЕРБ и ДПС. Това е президентът Радев. Той ще продължи да управлява България при един изключителен несигурен момент за цяла Европа. Най-опасно е това – че ще бъдем в безтегловност“, каза пък Бимбалов.

„Президентът е архитект на „Продължаваме промяната“ и затова да се подозира, че има проруски симпатии е най-малкото смешно при това, което направи. Тези избори показаха абсолютния крах на западната пропаганда. „Америка за България“ наля около 400 млн. долара от началото на прехода, за да отгледа някакви послушни хора, които да следват американската политика и те се провалят“, коментира Дачков.

В този парламент има едно сериозно мнозинство, което не ще ястребска, отвратителна пропаганда от Запада, подчерта той.

„Дачков е преживял катарзис. От много силни проевропейски позиции да отидеш на такива ...“, заяви писателят. 

„Упорките ви са ми познати. Измислел съм ги преди 20 години. Кажете за какво е платила Русия, както аз публикувам списък на всички хора, които вземат пари от Америка“, отговори Дачков. 

Той изтъкна, че в НПО-то, което разпределя парите у нас влизат бивши американски посланици и дори хора от Белия дом.

Журналистът показа и карта на Сирия, на която се вижда територията, окупирана от САЩ. 

„Там са най-големите находища на газ, зърно и вода. Когато те говорят за нарушаване на държавен суверенитет в други страни, хората естествено се възмущават. Казват „вие прилагате двоен стандарт“. Освен това аз съм живял по време на комунизма и помня много добре комунистическата пропаганда, която от желание да избоде очите, изписва вежди на Запада“, коментира той.

„Ние го идеализирахме по такъв ужасен начин, както сега идеализират много хора заради западна пропаганда. Резултатът от тези избори беше точно това – отказ на хората да се връзват на тази история, която ни вкарва в история и във война“, подчерта Дачков. 

„Очаквах дори българите да гласуват още повече за „Възраждане“ и за партиите, които имат различен прочет „б.а. на събитията“, защото тази теза, че Кремъл управлява в България и че Румен Радев е проводник на тези интереси, е необходима на партиите, които се числят към Запада“, заяви Слави Василев.

„Те имат нужда да създават страх, че България едва ли не, ако не избере „промяната“ и „Демократична България“, ще се върнем 30 години назад и Путин ще ни командва. Няма човек, който да го вярва това, освен в ръководствата на партиите, които имат нужда от този страх“, добави той.

„Знам каква е отговорността, която президентът ще трябва да носи. Сега горещият картоф през идващата зима ще му го прехвърлят на него. „Продължаваме промяната“ вчера много удобно казаха, че българите са им отредили роля на опозиция и ще трябва да си понесат тази отговорност, знаейки много добре, че цялата попара, която надробиха, ще трябва друг да им я сърба“, коментира политологът. 

„Няма алтернатива на европейския път на България. Боя се обаче, че без евтиния руски газ, който изграждаше германската индустрия в продължение на 50 години, Европа ще стигне там, където е България, а не ние до Брюксел“, заяви Дачков. 

„Бойко Борисов е най-големият избраник на американците. Глупаво е да се мисли, че ГЕРБ ще направи завой към Русия. Ние скъсахме с Москва и това е факт. Тези връзки няма да се възобновят. Голяма глупост е обаче да се лишим от евтин природен ресурс. Америка няма да изтърве България, защото е прифронтова държава. При изостряне на конфликта в Украйна тя ще държи всички управления“, каза още той.




15
Коментара по темата
15.
Га га гаааа
03.10.2022 17:40:51
2
5
Да плюем вече 33 години срещу една съседна на нас православна държава с която сме и исторически обвързани, защото сме се оставили някой си да ни промие мозъка през тези години е пълно самоубийство.
Това е и една от основните причини да сме в политическа криза и икономическа разруха.
Без национално самосъзнание и рационални икономически решения, които да следват единствено държавните ни интереси, а не чужди такива особено на държави от други континенти, няма да намерим правилния път за развитие.
За жалост към днешна дата, това практически няма как да се постигне.
Целта на глобалистката пропаганда е да унищожава и обезличава цели нации и съответно държави.
14.
Scrooge McDuck
03.10.2022 14:03:29
4
6
Дачков и Василев го разпиляха този грантаджия. За 400 милиона това е най лошата инвестиция в историята, а по-лошо за нас е, че освен потрошени пари се разказа играта на една държава и след 30 години сме на изходна позиция отново. "Винаги с Германия, никога против Русия." Цар Борис 3
13.
Гражданин
03.10.2022 12:45:30
8
11
Радев се гушна с Бойко за сваляне на правителството на Продължаваме промяната, затова фатмака е най доволен,че ще има още служебни кабинети под неговото ръководство
12.
Полицай
03.10.2022 12:09:27
4
24
Бойко в затвора крадлив пожарникар.Пак ли ще ни докараш до просешка тояга и ще прогониш младите по чужбина .Рева като жена когато ще задържаха. В Белене ти е мастото. Долу герб шайка престъпници.
11.
Пурко
03.10.2022 11:10:51
3
27
Изборите са едно мероприятие, което ,по закон, трябва да се проведе.
Всичко останало е корупция, манипулация, и изнудване.
Бог да пази България!
10.
Мис Вселена да мъ гали по корема
03.10.2022 10:54:03
4
6
Бимбалов от Замунда Банана Бенд и Явор Кулезич, който дълги години припяваше на Костов... Явно анализаторире са кът

Все лежа си под палма и мечтая аз дядо Мраз да дойде тука и да са качи на власт и тогава ще стане празник всеки ден аз ша искам, той ша дава, няма има аз проблем! Отсега съм си направил малък списък аз к'во да му поискам като дойде той на власт. Дядо Мраз, дядо Мраз, дядо Мраз, ела! Смело ша гласувам да са качиш ти на власт - дядо Мраз на власт! Аз ша искам, ти ша даваш от голямата торба! На власт - дядо Мраз на власт! Аз ша искам, ти ша даваш тия следните неща: Искам Клаудия Шифър да ми готви боб, искам Арнолд Шварценегер да ми стане верен роб, искам още да бъда вечен президент на държава, в която долара не струва цент! Искам аз да съм вдовец на богат харем, искам още "Мис Вселена" да мъ гали по корема, искам аз да изпълни той този скромен списък като са качи на власт! Дядо Мраз на власт. Искам аз на власт да дойде истинския дядо Мраз, пак на власт-дядо Мраз на власт, ала истински да бъде, а не като у вас
9.
:) :) :) до 5
03.10.2022 10:52:37
4
24
Какъв електорат, колега?
Само 25% гласували. И "победителите" имат 25% от тия 25 %.
Просто хората не искат да ги правят вече на глупаци и отново, и отново, и отново да ги карат да гласуват за едни и същи.
Или за прокситата им...
8.
Кретен
03.10.2022 10:51:03
6
36
Кой крадял? Кажи на кой са дадени плажовете, кой фирми правят пътищата, кой е отговорен за спортната зала в Бургас, за обществените поръчки в ръцете на едни и същи фирми, успеха на спец съда, изкарайте бизнеси те на всички от Сик на светло, за кюлчета и пистолети
7.
мислещ
03.10.2022 10:49:44
6
22
Да слушам Явор Дачков !? По-приятно ще е да си продупча тъпанчетата с тъп молив !
6.
КОГАТО
03.10.2022 10:48:52
0
13
видях колко сте близки с тези които плювахте,разбрах какви помияри сте........
5.
Хахахаха
03.10.2022 10:39:12
4
40
Адекватен лидер?!?!??
Електората е прост и неграмотен. Не, че ония е адекватен.
4.
Titi
03.10.2022 10:38:30
14
38
Докато Б.Борисов е начело на ГЕРБ,ще си ходим на избори през 6 месеца.Все още общински центрове се ръководят от негови кадри,схемите за крадене през обществени поръчки не са прекратени.Така че положението не е розово А иначе по медиите ни само бълват тъпотии за Русия и се мъчат да убедят 70%от русофилския народ че САЩ и НАТО са миролюбиво. Затова е толкова голяма активността.
3.
Дернев
03.10.2022 10:23:20
11
15
"Няма алтернатива на европейския път на България" , но това се отнася и за всички европейски страни. Включително и Русия. Но на Европа без НАТО. НАТО е причината за войната в Европа. НАТО ще е причината за участие на европейци във войната с Китай, която назрява. НАТО ще е причината за 3СВ, започнала от Европа или Тайван. Не на НАТО. Да на Европа за европейците гарант за мирът в Европа и света от съюза надве равностойни армии на СЕЩ и Русия.
2.
Най-точно
03.10.2022 10:20:26
9
46
го е казал този, писателят...
Раздутата администрация връща Борисов в джипа !
Всичко останало са празни приказки, талаш !
1.
Дааа
03.10.2022 10:05:37
4
48
Не само всички досегашни политици трябва да се махат. Всички брадясали "анализатори" по телевизиите също!
Да спрат да облъчват хората с глупости
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори