×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Таквор Бохосян: Детска болница „Мама и Аз“ София е безспорно необходим проект в интерес на бъдещето на България


Таквор Бохосян: Детска болница „Мама и Аз“ София е безспорно необходим проект в интерес на бъдещето на България
Проектът предвижда изграждане на напълно нова многоетажна сграда в обособен парцел, проектирана специално и единствено с тази цел и функция
30 Септември 2022, Петък, 14:40 ч.
Автор: Пресцентър "Търговска лига"

Инициативата за тази болница е наша дълбоко осъзната национална и социална отговорност, заявява Бохосян

Изпълнителният директор на „Търговска Лига“ Таквор Бохосян обяви, че възнамерява да изгради в София болница за българските деца с 28  високотехнологични клиники и отделения – всички особено важни и полезни за майчиното и детско здравеопазване. От изявлението му стана ясно, че вече е получил предварителната подкрепа за проекта на 3 големи политически сили, които ще участват в следващия парламент.

Ето какво още обяви Таквор Бохосян:

Уважаеми българи,

Скъпи български семейства,

Благородното и искрено намерение да построим детска болница в столицата произтича от нашата грижа и стремеж, бързо, да осъществим много модерен проект в служба на децата и родителите. Ние, в голямото семейство на Търговска Лига, също сме родители и вярваме в нашите възможности! Ние не сме и не можем да бъдем безразлични към продължаващата, десетилетия, агония и мизерия!  

България е единствената държава в Европейския съюз, която няма специализирана национална детска болница.

По данни на Световната банка детската смъртност в България за 2020 г. (на деца под 5 години) е една от най-високите в ЕС – 6 деца на 1‘000 раждания. Единствените страни с по-лоши резултати са Румъния (7) и Малта (7) при средно за ЕС – 3.5. Много фактори влияят на детската смъртност: стандарт и начин на живот, качество на храната, образование и грижа на родителите и т.н., но най-голямо значение имат качеството и достъпът до специализирана съвременна медицинска помощ.

Историята на темата за изграждане на национална детска болница в София – скандалите и сега действащите ретроградни сили срещу нашия чист и честен проект, са всички добре известни и не заслужават внимание! Въпреки широкия обществен и политически отзвук, обаче,  реален напредък по изграждането и реализацията няма! Всяка година, родителите на хиляди болни български деца търсят лечение в чужбина, като за целта ежедневно събираме средства чрез благотворителни кампании.

Защо ние сме готови да носим тази огромна отговорност?

Преди да отправим заявлението за разрешение (вх. № ЛД-00-5/31.08.2022 г.), ръководството на групата се допитахме до нашите над 2‘500 образовани и висококвалифицирани служители и техните семейства – лекари, инженери, архитекти, биотехнолози, фармацевти и професионалисти по медицински грижи и огромна група последователи на модерното развитие в страната и чужбина:  как си представят доброто детско здравеопазване и имат ли сили да реализират проекта ‚Мама и Аз‘ в София за няколко години. Получихме огромна подкрепа и насърчения, заедно с много ценни съвети, предложения и обещания за безплатен извънреден труд, ако и когато започне реализацията.

Фирмената група на Търговска Лига се развива вече 31 г. Ние сме сигурни и предвидими. Имаме 25-годишен опит в проектирането и изграждането на високотехнологични специализирани лечебни заведения, медицински научноизследователски центрове и GMP-сертифицирани фармацевтични производствени комплекси. Търговска Лига е доказан, голям национален инвеститор в здравеопазването, който никога нищо не е приватизирал: нито един завод, нито едно аптечно предприятие, нито една болница или учебна база. Нашето Архитектурно и Строително Бюро ‚Хелвеция‘ е получило редица професионални награди в България. Работи за огромни болнични проекти в Китай и Индонезия.  Достигнатата уникална за страната и призната отвъд Балканите и в ЕС експертиза е водеща компетенция в проектирането, строителството и усъвършенстването на модерни болнични сгради! Трябва, обективно, да е гордост в София и Родината.

Българският Кардиологичен Институт е признат, в страната и чужбина, отличен управител на специализирани и многопрофилни, високотехнологични болници и уважаван научноизследователски център за ръководство в съвременната медицинска практика и болнична помощ.

Всички наши проекти през последните 31 години са прозрачни и растящи пред очите на обществото. (Български Кардиологичен Институт, Сърце и Мозък Плевен и Бургас, Чайкафарма Висококачествените Лекарства, АСБ Хелвеция, ДаллБогг: Живот и Здраве). 

Какво планираме и очакваме?

Да изградим болница за българските деца с 28  високотехнологични клиники и отделения – всички особено важни и полезни за майчиното и детско здравеопазване.

Проектът предвижда изграждане на напълно нова многоетажна сграда в обособен парцел, проектирана специално и единствено с тази цел и функция – да обслужва само детската болница. ‚Мама и Аз‘ в София ще приема и лекува,  разбира се, деца и подрастващи от цялата страна, особено по-тежки случаи, за които не може да бъде намерена адекватна експертна помощ на регионално ниво. В напреднало сътрудничество, вече установено, с водещите центрове по майчино и детско здраве в Европа и Съединените щати, тази мечта ще стане реалност в следващите три години.

Трябва ясно да заявим, че финансовите условия за лечение в ‚Мама и Аз‘ ще бъдат същите както в държавните болници. Лечението на всички деца ще се заплаща от НЗОК, съгласно разпоредбите на българското законодателство. Допълнително заплащане от родителите за лечението на техните деца не се предвижда. От лекарите в  ‚Мама и Аз‘ очакваме и ще направим необходимото за тяхното пълно посвещение на качеството в диагностичната, лечебната и научноизследователската работа.

 Обществото за сега ?!?

Важна новина е, че получихме предварителната подкрепа за проекта на 3 големи политически сили, които ще участват в следващия парламент. А отношението към проблемите на детското здравеопазване у нас е най-критичният тест за готовността на политиците да управляват и решават проблемите на здравеопазването в цялата страна.

Нашата корпоративна и лична отговорност:

Инициативата за болница "Мама и Аз" е наша дълбоко осъзната национална и социална отговорност! Сигурни сме, че ще бъде посрещната с неподправен ентусиазъм от цялото общество. Частните болници са лицензирани по същия законов ред, както всички други държавни и общински болници и по-често са двигател на прогреса и развитието в медицината.

Когато България е посочена като най-бедната страна във всички класации на ЕС и е изправена пред огромни политически, социални, финансови, отбранителни и технологични предизвикателства, дълг на българските предприемачи е да инвестират в обществено безспорни и срочни каузи за Родината (Тихомир Каменов обяви в Ню Йорк намерението си за създаване на фондация ,Мама и Аз‘). 

Нашата цел е най-доброто за нашите деца, в нашата Родина, сега! 

Уверени сме, че тази цел е постижима. Доказват го нашите 34 екипа по спешна медицина 7/24/365 (без държавна субсидия) и най-важното: два и половина милиони пациенти на Българския Кардиологичен Институт и "Сърце и Мозък", които ни вярват.

Частните болници в България са български болници – част от националното богатство. В частните болници работят достойни български лекари и медицински персонал, често обучавани и уважавани от водещи световни експерти. В частните болници на България се диагностицират и лекуват все повече и повече български пациенти, които свободно и убедено са ги избрали и най-важното – при високи клинични резултати и силно задоволство.

Откровено казано, този проект не отменя, а подпомага и съкращава времето до създаването на държавна национална детска болница: най-малко защото има още дузина педиатрични специалности, които ‚Мама и Аз‘  няма капацитет да покрие. Както държавата не може сама да постигне всичко, така и никой частен инвеститор, още по-малко, може да посрещне всички здравни потребности. Държавата трябва ентусиазирано да приеме нашата протегната ръка. Липсата на педиатри и специалисти по детско здраве у нас е факт и за това имаме силна програма за напреднала квалификация на български лекари във водещи световни медицински центрове в Европа и Съединените щати. Готови сме да посрещнем желанието на всеки лекар да работи в съвременни условия, да развива своите знания, талант и умения. Ние винаги създаваме силен екип, с техника „на една ръка разстояние“ и всички възможности за точни мултидисциплинарни решения в полза на пациентите, сега в полза на нашите деца.

С подкрепата на обществото, Търговска Лига може да реализира нашата голяма обща мечта за модерна специализирана детска болница в София.

Таквор Бохосян

Главен Изпълнителен Директор 

"Търговска Лига – Глобален Аптечен Център"

 


В категории: Бизнес


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори