Рецепта за крем супа от тиква с джинджифил и индийско орехче
Пригответе 8 порции за 40 минути
Повечето хора, като чуят за тиква си мислят за печена със захар, варена с мед и орехи или тиквеник. Ако до сега не сте пробвали крем-супа от тиква, значи сте пропуснали много. Опитайте това течно злато и ще установите, че вкусът на супата от тиква е богат и завладяващ.
Със сигурност ще стане любимата есенна супа на вашето семейство, а освен това е страшно вкусна и пълна с витамини.
Необходими продукти
500 г почистена и обелена тиква
1 глава лук
2 картофа
1 морков
¼ глава целина
½ ч.л. настърган пресен джинджифил
¼ ч.л. настъргано индийско орехче
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
готварска сметана
черен пипер
сол
Време за подготовка: 00:15
Време за готвене: 00:40
Порции: 8
Начин на приготвяне
Морковът и целината се настъргват на едро ренде. Задушават се в зехтина с 1 с.л. вода за 2-3 минути. Прибавят се нарязания лук и джинджифила, които също се задушават за кратко. Накрая се добавят пресованите скилидки чесън, разбърква се, прибавят се нарязаните на парчета тиква и картофи. Залива се с 3 чаени чаши топла вода, посолява се на вкус. Оставя се да ври на тих огън докато зеленчуците омекнат, след което сместа се пасира. Разрежда се с вряла вода до получаване на желаната гъстота Добавя се сметаната, индийското орехче и черен пипер. Разбърква се добре и се оставя за още няколко минути на котлона. Сервира се с крутони и украсена с магданоз.
Божинов подкрепи Борислав Михайлов
Хубаво време на морето
Бриджит Бардо отново е приета в болница
Главен прокурор подаде оставка
Тежък разговор между Винисиус и боса на Реал
Баща и син, обвиняеми за трафик на жени, остават в ареста
Реал Мадрид се извини за огромен гаф
Почина член на легендарната група АББА
Млади лекари отново на протест
Преизбраха Петър Кънев за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество
Граждански арест в голям роден град
Китай с позиция относно войната, Си говори с Тръмп
