×
Световно първенство 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Работодатели: Сивата икономика у нас намалява до 21.60%
  • Сръбската армия провежда учение с бойни дронове
  • Фалшив "жандармерист" задигна 1000 лева от баба
  • Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е бил отровен с тежки метали в затвора и рискува да умре, ако не получи подходящо лечение
  • Kитaй cъздaдe хиперзвуков caмoлeт със скорост 9 пъти пo-виcoĸa oт тaзи нa звyĸa
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Виолета Комитова обвини в лъжи ГЕРБ и Промяната, присвоили си нейните заслуги


Виолета Комитова обвини в лъжи ГЕРБ и Промяната, присвоили си нейните заслуги
Водачът на листата на „Български възход” за 2-ри МИР-Бургас даде пресконференция, на която засегна важни за региона и страната теми
27 Септември 2022, Вторник, 23:55 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

В последната седмица от предизборната кампания „Български възход” в Бургас разкрили част от политическите методи, с които някои партии трупали незаслужени дивиденти

Водачът на листата на „Български възход” във Втори МИР Бургас – партията, основана от бившият служебен премиер ген. Стефан Янев – Виолета Комитова, обвини основните си политически опоненти в „приватизирани лъжи”. На брифинг в централата на партията в Бургас тя разкри какво точно има предвид под този термин – присвояването на заслуги от страна на ПП ГЕРБ и ПП„Продължаваме промяната” за дейности, изпълнени по време на служебното правителство и в частност от МРРБ, на което тя бе служебен министър.

В разговор с журналисти тя уточни, че визира няколко конкретни случая със двете партии в предизборната им кампания.

За „Промяната”, че оповестили в предизборния си партиен вестник, че те били „разкрили схемите с АМ „Хемус” – нещо, което самата Комитова направила в рамките на предходния служебнен кабинет.

Относно ГЕРБ пък обясни, че ръстът в цената на тока започнал именно по времето на тяхно управление, когато тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова ни вързала с международната енергийна борса. И именно служебното правителство, в което Комитова участва през 2021 г. е направило всичко възможно да се компенсират фирмите заради скъпия ток, а сега ГЕРБ „присвоява и това”, казва дясната ръка на ген.Янев.

„Тези предизборни лъжи на нашите политически опоненти, аз лично намирам за долнопробни. Те показват абсолютна загуба на достойнство. Бих влязла в съюз с всеки, който ме подкрепя, но „Български възход” няма да се обедини с хора, които лъжат така безочливо”, заяви Виолета Комитова.

Кандидатите за народни представители от листата на "Български възход" за 2-ри МИР-Бургас

Тя подчерта, че държавността изисква от политиците да работят за създаване на правителство и затова „Български възход” ще направи всичко възможно да има такова, защото, по думите ѝ, е много по-добре да има някакво правителство, отколкото държавата да стои в безтегловност по време на всичките пет тежки кризи, пред които сме изправени сега. Комитова даде заявка, че партията на ген. Янев ще работи и за местните избори в състава, в които се явява на сегашните парламентарни.

„Защото сме сформирали екип от хора, които са местни и са добре запознати с проблемите на региона. Тук няма парашутисти, всичко в нашата политика е прозрачно и достъпно за хората, а борбата ни е за решаване на дългосрочни цели, като например демографската криза”, подчерта още водачът на листата за 2-ри МИР-Бургас на „Български възход”.

Комитова представи и основния приоритет на партията, ако влезе в управлението – веднага да се започне работа по Плана за възстановяване. За 6 готови проекта по него са нужни дребни корекции в три закона. И даде пример:

„Има отпуснати средства за санирането на сгради. Нужно е да се промени текст в Закона за етажната собственост. Аз съм го подготвила още като служебен министър, но за 7 месеца управление на „Промяната” този законопроект отлежава на бюрото на редовния министър. Има и средства за ВиК – в България в 21 век все още има населени места, които нямат канализация. Промените в Закона за ВиК съм ги изготвила и предала в МРРБ и също отлежават на нечие бюро”, каза тя.

По време на дискусията всъщност се повдигнаха голям брой теми от местно, национално и геополитическо ниво, като част за решаване в програмата на „Български възход”. Такава например е военният конфликт в Украйна и неговото значение за политиката и развитието на Европейския съюз. Комитова и другите кандидати за народни представители от бургаската листа бяха категорични: Колкото по-бързо приключи по дипломатичен път този конфликт, толкова по-добре за Европа. Но в тази посока засега никой не е поел, по необясними причини.

„Никакво значение няма кой ще победи във войната – дали Русия или Украйна. Виждам края на конфликта и не ми харесва – загубени животи, разрушения... 30 години ще са необходими да се възстанови Украйна - и инфраструктурно, и психически. Виждам Русия, която изпада в тежка рецесия. Виждам и Европа, която също е в рецесия и 10 години няма да излезе от нея. ЕС се разпада пред очите ни и може би точно това е целта на войната – да се разпадне, за да не пречи на разни империи отвъд океана. От нито една война никой не е излязъл щастлив. Всичко това, което виждаме сега, се случва заради слабите политици в ЕС и аз очаквам много скоро – още тази зима, да станем свидетели на едни други процеси на Стария континет. Вероятно ще падат правителства. Вие мислите ли, че на французите, на германците, им се воюва?”, запита Виолета Комитова от Бургас.

За ужасното разделение в последните месеци в България между фили и фоби говори и вторият в листата – Стоян Грозев. По думите му обществото трябва да се обединява за мира, а не да е против или с една от страните в конфликта. „Нужна е дипломация, а тази дума от устата на Кирил Петков аз чух да излиза едва в предизборната кампания”, каза той.

Вторият в листата на "Български възход" - икономистът Стоян Грозев бе категоричен: Това, че България е сравнително малка държава,
не означава, че не трябва да отстоява националните си интереси

Изключително неконвенционален поглед върху обявената наскоро мобилизация в Русия пък имаше шестият в листата – специалистът по национална сигурност Николай Андреев. Той призова хората да се запитат защо е въведена тя. „От една страна Путин трябва да избере и отсее хората в руското общество, които имат негативно отношение към неговата политика. От друга тази мобилизация трябва да се счита като последната протегната ръка на руския президент към ЕС за дипломация. Ако сега лидерите в Европа не се осъзнаят и не започнат да действат към прекратяване на конфликта, ще следва вероятно обща мобилизация, а оттам насетне бъдещето става несигурно”, каза Андреев.

След въпрос на журналисти водачът на листата на „Български възход” даде повече конкретика за разкритите от нея схеми за АМ „Хемус”, вечните мечти за АМ „Черно море” и обхода на Айтос – все теми, изпълнението на които се обещава от политическите опоненти и конкретно ГЕРБ и „Промяната”.

„Сега ГЕРБ твърдят, че ако били на власт, щели да завършат АМ „Хемус” до 2024 г., но служебното правителство им попречило. Истината е следната – за аутобана има подробен устройствен план от 2012 г. До 2021 г. – 9 години, са имали време да работят по проекта. И изведнъж 2 месеца служебно правителство им объркват цялата работа! Когато бях служебен министър в МРРБ видях документацията. Заварихме договори на ГЕРБ за строителство на няколко отсечки. За останалите – 7, 8 и 9, бяха дадени 1 млрд.лв. по инхаус процедурите, а дори не знаем откъде ще минава трасето. За АМ „Черно море”, за която слушаме обещания от 20 години и всеки се съревновава да говори как, ако е на власт ще я направи – там е по-зле. Дори няма разчертано трасе. Ако днес ви кажа, че от утре започвам работа по АМ „Тракия”, мога да ви гарантирам, че ще е готова до 2032 г. – след 10 години. Защото просто толкова време ще е необходимо. Обходът на Айтос също е болезнена тема, използвана от конкретни политици. Постъпилата в МРРБ документация показа, че в общия устройствен план на община Айтос такъв проект дори не е заложен. А иначе някои хора сочат с пръст мен и министерството на регионалното развитие за виновни”, обясни Виолета Комитова.

Тя изрази изненада, че в Бургас основните проблеми, които разкривали хората пред „Български възход” в хода на кампанията, бил липсата на работа и ниските заплати.

„Учила съм в Бургас, но от години не бях идвала. Бях възхитена от работата на Димитър Николов – красив, хубав и подреден град. Не можете да си представите каква беше изненадата ми да разбера, че това са проблемите на хората. А аз си спомням Бургас като индустриален център. Това е едно от нещата, по които трябва да работим в бъдеще”, каза Виолета Комитова.

Основните проблеми в момента са цените, инфлацията и енергийната криза. Никой инвеститор не би дошъл тук,
ако нямаме стабилен микроклимат, какъвто ген. Стефан Янев може да осигури, каза четвъртият в листата на "Български възход" Асен Бонджев (вдясно)

Четвъртият в листата за 2-ри МИР на партията на ген. Стефан Янев пък - активистът Асен Бонджев, който е бивш зам.областен управител на Бургас, заяви, че от ниската избирателна активност, на каквато за съжаление е много вероятно да станем свидетели, ще спечелят само партиите на статуквото - ГЕРБ и ДПС. "Ген. Янев, лично за мен, бе най-добрият министър-председател в модерната история на България", изтъкна Бонджев.

 
Флагман.БГ Рецепта за гол шаран с ориз и орехи на фурна Рецепта за гол шаран с ориз и орехи на фурна 05/12/2022, Понеделник 21:00 0
7 неща, които помагат при безсъние
7 неща, които помагат при безсъние 05/12/2022, Понеделник 20:40 0
Флагман.БГ Камелия предрече смъртта на поп фолка Камелия предрече смъртта на поп фолка 05/12/2022, Понеделник 20:00 4
България Всички новини
Каква е разликата между романтичното и сексуално привличане Каква е разликата между романтичното и сексуално привличане Романтичното привличане обикновено е силно Защо се впускаме в токсични връзки Защо се впускаме в токсични връзки Какво в ума и историята ни ни кара да влизаме и да оставаме дълго време във връзки, които са унищожителни за нас? 3 зодии трябва внимателно да планират бюджета си за декември 2022 г. 3 зодии трябва внимателно да планират бюджета си за декември 2022 г. Радвам се, че ще съм един от признатите фаропазачи, любовта ни с Бургас е взаимна Радвам се, че ще съм един от признатите фаропазачи, любовта ни с Бургас е взаимна Не зная дали обезценяваме думите, но съм сигурен, че ги научихме да не казват това, което означават Рецепта за гол шаран с ориз и орехи на фурна Рецепта за гол шаран с ориз и орехи на фурна Ето този шаран пригответе за Никулден - буквално се топи в устата 7 неща, които помагат при безсъние 7 неща, които помагат при безсъние Фурмите са страхотна храна за похапване преди сън, защото са много богати на натурални релаксанти Какво прави Дани Петканов в Киргизстан Какво прави Дани Петканов в Киргизстан След раздялата с Богданска Дани се превърна в една истинска фитнес машина, придоби дълго чаканите мускули Камелия предрече смъртта на поп фолка Камелия предрече смъртта на поп фолка „Слуша се само по нощни заведения, няма турнета, концерти, лъскави корици на списания с попфолк звезди“, констатира неостаряващата певица Как американското посолство лиши от световна титла шампиона Петър Борисов Как американското посолство лиши от световна титла шампиона Петър Борисов Два месеца дипломатите се гаврят с атлета, спряха го от участие в първенството в Орландо Кое е гаджето на актьора Филип Буков Кое е гаджето на актьора Филип Буков Той е в Барселона, но не е ясно с кого 
Най-големите прахосници сред зодиите Най-големите прахосници сред зодиите Три зодии са сред най-големите прахосници Кои са известните личности, починали през 2022 година Кои са известните личности, починали през 2022 година Сред починалите през 2022 г. политически фигури са Михаил Горбачов (91 г.) и кралица Елизабет Втора (96 г.) Kатастрофа между трамвай и автобус в Истанбул, 19 пострадали Kатастрофа между трамвай и автобус в Истанбул, 19 пострадали Четирима от ранените са в тежко състояние Две 15-годишни българки са изчезнали в Германия, полицията ги издирва Две 15-годишни българки са изчезнали в Германия, полицията ги издирва Двете момичета са били в семейния апартамент в стария град на Мюнхен, около 22 часа в четвъртък вечерта, сутринта вече ги нямало Софи Маринова духна на шопинг в Дубай Софи Маринова духна на шопинг в Дубай Певицата вършее из молове и забележителности Дъщерите на Пеле разясниха какво се случва с Краля на футбола Дъщерите на Пеле разясниха какво се случва с Краля на футбола Лекарите на Пеле от клиниката „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло отрекоха информацията и обявиха, че футболната легенда добре отговаря на наложеното му лечение Мощни взривове в Кривой Рог, Зеленски зове украинците да проявят издръжливост тази зима Мощни взривове в Кривой Рог, Зеленски зове украинците да проявят издръжливост тази зима Руснаците обстрелват Запорожието с ракети Тежкото детство – причината Марая Кери да обожава Коледа като възрастна Тежкото детство – причината Марая Кери да обожава Коледа като възрастна Певицата се стреми да направи празника незабравим Най-богатият човек в Азия - индиецът, напуснал училище едва на 16 г. Най-богатият човек в Азия - индиецът, напуснал училище едва на 16 г. Гаутам Адани е най-големият частен магнат в енергетиката Онкоболен шотландец забрави родния си език и проговори на френски Онкоболен шотландец забрави родния си език и проговори на френски Това се е случило по време на болка
Първан СИМЕОНОВ, социолог Първан СИМЕОНОВ, социолог Кандидатурата на неврохирург не е достатъчно добра за кризисен премиер Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм! - Най-доброто лекарство е да се потопите изцяло в работата си. - Но докторе, аз бъркам бетон! Виц на деня Виц на деня Съдията пита свидетел: - Знаете ли колко ще ви дадат за неверни показания? - Да, обещаха ми едно BMW. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена, която цени себе си твърде ниско, подбива цената на всички жени
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори