×
Световно първенство 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Официално: Любо Пенев вече не е треньор на ЦСКА 1948
  • Коледната елха в Рим грейна, захранвана от... грозни соларни панели
  • Коледният влак от София до Банкя и обратно с най-стария парен локомотив на БДЖ, ще поеме на 17-и декември, в 16:00 ч., двупосочен билет струва 35 лв.
  • "Левски" се разделя с нигериеца Абдулахи Шеху, договорът му е прекратен само три месеца след подписването му
  • Младите хора на възраст 18-25 години във Франция ще получават безплатно презервативи от аптеките, обяви Еманюел Макрон
  • Два грозни соларни панела, захранващи енергоспестяващата коледна елха на Рим разпалиха остра реакция сред италианците
  • Румъния връчи протест на Австрия заради ветото за Шенген
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Севим Али: Силен заряд за успех дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението


Севим Али: Силен заряд за успех дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението
Нашата сила е, че не даваме напразни обещания, но когато поемем ангажимент - работим упорито и последователно за неговото изпълнение, категоричен е водачът за Бургаска област
27 Септември 2022, Вторник, 15:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Партията ни има експертизата, кадрите, опита и авторитета да бъде част от управлението на държавата, което да я изведе от кризите

Севим Али е водач на листата на Движението за права и свободи за 2 МИР-Бургас. Той е един от най-активните политици на партията не само на местно, но и на национално ниво. Бил е депутат в 44, 45, 46 и 47 НС. Повежда отбора на ДПС за трети пореден път. Именно с него идва историческият успех на партията от Бургас за 47-ия парламент, когато печели три депутатски мандата. Флагман.бг разговаря със Севим Али за актуалната политическа обстановка, очакванията на избирателите и какво следва след вота на 2 октомври: 

- Г-н Али, остават броени дни до парламентарните избори на 2 октомври. Кое е най-важното за успеха на кампанията на ДПС в Бургаска област?

- Вярвам и съм убеден, че нашата кампания е успешна и ще постигнем желания резултат. Зад тази моя убеденост стои един екип, на който аз съм водач. Когато тръгнеш в битка, е важно кой ще воюва рамо до рамо с теб. Неведнъж съм казвал, че листата на ДПС в Бургас е истински феномен в политическия живот поради две основни причини. Едната е, че тя е съставена от от млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени. Всеки един от тях е достоен да представлява жителите на Бургаска област в Народното събрание. Това е един силен и работещ екип и ние го доказахме. Няма друга партийна листа в област Бургас, която да е само от местни представители. Това е втората причина, която ни прави горди и изключително отговорни към доверието, което ни оказват ръководството на Движение за права и свободи и нашите избиратели и съмишленици.

На предходните избори постигнахме исторически успех, като получихме доверието на нашите избиратели и изпратихме трима депутати в Народното събрание. А за една успешна кампания е от изключително важно значение доверието на хората в нас, политиците и активистите на Движение за права и свободи.

Ние, кандидат-депутатите сме сред хората постоянно и се стремим да обясним необходимостта от антикризисната програма, която ДПС  предлага за следващите две години. Тя изцяло отразява тревогите и притесненията на хората от задълбочаващите се кризи- политическа, икономическа, енергийна и продоволствена. Един от най- силните ни аргументи, е че дневният ред на българските граждани е дневен ред на нашата партия. В антикризисната програма на ДПС са заложени мерки, насочени към овладяване на кризите в икономиката – инфлация, енергийна и продоволствена сигурност, запазване на производствата, стабилизиране на инвестиционния процес и спиране процеса на снижаване на жизнения стандарт на гражданите. След този период, в зависимост от резултатите, които ще бъдат постигнати, трябва да бъде приета всеобхватна програма за реформи, ускорен икономически растеж и догонващо средното европейско ниво увеличаване на жизнения стандарт на българските граждани

- Кое според Вас ще мотивира хората да отидат да гласуват? Какво активира избиртелите и симпатизантите на ДПС в Бургаска област?

- Първо искам да се обърна към симпатизантите на Движение за права и свободи и към всички български граждани, да не се поддават на информации и социологически проучвания за очаквана ниска избирателна активност. Активността зависи от всеки от нас и от нашата отговорност да упражним правото си на глас по съвест и убеждение.

Нашите симпатизанти, избиратели и приятели от региона познават всеки един от листата на ДПС. Познават ги и преди той или тя да бъде кандидат-депутат. Ние сме били винаги сред тях и в хубаво и в лошо. Познаваме техните проблеми, а те ни имат доверие, защото сме едни от тях. Това е тяхната мотивация, избират един от тях, от тяхната улица или от тяхното село или град.

Нашата сила е, че не даваме напразни обещания, но когато поемем ангажимент - работим упорито и последователно за неговото изпълнение.
Мисля, че особено силен заряд на тази кампания дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението. Не само че сме готови да управляваме, но е задължително в България да има едно силно ДПС, защото партията е гарант за мира, за стабилността и просперитета на страната.

Имаме ясното съзнание, че пред всички кризи, пред които е поставена страната ни, се изисква нашата пълна мобилизация. Доказахме, че сме обърнати към проблемите на хората. Целта ни на тези избори е да запазим трите мандата в Бургаски многомандатен район, както и да имаме остатък за четвърти. Това за нас не е самоцел, но е възможност да помогнем на региона и на всички български граждани.

- Казвате, че ДПС ще има роля в управлението на страната, но повечето политически партии заявиха, че няма да влязат в коалиция с Вашата партия? Откъде идва тази увереност?

- От необходимостта да се спаси държавата от кризите, в които сме затънали и които продължават да ни връхлитат, от политическата логика, която изисква в изключително трудни моменти за народа да се търси съгласие, нормалността и обединението, вместо омраза, противопоставяне и разделение. ДПС има експертизата, кадрите, опита и авторитета да бъде част от управлението на държавата, което да я изведе от кризите, именно сега. ДПС е гарант за сигурност и стабилност както в политическия живот, така и в обществено-икономическите отношения. Искам да подчертая, че участието пряко, или чрез експертиза не е самоцел за ДПС. Целта е добруването на хората и възстановяването на икономиката и държавността. Там е нашата сила!
 
- Кои са акцентите в предизборната кампания на Движение за права и свободи, които директно са насочени към овладяване на кризите и подобряване живота на хората в кратки срокове?

- Антикризисните мерки, които ДПС предлага са насочени в няколко аспекта: Фискална и данъчна политика с мерки за стабилизиране на бюджета и овладяване на инфлацията с инструментите на данъчната, фискалната и парична политики – включително и контрол върху цените на енергоносителите, Социална политика, която предвижда стабилизиране на пенсионната система, изпреварващо инфлацията увеличение на пенсиите, запазване помощите на пенсионерите, компенсация на гражданите и мерки за най-уязвимите социални групи.

Тук специално място имат антикризисните мерки по отношение на енергийната политика, защото това заплашва не само икономическото развитие на страната, но и възможността да се справим както с енергийната, така и с политическата криза у нас, защото на всички е ясно, че енергийната криза се използва за политически цели и печелене на предизборни дивиденти.

За мен е много важен и още един аспект: регионалната политика и местното управление, защото от няколко години, особено в последните 7-8 месеца, държавата абдикира от тези политики и остави общините да се справят сами, по-точно да се гърчат с проблемите, предизвикани от държавата. Става въпрос за мерки, насочени към компенсиране на общините по актуализация на вече започнатите договори за обществени поръчки, актуализация на увеличените разходи за издръжка на общините в следствие на инфлацията и увеличените цени на енергоносителите, строителните материали и продоволствените стоки, подпомагане на социалните дейности на общините – детски градини, домове за възрастни хора, социални кухни, социален патронаж и т.н.

- Като депутат кое ще е онова, за което най-много ще се борите в следващото Народно събрание?

- Моят личен ангажимент е към младите хора. Той минава през реализиране на част от мерките в програмата на ДПС, които  гарантират повече инвестиции и повече работни места, както и премахване на двойния стандарт за малките и големи населени места в страната. Ще се боря за равнопоставеност и по отношение на образованието и здравеопазването, защото това е гаранция, че младите хора няма да предпочитат големия град или чуждата страна за своята реализация. Разбира се, ще продължа да настоявам за повече средства от държавата за пътна инфраструктура в малките общини и малките населени места. Имам ясни и конкретни цели и всеки, който ме познава и познава работата ми като депутат, знае, че няма да отстъпя ни на йота от тези мои цели и с всички парламентарни средства ще се стремя да ги изпълня. Предвид кризисната ситуация на българските граждани, мой ангажимент ще бъде и гарантиране на достатъчно средства за достоен живот.

Убеден съм, че 48-ото Народно събрание ще бъде различно от предходното, защото вярвам, че българските граждани със своя вот ще изпратят достойни личности и политици, които да върнат нормалността и да възстановят диалога, да работят конструктивно и в името на сигурността на хората и стабилността на държавата. Затова апелирам към нашите симпатизанти и избиратели, с бюлетина №1 да изберем с ДПС сигурност и стабилност!
България Всички новини
Куриоз: Мъж подкара със скоба Аудито си в центъра на София Куриоз: Мъж подкара със скоба Аудито си в центъра на София Столичани коментираха с чувство за хумор комичната случка За енергоспестяващата коледна елха на Рим и подигравката на екологизма* с обикновения човек За енергоспестяващата коледна елха на Рим и подигравката на екологизма* с обикновения човек С идеята „а ла Грета Тунберг” – да ползваме слънцето, за да спестим 5 киловата на час, жертваме не само красотата на Рождеството в историческия площад в Италия Министър Минеков за ордена на Вълканов: Смущава ме не само това решение, скоро ще говоря Министър Минеков за ордена на Вълканов: Смущава ме не само това решение, скоро ще говоря В МС продължават да крият как е прието да бъде награден бившият вицепрезидент на "Мултигруп" Предстои топъл, ветровит и дъждовен уикенд Предстои топъл, ветровит и дъждовен уикенд Сняг в началото на следващата седмица Ще спре ли Ердоган нелегалните мигранти след срещата с Радев Ще спре ли Ердоган нелегалните мигранти след срещата с Радев След като Борисов вече не е фактор, турският президент може би е решил да прави достлук с Радев След акция в Сливенско: 11 шофьори са хванати с алкохол за седмица След акция в Сливенско: 11 шофьори са хванати с алкохол за седмица До 11 декември се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици Сигнал до Флагман: Огромна дупка зейна в асфалта на ул. „Сливница” в Бургас (ОБНОВЕНА) Сигнал до Флагман: Огромна дупка зейна в асфалта на ул. „Сливница” в Бургас (ОБНОВЕНА) Молим за съдействие, трошим автомобилите си почти ежедневно, жалват се хората, които живеят в близост Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз 7 души са задържани Защо депутатът Табутов избра „Мис Обзор“ за нещатен сътрудник в парламента Защо депутатът Табутов избра „Мис Обзор“ за нещатен сътрудник в парламента Джесика Гюмишева минала през фирма на народния представител Извънредно: Божанков изгонен от „БСП за България“ след емоционална реч в подкрепа на Украйна Извънредно: Божанков изгонен от „БСП за България“ след емоционална реч в подкрепа на Украйна Жени, деца, цивилна инфраструктура, възрастни и млади в момента са подложени на системен тормоз, терор и геноцид от Руската федерация, обяви той
Симптоми, диагностика и лечение: Какво е известно за заболяването на Селин Дион Симптоми, диагностика и лечение: Какво е известно за заболяването на Селин Дион Според Националната организация за редки заболявания на САЩ, около един на милион души има това състояние Енергоефективна елха "грейна" в Рим Енергоефективна елха "грейна" в Рим Очакванията са на ден да се спестяват по 27 кВтч Правителство в сянка организирало преврата в Германия, ясновидци са замесени Правителство в сянка организирало преврата в Германия, ясновидци са замесени Канцлерът Олаф Шолц определи като много лошо участието на бивша депутатка от „Алтернатива за Германия” в метежа  Меган: Обявяването на годежа ни с Хари беше режисирано реалити шоу Меган: Обявяването на годежа ни с Хари беше режисирано реалити шоу Появиха се първите епизоди от документалната поредица за семейния живот на херцозите Легендарен треньор на ЦСКА почина при тежка катастрофа Легендарен треньор на ЦСКА почина при тежка катастрофа Блъснал се е челно в камион Шок в Украйна след поредните ракетни удари, Кличко заговори за апокалипсис Шок в Украйна след поредните ракетни удари, Кличко заговори за апокалипсис  ООН тръби за масовите екзекуции на украинци от руски военни Часове до решаващия вот за Шенген Часове до решаващия вот за Шенген Единодушно решение има само за приемането на Хърватия Кой измести за кратко Илон Мъск в класацията за най-богат човек в света Кой измести за кратко Илон Мъск в класацията за най-богат човек в света Бернар Арно оглави за часове списъка на милиардерите на Forbes Тревога в еврозоната: Хората очакват все по-висока инфлация Тревога в еврозоната: Хората очакват все по-висока инфлация Това сочат резултатите от последното проучване на институцията Строим магистрала от Варна до Бургас с пари от Брюксел Строим магистрала от Варна до Бургас с пари от Брюксел Върнаха бившия коридор 8 в европейските приоритети
Корнелия Нинова Корнелия Нинова Когато Кирил и Асен отказаха да му козируват, Радев свали правителството Виц на деня Виц на деня - Миличко, излизам да пия по бира с приятелите.
- Алкохолик нещастен!
- Не съм излизал от една година ма!
- Мързелив алкохолик нещастен...
Виц на деня Виц на деня Какво правиш?
- В леглото съм, ям чипс.
- А какво ще правиш, ако съм до теб в леглото?
- Ще ядем чипс заедно.
- Имам предвид аз и ти в леглото, без чипс...
- Ще ида до магазина за чипс.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Носенето на презерватив в портфейла не е знак за предпазливост, а за надежда.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори