×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Севим Али: Силен заряд за успех дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението


Севим Али: Силен заряд за успех дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението
Нашата сила е, че не даваме напразни обещания, но когато поемем ангажимент - работим упорито и последователно за неговото изпълнение, категоричен е водачът за Бургаска област
27 Септември 2022, Вторник, 15:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Партията ни има експертизата, кадрите, опита и авторитета да бъде част от управлението на държавата, което да я изведе от кризите

Севим Али е водач на листата на Движението за права и свободи за 2 МИР-Бургас. Той е един от най-активните политици на партията не само на местно, но и на национално ниво. Бил е депутат в 44, 45, 46 и 47 НС. Повежда отбора на ДПС за трети пореден път. Именно с него идва историческият успех на партията от Бургас за 47-ия парламент, когато печели три депутатски мандата. Флагман.бг разговаря със Севим Али за актуалната политическа обстановка, очакванията на избирателите и какво следва след вота на 2 октомври: 

- Г-н Али, остават броени дни до парламентарните избори на 2 октомври. Кое е най-важното за успеха на кампанията на ДПС в Бургаска област?

- Вярвам и съм убеден, че нашата кампания е успешна и ще постигнем желания резултат. Зад тази моя убеденост стои един екип, на който аз съм водач. Когато тръгнеш в битка, е важно кой ще воюва рамо до рамо с теб. Неведнъж съм казвал, че листата на ДПС в Бургас е истински феномен в политическия живот поради две основни причини. Едната е, че тя е съставена от от млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени. Всеки един от тях е достоен да представлява жителите на Бургаска област в Народното събрание. Това е един силен и работещ екип и ние го доказахме. Няма друга партийна листа в област Бургас, която да е само от местни представители. Това е втората причина, която ни прави горди и изключително отговорни към доверието, което ни оказват ръководството на Движение за права и свободи и нашите избиратели и съмишленици.

На предходните избори постигнахме исторически успех, като получихме доверието на нашите избиратели и изпратихме трима депутати в Народното събрание. А за една успешна кампания е от изключително важно значение доверието на хората в нас, политиците и активистите на Движение за права и свободи.

Ние, кандидат-депутатите сме сред хората постоянно и се стремим да обясним необходимостта от антикризисната програма, която ДПС  предлага за следващите две години. Тя изцяло отразява тревогите и притесненията на хората от задълбочаващите се кризи- политическа, икономическа, енергийна и продоволствена. Един от най- силните ни аргументи, е че дневният ред на българските граждани е дневен ред на нашата партия. В антикризисната програма на ДПС са заложени мерки, насочени към овладяване на кризите в икономиката – инфлация, енергийна и продоволствена сигурност, запазване на производствата, стабилизиране на инвестиционния процес и спиране процеса на снижаване на жизнения стандарт на гражданите. След този период, в зависимост от резултатите, които ще бъдат постигнати, трябва да бъде приета всеобхватна програма за реформи, ускорен икономически растеж и догонващо средното европейско ниво увеличаване на жизнения стандарт на българските граждани

- Кое според Вас ще мотивира хората да отидат да гласуват? Какво активира избиртелите и симпатизантите на ДПС в Бургаска област?

- Първо искам да се обърна към симпатизантите на Движение за права и свободи и към всички български граждани, да не се поддават на информации и социологически проучвания за очаквана ниска избирателна активност. Активността зависи от всеки от нас и от нашата отговорност да упражним правото си на глас по съвест и убеждение.

Нашите симпатизанти, избиратели и приятели от региона познават всеки един от листата на ДПС. Познават ги и преди той или тя да бъде кандидат-депутат. Ние сме били винаги сред тях и в хубаво и в лошо. Познаваме техните проблеми, а те ни имат доверие, защото сме едни от тях. Това е тяхната мотивация, избират един от тях, от тяхната улица или от тяхното село или град.

Нашата сила е, че не даваме напразни обещания, но когато поемем ангажимент - работим упорито и последователно за неговото изпълнение.
Мисля, че особено силен заряд на тази кампания дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението. Не само че сме готови да управляваме, но е задължително в България да има едно силно ДПС, защото партията е гарант за мира, за стабилността и просперитета на страната.

Имаме ясното съзнание, че пред всички кризи, пред които е поставена страната ни, се изисква нашата пълна мобилизация. Доказахме, че сме обърнати към проблемите на хората. Целта ни на тези избори е да запазим трите мандата в Бургаски многомандатен район, както и да имаме остатък за четвърти. Това за нас не е самоцел, но е възможност да помогнем на региона и на всички български граждани.

- Казвате, че ДПС ще има роля в управлението на страната, но повечето политически партии заявиха, че няма да влязат в коалиция с Вашата партия? Откъде идва тази увереност?

- От необходимостта да се спаси държавата от кризите, в които сме затънали и които продължават да ни връхлитат, от политическата логика, която изисква в изключително трудни моменти за народа да се търси съгласие, нормалността и обединението, вместо омраза, противопоставяне и разделение. ДПС има експертизата, кадрите, опита и авторитета да бъде част от управлението на държавата, което да я изведе от кризите, именно сега. ДПС е гарант за сигурност и стабилност както в политическия живот, така и в обществено-икономическите отношения. Искам да подчертая, че участието пряко, или чрез експертиза не е самоцел за ДПС. Целта е добруването на хората и възстановяването на икономиката и държавността. Там е нашата сила!
 
- Кои са акцентите в предизборната кампания на Движение за права и свободи, които директно са насочени към овладяване на кризите и подобряване живота на хората в кратки срокове?

- Антикризисните мерки, които ДПС предлага са насочени в няколко аспекта: Фискална и данъчна политика с мерки за стабилизиране на бюджета и овладяване на инфлацията с инструментите на данъчната, фискалната и парична политики – включително и контрол върху цените на енергоносителите, Социална политика, която предвижда стабилизиране на пенсионната система, изпреварващо инфлацията увеличение на пенсиите, запазване помощите на пенсионерите, компенсация на гражданите и мерки за най-уязвимите социални групи.

Тук специално място имат антикризисните мерки по отношение на енергийната политика, защото това заплашва не само икономическото развитие на страната, но и възможността да се справим както с енергийната, така и с политическата криза у нас, защото на всички е ясно, че енергийната криза се използва за политически цели и печелене на предизборни дивиденти.

За мен е много важен и още един аспект: регионалната политика и местното управление, защото от няколко години, особено в последните 7-8 месеца, държавата абдикира от тези политики и остави общините да се справят сами, по-точно да се гърчат с проблемите, предизвикани от държавата. Става въпрос за мерки, насочени към компенсиране на общините по актуализация на вече започнатите договори за обществени поръчки, актуализация на увеличените разходи за издръжка на общините в следствие на инфлацията и увеличените цени на енергоносителите, строителните материали и продоволствените стоки, подпомагане на социалните дейности на общините – детски градини, домове за възрастни хора, социални кухни, социален патронаж и т.н.

- Като депутат кое ще е онова, за което най-много ще се борите в следващото Народно събрание?

- Моят личен ангажимент е към младите хора. Той минава през реализиране на част от мерките в програмата на ДПС, които  гарантират повече инвестиции и повече работни места, както и премахване на двойния стандарт за малките и големи населени места в страната. Ще се боря за равнопоставеност и по отношение на образованието и здравеопазването, защото това е гаранция, че младите хора няма да предпочитат големия град или чуждата страна за своята реализация. Разбира се, ще продължа да настоявам за повече средства от държавата за пътна инфраструктура в малките общини и малките населени места. Имам ясни и конкретни цели и всеки, който ме познава и познава работата ми като депутат, знае, че няма да отстъпя ни на йота от тези мои цели и с всички парламентарни средства ще се стремя да ги изпълня. Предвид кризисната ситуация на българските граждани, мой ангажимент ще бъде и гарантиране на достатъчно средства за достоен живот.

Убеден съм, че 48-ото Народно събрание ще бъде различно от предходното, защото вярвам, че българските граждани със своя вот ще изпратят достойни личности и политици, които да върнат нормалността и да възстановят диалога, да работят конструктивно и в името на сигурността на хората и стабилността на държавата. Затова апелирам към нашите симпатизанти и избиратели, с бюлетина №1 да изберем с ДПС сигурност и стабилност!




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори