×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: След 2 октомври цените на горивата ще слезнат надолу, на газа също


24 Септември 2022, Събота, 16:41 ч.
Автор: Флагман

Трябва да оправим счупената ни държава, категоричен е Борисов

Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да имаме голяма разлика с другите, за да се справим. Ако разликата е няколко процента ще е рисковано да се вкараме в управлението. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Търговище.

Той призна, че ще е трудно да оправят положението, но припомни предишните кризи, с които управлението на ГЕРБ се е справило.

„Когато дойдохме през 2009 г. беше световната финансова криза, но ГЕРБ беше як и успяхме да измъкнем държавата. После 2013 г. Орешарски доведе до фалит на КТБ, неплащане на енергията на американските централи и бяхме осъдени от руснаците за двата реактора, но ГЕРБ беше як и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме чисти, като сваляхме и дълга и бяхме шампиони в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен излишък“, изтъкна Борисов.

Той припомни и, че по време на неговото управление мигрантският поток е бил овладян заедно с Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Ердоган, докато сега има частично бедствено положение в Свиленград заради мигрантите.

„След 2 октомври с Ердоган много бързо ще го решим този въпрос. Цените на горивата ще слезнат надолу, на газа също – аз имам решение, защото съм го правил 12 години, не приказвам така-така“, обеща Борисов.

Той разказа и как Асен Василев е твърдял пред американското посолство, че ГЕРБ е против присъединяването на Северна Македония в ЕС.

„В същото време аз от Банкя говоря с Урсула фон дер Лайен и гарантирам как това не е вярно. На другия ден се принудихме и внесохме предложение на парламента да подкрепи Френското предложение“, заяви лидерът на ГЕРБ.

И обвини „Продължаваме промяната“, че още не е заявила своя позиция срещу Путин в отговор на мобилизацията и ядрения шантаж.

„Много ме е страх наистина, че всеки ден в атомната централа в Запорожие я атакуват постоянно и сега, когато виждам колко се изнерви обстановката, агресията на Путин е видима и целият демократичен свят сме твърдо решени, че това трябва да приключи. Руският народ ни е приятел, но това, което прави Путин, е извън всякакъв нормален коментар – ядрен шантаж и бой по Запорожие, а тя е изключително близко до нас. Няма как да не съм против човек, който пряко ни заплашва“.

За първи път в историята си България няма подсигурени доставки на природен газ, което значи заплаха за националната сигурност. "Продължаваме промяната" изоставиха енергетика. Това заяви бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова в Търговище, където заедно с лидера на партията Бойко Борисов се провежда среща с избирателите.

"Кризата в енергетиката много пряко засяга всички – цените на тока са непосилни. Ако не бяхме ние от ГЕРБ и СДС да се преборим и да наложим таван на цената за бизнеса, общините болниците, това означаваше фалит на българските общини и бизнеса. Много от политическите ни опонтенти си приписват тази мярка, но тя е възможна благодарение на нас и дори в опозоция спасихме българския бизнес и граждани", категорична беше Петкова.

Живеем в тежки, трудни времена и от гледна точка на въшнополитически фактори, икономика, в такъв момент повече от всякога страната се нуждае от стабилно управление, силен лидер, който да изведе страната от кризите, и такъв силен лидер е нашият – Бойко Борисов.

Петкова разясни и какви ще са енергийните мерки, които ще приложи ЕК. Първата от тях е предложението на ГЕРБ, което вече се случи в България – таван на цената на тока, ЕК иска таван от180 евро на мгвтч.

Втората мярка е солидарност към държави, които са 100% зависими от внос на ток от друга държава. Това не би засегнало България, защото ние сме най-големият нетен износител в региона, но не сме държава износител на 100% за друга държава.

Трета мярка е да бъдат обложени свръхпечалбите на рафинерии, компании за добив на природен газ – 1/3 от печалбата им да отива за бизнеса и битовите потребители. В България това ще засегне рафинерията на „Лукойл“ и „Мини Марица-Изток“. ЕК иска да осигури и ликвидност за важните енергийни предприятия – у нас това са „Булгаргаз“ и „Топлофикация София“. „Булгаргаз“ го оставихме на печалба, а сега то е в ликвидна криза със загуба от 800 млн. лв.




11
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
11
Коментара по темата
11.
Бензин а не вода с добавки
24.09.2022 20:05:09
0
3
Корекция днес в Германия 1,84 Super 95
10.
Аз
24.09.2022 19:53:44
1
18
Боклук мръсен,никога повече Банкянската мутра
9.
....
24.09.2022 19:44:03
1
14
Ей дебил.
И в Европа. Паднаха цените на горивата. От 2.20 в Германия сега е 2.05.
От 2.10 в Франция сега е под 2.00.
От 1.95 в Испания сега е под 1.80.
Обаче сметката ми за ток от 0.33 за юни падна на 0.29 цента за юли и има 4 процента отделно намаление. Педераст дебел кога в БГ са падали цените на тока надолу. Всеки месец юли вдигате нагоре. Трябва всички да се изнесат и да си останете с циганите да си живеете и да си ги командвате. Изроди мръсни.
8.
мръсна тиква
24.09.2022 19:06:41
2
17
тиквата окраде безработните преди няколко години.От всеки безработен лапна по 2000-3000 лева като не им даде полагащите им се обезщетения прилагайки схема в комбина със социалния министър госпожа лъжа Сачева. Хора които имаха преди фалшивикацията на боклуциите боко и сачева пари за обезщетения примерно за една година след промяната това обезщетение стана 6-7 месеца и при положение че взимаш 60 процента обезщетение от заплатата си ако взимаш 1000 лева на борсата обезщетението ти е 600 но ако ти съкратят 4 месеца губиш 2400 които боко крадеца и лъжливата герберастка кучка сачева откраднаха от всеки безработен записан за получаване на обезщетение.
7.
МАНАФЯН
24.09.2022 18:20:38
1
15
МНОГО ОДРЯМАН ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла ☭ БЕ...ГУШИ СЕ, КАТО НАКЪЛВАНА МИСИРКА.....БЕЗПОМОЩНО СЪЩЕСТВО...ШОКА Е ГОЛЯМ...И ПО-ГОЛЯМ ЩЕ СТАВА....МУ-ХА-ХА...
6.
Доктор "Ох боли"
24.09.2022 17:20:36
1
18
"Бойко Борисов: След 2 октомври цените на горивата ще слезнат надолу, на газа също"

Освен да понижава цените Тиквата може и да вдига ерекцията. Затова, който има проблеми в тая област да заповяда в ГЕРБ - много са опитни.
5.
чача
24.09.2022 17:15:46
3
24
хахаха-лъжец!
4.
Спиридон
24.09.2022 17:01:16
3
27
Пак ли тоз,аман от дебили.
3.
?
24.09.2022 16:51:28
0
22
Слезнат ? Няма такава дума!
2.
SEAHORSE
24.09.2022 16:51:26
4
32
Банкянската мутра отново ви омайва, но вече е политически труп , както и крадливата му партия!
1.
Хааа
24.09.2022 16:49:08
5
23
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не се крие, а да се яви на предизборен дебат. Петков направи това от ефира на Дарик радио.
Бих призовал, ако ни слушат от ГЕРБ, Борисов да си покани който и да иска от неговите хора и да стане двоен дебат - ние с Асен и Борисов, с който иска друг, обяви Петков.


Посочи, че това ще е истински дебат, защото извън това ГЕРБ хвърлят лозунги и говорят лъжи. "Ето сега ние сме готови и излизаме, но трябва да е с Борисов. Защото въпросът е, че който решава в една партия какво да се случва не трябва да се крие зад хората", обясни Петков.


В хода на интервюто той два пъти призова ГЕРБ "ако слушат" да дойдат на дебат по всякакви теми, определени от водещия го. "Но истината е, че според мен Борисов го е страх, сам го е страх, сега ще го е страх да излезе и някой с него", заключи Петков.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори