Рецепта за вкусни руладини със свинско и бекон
Ето как да си ги приготвим у дома
Необходими продукти:
Свинско (врат или филе) - 700 г
Бекон (пушен, на ленти) - между 5 и 8 бр.
Праскова (малка) - 3 броя
Сол (на вкус) - 1 .. 1,5 ч. Л.
Кубче бульон
Растително масло (за пържене) - 1 супена лъжица
Розмарин (прясно клонче, по избор)
За соса
Заквасена сметана - 2 супени лъжици
Хрян - 1 супена лъжица, ако е на прах или едно малко коренче, настъргано
Приготвяне:
Измийте прасковите, а от месото махнете костите и нарежете на малки парченца. Поръсете със сол и подправки, които са ви любими и начукайте предварително добре месото. На парче месо сложете половин лента бекон, а върху него 3-5 резенчета праскова, като после завиете на ролце и омотаете с конец. Загрейте тиган с олио и изпържете руладините, после сложете бульон в тигана и оставете да си къкрят под капак на средна температура за около 15 минути. Направете соса, като след задушаването извадете месото, изцедете бульона от тенджерата и го оставете да се охлади, а после сложете сметана и хрян към него. Залейте с него руладините и сте готови. Да ви е сладко!
Защо синът на Милен Цветков отиде на протестите
Милиони живеят в студени домове: България е сред уязвимите страни
Николай Василев: Най-щедрият, дядоколедовски бюджет доведе до най-големите протести от десетилетия
Наталия Киселова: Смяната на председателя на НС отвори духа от бутилката
Миризмата на тялото издава от какво сте болни
Натали от „Ергенът” била в паралелни връзки с мъж и жена
Сърдечни заболявания и диабет остават водещи причини за издаване на ТЕЛК през 2025 г.
Домашна лимонова торта - най-вкусният празничен десерт
Google премахна AI видеа с герои на Disney
8 лъжи, в които „Сексът и градът“ ни накара да вярваме
Адвокат на Васил Божков осъди прокуратурата да му плати 400 хил. лв.
Боровец и Банско отново сред най-изгодните ски курорти в Европа за британците
