×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания


Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания
Да си жена с мъжки характер, да се бориш с тежки изпитания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете - ето коя е дамата - водач на листата на "Изправи се, България"
22 Септември 2022, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

За първи път тази година от „Системата ни убива“ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „Изправи се, България“, Добромира Полименова е една от тях

Да си силна жена с мъжки характер, да се бориш с тежки изпитания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете, да продължиш да живееш, да работиш и да се стремиш да помагаш на хора като теб. Да намериш свръхсилата да продължиш, въпреки болката и липсата на подкрепа. Това е адвокат Добромира Полименова – водачът на листата на „Изправи се, България“ за Бургас. Тя е родена и израснала в морския град, има 25 години юридически стаж и ръководи успешно своята адвокатска кантора, която има офиси в Бургас и София. В началото на кариерата си е работила като юрисконсулт в държавни администрации, а след това и в частния сектор. Втори мандат е член на Адвокатския съвет на Бургаската адвокатска колегия и дългогодишен делегат на Общите събрания на Адвокатурата в страната. Била е председател на Училищното настоятелство на ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, както и председател на Обществения съвет на ПГРЕ "Г. С. Раковски" в Бургас, Учредител и член на Сдружения на семейства на деца с увреждания.

В продължение на години тя дава шанс на млади хора, завършили право, но без стаж по специалността, да бъдат обучавани в адвокатската й кантора по програмата „Младежка заетост“. Казва, че това е било много ценно за нея, защото юридическото образование не дава достатъчна подготовка на младите юристи за реална работа на терен.

Адвокат Добромира Полименова е завършила „Право“ в България, притежава и висше инженерно образование. Двете специалности е завършила паралелно. Инженерното й образование е в специалност „Електроенергетика“. За разлика от много хора, които коментират проблемите в енергетиката, тя е работила като главен юрисконсулт в топлоелектрическата централа на територията на рафинерията в Бургас – „Лукойл енергия и газ България“. Адвокат Полименова е запозната в детайли с проблемите и работата на топлофикациите и топлоелектрическите централи.

Адвокат Добромира Полименова заедно с лидера Мая Манолова и кандидатите на откриването на кампанията в Бургас

Основната причина да се включи в изборите обаче е това, че тя е една от майките от „Системата ни убива“. Те за първи път са на избори и имат нужда от реална подкрепа. Тя самата е майка на дете, което се ражда с увреждане, вследствие на лекарска грешка. Добромира Полименова споделя, че дълги години е страняла от политиката. „Майките от „Системата ни убива“ са борбени и изстрадали жени. Хора като тях, семействата с деца с увреждания, деца със специални потребности, възрастните и социално слаби хора, родителите, отглеждащи сами децата си, „работещите бедни“, имат нужда от някой, който да мисли за тях и да защитава интересите им в Народното събрание“, смята тя.

За първи път тази година от „Системата ни убива“ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „Изправи се, България“. „Мая Манолова винаги ни е подкрепяла в протестите и каузите ни. Тя ни даде възможност да участваме в листите, без да поставя условия и да определя това, което ще говорим и искаме, без да налага цензура или да използва по недобър начин нашите действия, протестите и целите, които искаме да постигнем“, казва Полименова.

Тя е категорична, че е поела отговорността да бъде водач на листата на „Изправи се, България“, защото хората очакват не просто предизборни обещания, а реални действия и резултати.

Основната причина да се включи в изборите е това, че адвокат Добромира Полименова е една от майките от „Системата ни убива“

„От „Изправи се, България“ бяхме единствените, които оспорихме решението на КЕВР за драстично поскъпване от 1 август 2022 г. с близо 60%  на цената на водата за бургазлии. Това е най-голямото повишение на цена на вода и е директен удар както по населението, така и по бизнеса и туризма. Подписката и гражданското недоволство, организирани от „Изправи се, България“ пред ВиК-Бургас, доведоха до сезиране на Върховна прокуратура, като в момента има реални шанс решението на КЕВР да бъде отменено“, казва още тя.

 Адвокат Полименова обърна внимание, че за високите сметки на водата отговорност носи и Общинският съвет на Бургас, който одобри бизнес-плана и съответно увеличението на цените на ВиК услугите. Съгласно този план цената на водата ще се увеличи от 2,761 лв/куб.м. на 5,19 лв/куб.м. или увеличение със 139,07 %, без да бъдат намалени общите загуби във водоснабдителната система, които са оставени на нивата от 2015 г.

Друго важно, според нея, е да се помогне на хората, които ще бъдат затруднени да изкарат предстоящата зима. Разумна мярка за това е таван на цените на 8 основни хранителни продукти от малката потребителска кошница, което ще даде възможност на хората да не гладуват през зимата. Също така и фиксиране на цената на бензина и дизела до 2.50 лева с решение на Народното събрание. Цените на горивата и газта се увеличават спекулативно, като определени фирми трупат милиарди на гърба на хората. смята водачът на листата на „Изправи се, България“.

Партията предвижда и приемането на Закон за частния фалит, както и други закони, даващи по-добра защита на хората от колекторските фирми, частните съдебни изпълнители, ограничаване свръхправомощията на банките и фирмите за бързи кредити. „Целта ни е да сложим край на дълговото робство. Хората трябва да бъдат защитени в много по-голяма степен, отколкото са в момента“, категорична е адвокат Полименова.

Тя се надява хората да гласуват за партии, които са близо до обикновените хора и техните проблеми.

Заедно с Мая Манолова на откриването на кампаниятаа в Бургас

За сина си Добромира Полименова говори трудно и непрекъснато я връхлитат емоциите, въпреки годините, които са изтекли от загубата. Малко след раждането на второто й дете, което е с увреждания, бащата я изоставя. Оттам нататък тя се справя сама с грижата за себе си и двете деца. И до ден-днешен бащата не знае къде е погребан синът му. „Минала съм през всички трудности за семействата и близките на болни деца и такива със специални потребности. След 12 години борба, загубих тази битка и не успях да спася сина си, независимо от всичките си усилия. Бургаските лекари даваха на сина ми няколко месеца живот, а в София – 2-3 години, а той остана с нас 12 години, благодарение на усилията ми, на семейството ми и на помощта на екипа на Второ детско отделение в УМБАЛ-Бургас – лекарите и медицинският персонал там правеха всичко възможно, за да помогнат“, споделя майката.

Какво, според нея, е необходимо да се промени, за да подкрепя държавата децата с увреждания и техните семейства?

„Необходими са законодателни промени, включително в Закона за личната помощ. Да се помогне на семействата да не изоставят децата си, а когато родителите си отидат от този свят, да има кой да се грижи за тези деца. Дори и навършили 18 години, те не могат самостоятелно да съществуват и да обслужват себе си.  Да не говорим за затрудненията в социализацията и приемането в обществото на децата със специални потребности.

В момента на бедните семейства държавата плаща много по-малко средства, за да се грижат за собствените си деца, отколкото на професионални приемни семейства, за някои от които това е просто бизнес. Така първите изоставят децата си, а след това държавата плаща в пъти повече на приемните родители да отгледат същите тези деца. За мен е неприемливо да откъсват едни от други братя и сестри, като ги пращат в различни приемни семейства“, споделя тя.

Демографската криза и невъзможността на младите българи без притеснения да раждат и отглеждат децата си, е друг проблем според нея. Българите са най-бързо изчезващата в света нация. Говори се за тази криза, но реални мерки не се предприемат, казва Полименова.

Кандидатите за народни представители внасят листата в РИК-Бургас

Според нея, семействата на работещите българи трябва да бъдат подпомагани при раждането на деца, както и да се погрижим те да останат в България – да имат работни места и достойно възнаграждение. По-голяма трябва да бъде и грижата за родителите, които сами отглеждат децата си в условията на криза с една заплата, категорична е тя.

„За мен е неприемлива тенденцията младите лекари, например, да завършват тук и да напускат страната ни в посока Западна Европа. Не им създаваме нормални условия да останат тук, затова вече усещаме липсата на медицински персонал в България. Здравето и образованието на нашите деца са основни и ако не се погрижим за тях, сами водим страната си към недобро бъдеще“, казва Добромира Полименова.

По думите й, същото се отнася и за съдебната система – това е лично моя болка, както и на много юристи. „Ако се „оправи“ съдебната система, тя ще „оправи“ всички останали.“. Ако няма ефективна наказуемост за престъпленията, реално няма закони, защото те на практика не се прилагат, споделя опитният юрист.

Лична нейна болка е и това да вижда поредните пострадали от наводнения хора. „Трябва да се вземат адекватни мерки, за да не се случва това повече. Да се осигури достатъчно техника, хора, една организация, която да отговаря за това. В момента  поддържането на реките, язовирите, ВЕИ-ата, изсичането на горите и др. фактори са задължение на много държавни администрации, които са колективно безотговорни. Когато хората пострадат, виновни няма.  Например, от наводнението в село Бисер през 2012 г. минаха 10 години. Виновни за щетите и жертвите все още няма. Не може хората да разчитат основно на помощта на доброволци. Това е прекрасно, показва, че българите сме добри, но държавата трябва да действа адекватно и да помага на пострадалите. Как може да се дават само по 375 лв. на семейство загубило цялото си имущество и дом?“, пита Добромира Полименова.

Тя коментира и факта, че държавната ни граница е врата в полето. „Трябва да се предприемат мерки за огромния проблем с мигрантите, за да имаме спокойствие и сигурност в домовете си. Нелегални тълпи преминават границата ни, да убиват полицаи, унищожават Странджа, а българи живеят в несигурност“, категорична е тя.

Извън съдебната зала и предизборната кампания адв. Полименова е творец. Това е кадър от откриването на нейна самостоятелна изложба

А коя е Добромира Полименова, когато свали тогата и не провежда предизборните срещи в региона?

Тя е творец, обича да рисува и това е начинът й да остане насаме със себе си и да прояви своята вътрешна енергия. Добромира Полименова е участвала в няколко изложби и има корица на книга – първото издание на „Темида и Пегас“, с проза и поезия на бургаски юристи.

„Сред юристите има много талантливи хора, които рисуват, пишат проза и поезия, пеят, свирят, сред нас има и много добри спортисти. Нашата идея беше да съберем това творчество и да направим национално издание“, споделя водачът на листата на „Изправи се, България“ за Бургас Добромира Полименова.

За да подкрепите водача на листата на „Изправи се, България“ – адвокат Добромира Полименова, гласувайте с номер 17 на 2 октомври.

Корицата на сборника "Темида и Пегас"

 


В категории: Бургас


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 2
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 3
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори