×
Парламентарни избори 2022 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Държавата пое нов дълг за 150 млн. лв. под формата ценни книжа
  • Външно призовава българите да не пътуват в Русия
  • Най-много са загиналите на пътя в Пловдив, София - втора
  • България и Румъния се договориха за трети мост над река Дунав
  • Борислав Сарафов е предложен за втори мандат като директор на НСлС
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания


Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания
Да си жена с мъжки характер, да се бориш с тежки изпитания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете - ето коя е дамата - водач на листата на "Изправи се, България"
22 Септември 2022, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

За първи път тази година от „Системата ни убива“ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „Изправи се, България“, Добромира Полименова е една от тях

Да си силна жена с мъжки характер, да се бориш с тежки изпитания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете, да продължиш да живееш, да работиш и да се стремиш да помагаш на хора като теб. Да намериш свръхсилата да продължиш, въпреки болката и липсата на подкрепа. Това е адвокат Добромира Полименова – водачът на листата на „Изправи се, България“ за Бургас. Тя е родена и израснала в морския град, има 25 години юридически стаж и ръководи успешно своята адвокатска кантора, която има офиси в Бургас и София. В началото на кариерата си е работила като юрисконсулт в държавни администрации, а след това и в частния сектор. Втори мандат е член на Адвокатския съвет на Бургаската адвокатска колегия и дългогодишен делегат на Общите събрания на Адвокатурата в страната. Била е председател на Училищното настоятелство на ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, както и председател на Обществения съвет на ПГРЕ "Г. С. Раковски" в Бургас, Учредител и член на Сдружения на семейства на деца с увреждания.

В продължение на години тя дава шанс на млади хора, завършили право, но без стаж по специалността, да бъдат обучавани в адвокатската й кантора по програмата „Младежка заетост“. Казва, че това е било много ценно за нея, защото юридическото образование не дава достатъчна подготовка на младите юристи за реална работа на терен.

Адвокат Добромира Полименова е завършила „Право“ в България, притежава и висше инженерно образование. Двете специалности е завършила паралелно. Инженерното й образование е в специалност „Електроенергетика“. За разлика от много хора, които коментират проблемите в енергетиката, тя е работила като главен юрисконсулт в топлоелектрическата централа на територията на рафинерията в Бургас – „Лукойл енергия и газ България“. Адвокат Полименова е запозната в детайли с проблемите и работата на топлофикациите и топлоелектрическите централи.

Адвокат Добромира Полименова заедно с лидера Мая Манолова и кандидатите на откриването на кампанията в Бургас

Основната причина да се включи в изборите обаче е това, че тя е една от майките от „Системата ни убива“. Те за първи път са на избори и имат нужда от реална подкрепа. Тя самата е майка на дете, което се ражда с увреждане, вследствие на лекарска грешка. Добромира Полименова споделя, че дълги години е страняла от политиката. „Майките от „Системата ни убива“ са борбени и изстрадали жени. Хора като тях, семействата с деца с увреждания, деца със специални потребности, възрастните и социално слаби хора, родителите, отглеждащи сами децата си, „работещите бедни“, имат нужда от някой, който да мисли за тях и да защитава интересите им в Народното събрание“, смята тя.

За първи път тази година от „Системата ни убива“ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „Изправи се, България“. „Мая Манолова винаги ни е подкрепяла в протестите и каузите ни. Тя ни даде възможност да участваме в листите, без да поставя условия и да определя това, което ще говорим и искаме, без да налага цензура или да използва по недобър начин нашите действия, протестите и целите, които искаме да постигнем“, казва Полименова.

Тя е категорична, че е поела отговорността да бъде водач на листата на „Изправи се, България“, защото хората очакват не просто предизборни обещания, а реални действия и резултати.

Основната причина да се включи в изборите е това, че адвокат Добромира Полименова е една от майките от „Системата ни убива“

„От „Изправи се, България“ бяхме единствените, които оспорихме решението на КЕВР за драстично поскъпване от 1 август 2022 г. с близо 60%  на цената на водата за бургазлии. Това е най-голямото повишение на цена на вода и е директен удар както по населението, така и по бизнеса и туризма. Подписката и гражданското недоволство, организирани от „Изправи се, България“ пред ВиК-Бургас, доведоха до сезиране на Върховна прокуратура, като в момента има реални шанс решението на КЕВР да бъде отменено“, казва още тя.

 Адвокат Полименова обърна внимание, че за високите сметки на водата отговорност носи и Общинският съвет на Бургас, който одобри бизнес-плана и съответно увеличението на цените на ВиК услугите. Съгласно този план цената на водата ще се увеличи от 2,761 лв/куб.м. на 5,19 лв/куб.м. или увеличение със 139,07 %, без да бъдат намалени общите загуби във водоснабдителната система, които са оставени на нивата от 2015 г.

Друго важно, според нея, е да се помогне на хората, които ще бъдат затруднени да изкарат предстоящата зима. Разумна мярка за това е таван на цените на 8 основни хранителни продукти от малката потребителска кошница, което ще даде възможност на хората да не гладуват през зимата. Също така и фиксиране на цената на бензина и дизела до 2.50 лева с решение на Народното събрание. Цените на горивата и газта се увеличават спекулативно, като определени фирми трупат милиарди на гърба на хората. смята водачът на листата на „Изправи се, България“.

Партията предвижда и приемането на Закон за частния фалит, както и други закони, даващи по-добра защита на хората от колекторските фирми, частните съдебни изпълнители, ограничаване свръхправомощията на банките и фирмите за бързи кредити. „Целта ни е да сложим край на дълговото робство. Хората трябва да бъдат защитени в много по-голяма степен, отколкото са в момента“, категорична е адвокат Полименова.

Тя се надява хората да гласуват за партии, които са близо до обикновените хора и техните проблеми.

Заедно с Мая Манолова на откриването на кампаниятаа в Бургас

За сина си Добромира Полименова говори трудно и непрекъснато я връхлитат емоциите, въпреки годините, които са изтекли от загубата. Малко след раждането на второто й дете, което е с увреждания, бащата я изоставя. Оттам нататък тя се справя сама с грижата за себе си и двете деца. И до ден-днешен бащата не знае къде е погребан синът му. „Минала съм през всички трудности за семействата и близките на болни деца и такива със специални потребности. След 12 години борба, загубих тази битка и не успях да спася сина си, независимо от всичките си усилия. Бургаските лекари даваха на сина ми няколко месеца живот, а в София – 2-3 години, а той остана с нас 12 години, благодарение на усилията ми, на семейството ми и на помощта на екипа на Второ детско отделение в УМБАЛ-Бургас – лекарите и медицинският персонал там правеха всичко възможно, за да помогнат“, споделя майката.

Какво, според нея, е необходимо да се промени, за да подкрепя държавата децата с увреждания и техните семейства?

„Необходими са законодателни промени, включително в Закона за личната помощ. Да се помогне на семействата да не изоставят децата си, а когато родителите си отидат от този свят, да има кой да се грижи за тези деца. Дори и навършили 18 години, те не могат самостоятелно да съществуват и да обслужват себе си.  Да не говорим за затрудненията в социализацията и приемането в обществото на децата със специални потребности.

В момента на бедните семейства държавата плаща много по-малко средства, за да се грижат за собствените си деца, отколкото на професионални приемни семейства, за някои от които това е просто бизнес. Така първите изоставят децата си, а след това държавата плаща в пъти повече на приемните родители да отгледат същите тези деца. За мен е неприемливо да откъсват едни от други братя и сестри, като ги пращат в различни приемни семейства“, споделя тя.

Демографската криза и невъзможността на младите българи без притеснения да раждат и отглеждат децата си, е друг проблем според нея. Българите са най-бързо изчезващата в света нация. Говори се за тази криза, но реални мерки не се предприемат, казва Полименова.

Кандидатите за народни представители внасят листата в РИК-Бургас

Според нея, семействата на работещите българи трябва да бъдат подпомагани при раждането на деца, както и да се погрижим те да останат в България – да имат работни места и достойно възнаграждение. По-голяма трябва да бъде и грижата за родителите, които сами отглеждат децата си в условията на криза с една заплата, категорична е тя.

„За мен е неприемлива тенденцията младите лекари, например, да завършват тук и да напускат страната ни в посока Западна Европа. Не им създаваме нормални условия да останат тук, затова вече усещаме липсата на медицински персонал в България. Здравето и образованието на нашите деца са основни и ако не се погрижим за тях, сами водим страната си към недобро бъдеще“, казва Добромира Полименова.

По думите й, същото се отнася и за съдебната система – това е лично моя болка, както и на много юристи. „Ако се „оправи“ съдебната система, тя ще „оправи“ всички останали.“. Ако няма ефективна наказуемост за престъпленията, реално няма закони, защото те на практика не се прилагат, споделя опитният юрист.

Лична нейна болка е и това да вижда поредните пострадали от наводнения хора. „Трябва да се вземат адекватни мерки, за да не се случва това повече. Да се осигури достатъчно техника, хора, една организация, която да отговаря за това. В момента  поддържането на реките, язовирите, ВЕИ-ата, изсичането на горите и др. фактори са задължение на много държавни администрации, които са колективно безотговорни. Когато хората пострадат, виновни няма.  Например, от наводнението в село Бисер през 2012 г. минаха 10 години. Виновни за щетите и жертвите все още няма. Не може хората да разчитат основно на помощта на доброволци. Това е прекрасно, показва, че българите сме добри, но държавата трябва да действа адекватно и да помага на пострадалите. Как може да се дават само по 375 лв. на семейство загубило цялото си имущество и дом?“, пита Добромира Полименова.

Тя коментира и факта, че държавната ни граница е врата в полето. „Трябва да се предприемат мерки за огромния проблем с мигрантите, за да имаме спокойствие и сигурност в домовете си. Нелегални тълпи преминават границата ни, да убиват полицаи, унищожават Странджа, а българи живеят в несигурност“, категорична е тя.

Извън съдебната зала и предизборната кампания адв. Полименова е творец. Това е кадър от откриването на нейна самостоятелна изложба

А коя е Добромира Полименова, когато свали тогата и не провежда предизборните срещи в региона?

Тя е творец, обича да рисува и това е начинът й да остане насаме със себе си и да прояви своята вътрешна енергия. Добромира Полименова е участвала в няколко изложби и има корица на книга – първото издание на „Темида и Пегас“, с проза и поезия на бургаски юристи.

„Сред юристите има много талантливи хора, които рисуват, пишат проза и поезия, пеят, свирят, сред нас има и много добри спортисти. Нашата идея беше да съберем това творчество и да направим национално издание“, споделя водачът на листата на „Изправи се, България“ за Бургас Добромира Полименова.

За да подкрепите водача на листата на „Изправи се, България“ – адвокат Добромира Полименова, гласувайте с номер 17 на 2 октомври.

Корицата на сборника "Темида и Пегас"

 


В категории: Бургас


България Всички новини
14 години затвор за педофила Милен, който системно правел секс с 12-годишната дъщеря и жена си 14 години затвор за педофила Милен, който системно правел секс с 12-годишната дъщеря и жена си Оргията била извършвана пред очите на другите две малолетни деца от семейството в продължение на 4 години Три предимства и два недостатъка на случайния секс Три предимства и два недостатъка на случайния секс Ето кои са те  10 начина да хващате окото на мъжете всеки път 10 начина да хващате окото на мъжете всеки път Обличайте се, за да направите впечатление Сърдити съпруги: 6 женски зодии, които имат сложен характер Сърдити съпруги: 6 женски зодии, които имат сложен характер Предлагаме да разберем кой, според астрологичния хороскоп, има сложен характер и е малко вероятно да стане любезна съпруга Рецепта за шоколадов хляб с тиквички Рецепта за шоколадов хляб с тиквички Сочен какаов десерт 30 минути бързо ходене на ден намалява риска от деменция и рак 30 минути бързо ходене на ден намалява риска от деменция и рак Друго проучване установява, че всеки 2000 крачки, извървени на ден, намаляват риска от преждевременна смърт с около 10% Построили фотоволтаичен парк вместо завод за електромобили в Ловеч – истина или лъжа? Построили фотоволтаичен парк вместо завод за електромобили в Ловеч – истина или лъжа? "Флагман" получи институционална информация от Министерството на иновациите и растежа Градушка удари София – мълния уби трима в центъра на столицата (допълнена) Градушка удари София – мълния уби трима в центъра на столицата (допълнена) След 18 ч. над града притъмня, а небето се изля мощно ЦИК глобява евродепутат за „те слагат фесове“, „вземат в ръката ибриците“, „гнусни соросоиди“... ЦИК глобява евродепутат за „те слагат фесове“, „вземат в ръката ибриците“, „гнусни соросоиди“... Санкцията за Ангел Джамбазки се очаква да е няколко хиляди лева 66% от ромите у нас са бедни, от турците – 30%, а от българите - 18% 66% от ромите у нас са бедни, от турците – 30%, а от българите - 18% Това сочи статистика, публикувана в Национална стратегия за приобщаване на циганската общност
Претърсиха яхтата на руски магнат в Германия Претърсиха яхтата на руски магнат в Германия Претърсени са и негови имоти Цената на коргитата скочи рекордно след смъртта на кралицата Цената на коргитата скочи рекордно след смъртта на кралицата Едно от малките кучета за първи път се продава за над 2 500 паунда Ожесточени боеве в Украйна Ожесточени боеве в Украйна Днес е последният ден от гласуването за анексиране на окупираните от Русия територии   Траур след трагедията в руско училище, жертвите на лудия неонацист са вече 17 Траур след трагедията в руско училище, жертвите на лудия неонацист са вече 17 Мотивите му все още са неизвестни Лекари откриха мухъл в гръдните импланти на жена Лекари откриха мухъл в гръдните импланти на жена Това е станало 20 години след пластична операция Обвиниха Меган, че крещяла на придворните и се оплаквала Обвиниха Меган, че крещяла на придворните и се оплаквала Кралски биограф пише в книгата си, че Меган редовно подлагала служителите си на "емоционален тормоз" Въвеждат таван на цените на електроенергията в Германия Въвеждат таван на цените на електроенергията в Германия Това ще се случи, ако няма такъв на ниво ЕС Много руснаците "бягат" към вилите си, за да избегнат мобилизацията Много руснаците "бягат" към вилите си, за да избегнат мобилизацията Едва 29% от руснаците имат задгранични паспорти Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия имат обратен ефект Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия имат обратен ефект Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна, заяви Орбан пред парламента Разкриха крупна измама за работа в Англия Разкриха крупна измама за работа в Англия 34 жители на село Костенец са измамени с 11 850 лева
Тошко ЙОРДАНОВ, зам.-председател на ИТН Тошко ЙОРДАНОВ, зам.-председател на ИТН Борисов го преживяхме 12 г., ще преживеем и тия двамата Виц на деня Виц на деня Млад шейх гледа през стъклото залата с новородените. Медицинската сестра учтиво пита:
- Ваше величество, кое е Вашето дете?
- Първите две редици...
Виц на деня Виц на деня - Как да свалите жена с един въпрос?
- Извинете, имате ли да ми развалите един милион...?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Единственото нещо, което ми спира дъха е, когато се сгъна да си обуя чорапите...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори