×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Близо 1 тон контрабанден чай и подправки задържаха митническите служители на МП Лесово
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания


Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания
Да си жена с мъжки характер, да се бориш с тежки изпитания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете - ето коя е дамата - водач на листата на "Изправи се, България"
22 Септември 2022, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

За първи път тази година от „Системата ни убива“ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „Изправи се, България“, Добромира Полименова е една от тях

Да си силна жена с мъжки характер, да се бориш с тежки изпитания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете, да продължиш да живееш, да работиш и да се стремиш да помагаш на хора като теб. Да намериш свръхсилата да продължиш, въпреки болката и липсата на подкрепа. Това е адвокат Добромира Полименова – водачът на листата на „Изправи се, България“ за Бургас. Тя е родена и израснала в морския град, има 25 години юридически стаж и ръководи успешно своята адвокатска кантора, която има офиси в Бургас и София. В началото на кариерата си е работила като юрисконсулт в държавни администрации, а след това и в частния сектор. Втори мандат е член на Адвокатския съвет на Бургаската адвокатска колегия и дългогодишен делегат на Общите събрания на Адвокатурата в страната. Била е председател на Училищното настоятелство на ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, както и председател на Обществения съвет на ПГРЕ "Г. С. Раковски" в Бургас, Учредител и член на Сдружения на семейства на деца с увреждания.

В продължение на години тя дава шанс на млади хора, завършили право, но без стаж по специалността, да бъдат обучавани в адвокатската й кантора по програмата „Младежка заетост“. Казва, че това е било много ценно за нея, защото юридическото образование не дава достатъчна подготовка на младите юристи за реална работа на терен.

Адвокат Добромира Полименова е завършила „Право“ в България, притежава и висше инженерно образование. Двете специалности е завършила паралелно. Инженерното й образование е в специалност „Електроенергетика“. За разлика от много хора, които коментират проблемите в енергетиката, тя е работила като главен юрисконсулт в топлоелектрическата централа на територията на рафинерията в Бургас – „Лукойл енергия и газ България“. Адвокат Полименова е запозната в детайли с проблемите и работата на топлофикациите и топлоелектрическите централи.

Адвокат Добромира Полименова заедно с лидера Мая Манолова и кандидатите на откриването на кампанията в Бургас

Основната причина да се включи в изборите обаче е това, че тя е една от майките от „Системата ни убива“. Те за първи път са на избори и имат нужда от реална подкрепа. Тя самата е майка на дете, което се ражда с увреждане, вследствие на лекарска грешка. Добромира Полименова споделя, че дълги години е страняла от политиката. „Майките от „Системата ни убива“ са борбени и изстрадали жени. Хора като тях, семействата с деца с увреждания, деца със специални потребности, възрастните и социално слаби хора, родителите, отглеждащи сами децата си, „работещите бедни“, имат нужда от някой, който да мисли за тях и да защитава интересите им в Народното събрание“, смята тя.

За първи път тази година от „Системата ни убива“ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „Изправи се, България“. „Мая Манолова винаги ни е подкрепяла в протестите и каузите ни. Тя ни даде възможност да участваме в листите, без да поставя условия и да определя това, което ще говорим и искаме, без да налага цензура или да използва по недобър начин нашите действия, протестите и целите, които искаме да постигнем“, казва Полименова.

Тя е категорична, че е поела отговорността да бъде водач на листата на „Изправи се, България“, защото хората очакват не просто предизборни обещания, а реални действия и резултати.

Основната причина да се включи в изборите е това, че адвокат Добромира Полименова е една от майките от „Системата ни убива“

„От „Изправи се, България“ бяхме единствените, които оспорихме решението на КЕВР за драстично поскъпване от 1 август 2022 г. с близо 60%  на цената на водата за бургазлии. Това е най-голямото повишение на цена на вода и е директен удар както по населението, така и по бизнеса и туризма. Подписката и гражданското недоволство, организирани от „Изправи се, България“ пред ВиК-Бургас, доведоха до сезиране на Върховна прокуратура, като в момента има реални шанс решението на КЕВР да бъде отменено“, казва още тя.

 Адвокат Полименова обърна внимание, че за високите сметки на водата отговорност носи и Общинският съвет на Бургас, който одобри бизнес-плана и съответно увеличението на цените на ВиК услугите. Съгласно този план цената на водата ще се увеличи от 2,761 лв/куб.м. на 5,19 лв/куб.м. или увеличение със 139,07 %, без да бъдат намалени общите загуби във водоснабдителната система, които са оставени на нивата от 2015 г.

Друго важно, според нея, е да се помогне на хората, които ще бъдат затруднени да изкарат предстоящата зима. Разумна мярка за това е таван на цените на 8 основни хранителни продукти от малката потребителска кошница, което ще даде възможност на хората да не гладуват през зимата. Също така и фиксиране на цената на бензина и дизела до 2.50 лева с решение на Народното събрание. Цените на горивата и газта се увеличават спекулативно, като определени фирми трупат милиарди на гърба на хората. смята водачът на листата на „Изправи се, България“.

Партията предвижда и приемането на Закон за частния фалит, както и други закони, даващи по-добра защита на хората от колекторските фирми, частните съдебни изпълнители, ограничаване свръхправомощията на банките и фирмите за бързи кредити. „Целта ни е да сложим край на дълговото робство. Хората трябва да бъдат защитени в много по-голяма степен, отколкото са в момента“, категорична е адвокат Полименова.

Тя се надява хората да гласуват за партии, които са близо до обикновените хора и техните проблеми.

Заедно с Мая Манолова на откриването на кампаниятаа в Бургас

За сина си Добромира Полименова говори трудно и непрекъснато я връхлитат емоциите, въпреки годините, които са изтекли от загубата. Малко след раждането на второто й дете, което е с увреждания, бащата я изоставя. Оттам нататък тя се справя сама с грижата за себе си и двете деца. И до ден-днешен бащата не знае къде е погребан синът му. „Минала съм през всички трудности за семействата и близките на болни деца и такива със специални потребности. След 12 години борба, загубих тази битка и не успях да спася сина си, независимо от всичките си усилия. Бургаските лекари даваха на сина ми няколко месеца живот, а в София – 2-3 години, а той остана с нас 12 години, благодарение на усилията ми, на семейството ми и на помощта на екипа на Второ детско отделение в УМБАЛ-Бургас – лекарите и медицинският персонал там правеха всичко възможно, за да помогнат“, споделя майката.

Какво, според нея, е необходимо да се промени, за да подкрепя държавата децата с увреждания и техните семейства?

„Необходими са законодателни промени, включително в Закона за личната помощ. Да се помогне на семействата да не изоставят децата си, а когато родителите си отидат от този свят, да има кой да се грижи за тези деца. Дори и навършили 18 години, те не могат самостоятелно да съществуват и да обслужват себе си.  Да не говорим за затрудненията в социализацията и приемането в обществото на децата със специални потребности.

В момента на бедните семейства държавата плаща много по-малко средства, за да се грижат за собствените си деца, отколкото на професионални приемни семейства, за някои от които това е просто бизнес. Така първите изоставят децата си, а след това държавата плаща в пъти повече на приемните родители да отгледат същите тези деца. За мен е неприемливо да откъсват едни от други братя и сестри, като ги пращат в различни приемни семейства“, споделя тя.

Демографската криза и невъзможността на младите българи без притеснения да раждат и отглеждат децата си, е друг проблем според нея. Българите са най-бързо изчезващата в света нация. Говори се за тази криза, но реални мерки не се предприемат, казва Полименова.

Кандидатите за народни представители внасят листата в РИК-Бургас

Според нея, семействата на работещите българи трябва да бъдат подпомагани при раждането на деца, както и да се погрижим те да останат в България – да имат работни места и достойно възнаграждение. По-голяма трябва да бъде и грижата за родителите, които сами отглеждат децата си в условията на криза с една заплата, категорична е тя.

„За мен е неприемлива тенденцията младите лекари, например, да завършват тук и да напускат страната ни в посока Западна Европа. Не им създаваме нормални условия да останат тук, затова вече усещаме липсата на медицински персонал в България. Здравето и образованието на нашите деца са основни и ако не се погрижим за тях, сами водим страната си към недобро бъдеще“, казва Добромира Полименова.

По думите й, същото се отнася и за съдебната система – това е лично моя болка, както и на много юристи. „Ако се „оправи“ съдебната система, тя ще „оправи“ всички останали.“. Ако няма ефективна наказуемост за престъпленията, реално няма закони, защото те на практика не се прилагат, споделя опитният юрист.

Лична нейна болка е и това да вижда поредните пострадали от наводнения хора. „Трябва да се вземат адекватни мерки, за да не се случва това повече. Да се осигури достатъчно техника, хора, една организация, която да отговаря за това. В момента  поддържането на реките, язовирите, ВЕИ-ата, изсичането на горите и др. фактори са задължение на много държавни администрации, които са колективно безотговорни. Когато хората пострадат, виновни няма.  Например, от наводнението в село Бисер през 2012 г. минаха 10 години. Виновни за щетите и жертвите все още няма. Не може хората да разчитат основно на помощта на доброволци. Това е прекрасно, показва, че българите сме добри, но държавата трябва да действа адекватно и да помага на пострадалите. Как може да се дават само по 375 лв. на семейство загубило цялото си имущество и дом?“, пита Добромира Полименова.

Тя коментира и факта, че държавната ни граница е врата в полето. „Трябва да се предприемат мерки за огромния проблем с мигрантите, за да имаме спокойствие и сигурност в домовете си. Нелегални тълпи преминават границата ни, да убиват полицаи, унищожават Странджа, а българи живеят в несигурност“, категорична е тя.

Извън съдебната зала и предизборната кампания адв. Полименова е творец. Това е кадър от откриването на нейна самостоятелна изложба

А коя е Добромира Полименова, когато свали тогата и не провежда предизборните срещи в региона?

Тя е творец, обича да рисува и това е начинът й да остане насаме със себе си и да прояви своята вътрешна енергия. Добромира Полименова е участвала в няколко изложби и има корица на книга – първото издание на „Темида и Пегас“, с проза и поезия на бургаски юристи.

„Сред юристите има много талантливи хора, които рисуват, пишат проза и поезия, пеят, свирят, сред нас има и много добри спортисти. Нашата идея беше да съберем това творчество и да направим национално издание“, споделя водачът на листата на „Изправи се, България“ за Бургас Добромира Полименова.

За да подкрепите водача на листата на „Изправи се, България“ – адвокат Добромира Полименова, гласувайте с номер 17 на 2 октомври.

Корицата на сборника "Темида и Пегас"

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ 6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност 26/02/2024, Понеделник 22:00 0
Флагман.БГ 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 26/02/2024, Понеделник 20:40 2
България Всички новини
6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност Ето кои са те  20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи 20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи Той влага мисъл и послание в подаръците, които ви прави Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до провеждането на конкурс, но не повече от шест месеца Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Ето кои са те  Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Искате да превърнете вечерята си в истинско кулинарно изживяване? Опитайте нашето вкусно предложение 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди Разберете колко много предимства имате Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Първият по рода си фестивал събира на едно място всички, за които домът на колела и почивката на открито са начин на живот Софка пропя опера на френски и италиански Софка пропя опера на френски и италиански Дирижира я маестро Йордан Камджалов Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд В четвъртък и петък ни очаква чудесно време за разходки и туризъм Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три вълни от X-клас
Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Зловещо убийство разтърси Виена, разследващите разпознаха "стила на балканската мафия" Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Гражданите на Беларус вчера избраха 110 депутати от Камарата на представителите на Народното събрание Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия То ще учи децата да идентифицират надеждни източници на информация Какво се случи с този изпълнител в любим български град Какво се случи с този изпълнител в любим български град Очаквано под видеото на Устата коментарите започват да валят като из ведро, като според някои той си е изкарал доста добре в компанията на младите купонджии Навални е убит точно преди да бъде разменен Навални е убит точно преди да бъде разменен Преговорите за обмен на руски шпиони срещу политически затворници са били на финалната права Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Огънят вероятно е бил предизвикан от дете Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Той издъхна на 87-годишна възраст Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Фермерите протестират срещу вноса на евтини украински продукти Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк  Окупаторите са изтласкали назад украинските сили близо до Клешчеевка, Дилеевка и Курдюмивка в Донецка област Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа  Мъжът е бил отведен в болница в района, след като огънят бил угасен и състоянието му е критично
Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си Виц на деня Виц на деня - Ангелино, защо всички викат на малкия ти внук диплома? Няма ли си име?
- Има си, как да си няма, ама майка му, като отиде да следва в София, вместо с диплома, се върна с него!
Виц на деня Виц на деня
Бай Ганьо прави с*кс с французойка на плажа. Разгорещили се много, жената пъшка и вика на родния си език:
- Жули! Жули! Жули!
Бай Ганьо възмутено:
- Е как нема да жули като целио е у песък, ма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моля, не обиждайте участничките в "Ергенът". Все пак една е чичо на един мой познат!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори