Рецепта за засищаща салата с червена леща
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 1 к.ч. от 150 г
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 глава
червено цвекло - 1 к.ч.
босилек - 5 листа
магданоз - 4 стръка
ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 3 с.л.
масло от репей - 1 с.л.
сол - на вкус
куркума - 1 к.л. ю
мед - 1 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона. Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно. Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша. Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния. Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията. Прибавете нарязан магданоз и листа босилек. Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума. Разбърква се и заливате салатата от леща. Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!
Социалните работници в Бургас излязоха на протест-настояват за 20% увеличение заплатите
Фотографът Милуш Киряков дари част от изгревите си на Колежа по туризъм в Бургас
Десерт чудо и то само с три съставки
Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха
Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа
Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино
Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас
Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив
Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата?
Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле
