Рецепта за засищаща салата с червена леща
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 1 к.ч. от 150 г
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 глава
червено цвекло - 1 к.ч.
босилек - 5 листа
магданоз - 4 стръка
ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 3 с.л.
масло от репей - 1 с.л.
сол - на вкус
куркума - 1 к.л. ю
мед - 1 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона. Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно. Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша. Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния. Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията. Прибавете нарязан магданоз и листа босилек. Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума. Разбърква се и заливате салатата от леща. Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!
Русия обяви Deutsche Welle за „нежелана“ и фактически забрани дейността ѝ
Включете се в Коледната фото-сбирка под светлините на празничен Бургас
Все повече сигнали за хлебарки в жилищните сгради: експерт предупреждава за ръст на заразяванията
78 млн. лв. дупка в социалния бюджет: защо хората с ТЕЛК растат лавинообразно
Коледа и Нова година са най-рисковият период за изневерите
Кметът на Царево Марин Киров поздрави за младите спортисти от ФК "Странджанец"
Промени в движението по АМ „Струма“ край Перник от 17 до 22 декември
Столичната община започва зимна кампания с храна и топли напитки за хора в нужда
Студентите в Сърбия се готвят за предсрочни избори след месеци на масови протести
4-те зодии, които ще имат много късмет на 16 декември 2025
Украйна обяви Филип Киркоров за издирване
Защо България остава на дъното по заплати в Европа, въпреки икономическия растеж
