Рецепта за засищаща салата с червена леща
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 1 к.ч. от 150 г
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 глава
червено цвекло - 1 к.ч.
босилек - 5 листа
магданоз - 4 стръка
ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 3 с.л.
масло от репей - 1 с.л.
сол - на вкус
куркума - 1 к.л. ю
мед - 1 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона. Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно. Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша. Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния. Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията. Прибавете нарязан магданоз и листа босилек. Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума. Разбърква се и заливате салатата от леща. Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!
Ученици влязоха в кабинета на кмета на Царево Марин Киров
Порасналите недоносени деца на УМБАЛ Бургас позират за благотворителен календар, за да подпомогнат болницата
Числото 2 ще хармонизира живота на 4 зодии
Елтън Джон разкри какво би направило Тръмп един от „най-великите президенти“ в историята
Бургазлии са поканени на празничен Никулден на пазар „Краснодар“
Съветът за съвместно управление се събира на извънредно заседание
36-годишен мъж почина след удар от волтова дъга
Созопол ви кани на незабравим Никулден и Празник на О-солената риба
Движението на камионите се ограничава по време на празниците
Русия твърди, че е превзела Покровск
