Рецепта за засищаща салата с червена леща
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 1 к.ч. от 150 г
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 глава
червено цвекло - 1 к.ч.
босилек - 5 листа
магданоз - 4 стръка
ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 3 с.л.
масло от репей - 1 с.л.
сол - на вкус
куркума - 1 к.л. ю
мед - 1 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона. Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно. Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша. Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния. Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията. Прибавете нарязан магданоз и листа босилек. Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума. Разбърква се и заливате салатата от леща. Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!
Звездата от „Сексът и градът“ Ким Катрал се омъжи на тайнa церемония в Лондон
Най-лесният ябълков сладкиш „Три чаши“ – мека и ароматна домашна класика
Из чуждестранната критика за Стефан Данаилов, който мечтаеше да стане моряк
Българската гайда официално стана част от световното нематериално наследство на ЮНЕСКО
Бургаски автори ще получат финансиране от Министерството на културата
Путин с неочаквана рокада в Северна Македония
Този ароматен коледен сладкиш не съдържа захар и е подходящ за диабетици
Никога не оставяйте чорапи до леглото
Най-точният годишен хороскоп за 2026 г.: Овен се измъква от беда, Лъв намира допълнителни доходи – а вие?
Втора Коледа без Ники, семейството от Конаре още чака отговори
