Рецепта за засищаща салата с червена леща
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 1 к.ч. от 150 г
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 глава
червено цвекло - 1 к.ч.
босилек - 5 листа
магданоз - 4 стръка
ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 3 с.л.
масло от репей - 1 с.л.
сол - на вкус
куркума - 1 к.л. ю
мед - 1 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона. Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно. Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша. Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния. Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията. Прибавете нарязан магданоз и листа босилек. Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума. Разбърква се и заливате салатата от леща. Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!
БДУ стартира образователен проект за прилагане на технологии за наблюдение на Земята в крайбрежния мониторинг
Черната златка унищожава овощните градини в България
ПП-ДБ, АПС и МЕЧ внесоха вот на недоверие, призоваха за оставка и се заканиха за още по-мащабни протести
Доклад на Евростат: Как изглежда домът на българина през 2025 г. според ключови показатели
Съдът трябваше да покаже, че човешкият живот няма цена
Български шофьор задържан в Гърция за каране в насрещното на магистралата Атина–Солун
Над 1,5 млн. пенсионери под 1000 лв. и рекордни разлики по региони
Александър е истинско камикадзе, кара Мерцедеса си с 300 км/ч
Софи Маринова трябва да почерпи днес, става на 50 години
Ейми Шумър разкри истинската причина за отслабването си с 23 кг
Костадин Костадинов строи луксозна къща за 1 млн. лв. на първа линия в Тюленово
