Рецепта за засищаща салата с червена леща
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 1 к.ч. от 150 г
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 глава
червено цвекло - 1 к.ч.
босилек - 5 листа
магданоз - 4 стръка
ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 3 с.л.
масло от репей - 1 с.л.
сол - на вкус
куркума - 1 к.л. ю
мед - 1 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона. Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно. Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша. Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния. Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията. Прибавете нарязан магданоз и листа босилек. Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума. Разбърква се и заливате салатата от леща. Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!
С тази бабина рецепта няма как да сбъркам, кексът винаги е пухкав и сполучлив!
Военно положение и избори: Дилемата пред Киев
Извънредно! Подава ли оставка правителството? (НА ЖИВО)
Коледният дух идва в Бургас от днес с много музика, концерти и весело настроение на площад „Тройката“
Карлос Насар печели „Спортен Икар“ 2025
Мария Корина Мачадо стигна Осло след драматично бягство
Задържаха мъж за ухапвания и заплаха за убийство към жена му
НА ЖИВО: Депутатите гласуват вота на недоверие (ОБНОВЯВА СЕ)
Инициативата „Да украсим Бургас“ вдъхнови стотици хора, превърнаха града в приказка (СНИМКИ)
„Форбс“ обяви кои са 100-те най-влиятелни жени в света
Отиде си легендарна наша треньорка
