Огромни печалби в Гърция от сватбен туризъм
Чужденци от цял свят плащат солидни суми
Огромни печалби регистрират в Гърция от сватбен туризъм. Чужденци от цял свят плащат огромни суми, за да се оженят на гръцки остров на брега на морето, предаде кореспондентът на БНР. Младоженци от Израел платиха един милион евро за сватбено тържество на остров Самос, съобщават организаторите.
В последните години гръцките острови привличат чужденци от цял свят, които желаят и могат да си позволят да се оженят на гръцки остров. Вълната започна от китайците, после европейци, а сега пристигат от цял свят. Кметове на няколко острова съобщават, че до края на годината има сватбени тържества на чужденци.
Фирмите организатори съобщават за много резервации и за следващата година. На първо място сред предпочитанията са островите Санторини, Миконос, Родос, но модата "сватба в Гърция" достигна и до Кефалония, Кос и Самос. Сватбения туризъм силно подпомага местните производители.
Организаторите работят по поръчка на клиента, като много от чужденците настояват за елементи от древната история на Гърция. Младоженци от Индия това лято си поръчаха театрална постановка "Боговете на Олимп", а разходите им за церемонията надхвърлиха 2 милиона евро, съобщиха от остров Миконос.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
