×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трупове на цивилни със следи от изтезания открити в освободени селища край Харков


Трупове на цивилни със следи от изтезания открити в освободени селища край Харков
Украинските военни заявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 населени места
13 Септември 2022, Вторник, 07:01 ч.
Автор: Флагман.Бг

Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават

Четири тела на убити цивилни са открити със "следи от изтезания" в село Зализничное, в Харковска област, наскоро отвоювано от Киев от руските сили, съобщи украинската прокуратура, цитирана от Франс прес и БТА.

Три от труповете са заровени на територията на семейни имоти, а четвъртия - в асфалтовия завод пред жп гарата, информира прокуратурата във Фейсбук.

Според предварителната версия на следствието жертвите са били убити от руските военни по време на окупацията на селото.

Според прокуратурата местни жителите са тези, които са се свързали с полицията и са съобщили, че руски войници са убили техни съграждани след преминаването на това село под украински контрол миналата седмица.

Украйна обяви през последните дни значителни териториални придобивки в граничещата с Русия североизточна Харковска област, която беше частично под руска окупация от началото на войната.

В друго село в областта - Граковое, където журналисти на АФП наблюдаваха разрушения, свидетелстващи за ожесточеността на боевете, прокуратурата също посочи, че е открила телата на двама цивилни със следи от изтезания и огнестрелни рани в тила.

Руските сили бяха обвинени в множество престъпления по време на окупацията им на покрайнините на Киев, по-специално на Буча, откъдето се изтеглиха в края на март.

Москва, от своя страна, отрече руските сила да са извършавали престъпления и увери, че става дума за фалшификации. Ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев заяви в ефира на телевизия "Росия 24", че наемници разстрелват местни жители и заснемат това на камера, за да бъдат обвинени после руските военни.

Междувременно Асошиейтед прес, цитирана от БТА, съобщи, че украинските войски вчера са разширили превзетата от тях територия, като на места стигнаха до североизточната граница на страната. От генщаба на Въоръжените сили на Украйна заявиха, че са пленили множество руски войници в рамките на светкавичното си настъпление, което принуди Москва бързо да изтегли силите си.

Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават, тъй като "разбират безнадеждността на положението си". Съветник на украинския президент заяви, че военнопленниците са толкова много, че започват да се свършват местата, където могат да бъдат настанени.

Украинските военни заявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 населени места. Според британското министерство на отбраната през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е поне два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на слабо забележим напредък новата динамика повдигна украинския морал и провокира в Русия редки публични критики към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

"В някои райони на фронта нашите защитници достигнаха държавната граница с Руската федерация", заяви Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на отбраната призна за неуспеха, като през уикенда заяви, че войските му ще бъдат изтеглени от два района в тази област, за да се прегрупират в източната Донецка област.

Във вечерното си обръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната.

Междувременно от американския Институт за изследване на войната (ISW) коментираха, че руските войски не са в състояние да укрепят новата линия на фронта след успешното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна в района на Харков, съобщава УНiАН.

Сега и двете страни водят активни битки за Лиман, а руснаците се притесняват, че въоръжените сили на Украйна ще форсират Северски Донец. Руските войски вероятно ще бъдат съсредоточени близо до линията Лиман-Ямпол, тъй като смятат, че тя ще бъде потенциална цел за украинска офанзива, пишат анализатори. 

Нашествениците не са в състояние да укрепят новата линия на фронта и активно напускат източната част на Харковска област за предислоциране в други райони, например в югозападната част на Донецка област.

„Това показва, че руското командване не дава приоритет на укрепването на уязвимите позиции източно от река Оскол“, смятат от института.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
15
Коментара по темата
15.
Рамщайн 5
14.09.2022 05:57:16
0
0
Военната промишленкст на щатите почва бачкане на 3 смени алоооооооо ватници и руски подлоги таман тая промишленост ви спечели втората световна на документалните филми на 09.09.1944 Красная Педеармия се вози на джипове уилис и камиони студебейкър ,дори барута им е бил по качествен четете спомените на вашия идол жуков . Досега укрите нямаха достатъчно оръжие и знаете ли тъпи ганьовци укрите ще спечелят огромни дивиденти от това че са бойната линия на Запада а тука пак ще сте замалели говнояди слуги на сибирските говнояди.
14.
Стига
13.09.2022 16:28:41
0
0
На кого да вярвам , от началото на войната новините за големите загуби на руснаците и за победите и малкото жертви на украинците които вече трябваше да са пред Москва ли ? Защо се спря руската телевизия това не е ли нарушаване на човешките ни права или на кого е необходимо да ни се набиват новини на когото му е по угодно ли кой има интерес от това ? Нещо което забравяме че 500 години бяхме с наведени глави и на кого дължим хубавите си имена и до кога ще слушаме какво ни се казва от хора които нямат никаква национална гордост .
13.
Не
13.09.2022 10:00:43
10
4
обичам руснаците, които са си груб и нахален народ, но не харесвам и украинците, които са подъл и нагъл народ!
По тези причини те си имат и подходящите на натюрела им лидери и е все едно дали ще се наричат Путин или Зеленски, коренът на тези конфликти е много по-дълбок!
Затова е най-добре споровете да си ги решат сами , ние нямаме отношение към това!
12.
До 2
13.09.2022 09:52:50
7
8
Лошо е , когато човек има само едно око и гледа в една посока с него...
Или си забравил (а може и да не знаеш) за "противната тактика " на Англия и САЩ през ВСВ , които засипваха цивилното население на Дрезден, на София и на много други градове "наред със бомби" !
11.
Нещо не схващам
13.09.2022 09:46:03
7
6
"руски войници са убили техни съграждани СЛЕД преминаването на селото под украински контрол" ??!
След като селото е било под украински контрол, какво правят там руски войници ?
Нещо като централата ЗАЕЦ от пет месеца е под руски контрол, но руска артилерия стреля по нея, демек стреми се да избие собствените си войници ??!
10.
12
13.09.2022 09:30:55
6
5
Да,наистина в момента в тези селища твори безвреден,дори ако си взел помощ храна от руските волонтьори те разстрелват укрофашистите.Сега пак ще инсценират познатия сценарии както в Буча
9.
Россофил
13.09.2022 09:22:41
7
3
Ади ве, Разман Агматович, връщай се вече, прекъсни отпуската, че укрите ни таковат таковата. Само ти можеш!
8.
Кадиров от Дубай
13.09.2022 09:05:36
5
5
Ше видите като дойда
7.
Драги Русофиле и доносници
13.09.2022 09:03:40
8
7
Понеже наште лайняни медии колзетници захранвани със сутрешнпто пияно ако на путин и бялото течение на митрофанова мълчат та имаше поредна среща в Рамщаин казва се Рамщайн 5 там се взе решение вагинално ботоксовия пекистки клан да бъде наритан спешно в клитора и ако трябва русия да се разпадне на различни държави но да извадят ядрените зъби на жуже и простака медведев тъй че лолкото и да лъжат и мажат русчиите ще го ядат двоен както унищожиха създателите на московията Монголите,така и сега запада ще ги докара до дередже да не заплашват съседите някакви самозабравили се засранци
6.
Мислете !
13.09.2022 08:39:16
15
5
Лицемерна война.

Седем месеца и ток и вода и интернет и работещ градски транспорт и жп транспорт по който се прехвърля тежката техника и войска на фронта.
И уж воюващият Путин не е ударил по дори една жп линия или мост за да спре това ?!
Планирана СледКовидна война.
Планирана от големият приятел на Путин, домакина на Давоският форум Швааб !
Война съгласувана с написан сценарии в който на Путин са му дали ролята на злодея.

В края на месеца, както всеки месец, Зеленски и Путин ще поделят транзитните такси през украйнска територия по незасегнатите тръби в Украйна.
5.
Лично мнение
13.09.2022 08:37:52
6
17
Аз не мразя никого, включително и руснаците. Смятам, че ще е чудесно за България когато империята им се разпадне, нищо лично.
4.
1 до 3
13.09.2022 08:19:56
11
15
Искрено мразиш руснаците, защото те е яд, че днес не си поданик на Ердаган ли ?

Нищо ново под слънцето. Това което видяхме сега при Харков вече се е случвало на руската армия.
През 1877г. по време на нахлуването на руските войски в мирната Османска Империя, отрядите на Гурко излизат на оперативен простор в южна България.
Тогава колективният Запад в лицето на Великобритания с кораби прехвърлят от Босна войската на Осман паша и разгръщат ковтланастъпателна операция.
Руските войски отстъпват в проходити.
А местното българско население е оставено на ятагана на османците.
Следва клането в Стара загора и зяла южна България.

Нищо ново под слънцето. Контранастъпление под Харков, разработена, подпомогнато и с директното участие на Запада.
Следва разплата с местното население.

Резултата го знаем. И в 1877 и 2023г ще е все един и същ !
Хубав ден !
3.
Ало Вараца?
13.09.2022 08:03:58
2
11
Ако е иситна LIVE 24/7 ще пускат от лагерите за военнопленници, но нашите медии няма едно излъчване в ефир от фронта с местни жители.
2.
Орки
13.09.2022 08:02:32
11
25
събрани от "кол и въже".
рашистите нямат армия, а башибозук!
Артилерия от ВСВ която засипва всичко наред със снаряди. Противна, фашистка тактика на вермахта.
Те и с нас така се държат, като с роби. През вечер обгазяват Бургас, тровят ни, тровят и децата ни, а ние им траем противните паметници с които са си маркирали територията.
Да си отиват в оркистан!
Да си вземат паметниците и мекеретата!
Тук е България!
Без вас!
1.
Въй
13.09.2022 07:52:09
18
11
Блестяща тактика на руското командване! Армията им масово се предава и затрупват Украйна с военнопленници. Да видим сега Киев как ще ги изхранва и топли през зимата.
Всичко върви както е планирано.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори