×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички треперят от Бараганския – главатарят на Карнобат


Всички треперят от Бараганския – главатарят на Карнобат
Този автокрадец и каналджия на мигранти трябваше да е под домашен арест, ако се вярва на органите на МВР, които от репортер узнаха какви кражби върти той през това време
12 Септември 2022, Понеделник, 17:48 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Видео: Авторът

Липсата на държава принуди чак ямболското село Зимница да сформира доброволчески отряд, за да се пази от групата му

Има един човек, чиято престъпна империя се управлява от автокъща в Карнобат, и този човек от години е считан за биг боса на района, тъй като е недосегаем за органите на МВР, за данъчните власти, Агенцията за безопасност на храните, АПИ. Той е по-силен от кмета, по-силен от държавната власт. И така е от много години.

Нарича се Недялко Христов, на 48 години е, семеен, с двама непълнолетни сина, официалният му адрес е в къща в карнобатското село Детелина, но на практика всичко, което се случва под повърхността на закона в Карнобатско през последните години, се ръководи от така наречения Авто сервиз "Халея” на ул. „Москва” №171.

Ако в петък, 9 септември 2022 г., журналистка от бургаския сайт dnesbulgaria.com не бе проявила смелост да публикува новина, няколко часа по-късно той така и нямаше да бъде арестуван, а щеше да продължи да дирижира организираната си престъпна група, занимаваща се с палежи, кражби на автомобили, рекет, трафик на мигранти, кражби на селскостопанска продукция, която се продава в нелегалната му зеленчукова борса, устроена на самия главен път I-6.

Това видео е заснето днес преди обед. Заварихме на място част от приближените на Бараганския хора. В Карнобат се говори, че тук доста младежи идват, но не, за да купуват зеленчуци

 

В Карнобат почти няма семейство, в което да не се знае кой разпространява наркотиците в центъра на града. Предлагането и употребата на дрога вече са в пандемични размери, има и непълнолетни лица, изпратени в комуни и психиатрия.

Публикация на Недялко Христов във Фейсбук от 2020 г.

Недялко Христов, известен с прякора Бараганския, с днешна дата се намира в ареста в Нова Загора, узна Флагман по неофициален път – от свои източници в МВР и Окръжната прокуратура в Бургас. Прибран е в петък. Няма да е за дълго, защото над него е опънат здрав чадър от властта, при това не от вчера. Няма друго обяснение, щом от него треперят дори и кметове на населени места в община Карнобат. Като кметът на село Кликач – Хюсеин Кьосе, например.

През април т.г. на кмета пламва личният автомобил Опел Зафира. Това става броени часове, след като Кьосе направил забележка на местната жителка Гюлшен Х., чийто двор е бил превърнат в нерагламентирано място за отглеждане на огромен брой добитък, имало и разлагащи се животински трупове. Казал ѝ, че ще се наложи да бъде санкционирана от отдел „Екология” – заради системно нарушаване на нормите за чистота.

„Има разследване, заловени са подпалвачите, единият подпалвач е син на Гюлшен, но аз повече не мога да ви кажа. Потвърждавам, че забележката ми като кмет бе последвана от палежа”, лаконичен беше Кьосе, който според местните хора е уплашен, за да не се стигне до по-сериозно посегателство върху него и семейството му.

На всички е известно, че двамата арестувани, превърнали кметската кола в купчина желязо, са свързани с Бараганския и са негови маши.

Коя обаче е Гюлшен?

На 22 юни т.г. Бараганския е арестуван за трафик на 13 нелегални мигранти, самоопределящи се като афганистанци. Превозвал ги в района на новозагорското село Дядово с Фолксваген Туарег. Оказва се, че автомобилът е собственост на Гюлшен от Карнобат, но тя отрича пред органите на МВР да има общо с транспортирането на нелегалните мигранти от турската граница до вътрешността на страната – просто била оставила колата си в автосервиза на Бараганския за ремонт. На 27 юни Районният съд в Нова Загора налага на карнобатския бос мярка за неотклонение „домашен арест” и срещу него е образувано досъдебно производство за каналджийство. Пропускат да му сложат гривна – дали умишлено, или не, това на практика си го оставя напълно свободен за разбиранията му човек, който продължава да „вършее” далеч зад пределите на общината Карнобат.

Отвреме навреме се появява в съдилища и прокуратури, където срещу него и групата му текат разни производства. Например на 5 август т.г., по справка на Районна прокуратура-Бургас, той се е явил в териториалното им отделение в Айтос, за да бъде разпитан за кражба, извършена на 10 февруари т.г. в айтоското село Пирне. От землището на селото задигнал селскостопанска машина за 2600 лева.

Два дни по-късно, през нощта на 7 август, Бараганския шета из градините на ямболското село Зимница, където са пропищели именно от набезите на бандата му. Чезне им селскостопанска продукция през цялото лято, хората знаят къде се пласира краденото, но тъй като не намират защита от органите на властта, решават да се самоорганизират в доброволен отряд. Същата нощ баща и двамата му синове, които са дежуряли край бостан с пъпеши в землището на Зимница, получават сигнал, че групата на Бараганския приближава собствеността им и ще товари подготвени на купчини пъпеши. Говори се за произведени изстрели от огнестрелно оръжие, с каквото е бил въоръжен предводителят на бандата. Той обаче е бил обезвреден и бит като куче. С комоцио и натъртени ребра Бараганския е бил изхвърлен на пътя, където е намерен и закаран в ямболската болница. На лекарите претрепаният бос казал, че се самонаранил, лекували го известно време. Когато започнал да оздравява, той се прибрал в автосервиза и продължил да ръководи схемите. Оказва се, че между ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Сливен някъде се къса връзката за карнобатския „герой”, който не би трябвало изобщо да си подава носа извън стените на къщата му в село Детелина, където е адресната му регистрация и с който факт полицаите от Карнобат би трябвало отлично да са запознати.

Близо две седмици из региона се носи славата на наказателния отряд от Зимница, където народът, вече отчаян от липсата на държава, раздава справедливост и е наказал не кой да е, а самия Недялко Христов Бараганския. Така историята му, извън институционалните сводки и бюлетини, стига до медиите.

Къде се реализират зеленчуците и плодовете от кражбите?

Днес наш репортер опита да купи диня от големия зеленчуков магазин на открито, пред самата автокъща „Халея”, досами главния път I-6, който е и много оборотен. От заснетото от нас видео се вижда асортиментът на магазина, етикети липсваха. Репортерът ни бе прогонен от двама яки млади мъже с поведение, което могат да си позволят, само ако са сигурни, че имат силни покровители.

Флагман пита:

Областното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура” знае ли за този обект, който създава ежеминутна предпоставка за ПТП, тъй като автомобилите буквално блокират пътното платно?

Автокъща „Халея” се намира срещу гробищата на града

Питаме Областната дирекция по безопасност на храните дали контролират въпросния търговски обект на открито? Известно е, че БАБХ има офис в Карнобат с четирима инспектори, които са местни хора.

Питаме Община Карнобат издавала ли е разрешително на автокъщата, в чийто двор се намира магазинът да осъществява подобна дейност?

И накрая, тъй като целият град Карнобат говори, ние питаме началника на РУ-Карнобат Владимир Христов и подчинените му, дали засичат често зад волана на различни автомобили по улиците на града две непълнолетни момчета – на 17 и на 16 г.? Някога проверявани ли са тези момчета – за притежание и разпространение на наркотици?

И това е само върхът на айсберга през последните 2 години. През 2015 г. бе разкрита малка част от нелегалния автопарк, съставен от крадени коли именно край с. Детелина – родното село на Недялко Христов. Не разполагаме с данни след това да се е стигнало до присъда в съдебна зала. В Карнобат се говори, че зад гърба си Бараганския има убийство на пътя по непредпазливост, на велосипедист в град Стралджа. Също така и катастрофа с друг загинал човек при ПТП в Карнобат, разследването по която обаче не стига до никъде. В колекцията му с крадени коли фигурира даже и дипломатическа лимузина.

Минути преди да публикуваме тази статия, от ОДБХ съобщиха, че са изпратили проверка на обекта автопарк „Халея". Местните инспектори сега разбрали, че работят без нужните разрешителни. Тъй като собственикът липсвал (а той е в ареста), а и нямало кой да подпише, съставили констативен протокол и го връчили на продавачите. За запечатване явно няма основание.

Директорът на Областното пътно управление Митко Порязов пък каза, че не е негова отговорността за случващото се по главния път I-6, защото автокъщата на Бараганския се намирала на 80 метра след табелата „Карнобат”. За случващото се на пътя, в обсега на населените места, отговаряли други инстанции, вероятно една от тях е Общината.

Флагман очаква отговор от кмета на община Карнобат – дали през годините е вземал мерки за прилагане на законите и наредбите на местната власт.

След заплахите, които получи наш репортер на това място днес, изпълнявайки служебните си задължения, предупреждаваме обществеността, че е възможно да пострада журналист от Флагман или да бъде запален автомобил на наш служител. Тези двама млади мъже от обекта,  намиращ се на ул. „Москва” 171 в Карнобат показаха с действия и тон, че могат да си позволят всичко

Прилагаме и писмо до друг бургаски сайт – e-Burgas, от 2015 г., където смразен от страх местен жител пише следното:

„Недялко Христов краде коли вече 25 години. Полицията много добре го познава и пази. Той добре им се отплаща като им оправа колите безплатно. Моята кола той я открадна и трябваше да му дам 1500 лв. за да ми я върне. Така и стана,  дадох му парите,  защото полицията не се интересуваше от случая и твърдо го защитаваха ,че не е крадец. По това време на вечер се крадяха по няколко коли и срещу заплащане се връщаха, а който не плати,  колата се разглобява за части или се пренабива с други номера и се продава някъде далеч. Така втори път ми я открадна и вече не я видях ,а неговият племенник му е помагач и ми призна , че той я взел. Недялко Христов е изгорил безброй хора и няма място сред нас,  но се опасявам, че отново ще излезе чист. Ще си плати свободата на когото трябва ,а ние сме длъжни да го търпим като ни краде !"

 


В категории: Карнобат


Бакшиш ограби украински моряк
Бакшиш ограби украински моряк 05/06/2023, Понеделник 18:19 0
С какво да се храним през лятото?
С какво да се храним през лятото? 05/06/2023, Понеделник 16:23 0
54
Коментара по темата
54.
Някой
23.09.2022 20:20:55
0
0
Абе хора,що плямпате глупости,чак страшилище,тартор и незнам си какво... Нищо му няма на човека вие го изкарахте дон Корлеоне...Всеки познава го,не познава се изказва,айде спирайте се...
53.
Митко Тонев живот в заеми и кредити
17.09.2022 15:33:57
0
5
Баргански казах ти едно време,ама ти не та не.
Вече аз оставам най-вървежния гангстер.
52.
Най Добрия
16.09.2022 02:05:03
1
4
Много го галите!
Приключвайте с него....
Тоя е болен мозък!!!
51.
розАв гларус
15.09.2022 15:27:55
0
4
Брях , село Барган какви боклуци раждало !?
Никакво писмо до милицията в Карнобат , направо в РДВР-то ,
50.
*********
14.09.2022 06:45:51
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
49.
elvis
14.09.2022 05:09:17
1
15
във секи грат има по един такъв НЕДОСЕГАЕМ
48.
Има проблем
13.09.2022 22:32:42
0
4
Защо тези договори не са прекратени щом не са наред? Този Събев става ли ясно дали нещо е прекратил. Понеже не разбирам къде му е проблема на човека или по - точно на тези дето го насадиха горкият човек Събев??? Mене политиката не боли хич
47.
люба с форда
13.09.2022 21:14:05
0
3
леля люба ще сънува кошмари скоро
46.
*********
13.09.2022 18:49:23
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
45.
Джонито
13.09.2022 14:33:08
0
6
#DMSЗъбиЗаБарганския
44.
*********
13.09.2022 14:10:41
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
43.
Кико
13.09.2022 14:08:37
0
16
Балканския селянин и неговия плешив приятел пежака
42.
Badr hari
13.09.2022 14:05:55
5
7
Къв е тоя селския в мойто село никой не го знае да дойде в мойто село да краде коли хахаха или го е набухал на някоя журналистика от флагман дет плачи за уй и не и е звъннал
41.
Vladimir Peikov
13.09.2022 02:37:05
4
36
Човека си мисли,че е господ...Подканва млади момчета и зарибява с наркотици,който и да питате от Карнобат ще го каже..Бърганският ,,БОС'' бърка в своята халея наркотиците и си ги разпространява!Децата му си вихреят из градчето със доста високи скорости.Недай си боже блъснат някой какво ще се случи...Ами нищо хората имат гръб а ние нямаме държава и правосъдие.
40.
Abe
13.09.2022 01:09:53
1
41
Як бой ама бой трябва.Щом не помага разстрел.Егати свободията.Майка им боклуци бой бе
39.
*********
13.09.2022 00:19:17
1
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
38.
*********
13.09.2022 00:06:05
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
37.
Компетентен
12.09.2022 23:09:48
0
22
Частната собственост е зад оградата,пътят и трототоарът-не са.Не търсете"под вола,теле"
36.
До 30
12.09.2022 23:05:47
41
11
Когато снимаш публичното място - да, но когато снимаш хората и в кадър попадат техните лица, се изисква разрешение!!! Аз не видях да беше сниман главният път, видях снимана частна собственост и намиращите се там хора. БЕЗ ТЯХНОТО РАЗРЕШЕНИЕ! И прочетох долни лъжи без доказателства!!
35.
Боса на дините
12.09.2022 22:58:25
3
32
Сега Недялко Христов Мангалския ще се изкара жертва с влошено здраве и грижовен баща.
34.
сензо
12.09.2022 22:43:56
3
38
доброволния отряд да убива тоя селски тарикат и да се свършва с него един път за винаги
33.
Oit
12.09.2022 22:12:34
0
23
Този верно е голям селяк. Гепал някаква селскостопанска техника за 2000 лв, после опитвал да краде дини и пъпеши... Хахаха, баси скъсания цървул! Не му ли се дава голяма трибуна в момента на този астралопитек?!?
32.
Oit
12.09.2022 22:10:43
4
38
Този верно е голям селяк. Гепал някаква селскостопанска техника за 2000 лв, после опитвал да краде дини и пъпеши... Хахаха, баси скъсания цървул! Не му ли се дава голяма трибуна в момента на този астралопитек?!?
31.
Прилеп
12.09.2022 21:54:38
0
26
Вижте,оня Павката от Прилеп и Горово и жена му,същите са
30.
До 28
12.09.2022 21:52:39
3
26
На публично място няма ограничение за снимане.
29.
Очите
12.09.2022 21:50:25
3
19
От нашия регион сме диви селяни
28.
Долни репортери
12.09.2022 21:01:50
56
13
Защо триете коментарите на хората, след като беше по темата? Или не ви харесва истината, относно вашите "журналисти" ? Ще го повторя: Нямате право да публикувате публично снимков и видео материал с лицата на хората, БЕЗ тяхно съгласие!!! Драга госпожо " журналист" вие самата ще бъдете с криминално досие и дадена на съд за тази ваша нагла постъпка, за не потвърдената ви информация и НЕ спазването на личното пространство на хората!! В клапа ви ЯСНО се чува как не ви се дава съгласие за снимане, а вие НАГЛО отговаряте, че " може, не може, ще снимате"!! Плюят ви на кариерата и дипломата като журналист!!
27.
ххх
12.09.2022 20:52:19
3
21
Такъв шамар ще му издрънча на тоя , какво треперене ми говорите ве ?
26.
*********
12.09.2022 20:25:59
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Командос
12.09.2022 20:19:31
2
59
Бияч с розов телефон. Много са такива в цялата страна и като попаднат на едни момчета с черни дрехи и маски и се напишкват и се наакват защото биват отведени в дранголника хо хо хо !
24.
Троянеца
12.09.2022 20:01:22
1
23
Аз съм най-големия селяндур
23.
*********
12.09.2022 19:58:20
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
22.
Никой
12.09.2022 19:46:24
1
28
Защо става това кой си прави пари на гърба на всички.ми тоя с властта нали защо го пускат защо го пазят.... трафик... Докога???? кога ще има истински закони...или Народа да хваща сопата... така сме в батака барем малко кръв да им пуснем тез паразити.....болни
21.
Ямболския
12.09.2022 19:37:05
1
40
Късмет е изкарал-в Джамбол га бъхтят пращат в гробищата!
20.
Rando
12.09.2022 19:34:26
6
42
Какво все се пените че такива боклуци били заради Герб хахах,все едно след Герб някой ще започне да ги вкарва по затворите за повече от 1-2 години или все едно,че преди ГЕРБ не е било такова

В БГ винаги ще е така,няма значение ГЕРБ,БСП,Копейкин,Кирчо,Курчо,Кокорчо,Славчо,Хазарта или кой ще дойде БГ винаги ще е рай за такива и ад за нормалните хора,но добрата новина е,че нормални почти не останаха
19.
Ю, бре
12.09.2022 19:18:40
7
15
Медиите гърмят, още един благодетел ще бъде удушен за корупция НАП и КПКОНПИ. Как пък един път не случихте ?Флагман подава някаква хърба, дето търси слънчоглед...нямаше да ви казвам, че сте задници, ама сте...
18.
*********
12.09.2022 19:10:33
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Тодор Тъпото
12.09.2022 19:06:50
0
62
Барганския е прякора му !!!
Пак не сте информирани правилно , дребна мутра като Троянеца едно време ,във Карнобат има други тартори и хората от града ги знаят .
16.
да ходи динко да го оправя
12.09.2022 18:56:30
0
19
нали е голямата работа и са в един район :D
15.
*********
12.09.2022 18:35:04
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Пак ли
12.09.2022 18:33:09
10
58
Този е Семерджиев 2,гарантирано от Гроб
13.
За реформа
12.09.2022 18:31:02
22
73
То и Боко и цялата му дружина трябваше са в затвора,ама не са.
За да има справедливост ,на 2.10. излизаме и гласуваме масово.
12.
*********
12.09.2022 18:29:07
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
*********
12.09.2022 18:28:51
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Анонимен
12.09.2022 18:26:01
0
41
Този с телефона е племенник на Барганския.
9.
Акащата Илиянка
12.09.2022 18:13:39
9
34
Оставете го намира, той е хубав мил и грижовен мъж!!!!
Днешните младежи нестаават,добре че е той да ги отсрами!!!
8.
Mesten
12.09.2022 18:12:10
1
105
Интересно четиво, повдигащо завесата над бруталната "Селска реалност"! Във всяко едно населено место си има някоя "Известна тиква" грижливо обслужвана от местната власт, та чак до ниво "Прислужване"! Справка оня боклук Семерджиев! Може би повече четива като това и съответните власти ще се размърдат! Браво!
7.
*********
12.09.2022 18:11:34
5
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
6.
Типично
12.09.2022 18:07:04
32
98
Много сме велики пред някви селски гангстери, а пред главният крадец на държавата от Банкя, само метани и феде.ки.
5.
Тотьо
12.09.2022 18:06:52
2
103
В Карнобат и селата се краде яко.И не само селскостопанска продукция.Обират се къщи, имоти... Полицията само вдига рамене и ти вика, че не може да намери нищо. Нито иска, нито може.
4.
@$
12.09.2022 18:05:45
22
89
абе Флегми защо не може да се коментира под любовта на народа Толупа=Тиквата
3.
Чанко
12.09.2022 17:58:13
3
33
Тоя е голуем покемон !
Барган дай някой култов коментар
2.
.....
12.09.2022 17:57:47
80
22
Аве Кате Касабова къде си тръгнала да скачаш на всеки втори псевдо играч. Ходиш ровиш след това ревеш ти си провокатор и пискащ след това. Всеки в държавата гледа да извади 5 лева ти се вреш да правиш сензации много ясно ,че хората ще те заплашват.
1.
Xaxaxaxa
12.09.2022 17:57:09
1
103
Селски генгста шит, хахахахаха. Американците са си имали периода на дивият запад в края на 19ти век, ние си имаме дивият изток в 21ви век, хахахахаха.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургазлийка бясна на фирма "Карат-с":  Загубиха ми куфара, а утре съм на сватба Бургазлийка бясна на фирма "Карат-с": Загубиха ми куфара, а утре съм на сватба Държаха се изключително арогантно, дори ме обвиниха, че не мога да си позная багажа, разказва Малена Батилова Ендокринолог предупреждава: Внимавайте с минералната вода, защото... Ендокринолог предупреждава: Внимавайте с минералната вода, защото... Не бива да се пие повече от половин литър на ден Изненада от Марвел: Мария Бакалова в Дисниленд за ЧРД Изненада от Марвел: Мария Бакалова в Дисниленд за ЧРД Актрисата чукна 27 в Калифорния. Валери не сподели празника с любимата си Бакшиш ограби украински моряк Бакшиш ограби украински моряк 20 хиляди щатски долара и всички документи на моряка са изчезнали в миризливата копърка Сливналии задигнаха 10 палми от частна оранжерия в Бургас Сливналии задигнаха 10 палми от частна оранжерия в Бургас Двамата криминално проявени мъже начупи камерите на обекта, за да не ги хванат Главният прокурор поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане" Главният прокурор поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане" Срещу народните представители има внесен обвинителен акт в Софийския районен съд Аутопсия разкри причината за смъртта на брат Галев Аутопсия разкри причината за смъртта на брат Галев Смъртта вероятно е настъпила на наша територия Нямаме парите на "София прайд", но любовта и истината са на наша страна* Нямаме парите на "София прайд", но любовта и истината са на наша страна* Вашето присъствие на голямото шествие за Семейството, този 17 юни, събота, от 14:00 на площад "Света Неделя" в София, ще бъде нашата сила Баща стреля по 11-годишния си син с газов пистолет Баща стреля по 11-годишния си син с газов пистолет Пред вратата му открили 14 гилзи Строителството на жп линията до летището в Бургас може да започне през юли 2025 г. Строителството на жп линията до летището в Бургас може да започне през юли 2025 г. Това става ясно от отговор на транспортния министър по реда на парламентарния контрол
Hopвeгия cпиpa изцялo пpoдaжбaтa нa бeнзинoви и дизeлoви aвтoмoбили Hopвeгия cпиpa изцялo пpoдaжбaтa нa бeнзинoви и дизeлoви aвтoмoбили Hopвeгия e пъpвaтa cтpaнa в Eвpoпa, ĸoятo пpeĸpaтявa пpoдaжбaтa нa нoви бeнзинoви и дизeлoви aвтoмoбили и тo caмo cлeд cлeд двe гoдини, cъoбщaвa Еurоnеwѕ. Kpaят нa двигaтeлитe c вътpeшнo гopeнe идвa цялo дeceтилeтиe пpeди Eвpoпeйcĸия cъюз, ĸoйтo иcĸa дa зaбpaни пpoизвoдcтвoтo и пpoдaжбaтa нa нoви ĸoнвeнциoнaлни ĸoли oт 2035 гoдинa. Hopвeгия e вoдeщa в cвeтa, ĸoгaтo cтaвa дyмa зa пpиeмaнe нa eлeĸтpoмoбили, a нeйнитe пътищa пpeдлaгaт пoглeд ĸъм бъдeщeтo нa мoбилнocттa в Eвpoпa. Eлeĸтpичecĸитe ĸoли вeчe пpeдcтaвлявaт пoвeчe oт 20% oт вcичĸи пътничecĸи пpeвoзни cpeдcтвa в cĸaндинaвcĸaтa дъpжaвa и пoчти 84% oт пpoдaдeнитe нoви пpeвoзни cpeдcтвa. Koгaтo ce бpoят рlug-іn xибpидитe, цифpaтa e близo 90%, cпopeд дaннитe нa Hopвeжĸaтa пътнa фeдepaция (ОFV). Hopвeгия cpeщy Eвpoпeйcĸия cъюз Зa cpaвнeниe, пo-мaлĸo oт пoлoвинaтa oт нoвитe aвтoмoбили, пpoдaдeни в EC, ca eлeĸтpичecĸи или xибpидни. Kaĸ Hopвeгия cтигнa дo виcoĸитe цифpи и ycпявa дa нacъpчи пoĸyпĸитe нa eлeĸтpoмoбили? Bcъщнocт, Hopвeгия пpипoзнaвa eлeĸтpичecĸитe ĸoли oщe пpeз 90-тe гoдини нa 20-и вeĸ, ĸoгaтo cтpaнaтa зaпoчвa дa пoдĸpeпя Тhіnk - мecтeн ĸoмпaĸтeн eлeĸтpoмoбил, ĸoйтo e пpeднaзнaчeн пpeдимнo зa гpaдcĸo шoфиpaнe. Πo oнoвa вpeмe oт Тhіnk ycпявaт дa yбeдят нopвeжĸoтo пpaвитeлcтвo дa oтпycнe нa ĸoмпaниятa cyбcидии и дa нaпpaви eлeĸтpичecĸитe aвтoмoбили ocвoбoдeни oт вcичĸи aвтoмoбилни дaнъци. И дo днec eлeĸтpoмoбилитe пътyвaт бeзплaтнo пo плaтeни пътищa, пapĸиpaт бeзплaтнo, дocтъпът им дo фepибoти cъщo e бeзплaтeн. Te ca ocвoбoдeни oт дaнъци въpxy дoбaвeнaтa cтoйнocт и дaнъци въpxy внoca, ĸoитo ca тpaдициoннo мнoгo виcoĸи зa ĸoлитe в Hopвeгия. Bcичĸи тeзи cтимyли cъздaвaт блaгoпpиятнa cpeдa зa paдyшнoтo пpиeмaнe нa eлeĸтpoмoбилитe в eднa oт нaй-бoгaтитe дъpжaви в cвeтa. B пoвeчeтo cтpaни oт EC oбaчe нeщaтa ca дocтa пo-paзлични. Eднo oт пpeдизвиĸaтeлcтвaтa, ĸoитo вce oщe пpeчaт нa мнoгo eвpoпeйци дa ĸyпyвaт мacoвo eлeĸтpичecĸи ĸoли e, чe пъpвoнaчaлнaтa пoĸyпнa цeнa oбиĸнoвeнo e знaчитeлнo пo-виcoĸa oт тaзи нa ĸoнвeнциoнaлнитe aвтoмoбили. Дpyг пpoблeм e вce oщe нeдocтaтъчнo aдeĸвaтнaтa зapяднa инфpacтpyĸтypa.  Bce пo-чecтo ce твъpди, чe aвтoмoбилният ceĸтop пpocтo нямa ĸaĸ дa oтгoвopи нa ĸлимaтичнитe пpoмeни caмo и eдинcтвeнo чpeз внeдpявaнeтo нa eлeĸтpoмoбили, зaщoтo нямa дocтaтъчнo пpиpoдни pecypcи зa тoвa. Hacĸopo глaвният нayчeн eĸcпepт нa Тоуоtа зaяви, чe пpeĸaлeният фoĸyc въpxy ĸoлитe нa бaтepии мoжe дa имa oбpaтния нa тъpceния eфeĸт и пo пътищaтa дa ocтaнaт oгpoмнo ĸoличecтвo зaмъpcявaщи вoзилa. Cпopeд Гил Πpaт, eлeĸтpичecĸитe ĸoли мoгaт дa дoнecaт пoзитивнa пpoмянa в дъpжaви c мaщaбнa BEИ инфpacтpyĸтypa ĸaтo Hopвeгия, нo в cтpaнитe cъc cepиoзeн дял нa въглищaтa в eнepгийния миĸc xибpиднитe aвтoмoбили ca дocтa пo-пoдxoдящи. Изкуствен интелект създава песни на „Бийтълс“ Изкуствен интелект създава песни на „Бийтълс“ "Плача! Толкова е красиво", написа слушател в ЮТюб под видео на генерирана с изкуствен интелект версия на сингъла на Маккартни "New" Ал Пачино иска тест за бащинство Ал Пачино иска тест за бащинство Не вярва, че е заплодил 4 пъти по-младата си приятелка Взрив край Вашингтон, преследван от изтребители самолет се разби Взрив край Вашингтон, преследван от изтребители самолет се разби  Бил е на автопилот Щурм на украинската армия в Донбас, 250 бойци убити Щурм на украинската армия в Донбас, 250 бойци убити Руските сили са унищожили и 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини Белгийският премиер падна от колело, загуби съзнание Белгийският премиер падна от колело, загуби съзнание Няма трайни наранявания Ердоган обяви новото правителство на Турция Ердоган обяви новото правителство на Турция Само двама министри запазват постовете си от предишния кабинет Две зловещи убийства на жени по едно и също време потресоха Италия Две зловещи убийства на жени по едно и също време потресоха Италия Италианците все още не могат да забравят и убийството  в средата на януари пред ресторант в Рим на адвокатката Мартина Шалдоне Йотова в Северна Ирландия на ученически конкурс по четене на български Йотова в Северна Ирландия на ученически конкурс по четене на български Вицепрезидентката подари на победителите детски книжки и настолни игри Помощник държавен секретар на САЩ пристигна в Китай заради „ключови въпроси“ Помощник държавен секретар на САЩ пристигна в Китай заради „ключови въпроси“ Официалните срещи на Даниел Критънбринк ще започнат утре, уточни говорител на Държавния департамент
Георг Георгиев Георг Георгиев Няма как Ивайла Бакалова, която никога не се е срещала с Бойко Борисов, да разказва истории и да прави твърдения Виц на деня Виц на деня На купон мъж казва на стояща до него дама:
- Гледам те и се чудя... да пия ли още, или вече ми харесваш достатъчно?
Виц на деня Виц на деня На парти.
Тя:
- Женен ли сте?
Той:
- Да, ама не много.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Определено инфарктите им се получават по-добре от атентатите...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече