×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Христиан Митев от НФСБ, който доказа, че на компетентността не ѝ трябва лъскава харвардска опаковка


Христиан Митев от НФСБ, който доказа, че на компетентността не ѝ трябва лъскава харвардска опаковка
Юристът с доказан опит в законодателната власт предлага три стъпки за излизане от тежката политическа криза, в която се намира България от миналата година
12 Септември 2022, Понеделник, 23:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Юристът бе двигателят на патриотите от НФСБ в 44-ото НС, който собственоръчно изработи и изпипа до последен детайл серия от важни и приети законопроекти

Откакто България е в политическа криза, мнозина сякаш забравиха за успехите на 44-тото НС, в което в стабилна коалиция се изгради толкова много за страната. Двигател на  част от законопроектите, подобрили начина на живот на хората и бизнес атмосферата в страната, е човек, който въпреки солидния си експертен и политически опит, остана в сянка и малцина разбраха какво точно е негово дело. А то изобщо не е малко.

Той пак е кандидат за народен представител, а присъствието му в парламента е важно, за да се осигури нужната стабилност, която ни липсва в последните 3 народни събрания на застъпващи се една след друга криза, съпътствани от кабинети на празнословни хора.

Христиан Митев бе народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание,  адвокат. Той е на 42 години, но е в политиката от близо 15, като неотлъчен партньор на Валери Симеонов още от зората на патриотичния проект Национален фронт за спасение на България през 2008 г. Първоначално е поканен от Симеонов като сътрудник в канцеларията на председателя на Общинския съвет.  Митев има солиден опит като национален политик, изградил от нулата огромен списък с важни законопроекти. Той е участвал и в местния парламент на Бургас, а после и в най-важните комисии към Народното събрание. Бил е зам.-председател на правната комисия към НС, която е на практика най-важното звено при вземане на решения.

Христиан Митев защитава от трибуната на Народното събрание поредния внесен важен законопроект (2019 г.)

Митев сега се кандидатира с устрем и отново от партията на Валери Симеонов за предстоящите избори. С хъс и категорични убеждения той знае какво и как трябва да направи не само за страната, но и на местно ниво – за Бургас, така че да успеем малко по малко да подадем глава нагоре над блатото на политическата неизвестност, в която сме вече  година и половина. Скромен, но със завидни опит и умения както в политиката, така и в правото, Митев е категоричният пример за това, че компетентността не се нуждае от лъскава харвардска опаковка.

Христиан Митев е до рамото на Валери Симеонов още от 2007 г., когато е назначен за сътрудник на председателя на Общинския съвет в Бургас. Следва го и при учредяването на НФСБ през 2011 г.

Действително е трудно да се опише точно какво и как е направил Христиан Митев в 6-те си години като народен представител, просто защото списъкът е много дълъг. Юристът на практика „гори” за професията и е намерил перфектното ѝ приложение – през призмата на патриотизма и НФСБ, той гради законите на страната така, както трябва те да бъдат градени. Нещо повече – дори извън парламента в последната година и половина, той продължава да милее за страната си и не наблюдава само отстрани какво се случва, а действа. Точно затова в този период той и негови колеги са създали два законопроекта, които са предложили впоследствие на тогава действащото редовно правителство. Още през пролетта на 2022 г. те са готови, изработени и изпипани до последния детайл, а логиката в тях е неоспорима.

Почит пред паметника на героите от 24-и Черноморски пехотен полк, със съпредседателя на НФСБ и верен съратник Валентин Касабов (вече покойник)

Първият е в подкрепа на домакинствата и бизнеса в контекста на задълбочаващата се в Европа и България енергийна криза. С него се цели намаляване на данък добавена стойност за електроенергията до 5%. „При домакинствата цената на тока е твърдо определена от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и там това намаление от 15% ще се усети веднага в крайната цена за потребителите”, уточни Христиан Митев.

Вторият законопроект е свързан с въвеждането на т.нар. „необлагаем минимум” в размер на една минимална работна заплата. „Това, според мен и съратниците ми от НФСБ, е нужно, защото ще реши драстично проблема с т.нар. „работещи бедни” – хора, които след данъчното облагане на минималната им работна заплата остават под прага на бедността. За огромно съжаление кабинетът не прие това наше предложение, но сега то е залегнало категорично в нашата програма”, каза юристът, който допълни, че историята ще запомни за патриотите от НФСБ, че когато са се хващали с дадена задача, винаги са я изпълнявали. Примери за това са промените в Закона за шума, които гарантират спокойна почивка на хиляди туристи, промените в Закона за хазарта, с които бяха премахнати частните лотарии, промените в Закона за движението по пътищата, които доведоха до по-строги наказания за дрогираните и пияните шофоьри и още много други.

Пълният списък със законопроекти, изработени почти собственоръчно и изпипани до последен детайл от Христиан Митев вижте ТУК

Три пък са основните стъпки, които според вижданията на кандидата за народен представител сега, ще решат тежката политическа криза, в която се намира България и която изглежда провокирана от факта, че представителите на партиите в последната година са забравили какво пише над входа на Народното събрание.

„На първо място всеки, който има право на глас, трябва да го упражни на 2 октомври, за да може 48-ото Народно събрание да има представителност. Избраните трябва да упражнят политическа мъдрост и да се отърват веднъж завинаги от пристрастията си и егоизма си по отношение на един или друг лидер. Интересите на страната трябва да са над всичко останало и точно това е политиката на НФСБ и патриотичното движение. За да се случи това обаче се иска политически опит и умение за водене на диалог – нещо, което до голяма степен липсваше в политическата култура на на 45-ото, 46-ото47-ото Народно събрание. Хората в новото коалиционно правителство трябва да могат да работят един с друг, а не както видяхме – единият партньор да разбира от медиите какво е решил другият. И при всички грешки и недостатъци, които имаше нашата коалиция през 44-ото НС, такъв разнобой никога не сме виждали”, коментира юристът Христиан Митев.

В своята програма той е предвидил не само работа за изваждане на страната от политическата криза, но и за важни промени в родния Бургас и региона около него. Приоритетите на Митев за тук се свеждат само до три думи: „Икономика, икономика, икономика”.

„За съжаление Бургас изпадна от списъка с първите 10 града по равнище на средната работна заплата и това до голяма степен се дължи на факта, че тук се разчита основно на туризъм. Основна грижа на държавата трябва да е чрез компания „Индустриални зони” и през Агенция за насътрчаване на инвестиции и с подкрепата на Община Бургас, която вече положи много усилия, да създаде такъв инвестиционен климат, че да се привлекат максимално много инвестиции – колкото и трудно да изглежда това в условията на такава повсевместна криза. Трябва да следваме добрия пример на Пловдив”, заяви още Митев. Той разкри, че ако бъде избран за депутат ще се бори за подкрепа за реализирането на най-наболелите за Бургас и региона инфраструктурни проекти, които все още не се завършени или дори започнати.

Христиан Митев на терен – разяснява на бургазлии как се гласува машинно (2021 г.)

Става въпрос приоритетно за завършването на Северния обход – проект, който може да се финализира много скоростно при добро желание и политическа воля от страна на управниците, както и за започването на АМ „Черно море”, която ще свърже Южното и Северното Черноморие и ще допринесе както за транспорта и икономиката, така и за туризма в Бургас, Варна и Добрич. Не на последно място Митев ще направи и всичко по силите си за старт на вече крайно наложителен ремонт на пътя Царево-Малко Търново, който да „отключи” вратата на туристопотока към Странджа, за да се спаси красивият регион от пълно обезлюдяване.

„Влязох в политиката и избрах именно партията на Валери Симеонов още през 2007 г., защото моето вътрешно убеждение е, че трябва когато искаме нещо да се свърши, да се включим и ние в свършването му, а не да стоим отстрани и да обсъждаме. Българският национален интерес трябва да е на първо място за всеки роден политик. Мотивиран съм, че с опит, познания и най-вече желание, нашите усилия ще имат полза за страната ни и един ден тя ще бъде много по-добра от това, което е сега”, категоричен е кандидатът за народен представител от НФСБ за 2-ри МИР-Бургас Христиан Митев.

 




България Всички новини
Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори