×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственици на имоти край Синеморец въстанаха срещу „зеления“ терор, излизат на протест в неделя


Собственици на имоти край Синеморец въстанаха срещу „зеления“ терор, излизат на протест в неделя
Голяма част от местността Поляните е застроена с големи незаконни и недовършени сгради, но зелените организации не се интересуват от тях, снимката е от тяхната група във ФБ
07 Септември 2022, Сряда, 19:20 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Водят агресивна политическа кампания хора, които нямат нищо общо с нас и реално не се интересуват от същинските ни проблеми. Излизаме на моста над Велека, предупреждават в писмо до различни институции

"Собствениците на урегулирани имоти в местността Поляните край Синеморец и местните хора излизат на протест срещу зеления терор, както определят те действията на екоактивистите. "Подложени сме на непрестанни атаки от така наречените зелени  организации, от години те водят агресивна медийна кампания с неверни твърдения относно територията, върху коята са имотите ни. Целта им - да трупат политически дивиденти. Повече от 15 години стоят там незаконни и недовършени сгради, от които обаче никой не се интересува", съобщиха хората пред Флагман.

Те ще излязат на моста на Велека тази неделя, 11 септември, от 11:30 ч., за да  чуят държавата и обществеността и тяхната страна

Написали са и писмо до държавни и общински институции, за да уведомят за намеренията си. Под него са се подписали 100 души. Ето и текстът на протестната нота:

„През последните две години по политически причини, с цел събиране на гласове и дискредитиране на определени институции, включително на местната общинска власт, определена група хора внушава по телевизията, радиото и други медии, неверни твърдения относно урбанизирана територия, местност Поляните, част от село Синеморец. По-специално, това са няколко така наречени „зелени организации“ и техни членове от големите градове, настанили се наскоро в село Синеморец, Чрез агресивни медийни изяви ангажират общественото внимание с неверни твърдения. Особено активна е тяхната фейсбук страница “Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг”. Страница, очевидно създадена да обслужва определени политически интереси и да извлича политически ползи за тях. 

Ние, значителна група хора, сме собственици на урегулирани имоти в тази отдавна урбанизирана територия и сме възмутени от тези политически манипулации. Политическите ползи за тези „зелени“ активисти са за сметка на обикновени граждани, добросъвестни собственици на имоти в тази местност. Искаме да потърсим защита от всички държавни и общински институции за нарушените ни права и законни интереси.
Това, което „зелените“ активисти пропускат е фактът, че голяма част от урбанизираната местност Поляните вече отдавна е застроена. Доста сериозни по размер сгради повече от 15 години надвисват над самия плаж Бутамята. Недовършени и незаконни груби строежи отдавна са разпръснати из цялата местност. Те всички са разрешени или изградени преди сегашната общинска власт, която обаче единствено е интересна на въпросните „зелени“ организации. Неизвестно защо, сега атакувани са само имоти в непосредствено съседство в тази една и съща урбанизирана територия Поляните. За разлика от старите многоетажни постройки, от които „зелените“ не се интересуват, новите проекти, обект на тяхната атака, са предимно за едноетажни и двуетажни вили предвидени в големи по размер парцели, които няма да презастроят и загрозят местността.

Молим адресатите на това писмо да разгледат внимателно този случай и да не допускат политически игри и манипулации да нарушават конституционните права на гражданите.

Молим да обърнете внимание на факта, че ние сме собственици на имоти, които по силата на държавната санкция имат урбанизиран статут от много години, обстоятелство, което установяват нашите документи за собственост.

Молим държавата да защити правата ни на собственици на урбанизирани парцели, които права сама ни е предостъпила преди много години и да не допуска привилегировано третиране на онези, които бързо са се възползвали от незаинтересоваността на предишната власт и са построили вече в Поляните огромни постройки.

Под писмото на собствениците са се подписали 100 души. Очаква се всички те да присъстват на протеста, като да бъдат подкрепени и от десетки други местни от община Царево, за които зеленият тормоз никак не е чужд. 
 


В категории: Царево


10
Коментара по темата
10.
Собственик
08.09.2022 15:34:15
1
1
Може ли връзка с организаторите на протеста в неделя.
9.
Собственик
08.09.2022 15:33:08
0
1
Може ли връзка с организаторите.
8.
Ива
07.09.2022 23:29:46
6
13
Ми застройте всичко с бетон и се радвайте на живота! То нали това ви е щастието?
7.
Каланджанец
07.09.2022 22:53:28
8
15
Истината за Синеморец е,че преди 20-30 години много хора от страната закупиха от общината на безценица свободните терени, попадащи в регулация.Тези същите построиха хотели,ресторанти,барове.Започнаха да печелят от построеното, и в един момент ние местните започнахме да им пречим.Те се дразнеха,когато някой от нас направи нещо ново,и започне да привлича туристи и също да печели. Създадоха си "зелена"организация, зад която хорово припяват: Каквото сме застроили-застроили, вие местните го духайте! Общо взето,това е положението в Каланджа.Потомците на разорените бежанци, да го духат!!!
6.
Възмутен теляк
07.09.2022 22:14:32
5
11
Нека по-бързо да се бетонира всичко и да се приключва. После няма да има нужда от Зелените и конфликта ще приключи.
5.
Talasam
07.09.2022 22:10:55
5
11
Аве синеморци, разказахте играта на природата там. Селото майната му то си е грозно, постройките една с друга не си подхождат типично по български. Но поляните с очите си ги видях….трагедия. Дано природата си свърши работата ….инсулти, алцхаймери, барем мирясате…..пък то се не знае може да си ги занесете на оня свят.
4.
Е на тва е
07.09.2022 21:28:36
9
12
Разбирам ги, всеки иска да забогатее. Ще разкажат играта на природата, но така е устроен света. Ще нашибат района с бетонни мастодонти. То впрочем няма достатъчно пясък и за тези хотели дето са нацвъкани в района. Но земята си е тяхна и им трябват пари. Дано ги направят щастливи.
3.
Сарая
07.09.2022 21:28:01
11
14
На Бойко хората да направят още една “къщичка за птици”
2.
Далавери,Далавери,Далавери
07.09.2022 20:29:03
10
29
Корнелия Нинова уредила с договор роднинската адвокатска кантора и във Държавен фонд „Земеделие“. Договорът е сключен през април, а по него вече са изплатени 205 078 лв.
Сандов подари Корал на Киро и баща му, за Синеморец има мераклии също!
1.
Работа работа работа
07.09.2022 19:26:16
24
31
Бетон му е майката.
От край до край
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще хвърлим държавата в още по-голям хаос, ако гласуваме вот на недоверие срещу кабинета "Главчев", смята Никола Минчев Ще хвърлим държавата в още по-голям хаос, ако гласуваме вот на недоверие срещу кабинета "Главчев", смята Никола Минчев Проблемът с Даниел Митов е, че той е зам.-председател на ГЕРБ, а едно служебно правителство трябва да бъде равно отдалечно от политическите сили, подчерта депутатът от ПП-ДБ Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици
Бойко Борисов: Никой не е помогнал на Путин повече от ПП-ДБ Бойко Борисов: Никой не е помогнал на Путин повече от ПП-ДБ 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго, допълни той Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори