×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бившият полковник от КГБ Гудков: Путин гледа на България като плацдарм срещу Европа


03 Септември 2022, Събота, 21:00 ч.

Според Гудков в България и в този момент продължава да съществува сериозна агентурна мрежа, създадена от руските тайни служби

Руският президент Владимир Путин гледа на България като на плацдарм за своята политика на разединение спрямо Европа, той вярва, че България е привързана към Русия и, че тук неговото влияние е изключително силно. Това казва в интервю за ”Капитал” руският опозиционен политик Генадий Гудков.
"Путин залага на разногласията и умее да ги създава, с подкупи да речем, казва още Гудков. Той разчита на влиянието на парите в негативния, в криминалния смисъл. По тази причина България се смята за една от страните на които той може да се опре, за да разгърне политиката си срещу Европа, да подготвя и осъществява настъплението си".

Генадий Гудков е руски опозиционен политик и бизнесмен. През 2012 г. изданието The Moscow Times го нарича един от най-яростните и харизматични критици на Владимир Путин в парламента. Гудков е пенсиониран полковник от КГБ, бил е заместник-председател на Комитета по сигурността в руската Дума. На 14 септември 2012 г. той е лишен от депутатски мандат, а от 2018 г., когато напуска Русия заради заплаха от наказателно преследване заради опозиционната си дейност, живее във Варна.

Според Гудков в България и в този момент продължава да съществува сериозна агентурна мрежа, създадена от руските тайни служби. Нейната основна задача е да влияе на политическия курс на страната, да финансира партии и политици, да осъществява "износ на корупция" към структурите в енергийния сектор на България.

"Много европейски страни имат мощно контраразузнаване, но не мисля, че България е сред тях, казва той. Именно по тази причина тук върви необезпокоявана работа по вербуване на нови хора които да работят за интересите на Русия. До началото на войната в Украйна руското разузнаване се е чувствало изключително комфортно в различни сфери на влияние в България - в медиите, в сектора на безопасността, в енергетиката и т.н."

За Генадий Гудков изгонването на 70 руски дипломати от страната е било "необходима мярка", тъй като в България е било в ход грубо вмешателство във вътрешната й политика и явна подкрепа на пропутински организации. Като пример той посочва паравоенната "БНО Шипка" на Владимир Русев, която официално през сайта си и социалните мрежи извършва вербовка на хора за участие в отряди под свастиката на Русия. "Осъществява се пропаганда насочена против Украйна, оправдава се агресията на войната, казва Гудков. Това е не само намеса във вътрешните работи на България, но и в буквалния смисъл на тези думи подривна дейност

Точно по тази причина аз мисля , че всичко това се финансира и поддържа от специалните служби на Русия", предава frognews.bg.

Според Гудков подобните организации в България никак не са малко. Той припомни информация от сайта на руското Генерално консулство във Варна от началото на август, когато там са били събрали хора от ръководството на партия "Възраждане", от близкия до Путин т.нар. рокерски клуб "Нощни вълци" и българските им аналози. "Това са хората на Александър Залдостанов (лидерът на ", нощни вълци" в Русия), който по мое мнение е абсолютен дебил, казва Гудков. Политически дебил, който не може да свърже две думи, но умее да пази равновесие върху мотоциклета си".

Гудков твърди, че ако ако Путин избере "пътя на ядрения апокалипсис" като изход от войната в Украйна това ще доведе до катастрофалната му загуба. А оттам нататък ще започне и обратното броене до края на режима му. По тази причина той се надява , че на руския президент няма да му стигне време да осъществи намеренията си.

"Ако не дай Боже, все пак му се удаде тази война в Украйна да завърши дори с относителна победа следващата жертва на Путин ще бъдат Казахстан, Грузия или Армения и дори България", казва руският опозиционер.




23
Коментара
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
23
Коментара по темата
23.
До DB7
04.09.2022 11:32:50
5
4
Когато е съществувал източният блок може не всичко да е било розово но поне жизненият стандарт е бил почти изравнен между държавите. Хората не се налагало да емигрират с целите си семейства. Вярно ходили са да работят в другите държави но не и да емигрират.
Я сравни сега минималните заплати с другите европейски страни. 5 пъти разлика средно.
Над половин милион българчета са родени по европейските страни и не могат да говорят майчения си език. От 8 милиона за 30 години населението пада до 6 милиона. И това ако не е геноцид. Това и в държавите в Африка където има локални войни го няма.
Но нищо ти си карай колата втора ръка и се радвай как някви тъпи кифли ти вързвали. Малоумник!!!
22.
До DB7
04.09.2022 11:22:09
5
5
Аз не съм чул от руското посолство да привикват политици на кафене и да им как да се случват нещата в страната както го правят от американското посолство. Ние от 30 години сме под американско управление. Тъй като гледам направо ги стигнахме американците. Ако не са българите от чужбина които наливат пари в българската икономика сега тука щеше да е пустиня.
21.
DB7
04.09.2022 10:35:03
2
9
17 20 ПРОСТИ КОПЕЙКАДЖИИ ДАЖЕ И РУБЛИ НЕ ВЗЕМАТЕ ЕВТИНИ ПРОСТИТУТКИ
20.
Холивуд до 17
04.09.2022 10:32:18
5
7
Колкото и пъти да им го кажеш или напишеш няма как да те разберат ганьовците, особено тези които са си продали задника заради някой долар или евро.Точно заради това на промития мозък можеш само кор да му набиеш, но акъл няма как да му налейш.
Безпаметния цървул е готов от всичко да се откаже поне малко да заприлича на лачен трандафор нооо в крайна сметка ще си остане един пробит неблагодарен галош без история.
19.
DB7
04.09.2022 10:29:18
3
8
17 БЕЗМОЗЪЧНА Е МАЙКА ТИ ДЕТО ТЕ Е РОДИЛА ПРОZТ ПРЕЗ КОМУНИЗМА АМЕРИКАНЦИ ЛИ МОЖЕХА ДА ПОСТРОЯТ АЕЦ БЕ КАПУТ ЛУКОЙЛОВСКА ОТРЕПКА ЧАКАЙ ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ ЗАГУБЕНЯК
18.
Алоу Гудков:
04.09.2022 09:43:11
0
7
Като българин, ще ти кажа, ако Путин, чака на ганьовците русофили, ще увисне, както увисна в Украйна, когато Сурков и Беседа(любимите му генерали), ограбиха милиарди за подготовка на операцията, и му казаха, че всичко е ОК!
В БГ-то господин Гудков, Путин ще потъне, яко с парите. Тези ганьовски курбанджии, взимат пари и от САЩ и ЕС и от Русия, и за превратаджии, не стават, няма кой?
Така че, Путин, да пие студена вода!
17.
До безмозъчния 14 номер
04.09.2022 09:24:14
11
3
Ако го нямаше Лукоил и да може да си преработване суровия нефт сега цените на горивата в България щяха да са още по-високи. Ами АЕЦ Козлодуй? Кой ни е помогнал да го построим? Американците ли?
Я чакай, чакай на кой бяха Тецовете със скъпия ток заради които като цяло се повишава цената на тока в България понеже са ни задължи ли да им изкупуване всичко произведено. Ами златото за милиарди което се изнася на запад и се плаща по малко от един процент от придобитото на държавата такси.
Сега газ с кораби щяли да карат след като точно преди 2 години платих е за поредната газова тръба минаваща през територията на страната ни. А защо тази тръба минава транзит през страната и не може да се възползваме от нея. Защото от запад ни забраниха да ползваме руски газ.
Ами най-голямото богатство на една страна а именно народа, къде отидаха? Повечето точно на запад и сега работят за благото на западните държави. Не разбирате ли че всичко се прави за да се разграбва държавата без да се усетите. Първо ни занулиха напълно след като падна стената, и после уж ни помагат но всъщност ни ограбват още повече.
16.
Ха ха ха хааа
04.09.2022 09:13:16
13
7
Таз лайкучка, защо се е скрила в България, защо не отиде в полицейска Германия или Америка където няма да видиш жив човек по улиците след 21 часа защото ще го помислят за клошар, наркоман или проститутка, може и мъжка.След като са го отбили от властта в Русия поради някакви причини, естествено че ще започне да лае срещу нея.Типично по Български.ха ха ха
15.
*********
04.09.2022 09:10:43
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
DB7
04.09.2022 07:54:57
3
10
8 И 11 КОПЕЙКАДЖИИ ДА ВИ .БА МАЙКАТА АМЕРИКА БИЛА ЗЛО ЩО БЯГАТ ВСИЧКИ НАТАМ БЕ КАПУТ МИ АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ОТ РУСКИТЕ ВСИЧКИ НА ЗАГУБА ВИЖ РЕГИСТРИ НАП ЛУКОЙЛ 80 МИЛИАРДА ОБОРОТ
13.
ИВАН СЛАВКОВ-БАТЕТО
04.09.2022 04:10:53
1
5
Българина все реве и чака нЕкой да го оправи......
Големия брат......малкия братовчед.....царЯ.....сульо...пульо...и филанкишията.......
И ни оправят....ама.....все те са отзад......хахахаха
12.
Купуват
04.09.2022 04:08:58
3
7
Хора като 11 за дребни пари които даже не знаят че са купени
11.
До 8
04.09.2022 01:59:41
13
9
За разлика от американците, руснаците поне купуват апартаменти в България и живеят и развиват бизнеси тук. И дребни и средни бизнеси. Аз лично имам магазини които отдавам под наем главно на хора от руската федерация.
А американските корпорации даже и не плащат данъци у нас.
10.
До 7
04.09.2022 01:44:35
4
6
И в Русия, и в Китай, и в Индия, и в някои от арабските държави съм живял. Има наистина много неща да научим от тях. И японците уж добре се разбират със западните държави но не са си променят културата както ние го правим. Защото знаят че това е нещо временно и преходно.
9.
До 8
04.09.2022 01:40:45
7
15
от кое точно ще те спасят и как? Айде почети малко и жив документи как България е плащала в златни левове на Русия за това че я е "освободила" има го черно на бяло а не някаква интернет конспирациика. Пак ли така ще ни спасят? Много и пука на Русия за България точно толкова колкото и на САЩ им пука за нас - нито едните нито другите искат силна и сплотена държава и го постигат. Е виж коментарите навсякъде - всеки само плюе другия единия защитава Русия другите САЩ и ЕС а за България нито дума. Разделяй и владей :) Вместо да се обединим и да изгоним и руснаци и американци ние се караме кой по да се наведе че да му влезе руснак или американец отзад....
8.
До 6
04.09.2022 01:36:31
12
8
Западната култура навлезе в България а и в Русия с пълна сила през последните 20 години. Но чак сега хората започнаха да разбират колко е пагобна за нас а и за света като цяло. Нещата сега започнаха да се променят и западните корпорации и богати фамилии вече усещат че губят позиции за това е цялата тази суматоха напоследък. Опитват се да променят нещата в тяхна посока с най-различни похвати, НО ми се струва че ще загубят битката. Обществата взеха да се пробужда и сега от една от най-харесвани те държави, САЩ се превръщат в една от най-мразените точно зареди тези "задкулисни уж спасители на света".
Затова и те се толкова агресивни напоследък. Обаче точно Русия както винаги се оказа препъни камъка. За което трябва да им благодарим. Защото за пореден път ще ни спасят надигналото се зло. Или поне ще го забавят, докато ние сами не разберем кой е правилният път.
7.
До 5
04.09.2022 01:03:03
4
10
а в русия как е? Що не поживееш малко и там ми в скапания запад? Там към какво е стремежа? Затова ли като дойдат тук и пазаруват като невидели? Защо не ходят в църкви и манастири а в моловете? А и тук към какво е стремежа? Защо ми се качват жените сами в скъпия ми автомобил и ми се прадлагат след като са толкова духовни българките? Защо като им покажеш малко богатство и стават досадно натискащи се? Жените искат да са с теб а мъжете и те ти се пишат големи авери и ти се слагат за да им уредиш нещичко понеже познаваш този и онзи и имаш пари. Що така като тук са толкова духовни?
6.
До 5
04.09.2022 01:01:16
4
14
а в русия как е? Що не поживееш малко и там ми в скапания запад? Там към какво е стремежа? Затова ли като дойдат тук и пазаруват като невидели? Защо не ходят в църкви и манастири а в моловете? А и тук към какво е стремежа? Защо ми се качват жените сами в скъпия ми автомобил и ми се прадлагат след като са толкова духовни българките? Защо като им покажеш малко богатство и стават досадно натискащи се? Жените искат да са с теб а мъжете и те ти се пишат големи авери и ти се слагат за да им уредиш нещичко понеже познаваш този и онзи и имаш пари. Що така като тук са толкова духовни?
5.
Къде отиде духовното?
04.09.2022 00:52:25
12
7
Ако поживеете повече време на запад като мен ще разберете защо ние българите винаги ще сме по близо до източно православната култура. Вие си мислите че България е разграден двор но е точно обратното.
Там няма никаква ценностна система. Всичко е пари. Абсолютно всичко. Хората за пари са готови на всичко. Абсолютно всичко. А като цяло общия коефициент на интелигентност в доста по-нисък спрямо този на източно европейците. Но понеже стремежа за пари е доста по изявен при тях можеби и за това са по добре финансово. Но всичко друго е една помия.
4.
жестоката истина
03.09.2022 23:17:15
9
14
"... да влияе на политическия курс на страната, да финансира партии и политици, да осъществява "износ на корупция" към структурите в енергийния сектор на България."

Този Гудков е от малкото читави руснаци, които измиват (донякъде) лицето на проклета (според Г. Раковски) Русия.
А анализът му е много точен. И ОЧЕВАДЕН пример за вкарване на Кремъл "през задната врата" е поведението на Червен Румен фон Грипен Комисионен. Тази червена фуражка със зелени чорапи (Крим е руски) по всякакъв начин се опитва да провали проевропейски настроените политически партии, за да може да прокара руските интереси (Газпром) и саботира оказване на военна помощ за Украйна.
От повече от година Червен Румен не продумва лоша дума за ГЕРБ и Боко Тиквата, но лае като селска мъстия срещу всеки, който е против Империята на злото, мъките и страданията.
Ами комуняга, сър...
3.
До 1 и 2
03.09.2022 22:55:12
6
6
това е така защото си свикнал че майка ти е такава. Кофти ролеви модел в ролята на мама дето я пореха който я хване и сега мислиш, че всички са като нея :)
2.
Хахаха
03.09.2022 22:07:10
9
6
А аз гледам на флагман ,като на елитна про***тутка ,
1.
Хахаха
03.09.2022 22:07:06
9
7
А аз гледам на флагман ,като на елитна про***тутка ,
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори