×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Две линейки с четирима лекари от София тръгват към Слънчев бряг и Приморско


Две линейки с четирима лекари от София тръгват към Слънчев бряг и Приморско
Лекари от София тръгват към Приморско и Слънчев бряг. Те обаче няма да обикалят по адреси, а ще работят като стационарни медицински екипи
24 Август 2022, Сряда, 08:23 ч.
Автор: Флагман.Бг

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев се е вслушал в апела на кмета д-р Димитър Германов

Спешни екипи от София тръгват към морето, за да обслужват пациенти в Слънчев бряг и Приморско. Целта е да се намали недостигът на медицинска помощ, съобщава бТВ.

Екипите се подготвят и се очаква всеки момент да тръгнат към морския град, каза репортерът Бесте Сабри.

От Центъра за спешна медицинска помощ в София тръгват две линейки с четирима лекари. Те няма да обикалят по адреси, а ще работят като стационарни медицински екипи.

Ако се наложи пациент от курортите да бъде настанен в лечебно заведение, ще бъде откаран в болницата в Бургас.

Лекарите ще работят денонощно – ще се редуват в 12-часови дежурства.

Пунктове за спешна помощ ще работят от утре в Слънчев бряг, Златни пясъци и Приморско

Снощи председателят на Алианса на туристическата индустрия в България проф. Георги Рачев съобщи след среща с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, че нови пунктове за спешна помощ ще бъдат разкрити в Слънчев бряг, Златни пясъци и Приморско.

До момента Южното Черноморие се обслужване само от 5 линейки, базирани в Бургас и три в Созопол, Приморско и Царево.

Спасителката на удареното от мълния момиче пита здравния министър защо няма спешен център в Приморско

Явно служебният министър се е вслушал в апела на д-р Димитър Германов. След като 18-годишната Теодора бе ударена от мълния в Приморско и откарана до УМБАЛ – Бургас с линейка от Царево, кметът за сетен път призова властите в София да спешен медицински център в морския град. Затова призова от болничната стая и момичето, което живее втори живот, след като бе спасено от хотелиера Снежана Йорданова и от лекарите.


В категории: Приморско


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
хи хи
24.08.2022 12:55:34
0
6
Той сезонът свърши....за къде ще ги пращат.Или просто едни хора трябва да вземат командировъчни и т.н.Всичко е мижи да те лъжем :-)))
13.
Еееех
24.08.2022 12:40:51
0
8
Късно е. Хората от морето се изнасят масово. До края на седмицата опустява. Българска му недомислена работа пфуу
12.
Д. Илиев
24.08.2022 11:51:44
0
8
До 11
Кадри няма както в Спешната помощ и като цяло в цялото ни здравеопазване. Държавата допусна да се навъдят безброй частни болници, където предлагат що годе добро заплащане и кадрите от държавни и общински болници изтичат на там. Държавни и общински болници приемат предимно хора без здравни осигуровки, а частните взимат само такива, от които могат да вземат по скъпа клинична пътека, за да точат здравната каса. Много лекари в тези болници злоупотребяват и за сметка на държавата и свой колеги през последните години натрупаха сериозни банкови сметки. Няма лошо лекарите да са богати хора и да получават големи възнаграждения, но когато е за сметка на държавния бюджет и колегите си е меко казано престъпно. За Спешната помощ не ми се коментира, защото имам познати в този сектор и нещата там са катастрофални.
11.
Ротшилд
24.08.2022 11:41:37
0
7
От години, когато стане въпрос за Спешната помощ винаги съм писал, че трябват повече екипи в активния сезон по морето. Дали навреме са изпратени двата екипа или не са е друга тема. Проблема, е че в тази сфера на здравеопазването ни трябва спешна реформа. Като се започне от пресяване на сигналите подадени към 112,които изпращат Спешна помощ на адрес, където мерят кръвно или лекуват хора със стомашно разстройство, алергии и прочее все. Все неща, за които не е нужна Спешна помощ,още повече, че се ангажира екип,когато някой човек може найстина да има спешна нужда при тежко пройзшествие и т. н. Другото важно нещо е заплащането на хората работещи в Спешна помощ. То е смешно за работата, която вършат и отговарят и на фона на други сектори в държавата също е смешно. Не трябва да се делят професиите, но не може един учител да получава заплата два пъти по-голяма от един служител в Спешна помощ, да не забравяме и частните уроци, които почти всеки учител извършва. Чисти пари, без данъци, без никакво облагане и удръжки. Полицаи, пожарникари, другите лешпери, всеки втори е със частен бизнес, а някои от тях се възползват от служебното си положение за възход на бизнеса си, който в повечето случай се ръководи на хартия от жена, син или брат. Държавата умишлено или не с годините създаде едно социално разделение, на служителите си в различни сфери, но всеки един от тях има еднакъв или почти такъв принос за просперитет на държавата и обществото в нея. Друг проблем в Спешната помощ и то голям, е че в нея работят предимно хора в пенсионна или предпенсионна възраст и пак стигаме до адекватното заплащане.
10.
Коко
24.08.2022 11:26:35
0
8
Евала, но много рано ги пращат, трябваше да изчакат още една седмица, когато почти няма да има останал турист.
9.
Амии
24.08.2022 11:01:49
0
6
4 лекаря ще обслужват 2 даже 3 стационара на 12 часови смени. Звучи като шега. Като МЦ Несебър. Търсят 1 човек на 3 длъжности за без пари. Майтапчии :)
8.
Местен бек
24.08.2022 09:54:37
1
11
За цялата община Несебър има само 2 линейки! Само 2 на 1 000 000 черепа във висок сезон, сигурно няма лоби на частните клиники и линейки! Сезона свърши, те сега пращат помощ.
7.
4RN
24.08.2022 09:37:38
0
5
простотията няма край
6.
Бай Тошо Кантара
24.08.2022 09:34:01
3
7
Ако се наложи пациент от курортите да бъде настанен в лечебно заведение, ще бъде откаран в болницата в Бургас. Разбирайте ще ги карат в Сърце и Мозък, за да бъдат хоспитализирани и да се източат средства от здравна каса
5.
...
24.08.2022 09:32:03
0
3
То това като задача за движение, упражнение на ЗДП и ППЗДП и усвояване на полагаеми средства от фонд СБКО.
В поликлиниките ли са открили работни места за екипите от София с линейки. На почивка с линейка да отбият номера в края на сезона и да установят, че не са необходими болници с спешни центрове в туристическите курорти.

Две линейки с четирима лекари от София тръгват с дъжда в края на активния летен сезон към Слънчев бряг и към Приморско. Ясно, че по табелите на магистралата не са видели указателна табела за к.к.Златни пясъци и третата линейка с двама лекари се е върнала в София, което ни го спестяват.
4.
Rando
24.08.2022 09:31:42
1
11
25 август пускат 2 линейки хахаха,това някакъв виц ли е

Оня ден умря един човек на плажа в Сарафово линейката трябваше да дойде от бургас отне и към 20 минути,ако не и повече

Уж сме страна с летен туризъм

Но естествено,когато става дума за обиране на пари българина е голяма работа,но когато става дума за предоставяне на услуга е супер неадекватен

Много прост народ с много прости управници,жалко за единиците хора от които става нещо
3.
*********
24.08.2022 09:00:39
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Олигофрени
24.08.2022 08:52:44
1
23
Сезона свършва след 10 дни...
1.
x
24.08.2022 08:45:16
0
27
Защо не ги пратихте по коледа направо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори