×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Версиите за смъртта на Дария Дугина: Замесени ли са руските тайни служби? (ВИДЕО)


Версиите за смъртта на Дария Дугина: Замесени ли са руските тайни служби? (ВИДЕО)
А това са Александър Дугин и Дария Дугина три часа преди журналистката да бъде взривена в джипа на баща си
23 Август 2022, Вторник, 12:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Украйна твърди, че руските служби стоят зад атентата

На 20 август Дария Дугина намери смъртта си, взривена от бомба, заложена в колата й, която вероятно е имала за цел да ликвидира баща й - Александър Дугин. Веднага след случая пропагандната машина на Кремъл заработи на пълни обороти, за да обвини Украйна за атентата. Въпреки че отговорността бе поета от партизантска организация, оперираща на територията на Русия, разследващите се целяха към доказването само на една версия - че Дугина е убита от Украйна.

Ден по-късно разследващите от ФСБ обявиха, че са разрешили случая - убийството на Дугина било планирано от тайните служби на Украйна. И не само - около ден и половина след атентата, вече се знаеше името на убиеца, както и движението му към и от Русия.

Убиецът, според ФСБ, е Наталия Вовк, която влязла в Русия с дъщеря си на 23 юли, настанила се в същата кооперация, която обитавала и Дугина, и изчезнала от страната веднага след атентата, като в момента е в Естония. От руските разузнавателни служби публикуваха и видео на жената, заподозряна в убийството.

Имайки тази информация и държавната телевизия се включи към затвърждаването на версията, че Вовк работила за Украйна и именно тя е убила Дугина. РИА Новости показа откъси от интервю с мъж, за когото се твърди, че е баща на Наталия Вовк, но лицето на мъжа е скрито, той не казва името си и не уточнява как се казва дъщеря му.

Пред камерата мъжът казва, че дъщеря му "май е служила" в украинската армия, а не в полка "Азов", но се е уволнила, защото имала раково образувание в главата и е била оперирана. "Сложиха й пластина в главата и тя стана една такава шантава", казва мъжът на видеото.

Той твърди, че преди няколко дни е получил обаждане от Вовк, която му казала, че е в Литва. Преди да стигне в Русия пък, Наталия била бежанка във Франция, но там не й харесало. Върнала се в Полша, а след това обратно в Украйна.

Хакерската група RaHDit, цитирана от РИА Новости, твърди, че 43-годишната Наталия Вовк е член на украинския полк "Азов" на Националната гвардия на Украйна. На уебсайта на проруския проект "НемеZида" са публикувани предполагаемите лични данни на жената, както и снимка, приличаща на служебна карта. Антон Геращенко, съветник на украинския министър на вътрешните работи, заяви, че това е фалшива информация.  От полкът "Азов" също отричат Наталия Вовк да е била част от редиците им.

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента Михаил Подоляк заяви по-рано, че Украйна няма нищо общо със смъртта на Дугина.

Убийството на Дария Дугина е дело на руските специални служби, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, като уточни, че страната му не е замесена в него.

"Ние не работим по този начин. Имаме по-мощни задачи, които се изпълняват от нашите момчета и момичета. Ние нямаме нищо общо с бомбения атентат срещу тази дама - това е дело на руските специални служби", заяви той по време на телевизионен маратон.

Руският президент Владимир Путин подписа вчера указ за награждаването на Дария Дугина с ордена "За храброст" посмъртно. Поклонението пред останките на загиналата Дугина ще се проведе днес в Останкино.

В телевизионния център "Останкино" в Москва се сбогуват с Дария Дугина, дъщеря на известния философ и политически анализатор Александър Дугин, която беше убита от бомба в колата й край Москва.

Край ковчега с останките на Дугина седят Александър Дугин, съпругата му, както и "православният олигарх" Константин Малофеев.

Сред първите, пристигнали на поклонението бе Евгений Пригожин, известен като "готвачът на [руския президент Владимир] Путин". "Даша беше камък в основата на руското величие и силата на Русия. И това, че се опитаха да избият този камък, това направи още по-здрави основите, които включително и тя създаваше. Винаги съм завиждал на баща й, защото той спокойно можеше да иде на Оня свят, ако се наложи, защото дъщеря му ще продължи делото му. Сега вероятно той трябва да бъде още по-силен, за да не може да бъде разрушена руската сила", заяви Пригожин.

Самият Александър Дугин заяви в прощалната си реч: "Исках да възпитам дъщеря си така, както виждам идеала за човек. На първо място това е вярата, тя прекара детството си православни лагери. Но освен това исках тя да е умен православен човек, затова с майка й посъветвахме да стане философ и тя стана такава. Не мога да кажа дали е дълбока като философ, но тя се стараеше да се движи в тази посока, сега може би ще се разкрие онова, което не сме виждали, не сме забелязвали. А освен това още от детството, онова, на което ние сме я научили, това беше Русия, нашата държава, нашият народ, нашата империя. И тя стана такава идеална, винаги в семейството ни е било така: "Ти трябва да станеш по-добър, по-високо от себе си, по-умен, по-чист". Не сме я хвалили, това й липсваше. И ми се струва, че нещо се престарахме. И при последния ни разговор тя ми каза: "Татко, аз се чувствам като воин, чувствам се като герой и искам да бъда такава, не искам да бъда друга, не искам друга съдба. Искам да бъда с народа си. Искам да бъда на страната на силите на светлината". На последната ми лекция разказвах, че историята - това е битка. И че нашата война е в Украйна, но не е с Украйна. Това е война на светлината и мрака.

Дугин добави също, че минута преди да напусне фестивала край Москва, на сцената е звучала песента "В Азовстал погребват демони". Дъщерята на Дугин много искала да я слуша, но решили да си тръгнат, а след това колата на Дария се взривила.

В прощалната си реч Дугин подчерта, че "цената, която трябва да платим, може да бъде оправдана само с нашата победа".

Източници: dnes.bg и dnes.dir.bg


В категории: Разследване


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
15
Коментара по темата
15.
ЗиленскИ
23.08.2022 22:30:10
1
5
И на отряд “Алфа” ще им дадем от американските цигарки ХИМАРС
14.
Въй
23.08.2022 17:09:01
5
14
Терористката влиза и излиза от Русия с 12 годишната си дъщеря и котката си. И трите са минали обучение в ЦРУ. Котката имаше много нацистко окосмение и мяукаше на англосаксонски, нищо чудно точно тя да е поставила взрива.
13.
Стефанов
23.08.2022 16:27:29
3
21
В тая Русия вярно са останали само дебили, които вероятно общуват с нечленоразделни звуци. Няма друго обяснение за тоя буламач, издеклариран с комсомолски патос от дъртия ненормалник. Такава реч може да е предназначена единствено за олигофрени.
12.
тоя
23.08.2022 16:07:07
3
12
филм само Руски мозък може да го сачени......
11.
Путлерист
23.08.2022 15:53:44
7
19
Тези хептем за балъци ни взеха, обвиняемата е наела апартамент в същатата сграда в която е била и убитата, сградата е добре охранявана, със видеонаблюдение и въпросната не използва никаква дегизировка иначе сменяла номерата на колата. Дори и един първокласник ще съчини по-добър сценарий.
10.
Сиктир ве, бляд
23.08.2022 14:17:29
11
28
Значи да убиваш било чрез отрова или радиоактивно вещество свои опоненти може, а да убият близък до теб е тероризъм?
9.
Наско Ментата
23.08.2022 14:09:18
11
3
Отговорът на въпроса ви е във всеки втори Руски подкаст,жалко,че младите не го говорят тоя език :

https://m.youtube.com/watch?v=LU2PQ5cKZJI
8.
Gluposti
23.08.2022 13:45:55
13
32
Няма такова нещо. Колата се е взривила защото пак са пушили цигари. Сега Дугин ще лапне едни 30 000-40 000 рубли и ако е путинофил ще направи поне още 9-10 деца. Както и Адолф Путин онзи ден искаше. Само странно какво още чака дъщеря му на другаря.
7.
Хахаха!
23.08.2022 13:45:20
14
39
Версията на кремълските мафиоти била за тъпаци.
Ами защо да се напъват да измислят нещо стойностно, като за Zомбираните ватници всичко минава. След като всичко вървеше по план и нямаха загуби, после почнаха взривове и загуби заради, неправилно пушене, заради топлото време. В началото хора от Украйна се обаждаха на роднините си в Русия да им кажат, че рашистите ги бомбят и убиват, а роднините им от Русия им отгиваряха, че украинците сами си унищожавали домовете и сенействата. Е, какво да кажеш на ватнешки шизофреници. Те ще си плащат поколения напред. Чукундури и болни мозъци с кенефна империя, вярващи в налудничави твърдения. Простия тупорил ватник е бетер мангала.
6.
До 3
23.08.2022 13:44:01
15
21
Не си мармот а си глупак.
Мероприятието на което са присъствали е било строго охранявано от същите тези служби. Колата е била в строго охранявана зона от същите тези служби. Никой не казва , че те са охранявани а ,че жена се е промъкнала в тази зона пазена от същите служби и е заложила бомбата.
5.
хахахаха
23.08.2022 13:43:52
7
29
До 3
Ама вие сериозно ли? Много ме развеселихте с коментара си! Хахаха
Мнооого "познания" демонстрирате, мнооого категоричност, а най-мноооого ГЛУПОСТ! И както е казано в мъдростта:
“Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката.”
4.
До 3
23.08.2022 13:39:51
11
42
Ти си живият пример за промит мозък. Попадаш точно в таргета на лицата податливи на манипулация още от времето на Гьобелс, само, че Гьобелс е като чавдарче с днешните тайни служби на Русия и тяхната пропаганда.
3.
до 2
23.08.2022 13:31:29
51
23
Не си мармот а глупак !
Нито Дария нито баща и са били охранявани.
Това, че е известен философ не го прави от близкият кръг до Путин.
Убийцата Наталия, помъкнала като щит и малолетната си дъщеря е обучавана в западните служби (Ми).
И ДА, установиха я за няколко часа. И връзките и със службите.
И ДА, Украйнската Хунта е била винаги терористична държава.
От Майдана, през нападението на Източните области и сега терора над тази жена.
2.
И един мармот
23.08.2022 13:21:05
19
47
Значи няква п.тка внася бомба на територията на русия и я слага под колата на охранявана личност и само няколко часа по късно, руските служби вече и знаят и майчиното мляко, но не предотвратяват атентата.....
1.
ул. Лубянка
23.08.2022 13:10:49
13
43
Замесени са и още как........
KGB (мафията) е злопаметна......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори