×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убийцата на Дария Дугина не била от „Азов“, Русия планирала мощни удари в Украйна


Убийцата на Дария Дугина не била от „Азов“, Русия планирала мощни удари в Украйна
Американски разузнавачи предупреждават, че руснаците се готвят за ракетни удари по цивилната инфраструктура и по държавни учреждения в Украйна
23 Август 2022, Вторник, 07:26 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: УНiАН

Американски разузнавачи предупреждават, че ще бъдат атакувани цивилната инфраструктура и държавни учреждения 

Жената, чието име и военна книжка бяха публикувани от ФСБ в техния доклад за разследването на терористичната атака срещу дъщерята на руския пропагандист Александър Дугин, няма нищо общо с полка „Азов“ и никога не е принадлежала към поделението. Това обявиха от полк „Азов“, цитирани от УНiАН. 

Украинската агенция информира, че естонският външен министър Урмас Рейнсалу също е отрекъл страната му да има нещо общо с убийството на Дария Дугина и нарече провокация „разкритията“ на руската Федерална служба за сигурност, че Наталия Вовк се е укрила в страната му.

Според него провокацията била в отговор на подкрепата на властите в Талин на Украйна. 

Предполагаемият убиец на дъщерята на Дугин се оказа боец ​​от полка "Азов"

УНiАН припомня, че и съветникът на президента Володимир Зеленски – Михайло Подоляк също отрече Украйна да има нещо общо с атентата, при който загина Дария Дугина.  Руската ФСС обаче официално обвини украинските тайни служби за убийството, а междувременно говорителят на Държавния департамент Нед Прайс, цитиран от Ройтерс и БТА, каза, че САЩ недвусмислено осъждат умишлените нападения срещу цивилни където и да било, след като бе попитан за убийството на Дугина. 

В същото време американски представител обяви, че САЩ разполагат с разузнавателни данни, че Русия планира да нанесе удари срещу цивилната инфраструктура и държавни учреждения на Украйна в близко време.

"Разполагаме с информация, че Русия активизира усилията си да нанася удари срещу цивилната инфраструктура и държавни учреждения на Украйна в близките дни. Предвид досегашните действия на Русия в Украйна сме обезпокоени от продължаващата заплаха, която руските удари носят за цивилните и за цивилната инфраструктура", каза служителят, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че изказването му се базира на данни на американското разузнаване.

Представителят на Главното разузнавателно управление Андрей Юсов пък призова украинците да бъдат много внимателни в Деня на независимостта, след като колегите му от ведомството разкриха, че на 24 август се очакват ракетни удари и провокации от страна на руските нашественици. 

Междувременно генералният секретар на ООН Антониу Гутериш настоя за спиране на "дрънкането с ядрени оръжия" и каза, че светът се намира в "момент на максимална опасност" и всички държави, притежаващи  ядрено оръжие, трябва да поемат ангажимента "да не го използват първи", съобщава Асошиейтед прес.

Гутериш каза пред Съвета за сигурност на ООН, че ангажирането с диалога и с разума, което доведе до неотдавнашното споразумение за подновяване на доставките на зърно и торове от Украйна и Русия трябва да бъде приложено към "критичната ситуация" с най-голямата в Европа Запорожка АЕЦ в Югоизточна Украйна, където продължаващите обстрели и боеве в района ѝ предизвикаха опасения от ядрена катастрофа.

Отбелязвайки, че "съдбата на човечеството днес е в нашите ръце", Гутериш призова всички държави "да потвърдят ангажимента си към свят без ядрени оръжия и да направят опит да седнат на масата за преговори, за да намалят напрежението и да сложат край на надпреварата в ядреното въоръжаване веднъж завинаги", съобщава БТА.

Генералният секретар на световната организация говори пред съвещание на Съвета за сигурност на ООН, свикано от Китай, който го председателства този месец, посветено на "насърчаването на обща сигурност чрез диалог и сътрудничество".


 


В категории: Войната в Украйна


Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
21
Коментара по темата
21.
Haha
23.08.2022 17:21:31
2
3
Нали знаете вица за тайните служби където се съревновавали в една гора и трябвало да хванат и намерят терориста...е накрая руските изгорили гората, избили де що има животни с изключение на един заек, за когото заключили, че със сигурност това е терориста! Е другарЕ в тоя стил можем и да добавим, че пушенето сериозно вреди на здравето на руския народ, кораби и техника като цяло!
20.
Га га га га
23.08.2022 13:10:18
3
8
Само като разбрах, че атентаторката е ползвала Мини Купър и всичко се изясни от само себе си. Англосаксонски автомобил, това не е случайно. Веднага се вижда дългата ръка на ЦРУ.
19.
До осъзнато
23.08.2022 11:46:30
2
10
В Русия има 4-5 милиона украинци. Кавалчук е украинец най-близкия човек на Путин, наричат Кавалчук сивия кардинал на Кремъл. Има много генерали и офицери в руското командване и армия, също украинци. За тях важи ли, това, другарю Неосъзнат?
18.
Осъзнато
23.08.2022 11:28:26
13
13
Когато ти говори украинец - гледай къде е слънцето. С този терористичен акт Украйна смяташе, че ще уплаши руснаците обаче настъпи мотиката. Показа се. че е абсолютно терористична държава и операцията на Путин е абсолютно адекватна и необходима.
17.
Дуньо простия
23.08.2022 10:31:04
17
20
След като 6 месеца путлеристите бомбят, убиват, грабят и насилват цивилните, мноо съм притеснен, да не вземът путлеристите да направят нещо, което, не са правили досега! Хахахаха! Ще вземът да прехвърлят от онази Русия, която е на Марс, някои ултра-мега, хипер фантастични оръжия и този път вече край на Украйна, Хамерика и въобще Запада. Ама щяли да обстрелят центъра на Киев хахаха. Сефте, че те го обстрелваха 100 пъти, даже когато Гутиереш беше в Киев, точно тогава рашистите обстреляха за пореден път.
Аман от постановки за балъци на Путлер, Зеля, Хамериканци и всякакви други политици разбойници. Само постановки и медийно облъчване и накрая обикновенните хора по цял свят плащат всичко. Та Тайван, Та Косово, та 3 световна и след три дни всичко отшумява и се тиражира нова постановка. Политик ли е, все измет.
16.
Абориген Балкански
23.08.2022 10:24:28
7
12
Опресняване на паметта / Наполеон, Хитлер бай Дън/ зеленото човече / тема за размисъл ; Аналогични събития в Канада и Мексико / да печатиш пари е отговорност която придобиха след като се включиха в самия край на ВСВ , която провокираха за да прекъснат влиянието на болшевиките в Европа / основната цел са необятните природни ресурси на Русия и в края Бисмарк / жалко че след де Гол и Чърчил и Сталин Европа не възпроизведе качество а прехласване по т.н американска мечта което и коства възход в миналото и падение днес / Бог да пази България от нашите политици които вече 109 години са от страната на булката и това е за сметка на нас не на тях
15.
Ротшилд
23.08.2022 10:11:05
11
23
Американските разузнавачи предупредили за възможни нови удари по административни сгради??? Само се надявам да не са същите, които обявиха, че имало химическо оръжие в Ирак и след време в Сирия. На прост език за простолюдието господаря зад океана казва, че Русия ще бомбандира обществени цели в Украйна. На език за прогледнали и следящи случващото се десетки години назад в световната геополитика, американските служби ни казват, че украйнците отново сами ще бомбандират избрани от тях цели и за това ще обвинят Русия.
14.
До2
23.08.2022 09:49:52
3
5
Абсолютно, си прав! Възхитен съм от умозаключенията, ти, те са на високоинтелигентен и образован, човек с ясна мисъл, знания и логика. ФСБ на Русия, като всичко руско са номер 1 в светът. Те не откраднаха милиарди и не подведоха Путин за това, че Украйна, ще е едноседмична екскурзия за руската армия и 12 милиона рускоезични, ще посрещнат своите руски братя с цветя и затова Путин, не арестува генерали и още много офицери от ФСБ. Благодарение на разузнавателния гений на руската ФСБ, специалната операция, показа на светът за пореден път, че руската армия, високи технологии и мисъл са на извънземно ниво и всички останали могат само да мечтаят.Според гениалното ФСБ, колата на Дария е била на специално охраняван паркинг и някой е изключил камерите, после близък на Дугин в последният момент го е поканил да се качът в другата кола и са карали след колата на Дария, която експлоадира в движение 30 мин. след като потеглят от паркинга, а взривът е станал пред очите на Дугин. Чудо! Украински народ, няма, обаче има украинци и то нацисти. ФСБ е номер 1,обаче някаква Азофка-украинка от Естония се нанася в сградата( в която живеят само важни другари, а, и Дария и баща и Дугин са били охранявани) в която живее Дугина и цял месец я проследява и проучва, даже кара из Русия и сменя номерата на колата, ама ФСБ си е номер 1. Отделно ФСБ на Русия е толкова мощно, че на територията на Русия от три месеца има диверсии и съботажи срешу военни обекти. В Крим от 10 дена насам, всеки ден има по няколко взрива, но най-вероятно са проникнали марсианци, защото ако бяха укри, ханериканци или инглеси, ФСБ да ги беше хванало.
Никога не смесвай зелената рецепта с алкохол, че виж докъде си се докарал!
13.
до 9
23.08.2022 09:43:47
14
26
Дугин, зовеше за смърт за изродите запалили живи десетки хора в проф.дом на Одеса през 05.2014.
Същите изроди после стъпкаха изпепелените тела на жертвите си.
За тези уж човешки същества, Дугин призоваваше да бъдат ликвидирани.
А ти се родееш с тях.
12.
до 10
23.08.2022 09:34:07
18
9
Маняк си ...... и пак не си си пил хапчетата
11.
До 10 бб
23.08.2022 09:33:43
23
16
Нищо не са разкрили.
Недей да симулираш мозък. Не е за всеки.
Ти гледа ли как путлер унижава наришкин? Това е прехваленото им фсб. Прогнила, корумпирана и сервилна организация от мафиотски тип.
Разкрили били...
Смях в залата....
10.
BB
23.08.2022 09:19:20
21
31
На градския либерален зоопланктон (по Daher Farid Daher - Lammoth) му е много неприятно, че руснаците толкова бързо разкриха прекия извършител на терористичния акт.
Не било вярно, били внезапно пръкнали се "партизани", вътрешна опозиция и пр.
А фактите са доста красноречиви: За наблюдението над Даря убийцата е използвала автомобил Mini Cooper. При това при при влизането в Русия са били използвани номера от Донецката Народна Република – Е982ХН DPR, в Москва – казахстански номера 172AJD02, а при излизането – украински AH7771IP.
Толкова по въпроса. Украйна е ясна. Те искат да взривят най-голямата АЕЦ в Европа, та някаква си журналистка ще жалят.
9.
Путлерист
23.08.2022 09:13:50
35
24
Когато зовеш за смърт получаваш смърт. Дугин получи това за което зовеше, ръцете му се окъпани с украиска кръв, а сега й с кръвта на собствената му дъщеря.
8.
до 4
23.08.2022 08:42:03
14
26
И кой и защо трябва да се интересува от мнението ти ?
Написал си 5 коментара за 30 мин в откаченият си стил.
Ден след ден, под всяка статия едно и също.
Луд човек си.
Психопат който изпитва наслаждение от убийството на една млада жена.
Хем прост, хем със самочувствие.
7.
12
23.08.2022 08:41:59
18
28
Никъде в информацията по разкритието на подлия атентат не се цитира ,че диверсантката Вовк е от Азов.а от украинските спец. служби,обучавана от английските МИ6. Пак бля бля американоукраински глупости.
6.
До 4
23.08.2022 08:39:07
17
22
Не ръси мозук. Нямаш такъв, колкото и да се напъваш.
5.
До 2
23.08.2022 08:25:26
32
24
чичо Скрудж, гледай си безценната монетка и не се напъвай! Или може би е копейка?
Нещо много бързо го дават с "доказателствата". Съшито е с "бели конци" тяхното "разследване ".
Ти май искаш Путин да излезе и да си признае, а?
Няма да стане чичак, нямаааа. Той страхливо, кърваво джудже!
Туй то!
4.
Кратък коментар
23.08.2022 08:24:55
42
37
Гледам сичкото русофиле цвили от възторг как санкциите не работели и как натовските държави ги очаква тежка и студена зима.

Ся, за по-тъпите да обясня- първо, икономическите санкции са цивилизованата реакция спрямо военната руска агресия. И всъщност си работят много добре. Щото колкото и зле да стане на запад, става трижди по-зле на изток.

Второ, нека не се смеем много-много колко жалки са икономическите санкции на натовските държави, щото има и други варианти. Според мен отдавна е време на военната руска агресия НАТО да отговори подобаващо, па барем ем приключим набързичко с тази драма, ем русофилите да са доволни, че санкции няма.

Щото не, че нещо, ма целият свят видя нагледно великата непобедима руска армия всъщност колко е посредствена, видяхме и безаналоговите им свръхоръжия колко струват, а видяхме и превъзходството на американските. Та се радвайте, че засега се действа само със санкции, че за любимата ви Матушка може да стане много, ама много по-зле.
3.
Всички
23.08.2022 08:20:06
34
30
знаят, че убиеца е путлер, ама си траят от страх.
Тая страна просто няма да я бъде.
Така са приключвали всички Империи Диктатори, страх, убийства, после разпад.
Можете да кажете сбогом на рашия.
Да живее свободна Русия, нищо че ще е доста по-малка, разоръжена и денацифицирана.
Чуден лаф измислиха рашистите. Да им е честит!
2.
Scrooge McDuck
23.08.2022 08:16:41
25
35
Кое да ама не. Има всичко. Клипове от границите, където влиза и излиза. Колата и различните номера. Кадри от камерите на сградата, в която се нанася за да следи Дугина. Влиза блондинка излиза брюнетка. Това е ФСБ не са костюмарчетата танцьори от София или наркотата от Киев. Май си кух не помниш, че и САЩ бяха намерили химически оръжия в Ирак а после нищо.
1.
Да,ама не
23.08.2022 07:57:11
39
33
"Убийцата " от Азов е плод на творческия колектив на КГБ,бе уважаема редакция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва Страстната седмица Започва Страстната седмица Във всичко, което правим, трябва да бъдем водени от вярата в милостта на Господ Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби
4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори