×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивш служител на Ружа Игнатова: Най-вероятно е убита


19 Август 2022, Петък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Той разказва подробно как са протекли последните дни на криптокралицата

Мисля, че Ружа Игнатова е била убита и макар да се надявам да не е, не съм видял нищо, което да доказва противното.

Това са думи на Франк Шнайдер, бивш оперативен директор на Luxembourg Service de Renseignement de l'État (SRE), който по-късно става служител на криптокралицата Ружа Игнатова. Той бе арестуван с международна заповед за арест, издадена от съд в Ню Йорк. В момента чака екстрадация от френските власти.

Шнайдер за първи път се запознава с Ружа Игнатова през 2015 година, благодарение на бившият зам.-министър на финансите на България Красимир Катев, който е и главен изпълнителен директор на софийския клон на руската банка VTB. Катев бил добър приятел с Игнатова. По това време криптокралицата търсила някой, който да проверява клиентите й, а с точно това се занимавала фирмата на Шнайдер. След щателна проверка на всички документи, представени от Ружа, той се убедил, че OneCoin е напълно легална фирма и приел Игнатова за свой клиент. 

Бившият служител на тайните служби на Люксенбург признава, че Игнатова рядко обръщала внимание на иформацията, която той намирал за клиентите й, тъй като OneCoin се разраствала бързо, а тя нямала нужното време. И все пак, в интервюто си за Notizie Geopolitiche той е категоричен: "OneCoin не беше планирана като измама."

"ФБР твърди обратното, като цитира фрагменти от имейли между Ружа и Себастиан Грийнууд (съосновател на OneCoin), извън контекста, което предполага, че са планирали това като измама. Това просто не е вярно. Сигурен съм, че Ружа виждаше това като истинска бизнес идея и е била вдъхновена от подобни идеи и концепции. Също толкова съм сигурен, че нито Ружа, нито някой друг е очаквал OneCoin да се развие така, както се случи. Това е мястото, където се проявяват недостатъците в управлението, тъй като успехът не е удовлетворен от необходимите управленски решения и прилагането на механизми за управление на успеха и експоненциалния растеж", обяснява Шнайдер.

Той не подкрепя версията, според която Ружа Игнатова в момента живее на яхта в Гърция.

"Този слух идва от показанията на брата на Ружа - Константин. Той бе арестуван през януари 2019 г. в Лас Вегас и лежеше в затвора в Ню Йорк в продължение на осем месеца, като в крайна сметка сключи споразумение въз основа на признаване на вина. Американските прокурори знаеха преди ареста ми, че Константин е излъгал под клетва, но въпреки това те използваха изявленията на Константин срещу мен пред френските власти, за да оправдаят искането за арест, задържане и екстрадиция" обяснява Шнайдер и признава, че до последния момент, той е поддържал връзка с Ружа Игнатова.

Изведнъж обаче тя изчезва.

"Имахме планове за следващите дни, уредени бяха срещи с юристи, подготвяха се и други проекти. Около 20 октомври Ружа ми каза, че трябва да напусне България за кратко. Разпитвах я и я съветвах, тъй като Ружа знаеше, че най-сигурното място за нея е България. В този момент имахме информация, че Гилбърт Армента, богат човек и гадже на Ружа, всъщност работи с ФБР срещу нея, под огромен натиск", разказва той. "Имаше план да убедим Ружа да се срещне с Гилбърт в Коста Рика, но знаехме истинската цел на това - тя записа всичките си разговори с Гилбърт, както беше поискано от нейните контакти от българското правителство, които планираха да се изправят срещу американските власти."

"При тези обстоятелства се усъмних в нуждата на Ружа да пътува", признава Шнайдер. Криптокралицата обаче настояла, тъй като именно българските й контакти я помолили да напусне страната, поради предстояща полицейска акция с помощ от Германия. .

"В действителност тази акция се състоя, но няколко месеца по-късно. Българите казаха, че искат да докажат, че Ружа е напуснала страната и следователно не може да бъде разпитана по искане на Германия, така че тя пътува въпреки моите опасения", спомня си мъжът. 

Ружа лети до Атина, придружена от един от бодигардовете си. Когато пристига, веднага се обажда на Шнайдер и му обяснява, че бодигардът й е получил "указания" да я остави и да се върне в София.

"И двамата бяхме объркани кой ли дал такива инструкции", казва Шнайдер пред изданието. Ружа допълнително била инструктирана от своя бодигард да се качи на полет за Солун по-късно същия ден, където трябвало да я чака нов екип от бодигардове. Тя изпълнила заръките, но мъжете все още ги нямало на летището. Затова решила да пазарува и обещала на Шнайдер да му се обади по-късно.

"Вече беше вечер в Лондон и Ружа се обади от кола. Каза ми, че се връща в България по суша и влизането й в страната няма да бъде регистрирано". 

Криптокралицата моли Шнайдер да се видят през следващите дни в София. По думите му тя звучала изморена, но спокойна, дори весела. В два часа вечерта обаче той получава SMS, който го обезпокоява "На сигурно вкъщи".

"Този SMS ме накара да се усъмня, тъй като беше на английски, а ние си общувахме само на немски", казва Шнайдер.

След този момент Ружа Игнатова сякаш изчезва от лицето на земята. Запитан какво според него се е случило с нея, мъжът отговаря: "Според мен е била убита и макар да се надявам да не е така, няма нищо, което да доказва противното".

Шнайдер не пропуска да изрази възмущението си, че криптокралицата е влязла в списъка с десетимата най-издирвани престъпници на ФБР.

"Сред 10-те има 7 убийци, двама лидери на наркокартели, педофил и убиецът на петгодишно момиченце. Ружа може да е отговорна за финансовите загуби на хората и въпреки че сумите са невероятно високи, тя не може да се сравни с нито един от тези хора в списъка. Вписването й като един от 10-те най-издирвани бегълци в САЩ ми показва, че САЩ трябва да са спечелили глобалната си война срещу тероризма, тъй като няма повече терористи за списък. Най-малкото е жалко".


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Bob
20.08.2022 11:30:17
0
1
Изведнъж много се загрижихя за таз.. Платола си е за почистване?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори