×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шанс за Шенген през ноември, но трябва да убедим Европа, че не ни управлява мафията


Шанс за Шенген през ноември, но трябва да убедим Европа, че не ни управлява мафията
Страната ни ще направи презентация през септември и ако всичко премине успешно по време на тази проверка, може през ноември да бъдат взети политически решения за разширяване
19 Август 2022, Петък, 10:53 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Има вероятност да разрешим проблеми със Северна Македония, които са съществували от години, каза външният министър 

Има шанс за влизането на България в Шенген, заедно с Хърватия и Румъния. Страната ни ще направи презентация през септември и ако всичко премине успешно по време на тази проверка, може през ноември да бъдат взети политически решения за разширяване. Това каза в „Денят започва“ по БНТ служебният външен министър Николай Милков.

„Не бих го нарекъл клуб на богатите, това е клуб на държавите, които прилагат добрите политики. Идеята е дали ние ще прилагаме по-добри политики в бъдеще, въпрос за модернизацията на България и може би най-интеграционно усилие след членството ни в ЕС и НАТО. То касае всички сфери на обществения живот“, добави той.

След като бе попитан дали казусът с ГКПП „Капитан Андреево“ е стъпка в правилната посока за членството ни в Шенген, Милков каза, че във всички случаи възстановяването на контрола над държавата може да бъде разчетено като благоприятен фактор, но същевременно можехме да сме малко по-въздържани. Когато твърдиш, че държавата се управлява от мафия, много трудно после може да убедиш партньорите ни, че сме готови за Шенген, подчерта той.

Милков заяви, че МВнР ще продължи да работи за европейската интеграция на страните от Западните Балкани. По отношение на Северна Македония коментира, че имаме шанс да разрешим проблеми, които от десетилетия са съществували, но не са били третирани сериозно.

"Сега имаме механизъм за тяхното решаване. Става дума за т.нар. френско предложение. Пред нас има широко поле за продължаване на работата и за изчистване на всички спорни въпроси", коментира Милков.

Той изтъкна, че има изгледи за подобрение на отношенията със Северна Македония.

"Безпокойство там буди поведението на опозицията, които използват за различни цели тези вътрешни нагласи на част от населението. Очевидно има сили, които оказват съпротива. Издигат една фалшива дилема, според мен - европейското членство или идентичността на Република Северна Македония", каза външният министър.

Той заяви, че европейското минало е свързано с отхвърлянето на редица пропагандни клишета и всяка една страна, преди да влезе в ЕС, трябва да се раздели с част от фалшивите парадигми, с които е третиран историческият процес.

Според него подготовката по отношение на вота в чужбина тече постоянно, дори извън предизборните кампании. 

"Посолствата организират определени дейности, които са свързани с поддържане на връзка с активистите сред българската общност, поддържане на контакти с местни власти, които трябва да съдействат. Така че ние се готвим перманентно за някакъв вид избори", обясни министърът.

По думите му в момента са в напреднал етап на подготовка за вота на 2 октомври.

"Навсякъде отдавна са поискани разрешения от приемащите страни за организиране на изборни секции по места. Имаме към вчерашна дата 42 положителни отговори. Най-вероятно в над 60 държави ще се организират избори", каза Милков като уточни, че общият брой на секциите в чужбина ще бъде между 700 и 800.

Възможно е да имаме нов рекорд по брой избирателни секции в чужбина. Министърът каза още, че очаква между 150 000 и 250 000 наши сънародници да упражнят правото си на вот.


В категории: Политика


30
Коментара по темата
30.
1
20.08.2022 11:19:37
2
1
Бойко се връща на бял кон и нещата за нормалните хора ще се оправят, а далавераджиите и тези дето само говорят и пишат без да мислят ще плачкат
29.
Измекярите ги отстрелват
19.08.2022 21:53:41
1
8
Върховният административен съд е отхвърлил всички 12 жалби, подадени от коалиция "Продължаваме промяната" във връзка с назначаване на съставите на районните избирателни комисии, съобщи БНР.
Това докладва на днешното заседание на ЦИК говорителят на Комисията Росица Матева.
От "Продължаваме промяната" изразиха недоволство от факта, че при назначаването на 31 РИК от ЦИК не бяха възприети всички техни предложения за председатели и секретари в съставите на районните комисии.
28.
дотук бяхте проститутки!
19.08.2022 21:12:51
3
10
Осъзнайте го. Защото
доверието на хората се печели с работата по време на мандата. Не с голи
заклинания в предизборната кампания. Затова ГЕРБ сме силни и ни избират отново и отново - защото даваме изпълними обещания и вървим по дневния ред на хората.
А вие им донесохте само разруха. Опакована като…Промяна.
От няколко дни се забавлявам с политическите заклинания на новата “великолепна тройка” ПП, ДБ и БСП събрани за “платена любов”. . И искрено съчувствам на избирателите им.
27.
Мафията си има Кокорчо
19.08.2022 20:55:17
0
11
Просрочени данъчни задължения за над 10 млрд. лв. остави след себе си бившият министър на финансите Асен Василев. В страната има 19 600 фирми с забавени плащания към държавната хазна за над 5000 лв., показват данни на Националната агенция за приходи.
26.
ОПГ ПП+ДБ са уникално прости
19.08.2022 20:44:33
1
7
Тия тъпаци крайно се заблуждават, че България е тяхна. България не са само
реститутите от центъра, айтитата в Бизнес парка, офис планктонът на
„Капитал“, клиентелата на „Билковата“, тротинейшъните, колоездачите,
зеления октопод, веганите и снобите от „Фабрика Дъга“ и „Савини“,
активът на „София прайд”, грантоядните НПО, шмъркалниците и бираджиите
от "Съветска", нюзрумът на БТВ и Нова…
25.
Семейство Лорер са на пангара
19.08.2022 19:11:31
24
19
Фондът на фондовете (ФнФ) ще бъде проверен дали пари са отпускани при конфликт на интереси и по политически поръчки. “Назначаваме одит във Фонд на фондовете с фокус върху процедурите за конфликт на интереси и процедури, свързани с изследване на връзки с видни политически личности”, каза служебният министър на иновациите Александър Пулев.

Той посочи, че има заведен един сигнал в Министерство на иновациите, както и към Фонда на фондовете, за финансов посредник, като добави, че има и медийни публикации и е бил сезиран по различни канали във връзка със сегмента дялови инструменти. “Веднага направихме среща, а сега даваме брифинг, за да съобщим, че започва одит”
24.
Наркобандата ПП се разраства
19.08.2022 18:52:20
15
16
Личи си, че Кирето е сменил дилъра - Семерджиев е на топло, новите
доставки идват от Криско директно на "Чаталджа", а не в МС. Стоката е
по-некачествена, клиентът се оплита все повече в брътвежите си и губи
връзка с реалността.
Сега вика по БТВ, където си се разхожда по чехли: 80% от България иска
Бойко Борисов да се пенсионира.
И кой го казва?
Най-бързо порутилият се премиер в историята, изхвърлен с
шутове само за шест месеца при над 70% обществено неодобрение, и то в
анкетите на социолозите около "Капитал"?! Докарал рекордна за 21.век
инфлация и изправил държавата пред газова криза?!
Пак според тия анкети "пенсионерът" Борисов изпреварва Кирето по
доверие. ГЕРБ води убедително във всички проучвания, но крейзито се кани
да вкарва лидера им в затвора.
23.
XX
19.08.2022 18:27:02
4
2
Мафията си има кръстник това е ЕС!
22.
Citizen
19.08.2022 16:45:02
12
34
В момента в който свалихме гнусната крадлива тиkва, вече ни искат в шенген. Никой не го иска този б0клук!
21.
Спецов е притеснен
19.08.2022 16:04:02
19
13
Единият сигнал е за това, че любимецът на Асен Василев е покрил няколко милионно задължение на голяма медийна група към Агенцията и по този начин е облагодетелствал собствениците й за сметка на българските данъкоплатци. Медийната групировка издава вестници и има собствени сайтове. Като отплата за измамата журналистите от изданията обслужват открито и на моменти дори неприлично лигаво „Продължаваме промяната“.

Другият казус, по който Спецов ще трябва да отговаря, е свързан с фирмата му „Грайнър“. По него във фейсбук излезе с публикация бившият депутат Георги Кадиев, който коментира тв изява на Спецов по следния начин: „Неистина е, че фирмата на Спецов „Грайнър“ нямала задължения по ДДС, защото на покупките на зърно нямало ДДС. Всъщност, към периода, за който се отнася ревизията, ДДС има и точно за това е съставен ревизионен доклад, предшестващ ревизионния акт. Като собственик и управител на фирмата Спецов получава ревизионния доклад, разбира, че нещата отиват към акт от над 1 млн.лв. и продава фирмата на малоимотно лице с 24 фирми, преди да е излязъл ревизионният акт. НАП и до днес не е взела 1 лев от този акт, а Спецов си купил апартамент в Дубай… Казусът е прост, та прост. И Спецов никога не би трябвало да доближава НАП.
20.
Електорални нагласи
19.08.2022 15:56:19
17
17
Груба грешка е Кокорчо да отрича, че е гей !
Превратът в ПП е факт - Лена махната от листите! Асен и Лорер взеха цялата власт, Киро плашел да разцепи партията.
Псувни огласят "Чаталджа" Мутренско, педалска, джендърска организирана престъпна група...
19.
35 78 9
19.08.2022 13:58:34
1
11
И, защо да лъжем тя мафията си ни управлява
18.
Дернев
19.08.2022 13:41:31
17
8
Ние трябва да убедим Европа, че без СЕЩ няма и Шенген. Има ли Евржпа за европейците, не ни трябва Шенген. Шенген не е силна и единна Европа. Шенген е това нещастно нещо, което е Европа в момента. Единствените 6оито имат полза от това са Щатите и Китай.
17.
буден гражданин
19.08.2022 13:39:04
16
6
Много ми харесват Вазраждане, дано те да ни оправавляват.
16.
Коджакафалията
19.08.2022 13:28:45
0
6
И,как ще стане това,като прозираме отвсякъде.А пък дори и това,да стане в което дълбоко се съмнявам,ще ни е нужно много време,за да го докажем.Толкова сме я забатачили,че няма и накъде повече от това.Изтървахме момента,когато това можеше,да стане,НО сега е твърде късно!!!
15.
До 14 тролчето на Лорер
19.08.2022 13:24:15
27
22
След всяко управление на БСП и деривати, следва фалит на държавата!
Офшорки в Дубай се пълнят с накрадени комисионни!
Мутрите на промяната са най-страшните мутри, а в комбинация с БСП са Шок и Ужас!
БСП Орешарски за 2 години фалира държавата с помощта на КТБ, БСП+ПП+ДБ начело с Простото Кире за 7 месеца опоска държавата защото са еничари!
Факт е че управлението на Петков бе комисионерско и в полза на мафията и Прокопи!
Докато не се изчегъртат всички калинки-стръвници на предното управление, ще сме държава на мафията!
Какъв Шенген, като навсякъде са мафиотски, осъдени подлоги?
Лорер и Нинова писукат, дори ДБ подскача против Съдебните решения...
Соросоидите реват с Червен плач, либерасти долни!
Всеки глас против ГЕРБ е за мафията!
14.
Боко Мутрата
19.08.2022 12:38:59
21
28
Преди да влезем ЕС се срамувахме, че ни слагат заедно с Румъния, защото бяхме във всички отношение преди тях. След 10 години управление на ГЕРБ и ДС сега се чудим, дали ще се смилят над нас и ще ни пришият към Румъния, че да намажем и ние покрай тях и да може да пътуваме в съседните държави без да се редим по опашки на КПП-та.
13.
До 2
19.08.2022 12:26:47
4
16
То да е само Бойко за затвора. Всички са за там
12.
Е
19.08.2022 12:25:18
1
18
Че то парламента си е цяла мафия. Мафиотите в цял свят ряпа да ядат пред нашето правителство.
11.
пълен абсурд
19.08.2022 12:23:36
3
7
хахааа ШАНС хахахаааааааа
10.
така така
19.08.2022 12:12:45
2
6
Че не и управлява мафията хахахаха все едно да обясняваш на риба че не трябва да плува
9.
до 6
19.08.2022 12:00:19
9
20
В България, дори мигрантите не желаят да останат а местното население ни заблуждават, че с влизането в някакво си споразумение и автоматично ще станем богати !

Предизборни приказки за баламурници !
България е опоскана държава в която корупцията се подхранва от ЕС с неговите еврофондове за послушните ни политици.

Затова и идеята да напуснем ЕС ги кара да треперят от притеснение!
8.
ПП са крадлвива мафия
19.08.2022 11:54:47
48
38
Шуробаджанащина, крадливо стълпотворение на роднини, приятели, любовници, обединени от корупционерство , в огромни размери!
Това са прийомите на мафията!
За нула време опоскаха държавата и прехвърлиха накраденото в офшорки!
Прокопи и мафията писукат срещу служебните, които изчегъртват калинките стръвници!
Трябва да бъдат разследвани за огромните кражби 15 млрда за 7 месеца е повече от всички заеми за 30 години, само Виденовата зима бе по-жестока от Харвардското лято!
7.
Хахахах
19.08.2022 11:50:20
14
14
След зимата няма да има шенген, ние ще влизаме в него ХАХАХАХХАХАХ, БУХАХХАХАХХАХА
Бетерите с промити мозъци, които вярват на шенгенските плямпала, трябва да си направят сепуко!
Шенген на некъпаните, немитите, студуващите санкционери, заляти от мизерни бетери от Африка и Азия-това е шенген!
6.
КЬОСЕВ
19.08.2022 11:37:31
19
31
до 5....Правителството на Борисов изтегли 16 милиарда!
5.
XX
19.08.2022 11:34:44
12
21
Всъщност Шенген е клуб на богати държави. Добре е да се присъединим и да станим и ние богати.
4.
До 2
19.08.2022 11:33:25
20
18
Същите които биха поискали мекеретата дръпнали 15 милиарда заеми и потънали незнайно къде ;)
3.
XX
19.08.2022 11:19:34
27
24
До 2

Напротив, точно с тиквата сме в синхрон с Брюксел.
2.
Някой
19.08.2022 11:14:17
23
41
За да ни приемат в Шенген трябва Бойко престъпника да е в затвора иначе кой ще иска мутрата с кюлчетата .
1.
XX
19.08.2022 11:12:02
13
19
"... това е клуб на държавите, които прилагат добрите политики." - тоя не е добре у главЪтЪ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори