×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати


Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати
Само допреди дни симпатични доброволки от БЧК предлагаха ваксинация в мобилен пункт на "Тройката", днес вече ги няма, защото интересът към имунизацията е мижав
18 Август 2022, Четвъртък, 18:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Две години и половина по-късно, със закъснение или не, животът поне в САЩ се връща към нормалното по препоръка на същата институция, която го съсипа с локдауни

Просто ей така, след 2 години и половина на мерки, социална дистанция, маски, карантина, ваксини, антиваксъри и ограничения, зелени сертификати и червени зони, ковид хистерията окончателно е към своя край. Пандемията приключи!

Това става ясно от последните съвети на американския Център за превенция и контрол на заразните болести (CDC), откъдето в няколко изречения правят така, че да изглежда, че всички досегашни мерки не са били напразни, но ситуацията се е променила драстично, като това пък ефективно слага край на пандемията във вида, в който я познавахме досега. Завъртяното и умишлено написано сложно послание на CDC звучи така:

"Докато вирусът SARS-CoV-2 продължава да циркулира в глобалната популация, високите нива на имунитет от ваксини и такъв от преболедуване, както и наличността на ефективни лечения и инструменти за превенция, рискът от медицински значим COVID-19 и асоциираната с него хоспитализация и смърт са сведени до минимум. Тези условия дават възможност опазването на общественото здраве вече да минимизира влиянието на мерките срещу COVID както към индивида, така и към обществото, като се фокусира върху устойчиви мерки, които допълнително да намалят риска от медицински значимо разболяване, както и да минимизират натиска върху ситемата на здравеопазването, докато намалят социалните, образователните и икономическите бариери.

Фокусирайте се върху заболявания, които са медицински значими. Спрете да се притеснявате от брой положителни случай, защото нищо няма да спре процеса. Мислете по-всеобхватно. Спрете забраните и наложените мерки. Благодарим. Само с две години и половина закъсняхме – в общи линии, горният цитат звучи по този начин. А в истински превод:

Всички могат общо взето да се върнат към нормалното.

С това пандемията в САЩ реално приключва. А САЩ, като държава, която от самото начало води останалите в ковид пандемията, е съвсем очаквано примерът да бъде последван от ЕС, а вероятно и скоро „официализиран” от Световната здравна организация.

Какви са новите препоръки правила?

За масовото тестване: „Всички трябва се тестват, само ако са болни и имат симптоми, или ако знаят, че със сигурност са били в близък контакт с човек, който е болен от COVID”

За проследяването на контактните: „Препоръката е разследванията по случаи и проследяване на контактите да се случва само в здравните институции и конкретни високорискови обстановки – например домове за възрастни хора”

За неваксинираните, които бяха демонизирани цялата минала година: “Препоръките са такива, че вече не се прави разлика между ваксинационния статус на различните хора, защото има „пробивни” инфекции, които макар и с лека симптоматика, все пак се случват често. Всеки, който е преболедувал COVID също има някакъв изграден имунитет срещу тежко прекарване на болестта повторно”.

Какво значи това?

Връщаме се към старото, добре познато и доста логично поведение по време на грипни епидемии. Постпенно, но видимо със сигурност, скоро ще говорим за COVID така, както за грипа. Защото и този вирус, произведен в лаборатория или натурално през китайски панголини, вече не е толкова опасен.

Всъщност е толкова безопасен, че вече и карантина не е нужна за контактните лица. Сякаш някой е решил рязко да „отпусне каиша”.

Ако си болен, стой си вкъщи и си почивай! Да, така беше преди две години и половина и така е било винаги.

Ако си болен, гледай да не се срещаш и с много хора, за да не ги заразиш! Познато?

Има ваксина, ако искаш се възползвай от нея този сезон. Ако не го направиш, все пак болест има, но достъпът до всички публични места е позволен, без дори да представяш зелен сертификат. Познато?

Имал си контакт с очевидно болен човек? Има вероятност да си се заразил, така че следи състоянието си и при наличие на симптоми, вземи мерки. Също много познато и логично поведение, което бе абсолютната норма много преди обявяването на пандемията и абсурдните локдауни.

Кой сега обаче ще върне на бизнеса всички пропуснати заради спорните от юридическа, морална и икономическа гледна точка локдауни?

Кой ще върне на децата загубените години, в които от ранна възраст им бе набивано в главите да носят маски, за да не „убият баба си”?

Кой ще е отговорен за откровено неграмотното заради онлайн обучението поколение, което сега завърши и излиза на пазара на труда?

Кой ще се извини на хилядите хора, които нямаха възможност да видят близките си в последните им мигове заради пълната абдикация на здравната система в началните месеци на пандемията?

Кой ще каже на тези хиляди млади хора, които посегнаха към алкохола и към наркотиците от отчаяние, че е направил грешка?

И има ли изобщо смисъл да го прави?

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
Пак калпава статия
19.08.2022 10:01:43
2
7
При всяка епидемия, дори чумните се изгражда имунитет, тъй че дори да заболее някой изкарва болестта много по-леко. Дори да има нови вълни, те протичат с много по-малко починали.
Тъй че си беше съвсем очаквано, че мерките ковида ще бъдат сведени до обичайните за грипна епидемия дето ги има всяка година..
11.
Анааа майкоооуууyy
19.08.2022 07:11:42
3
4
Доброволките доброволно ли го взимат, или доброволно им го дават доброволците? За един преател питам!
10.
shmatkiii
19.08.2022 00:16:25
3
3
da vi go obes q nakratko AEC v ukraina izlachva silna radiaciq spored vsichki nauki silna radiaciq iztrepva vseki virus blagodarete na PUTIN che vi svarshi rabotata
9.
12
18.08.2022 22:58:07
6
19
Всяка пандемия започва и приключва. Това отнема няколко години. Или дегенератите ше отрекат пандемиите от чума и холера. Цитирам велик човек на науката: "Две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм много сигурен".
8.
До 7
18.08.2022 22:51:13
23
13
Съдейки по идеите ти, по-скоро ти вярваш, че Земята е плоска. Който не е загубил човек от вируса, той не е повярвал. А това, че самият вирус отслабва е нормално. А такива като теб, ако нямаше мерки и бяха измрели повече хора, първи щяха да реват. За малка България само виж статистиката за смъртност в последните две години. Все едно сме във война. Толкоз за същество като теб. Повече, за по-умните.
7.
До 4
18.08.2022 22:04:25
5
18
Плоскоземци сте вие,феновете на Бтв и Нова.Утре ако ви кажат,че Земята е плоска ще е истина за вас:)
6.
Така ще е
18.08.2022 22:02:44
11
31
Само пълните идиоти се вързаха на ТВ цирка,наречен пандемия,на т.нар. безсимптомни болни,на писането на всичко що мре,че е от ковид,на бученето с по 3151718 игли с неизвестни субстанции,за носенето на парцали и т.н.За нормалните хора беше ясно още след макс. 2 седмици,че е пълен цирк.Лошото е обаче,че има идиоти,за които няма да се свърши и още поне 2-3 години.
5.
Морски
18.08.2022 20:31:49
9
42
Краварите опънаха едни 50 млрд долара от никому ненужни "ваксини" и обявиха край на пандемията. Хитро!
4.
Иху
18.08.2022 19:56:12
17
8
Плоскоземците и всякаква конспиративолюбива сволач да почерпят.
3.
Ивайло
18.08.2022 19:52:31
10
16
Н.щастници жалки....
Рак да ви застигне за всички лъжи и манипулации!
2.
* ; *
18.08.2022 19:38:25
10
49
Радвам се за вас! За мен пандемията никога не е започвала
1.
Не е така
18.08.2022 19:15:15
9
24
сега калкулиращата пача и короно тъпака ще ви обяснят че не е така и че от зимата ви готвят нещо още по ужасно. Айде обяснете на хората какво ни чака нали сте много навътре и знаете плана на "господарите". Нали всичко ви е ясно що не коментирате? Айде оная пача да обясни като си сметне числата какво следва или вече е напуснала "планетата затвор" ????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори