Супер вкусни макарони с кайма и зеленчуци
Вижте как да ги приготвите
Продукти:
2 опаковки макарони (800 гр.)
1 кг. говеждо месо
3 глави лук
4 моркова
2-3 домата
5-6 скилидки чесън
2 люти чушки
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
връзка магданоз
растително масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите, лука, доматите и телешкото месо (на кубчета), сложете на котлона тенджерата с олио и пържете месото до златисто кафяво. Добавете му лука и продължете да пържите, после добавете морковите и продължете, а накрая и доматите за още 5 минути, като не спирате да бъркате. Добавете солта, черния пипер, целите люти чушки и всички останали подправки, без чесъна и магданоза и ги покрийте с капак, като оставите всичко да се задуши за час, като от време на време бъркате.
Ако водата се изпари и месото загаря, долейте още. Докато всичко се задушава добавете накълцания магданоз. След като времето изтече, махнете лютите чушки, сипете макароните и разбъркайте, като трябва добавете още вряла вода, която да покрива макароните наполовина. Сложете капака и оставете котлона на среден огън. Разбъркайте и ако макароните още са твърди, им дайте 5-10 минутки. Преди края добавете чесъна.
Виктория Петрова се е омъжила тайно?
Стотинка или евроцент – каква да бъде паричката в празничната питка
Киселова: Ще подкрепим кабинет, ако Борисов не е премиер и „ДПС-Ново начало” не участва в коалицията
Трагедия край Варна: 18-годишна шофьорка загина, след като се вряза в тир
Александра Фейгин стана за девети път шампионка на България по фигурно пързаляне
Зелен билет за 1 лев заради мръсния въздух в София
Мъж съди ресторант, качили го в TikTok, докато вечеря с любовница
Перфектният тиквеник за Бъдни вечер
Антъни Джошуа прати на пода влогъра Джейк Пол
Повечето притежатели на iPhone дори не подозират за тези функции
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл
