Супер вкусни макарони с кайма и зеленчуци
Вижте как да ги приготвите
Продукти:
2 опаковки макарони (800 гр.)
1 кг. говеждо месо
3 глави лук
4 моркова
2-3 домата
5-6 скилидки чесън
2 люти чушки
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
връзка магданоз
растително масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите, лука, доматите и телешкото месо (на кубчета), сложете на котлона тенджерата с олио и пържете месото до златисто кафяво. Добавете му лука и продължете да пържите, после добавете морковите и продължете, а накрая и доматите за още 5 минути, като не спирате да бъркате. Добавете солта, черния пипер, целите люти чушки и всички останали подправки, без чесъна и магданоза и ги покрийте с капак, като оставите всичко да се задуши за час, като от време на време бъркате.
Ако водата се изпари и месото загаря, долейте още. Докато всичко се задушава добавете накълцания магданоз. След като времето изтече, махнете лютите чушки, сипете макароните и разбъркайте, като трябва добавете още вряла вода, която да покрива макароните наполовина. Сложете капака и оставете котлона на среден огън. Разбъркайте и ако макароните още са твърди, им дайте 5-10 минутки. Преди края добавете чесъна.
В кои общини ще има повишаване цената на водата
Социалните работници в Бургас излязоха на протест-настояват за 20% увеличение заплатите
Фотографът Милуш Киряков дари част от изгревите си на Колежа по туризъм в Бургас
Десерт чудо и то само с три съставки
Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха
Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа
Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино
Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас
Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив
Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата?
