Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Скръбна вест! Почина Малечка Палечка - най-малката българка
Българите масово зарязоха кебапчетата, търсят се протеинови храни
Днес не правете тези неща - забраните на св. Варвара, които пазят дома
Правя турска къпана баница само по тази рецепта
Какво ще стане с левовете, които имаме в брой
Еврото достигна шестседмичен връх спрямо долара
Тази рецепта превръща картофите в истинска звезда
Експерти предупреждават за рисковете от филърите за лице
Бургас ще отбележи Никулден с богата спортна програма
Втори ден блокада на "Кулата": Над 8 км опашка от тирове заради фермерските протести в Гърция
Забравете за кюфтетата с кайма, пилешките са много по-крехки, а стават за 30 минути
