Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
2 млрд. лв. печалба в хазарта, 70 млн. за тотото: защо държавата търси концесия за 15 години
15-годишни австралийци атакуват в съда националната забрана на социалните мрежи
Ужасяващо: Извадиха от водата безжизненото тяло на млад футболист
Последна информация за състоянието на 7-годишното дете, което пострада при жестоката катастрофа край Пловдив
Мелания Тръмп посрещна елхата пред Белия дом в бяло палто
Почина бившият вицепремиер Кирил Цочев
24-годишният тираджия, затрил цяло семейство край Пловдив, е с множество нарушения зад волана
