Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Как да се предпазим от фалшиви обяви за вили под наем
Синдикати с акция пред парламента със списък от въпроси към депутатите за бюджета
Оставката на кабинета - изненада или стратегия? Политолози и анализатори с ключови коментари
Драго Чая с изповед: Сега можеше да имам 30-годишно дете
Почитаме паметта на свети Спиридон Тримитунтски Чудотворец - следете времето внимателно
Тежка катастрофа на бул. "Цариградско шосе", хвърчат линейки за пострадали
АПИ с актуална информация за пътната обстановка в страната
Земетресение 6,7 по Рихтер разтърси Япония – тревога за цунами
„Кайрос“ остава закотвен край Ахтопол без финансиране и с риск за държавата
Как ароматите отключват най-силните ни спомени и какво представлява ефектът „Пруст“
Мерц разкри: План за украински териториални отстъпки е изпратен на Тръмп за обсъждане
Коледна добрина: Деца и възрастни в Бургас получиха подаръци от кампанията „Подари от сърце“
