Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Отиде си музикант от легендарната шведска група ABBA
На МВР му е твърде скъпо да се раздели с пенсионерите си
Само защото са жени: 109 българки са убити за 5 години
Мъж се преобличал като починалата си майка, за да взима пенсията й
Как да не изгубим своя платен годишен отпуск
Отиде си музикант от легендарната шведска група ABBA
25/11/2025, Вторник 10:33
0
Алкохолът в храните и защо често не разбираме, че го консумираме
Черният петък чука на нашите врати - за какво да внимаваме
Новото лице на измамните схеми-жени като примамка
Над 3000 жени у нас и 840 милиона по света страдат от домашно насилие годишно
Дейвид Камерън е болен от рак
Розова драма с кметски син и "русалка"
Честваме имената, съхранили светлината на словото
