Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Венци Стефанов за състоянието на Боби Михайлов: Приказките в подобни моменти са излишни
Нова фатална катастрофа в България
Имотният балон в Румъния се спука, предстои ли и у нас?
Приятелка от Япония ми сподели тайната си за естествен колаген
Синоптици алармират за Бургас за утре
Дискусия за превенция на детски бракове и раждания ще се проведе в Бургас
Младежи със специални нужди се впускат в подводно приключение
Първа версия за трагедията с три смъртни случая на Околовръстното в Пловдив
Изкуственият интелект измами стотици туристи с несъществуващ коледен базар в Бъкингамския дворец
