Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
БНБ с извънредно работно време - опашките за евромонети не спират
Липсата на приет държавен бюджет препъва и нов национален рамков договор в здравеопазването
Гасиев след нокаута срещу Пулев: Този удар беше старателно планиран
Българите плащат най-много от джоба си за лечение
Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът вече се разпространява епидемично в страната
Сидни Суийни разкри кой е идеалният мъж за нея
С атрактивно спускане и празнична програма слагат началото на зимния сезон в Банско
Ким Чен Ун посрещна севернокорейски войници, завърнали се от Русия
При Байдън САЩ спрели споделянето на разузнавателна информация с Израел
Облачно и мъгливо ще е днес в равнините и котловините
Колко ще ни струва новогодишната нощ в ресторант?
Влюбеният Скорпион да е щедър, а Лъвът да внимава с парите
