Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Апокалиптична прогноза - половината плажове в света изчезват
Валери Божинов с гневни думи след поредната загуба на България
Зловещо: Откриха детска глава в езеро, заподозрени са родителите
Страхотен двубой за Везенков
Постоянен арест за отвлеклите 21-годишна жена
Голямо име в борбата напусна този свят
Български отбор има голова разлика 114:5
Руши се първото българско училище във Варненско
След военен удар - почина вдовицата на първата жертва на ядрената катастрофа в Чернобил
Ледниците в Швейцария са загубили 40% от обема си
Кола се вряза в публиката по време на спортно състезание
Фатален сблъсък в Ямболско
