Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Отиде си легендарният актьор Удо Киер
Жена е с избити зъби и множество наранявания след побой в Софийско, задържаха мъжа й
Волейболната легенда Владо Николов пристига в Поморие
Смразяващи подробности за ужаса с три трупа в Поповица, ясно е кои са жертвите
Известен рапър претърпя инсулт на сцената
Кървав ужас до Пловдив: Бивш военен застреля съпругата и внука си
Ето защо ликуват гърците
Какви вируси ни атакуват в момента
Фермери блокират пристанища и митници в Гърция
Почина легендарен актьор
Лют бой в центъра на голям роден град
Русия с мащабен удар по Украйна, има убити
