Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Започват нови сблъсъци? Полицаите атакуват протестиращи по улиците
Учени създадоха машина, която превръща въздух в питейна вода! Къде се случи това
Млад мъж преби гаджето си, друг атакува майка си
Протестиращите във Велико Търново пробиха полицейския кордон
Честно ли е: Краси цял сезон се чуди коя да избере и нищо! А Натали я нападна глутница
Страна от Централна Европа даде допълнителни 250 милиона евро военна помощ за Украйна
101-годишна баба е звезда във фитнеса
Избухна страшен скандал около спортна кола на 6 колела
Веселба пред Народното събрание, кръшни хора се люшнаха напук на бюджета
Почина велик шампион от старата школа на тениса
Протестът в Бургас продължава втори час
Кметът на Варна: С бухалки не могат да ни отнемат свободата, защото сме обединени
