Рецепта за печена ципура с ароматни билки
Бон апети
Продукти:
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.
Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото.
Google разкри най-търсените теми за 2025 година
Появи се нова държава, Израел иска да изсели всички палестинци от Газа там
Почина съоснователят на СДС Деян Кюранов
Котка, изчезнала преди 5 години, се върна при семейството си
Банкоматите блокираха - вижте всичко, което трябва да знаете, ако внасяте пари
Почина китаристът Пери Бамонте
Топ 10 на най-големите януарски трансфери, които могат да взривят Висшата лига през 2026 г.
Полицаи спасиха живота на шофьор
Събориха култовото заведение "Занзибар"
Почина известна народна певица
Той ли е наистина? Как да разпознаем илюзиите в началото на връзката
