×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман! Вижте челната шестица за 48-ото НС на ГЕРБ в Бургас


Първо във Флагман! Вижте челната шестица за 48-ото НС на ГЕРБ в Бургас
Ако и този път Бойко Борисов не наложи Любен Дилов-син за водач, най-естествено е лидерът тук да е Жечо Станков
05 Август 2022, Петък, 16:36 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Областният лидер Иван Алексиев няма амбиции да стане депутат, окончателната листа ще е подредена в Бургас на 15 август

Жечо Станков, Деница Николова, Любен Дилов-син, Андрей Рунчев, Галя Желязкова и Веселин Пренеров – това са шестте имена, на които ГЕРБ ще разчита за събирането на максимален брой гласове в предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври т.г. Подредбата на шестимата в окончателната листа за 2-ри МИР-Бургас може да претърпи незначително разместване, но със сигурност няма да има промяна в този състав.

Информацията на Флагман идва от няколко независими източника в партията на Бойко Борисов, които не само имат влияние върху процесите в региона, но и пряко наблюдават течащите номинации. Процедурата по издигането на кандидати за депутати ще приключи на 9 август, обсъждането е предвидено за 11 август. Крайният срок, който изпълнителната комисия на ГЕРБ е дала за подредбата на номинираните в съответния регион и изпращането на списъка в централата, е 17 август.

„Ще бъдем готови до 15 август. Номинациите вървят по най-демократичния начин, всеки партиен член има право да направи предложение, което може да е и от гражданска квота. Няма ограничение от Бургас да издигнем кандидатури и от други избирателни райони, достатъчно е имената да са разпознаваеми и добре приети”, каза областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев. За себе си, като първи активист в Бургаския регион, Алексиев подчерта, че няма амбиции да сменя своя пост на кмет в проспериращата община Поморие срещу избираемо място в 48-ото НС.

„Готов съм да си направя отвод, ако установя, че са ме издигнали. Моята работа е организационна и ще се придържам към нея”, каза още Иван Алексиев. Той категорично отрече да налага мнение при подбора на хората в листата.

Бърз поглед в направените досега номинации сочи, че бившият зам.-министър на енергетиката, който в предходните два извънредни вота за парламент постигна главозамайващ резултат от преференции – Жечо Станков, получава най-много доверие и се оформя като водач на листата. Възможно е обаче в крайния вариант, който ще се одобри след заседание на Изпълкома, и по-точно от Бойко Борисов, като първи в Бургас да бъде спуснат, за четвърти път, Любен Дилов-син.

В първата тройка мястото за най-добрия ни спец по реализация на европроекти – Деница Николова, е гарантирано.

Със сигурност в избираемата зона ще попадне новият общински лидер на ГЕРБ – амбициозният, лоялен и мотивиран за победи Андрей Рунчев. Той ще даде всичко от себе си, за да получи голям брой преференции, за да докаже, че е достоен да заеме висока длъжност в кметския екип следващия мандат. Рунчев вече е спряган сред своите и за зам.-кмет по икономика, бюджет и финанси. Завършил е АЕГ „Гео Милев“. Има бакалавърска степен от Икономическия университет във Варна, магистър по икономика във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив. От 2013 г. оглавява най-главоболната дейност в общината – ОП „Транспорт”.

За Галя Желязкова, която влезе в парламента през 2017 г. като квота на младежката организация, днес можем да кажем, че е истински ветеран от най-тежките години на партията. Желязкова е сред любимките на Бойко Борисов и той този път ще се погрижи да не остане извън парламента, виждайки в нея качества на лидер.

В шестицата е и журналистът-общественик от гражданската квота Веселин Пренеров, който през последните 10 години показа, че може да работи за успешно за културата и просветата в региона, не само като общински съветник в групата на ГЕРБ-Бургас, но и популяризирайки идеите на партията на национално ниво. На последните парламентарни избори той събра и голям брой преференции.

ГЕРБ се стяга от Бургас да има минимум петима депутати. Битката ще е за шестима.

ПП „Продължаваме промяната”, въпреки че губи позиции на водеща партия във 2-ри МИР-Бургас, ще се борят поне за три или четири места.

 


В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори