×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Въведоха нови противоепидемични мерки в Карнобат


05 Август 2022, Петък, 12:59 ч.
Автор: Флагман

Целта е да се намали разпространението на заразата

 

Заради разпространението на ковид 19 от вчера са въведени нови противоепидемични мерки в Карнобат. Те са с цел предотвратяване епидемичното разпространение на COVID-19 на територията на община Карнобат и с оглед защита и опазване на живота и здравето на гражданите в общината.

ВИЖТЕ ЗАПОВЕДТА:

ЗАПОВЕД № РД-463, гр.Карнобат, 02.08. 2022 г.

С цел предотвратяване епидемичното разпространение на COVID-19 на територията на община Карнобат и с оглед защита и опазване на живота и здравето на гражданите в общината, съобразно Заповед № РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област Бургас, считано от 19.07.2022 г. до 19.08.2022 г. вкл., на основание чл. 630 от Закона за здравето и чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация

ЗАПОВЯДВАМ:

1. Във всички административни сгради на Община Карнобат да се организира провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, както следва:

а) редовно проветряване и дезинфекция съгласно алгоритъм, посочен в Приложение № 2. от Заповед № РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас;

б) недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и други);

в) инструктаж на персонала за правилна хигиена на ръцете, съгласно посоченото в Приложение № 3 от Заповед №РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас и осигуряване на сапун и вода и дезинфектант;

г) осигуряване на лични предпазни средства на персонала, в зависимост от спецификата на работа и оценката на риска на работното място (защитна маска за лице, шлем, ръкавици и др.);

д) създаване на организация, която да осигури физическа дистанция между лицата най-малко 1,5 м, а при невъзможност – носене на защитна маска за лице.

2. В център за административно обслужване предоставянето на услуги на граждани да се осъществява, освен при спазване на мерките по т. 1 и при стриктно спазване на следните противоепидемични мерки:

а) контрол на входа по отношение броя на влизащите лица и носенето на защитни маски за лице с цел недопускане струпване на хора и спазването на дистанция;

б) в Центъра за административно обслужване да не се допуска повече от едно лице, потребител на административни услуги на гише, а във фоайето да не се допускат повече от 2 (две) лица;

в) да се осигури дезинфектант за ръце във фоайето на Центъра;

г) потребителите на административни услуги бъдат информирани за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) при посещението на Центъра, чрез поставени на видно място информационни табели или информиране по друг подходящ начин;

д) дейността в Центъра да се организира по начин, който осигурява спазването на най- малко от 1,5 м. между лицата, на които се предоставят услуги в помещенията;

е) при непосредствено обслужване на клиенти, изискващо разстояние по-малко от 1,5 м. е задължително използването на защитна маска за лице от служителите. По изключение се допуска обслужване на клиенти без защитна маска за лице, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал, позволяващ влажно почистване или дезинфекция.

3. Сключването на граждански бракове да се извършва след подадено писмено заявление и декларация и съобразно утвърден график. Графикът да се изготвя ежеседмично от Зоя  Чанкова- главен експерт „ГРАО“ в дирекция „АПИО“ и същият да се представя за утвърждаване на Кремена Събева – секретар на община Карнобат. Провеждането на ритуала по сключване на граждански брак да се извършва при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас и настоящата заповед.

4. В случай, че работник или служител на община Карнобат установи или прояви респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и други), същият не се допуска до работните помещения в общината, като лицето има право да ползва отпуск (поради временна неработоспособност, платен, неплатен) или при възможност му се осигури дистанционна форма (работа от разстояние/надомна работа) за осъществяване на работния процес.

5. Забранявам достъпа на външни лица във всички сгради, в които се помещава общинска администрация, с изключение на Център за административно обслужване, който работи с граждани и представители на бизнеса, в установеното работно време от 8,30 до 17,30 часа, при засилен контрол за спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-9918.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас и настоящата заповед.

III. Възлагам на Мария Генова заместник – кмет на Община Карнобат, съвместно с директорите на детските градини и на училищата на територията на Общината, да създаде организация за работата на детските ясли, детските градини и училищата при спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед №РД01-99/18.07.2022г. на Директора на РЗИ-Бургас.

IV. Възлагам на Кремена Красимирова – Секретар на Община Карнобат, да организира провеждането на противоепидемичните мерки в работните помещения в сградите на общинска администрация и Център за административно обслужване, както и да осигури ефективен контрол за спазване на въведените със Заповед №РД0199/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас на настоящата заповед за противоепидемичните мерки.

V. Възлагам на Тони Теллалов – главен специалист „ГЗ и ОМП“ да създаде организация за извършване на проверки от Звено „ООРОС“, съвместно с длъжностни лица от РУ – Карнобат за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед №РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас и настоящата заповед.

VI. Възлагам на управителите на „МБАЛ – Карнобат“ ЕООД и „Медицински център I-Карнобат“ ЕООД, да създадат организация в лечебните заведения за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед №РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас.

VII. Възлагам на управителя на „Общински имоти – Карнобат“ ЕООД да създаде организация за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед №РД01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас в работните помещения и в стаите за настаняване на гости в хотел „Карнобат“.

VIII. Възлагам на управителите /директорите на институции за предоставяне на социални услуги на територията на община Карнобат да създадат организация в съответното заведение за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № РД-01-99/18.07.2022 г. на Директора на РЗИ-Бургас.

IX. Контрол за спазване на въведените със заповедта на Директора на РЗИ-Бургас и настоящата заповед противоепидемични мерки възлагам на Звено“ООРОС“ и РУ- Карнобат.

X. Заповедта да се доведе до знанието на населението, чрез публикуване на сайта на Общината и поставяне на общодостъпни места в Център за административно обслужване.

XI. Настоящата заповед да се връчи на заместник-кмета на Община Карнобат, Секретаря на Общината, гл. специалист „ГЗ и ОМП“ при Община Карнобат, Началника на РУ- Карнобат, управителите на „МБАЛ-Карнобат“ ЕООД и „Медицински център I – Карнобат“ ЕООД, управителя на Общински имоти Карнобат“ ЕООД, управителите директорите на институции за предоставяне на социални услуги на територията на община Карнобат, за сведение и изпълнение.


В категории: Карнобат


България Всички новини
Шефът на "Булгаргаз": Природен газ ще има, но на висока цена Шефът на "Булгаргаз": Природен газ ще има, но на висока цена Людмил Йоцов беше разкритикуван сериозно от председателя на КЕВР заради действията на компаниятаж Служебният министър на здравеопазването сваля маските, намаля и карантината Служебният министър на здравеопазването сваля маските, намаля и карантината Кривата на заболеваемостта у нас в първата третина от август разкри, че прогнозите на експерти-математици са погрешни - за пореден път Затрупаните под заведение "Моби дик" край Албена са спасени, но издирват и други хора (СНИМКА) Затрупаните под заведение "Моби дик" край Албена са спасени, но издирват и други хора (СНИМКА) Спасителната операция продължава Повече от 7 часа 17 горски служители, пожарникари и доброволци се бореха с огнената стихия край Несебър Повече от 7 часа 17 горски служители, пожарникари и доброволци се бореха с огнената стихия край Несебър Пламъците лумнаха в гората под Ханска шатра, в посока с. Кошарица от безотговорно хвърлен фас от автомобил Заплаха за тарторите на купения вот, министър Демерджиев им обяви война Заплаха за тарторите на купения вот, министър Демерджиев им обяви война Ще се използват СРС-та, за да отидат зад решетките, уверява наследникът на Бойко Рашков Морето взе две жертви: Жена и мъж се удавиха в Приморско и Несебър Морето взе две жертви: Жена и мъж се удавиха в Приморско и Несебър Телата им са изпратени за аутопсия Възрастен мъж заплаши с брадва съседите си Възрастен мъж заплаши с брадва съседите си Васил Николов заплашил Радко Борисов, че ще го разсече, защото му хвърляли отрова в лапада и на дърветата КЕВР решава за поскъпването на газа КЕВР решава за поскъпването на газа Предложеният скок в цената на синьото гориво е с рекордните 60% Ужасна трагедия! Спасената от изгорялата къща в Деветинци Янка загубила всичко Ужасна трагедия! Спасената от изгорялата къща в Деветинци Янка загубила всичко Синовете й починали, но тя била приютена от сватовете Скок на заразените с COVID-19 и на починалите Скок на заразените с COVID-19 и на починалите 2318 са новите регистрирани с коронавирус
Русия иска цялата Запорожка област Русия иска цялата Запорожка област Навършват се 77 години от атомната бомбардировка на Нагасаки Аштън Къчър загубил слуха си, не можел да пази равновесие Аштън Къчър загубил слуха си, не можел да пази равновесие Призна, че автоимунно заболяване почти го е лишило от зрение Виена е най-доброто място за живеене в света, най-лошото - Дамаск Виена е най-доброто място за живеене в света, най-лошото - Дамаск Добро качество на живот има още в Дания, Швейцария... Отиде си Оливия Нютън-Джон Отиде си Оливия Нютън-Джон Вместо цветя съпругът ѝ призовава за дарения, които да бъдат използвани за проучвания за борбата с рака от основаната на нейно име фондация Отказаха товара на първия кораб с украинско зърно Отказаха товара на първия кораб с украинско зърно Купувачът не е приел доставката, тъй като тя се е забавила с повече от пет месеца Мицотакис: Не знаех за подслушването Мицотакис: Не знаех за подслушването Мицотакис заяви, че случаят е разкрил недостатъците на гръцките тайни служби, и обеща преразглеждане на НРС Британците се връщат към парите в брой заради инфлацията Британците се връщат към парите в брой заради инфлацията Британските пощи са обработили тегления в брой на стойност 801 милиона паунда (951 млн. евро) през юли Борис Джонсън е на меден месец в Словения Борис Джонсън е на меден месец в Словения В края на юли Джонсън и половинката му Кари отпразнуваха сватбата си с роднини и приятели Киев разследва 26 хил. случая на военни престъпления Киев разследва 26 хил. случая на военни престъпления До момента са повдигнати обвинения на 135 души Володимир Зеленски: Референдумът на окупаторите в Украйна слага край на възможността за преговори Володимир Зеленски: Референдумът на окупаторите в Украйна слага край на възможността за преговори Всеки, който им помага по какъвто и да било начин, след това ще понесе отговорността си, предупреди той
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Защо Иван Костов не направи газовата връзка с Гърция Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите изцяло в работата си.
- Но докторе, аз бъркам бетон!
Виц на деня Виц на деня Мъж и жена на касата в "Кауфланд".
Касиерката:
– Господине, имаме Red Bull на промоция!
Мъжът:
– Не ми трябват крила, рогата ми стигат...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Семеен скандал:
- Стига си врещяла, комшиите ни чуха! Влез в чата да се разберем като хората...

Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори