×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само трима областни управители оцеляха след първото заседание на кабинета „Донев“


Само трима областни управители оцеляха след първото заседание на кабинета „Донев“
Правителството назначи 25-има областни управители, като от тях 17 са заемали тази длъжност и в предишен период
04 Август 2022, Четвъртък, 14:52 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Това са Даниел Делчев в Кърджали, Станимир Парашкевов в Търговище и Анатоли Станев в Русе

Само трима областни управители запазват постовете си, засега. Това става ясно от прессъобщение след първото заседание на новото служебно правителство с премиер Гълъб Донев.

Министерският съвет прие решение, с което назначава 25-има областни управители, като от тях 17 са заемали тази длъжност и в предишен период, посочва правителствената пресслужба.

Тримата пощадени са областният управител на Кърджали Даниел Делчев, на Търговище – Станимир Парашкевов, и на Русе – Анатоли Станев, показа справка на "Флагман". Делчев и Парашкевов са били назначени още при първия служебен кабинет на Стефан Янев миналата година. 

Ето информация за новите областни управители:

Николай Шушков е назначен за областен управител на област Благоевград. Заемал е същата длъжност в периода май 2021 г. - януари 2022 г. Два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград. Шушков е дългогодишен служител в Агенция „Митници“. Притежава богат опит и професионални умения, придобити от работата му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Мария Нейкова ще изпълнява длъжността областен управител на област Бургас за втори път след 2021 г., когато е била на тази позиция. Тя е професор по административно право и процес и доктор на науките по национална сигурност. Декан е на Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет. Нейкова притежава богат управленски и административен опит. В периода 2001-2009 г. е била областен управител на Стара Загора. Автор е на много научни трудове и носител на множество отличия и награди.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Същия пост е заемал от 27 май 2021 г. до 24 февруари 2022 г. В периода 1999 г. – 2017 г. изпълнява различни длъжности, сред които и ръководни, в Национална служба „Сигурност“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към МВР. През периода на служба в МВР и ДАНС е награждаван многократно за постигнати високи резултати и за съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

За втори път длъжността областен управител на Област Велико Търново ще изпълнява Георги Гугучков. Същата длъжност той е заемал от май 2021 г. до януари 2022 г. Завършил е НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново през 1980 г. с квалификация офицер от Инженерни войски като магистър по „Пътно строителство“. По-късно завършва Военната академия „Г. С. Раковски“, както и Стратегическия курс на ГЩ факултет на Военната академия „Г.С. Раковски“ с придобита квалификация „Специалист по военнополитически и стратегически проблеми на сигурността и отбраната“. От 1980 до 2001 г. е на кадрова военна служба във ВС на България, като последната му заемана длъжност е била командир на бригада и звание полковник. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на строителството в градска среда.

Огнян Михайлов е назначен за областен управител на област Видин. На същия пост е бил през 2017 г. и 2021 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. Михайлов е дългогодишен служител на МВР, като преминава през всички нива на професионално развитие до директор на РДВР, ОДП и ОДМВР-Видин. Работил е също в системата на енергетиката и на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ в София.

Длъжността областен управител на област Враца ще изпълнява Георги Митов. Придобива бакалавърска степен по „Счетоводство и контрол“ от УНСС, притежава магистърска степен „Финанси“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а по-късно завършва специализиран курс за подготовка „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР в София. Дълги години работи в системата на МВР, като през 2012 г. е назначен за началник сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Враца, а от 2015 до 2019 г. е началник РУ на МВР към ОД на МВР във Враца. От 2019 г. до момента се занимава с организация и управление на дейности, свързани с инфраструктурното строителство в частния сектор.

Кристина Сидорова е назначена за областен управител на област Габрово. Завършила е специалност „Комуникационна техника и технологии“ в Техническия университет в София и магистратура „Стопанско управление“. От 2014 до 2017 г. е била общински съветник в Габрово. Сидорова е била народен представител в 44-ото Народно събрание. Заемала позицията заместник областен управител на Област Габрово в периода юни 2021 г. – януари 2022 г.

За областен управител на област Добрич е назначен Здравко Здравков. Здравков има значителен управленски опит в частния сектор в сферата на селското стопанство, а преди това е бил мениджър в сектора на недвижимите имоти. Има придобита степен магистър по две специалности от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. От юни 2021 г. до януари 2022 г. е бил заместник областен управител на Добрич.

Александър Пандурски е назначен за областен управител на област Кюстендил. Пандурски притежава магистърска степен по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет – София. От 2013 до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. В периода май 2021 г. - януари 2022 г. е бил областен управител на Област Кюстендил.

За областен управител на област Ловеч е назначен Светослав Славчев. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново. Бил е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Бил е областен управител на област Ловеч в периода май 2021 г. – януари 2022 г.

Валери Димитров е назначен за областен управител на област Монтана. Димитров е магистър по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана. Бил е областен управител на Област Монтана в периода май 2021 г. – януари 2022 г.

За областен управител на област Пазарджик е назначен Трендафил Величков. Завършил е специалност „Финанси и кредит“ в Киевски университет в Украйна. Притежава магистърска степен по „Стратегическо ръководство на националната сигурност и отбраната“ на Националната военна академия „Г. С. Раковски“. Величков е бил областен управител на Област Пазарджик в периода 2014 г. – 2016 г. Има дългогодишен опит в сферата на журналистиката, на мобилните комуникации, маркетинга и рекламата.

Правителството назначи Людмил Веселинов за областен управител на област Перник. Веселинов е доктор по изкуствознание и изкуства, както и магистър по „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия. Той е преподавател в Софийския университет. Автор е на графичния дизайн на над 200 книги. От 2015 г. до 2017 г. Людмил Веселинов е бил член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата ЕАД, Конгресен център – София. От 2017 г. до 2021 г. Веселинов е бил член и председател на Съвета на директорите на държавното строително-надзорно дружество „Агроводинвест“ ЕАД.

Иван Петков е назначен за областен управител на област Плевен. По образование е магистър по „Педагогика“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, както е и бакалавър „Социални дейности“ в същото висше учебно заведение. Петков е дългогодишен служител в системата на Министерството на правосъдието, където е заемал ръководни постове в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Заемал е длъжността заместник областен управител на Плевенска област.

Ангел Стоев е назначен за областен управител на област Пловдив. Той е заемал същата длъжност в периода 2021-2022 година. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София. Дългогодишен служител е на НСС и ДАНС, като е заемал длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив. Работил е и на високи мениджърски позиции в частния сектор. Ангел Стоев има специализации в управление на кризи, противодействия на тероризма и стратегическо управление.

За областен управител на Разград е назначен Драгомир Златев. Драгомир Златев е бил е зам.-кмет на община Самуил, работил е също в администрацията на Община Разград. Златев е работил в Областна служба „Изтърпяване на наказанията“, където след конкурс е бил назначен и за началник на службата. От 1 юни 2021 г. до 1 август 2022 г. е заместник областен управител на област Разград.

Николай Неделчев е назначен за областен управител на област Силистра. Завършил е ВТУ „Ангел Кънчев“ със специалност „инженер селскостопанска техника“. От 1991 г. до 1999 г. е бил заместник-кмет на община Ситово, а от 2003 до 2015 г. - кмет на същата община. От 2015 г. до настоящия момент е общински съветник в община Ситово. Участва активно в гражданското общество чрез сдружение „Информационен център за развитие на община Ситово“, на което е председател. От 2017 г. работи в частния сектор. Почетен гражданин е на община Ситово.

За областен управител на област Сливен е назначен Минчо Афузов. Същата длъжност Афузов е заемал в периода от май 2021 г. до февруари 2022 г. Преди това е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен от 2015 г. до 2017 г. Дълги години е работил в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, а в периода май 2021 г. – януари 2022 г. е бил областен управител на област София. Притежава висше икономическо и юридическо образование.

Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. В периода май 2021 г. – януари 2022 г. е заемал същата длъжност. Преди това е бил народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание. През 2011 г. – 2014 г. е зам.-кмет на община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС.

За областен управител на област Стара Загора е назначен Иван Чолаков. Той притежава юридическо образование. Има петгодишен стаж като адвокат в Адвокатска колегия – Стара Загора. Дълги години е работил в системата на МВР, като в периода 2013 г. - 2016 г. е бил директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. В периода май 2021 г. – януари 2022 г. е заемал длъжността областен управител на област Стара Загора.  

На длъжността областен управител на област Хасково е назначен Минко Ангелов. Заема длъжността за трети път, като преди това е бил областен управител на област Хасково в периода февруари – май 2017 г., както и в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Хасково през 2012 г. – 2014 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.

Христо Христов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е дългогодишен академичен преподавател в сферата на сигурността и отбраната, като към момента е декан на Факултета по технически науки при Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Последователно в периода 1987 г. – 2011 г. е работил в Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на Област Смолян, като за втори път заема тази длъжност. Бил е също така общински съветник в Общински съвет – Смолян, работил е и в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив.

Георги Чалъков ще изпълнява длъжността областен управител на област Ямбол за трети път. Работил е като управител в частния сектор, в периода 2015 г. - 2020 г. е бил заместник-кмет на община Тунджа. Завършил е висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“.

Със същото решение на Министерския съвет се освобождават от длъжност съответните досегашни областни управители.

 

 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
777
04.08.2022 16:40:23
4
7
Бат Стойко Истината към Слънчака ли пое ?
Да вземе пример от Ристю Лодката , че избори идват друг пост да иска . Може да посети постановката в драматичен театър София- " Службогонци", кандидати за държавната трапеза, просители за служба.
10.
костов
04.08.2022 16:40:15
0
6
БЕЗОБРАЗИЕ КАК МОЖЕ ДА Е ОБЛАСТЕН УВОЛНЕН ОТ ПОЛИЦИЯТА ПАРРАШКЕВОВ
9.
И така
04.08.2022 16:30:25
0
4
На печелившите-честито,
а на другите-не губете кураж
идва следващият тираж.
8.
Бюлетин
04.08.2022 16:10:52
1
11
Имате опция за дългосрочен договор за доставки на ВПГ, за 7 карга, което е предмостие към подобен договор, което ще ви стабилизира пазара, но ще правите търг за краткосрочни доставки, при които просто няма как да постигнете добри цени, а ще се движите по спот пазара /правило при краткосрочни, спорадични доставки/.
Е, мога, още от сега да ви кажа защо го правят.
Първо, за да върнат играчите от времето на Николай Павлов на терена /истинските посредници на ГЕРБ/, които продаваха на къси позиции. Ако не въведат 15 минутния слот на борсата и наддаване, ще бъде както досега - уговорени мачове.
Второ, осъзнават, че договора с Газпром няма как да стане, без нов дългосрочен договор, а в условията на открита газова война с ЕС, няма как да сключим сепаративна сделка. Затова търсят други начини да вкарат краткосрочно руски газ, под радара на внимание на обществото и ЕК. Опциите са през ВИЕЕ и Енергико Интернашънъл на Вальо Златев и Литаско.
Схемата Лукойл, но в природния газ. Опитаха се да я пробутат с "най-ниска цена" по време на ПП, но те оставиха ВИЕЕ, но не приеха офертите на Златев. И сега поправяме "грешката".
Денонощният щаб това може да измисли, през нощта, защото на сутринта ни съобщават "откритията" си..
Като гледам Гълъб Донев, той има мисия,и изобщо не му пука от експерти и обществени мнения. И е прав, след това пак Радев ще го прибере на Донкуков 2.
Милите, ми корупционерчета.
Това служебно правителство ще остави трайна диря в историята.
7.
Гълъбец,гълъбе
04.08.2022 15:56:46
1
10
Черна сврако пак ДПС се толерира
6.
Кахли
04.08.2022 15:50:27
0
6
Братята Яневи най-сетне малко да си починат.
5.
бургазлия
04.08.2022 15:47:17
3
11
Бате Стойко Танков да заминава на пясъчната кариера Слънчака където се образувало езеро за развлекателни атракции с лодки за туристи .
4.
гражданин
04.08.2022 15:42:40
0
8
Добре се почна с чегъркането но кога ще се почне от СДВР и ОДП и РДГП .Някой директори на РДВР и РДГП са с десетелетия и се считат за вечни .Дано някой подсети Галъб Донев .
3.
гражданин
04.08.2022 15:36:38
2
4
Честито на старирите .Попъ тен вятър старите нови .
2.
Българина
04.08.2022 15:35:34
0
7
Чегъркане.
Няма милост.
1.
Лупо
04.08.2022 15:09:05
0
12
Нищо не се казва за Асен Бонджев, което е притеснително.
С Пламен Янев и брат му какво правим също?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори