×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ляв шамар по служебното правителство, Корнелия Нинова разкри далавери и упрекна министър Стоянов


Ляв шамар по служебното правителство, Корнелия Нинова разкри далавери и упрекна министър Стоянов
Ляв шамар по служебното правителство, Корнелия Нинова разкри далавери и упрекна министър Стоянов
04 Август 2022, Четвъртък, 09:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС, каза тя

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нанесе тежък удар по служебното правителство и президентът Румен Радев, като в „Тази сутрин“ по бТВ разказа как се източват държавни дружества и то според нея с подкрепата на служебният министър на икономиката. Тя упрекна, че кабинетът възстановявал модела на ГЕРБ и ДПС.

„Не съм дошла да говоря какво е правил министърът на енергетиката. Питайте ме за икономика, какво съм оставила в министерството и какво предстои и да предупредя какво ще се случи в държавата“, каза Нинова, след като водещата няколко пъти я пита за проблемите в енергетиката. 

„За министър на икономиката е назначен човек, когото уволних от ВМЗ-Сопот. През февруари установих връзки, нарушение на законодателството, частни интереси, които източват държавни дружества. Обещанието е да водим прозрачна политика и да управляваме държавната собственост, за да е печеливша, бе ключово за мен и за екипа ни. Установихме, че директорът на „Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма“, заяви тя. 

„ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев“, изтъкна лидерът на БСП.

Директорът на „Кинтекс“ е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката и индустрията му е бил подчинен в същото това ведомство по време на управлението на ГЕРБ, уточни тя. 

Цялото това нещо се подкрепя от служебният министър на икономиката на кабинета „Радев“, коментира Нинова. 

Според нея далаверите са се случили под протекцията на Даниела Везиева, която беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година.

„Тези неща съм ги описала през февруари и март в две писма до премиера. В тях предлагам да бъде уволнена Везиева, защото е нарушила държавния интерес, както и двете ръководства на дружествата и го направих“, добави тя.

„В момента с назначаването на министър Никола Стоянов се възстановява модел. От първия ден се уволняват кадри на БСП – това е показателно за поведението на президента. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Никола Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на „Кинтекс“, подчерта бившият министър на икономиката.

„Този кръг от лица, които са осъществявали тази схема, цели съсипване на държавните предприятия, източването им и прехвърляне на парите в частни интереси. Ние направихме точно обратното – изрязах всички обръчи от фирми около държавните предприятия и те излязоха на печалба, увеличиха и заплатите на работниците с 30%“, добави тя. 

Премиерът (б.а. Кирил Петков) реагира адекватно и даде съгласие да уволня Везиева като мой съветник от името на „Продължаваме промяната“, заяви Нинова.     

Според нея изкуствено напрежение се създава в енергетиката. „Има проблеми с доставките на газ, но ние можем да предложим решение и го правим от април“, добави тя.

„Единственото решение е преговори с Газпром“ за възстановяване на доставките и разговори за нов дългосрочен договор, тъй като старият изтича. В момента България няма нужда от кризисен щаб, а от бързи действия. Ние бихме започнали с преговорите“, заяви лидерът на БСП. 

„Търсенето на отговорност е важно нещо, но трябва да гарантираме светлина и топлина в домовете на хората през есента“, подчерта тя и добави, че 28 000 фирми работят на газ, а 250 000 души са зависим като работници. 

Като министър си свърших добре работата – на първо място сме в Европа по индустриален растеж, похвали се Нинова. 

„И Германия, и Италия, и Гърция си продължиха разговорите с руската страна и имат доставки на газ. Нека последваме добрите европейски примери на отговорните доставчици!“, призова тя. 


В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
11
Коментара по темата
11.
шило
04.08.2022 20:22:40
1
2
Йака кури е пътник
10.
Партизанин
04.08.2022 15:24:31
2
11
Сегашното министерство и икономиката и индустрията е абсолютно безсмислено и формирано, за да може тази жена да има хранилка. Какво значи да си министър на държавните предприятия? Тези държавни предприятия си имат оперативно ръководство, борд на директорите, съставен от политически лица, а принципали на самите заводи са съответните министерства. Реалната икономика, инвестициите и иновациите са в отделно министерство. Тази жена като лидер на БСП излъга своите избиратели, тя и нейната партия гласуваха въздържал се решението за Северна Македония, тя и нейната партия подкрепи изгонването на руските дипломати, тя и нейната партия подкрепиха износа на оръжия за Украйна, тя лично е слагала подписа си под документите, тя и нейната партия подкрепиха създаването на енергийната криза, а сега Радев й е виновен, че тя лично унищожи БСП с лъжите и манипулациите си. Крепеше ББ на власт 12 години, когато ГЕРБ имаше проблеми, спретваше скандал, с който да обезсили БСП като опозиция. Явно е била отново на хранилка. Радев ли е виновен, че тази жена е сменила ръководствата на държавни предприятия с политически назначения на партийни фуниционери? Дано БСП не влязат в следващия парламент, за са може тази вековна партия да се излекува от синдрома Нинова и да се завърне по-силна след смяната на лидера.
9.
ако можете да мислите
04.08.2022 14:44:01
12
8
Четейки коментарите по-долу оставам с впечатление, че или са от върли привърженици на ГЕРБ и ДПС (разбирай и ИТН,защото са тяхна креатура) или безкрайно заслепени от Р.Радев. Тук става въпрос за обективност и истина. Не съм поддръжник на БСП, но в случая Корнелия Нинова е права. Радев, в стремежа си да я уязви, заради стари техни вражди, набутва цялата държава и прави всичко възможно ГЕРБ и ДПС да се върнат на власт, задкулисието да дооткрадне, каквото му отнеха закратко и народът пак да остане излъган и ограбен! Мислете с ума си и не повтаряйте като папагали стара песен! От коментарите ви излиза, че нямате нищо против да бъдете лъгани и грабени от ГЕРБ и ДПС, кукловодите и придворните им.
8.
123
04.08.2022 14:08:16
4
12
Корнелко, давам ти безплатен съвет: вземате се пак с Мая Манолова и тогава може и да минете 4%. Маямата ти е единственото спасение да се докопаш пак до парламента. Повтарям пак: до парламента, не до властта.
Послушай ме, и няма да сбъркаш...
7.
Кака ти
04.08.2022 13:44:33
2
17
Тая била много честна ти да видиш - орева света за власт, няма наяждане тая подла женица.Само като и видите протежетата в БСП начело с дебелия от Сарафово и си правете изводите що за партия са
6.
А бе
04.08.2022 13:29:52
2
20
Госпожа Лъжа се изходила...
Мисля,че на тези избори БСП няма да влезе в Парламента.
5.
*********
04.08.2022 11:12:57
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
XX
04.08.2022 10:23:37
10
28
БСП ТРЯБВА да бъде унищожена, ВЪПРЕКИ напъните на Вашингтон да я спаси!
3.
Ами ,не знам
04.08.2022 10:20:48
5
34
Ами тя не знаела. Ами тя не беше министър на ИКОНОМИКАТА. Ами не беше вице и шеф на БСП.
България не помни такъв разцвет. Не знаела че
няма газ.
2.
Гражданина
04.08.2022 09:34:43
5
49
Тая пачавра пак взе да мисли, и пак иска да докопа кокала, късно е кури
1.
Дернев
04.08.2022 09:22:05
30
15
Права е този път, но модела не е на тях, а на тези зад тях и останалите на показ. Създаден енергиен щаб с този председътел, или както и там да го водят, е доказателство за това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори