×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови удари по Харков, ООН ще разследва трагедията в Еленовка


Нови удари по Харков, ООН ще разследва трагедията в Еленовка
ООН ще разследва дали терористичен акт или ракетен удар от Въоръжените сили на Украйна причини смъртта на 50 военнопленници в Еленовка
04 Август 2022, Четвъртък, 07:21 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН

Украйна иска от САЩ ATACMS, за да разруши Кримския мост и да изтласка руските окупатори от полуострова

Руските нашественици отново обстрелват Харков, съобщи кметът Игор Терехов, цитиран от УНiАН. 

Той разкри, че е поразена административна сграда, но няма пострадали. 

Украинската информационна агенция пък съобщи, че руската армия имала частичен успех в Бахмут и Авдеевка. 

Съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски - Алексей Арестович пък заяви, че първостепенна задача е освобождаването на Херсон. 

Според него нашествениците са се провалили. „Те не могат да превземат Краматорск и Славянск – два областни центъра. Не могат да си постигнат целите“, коментира той.

„Задачата сега е да смажем тяхната пвевдоофанзива и да преминем в контранастъпление, да освободим Херсон. Ние действаме за изпълнението на тази цел“, подчерта Арестович. 

Дългочаканото контранастъпление засега остава недостижима мечта заради преимуществото на руската артилерия. Ударите с HIMARS по Антоновския мост целяха да затруднят снабдяването на руските войници с боеприпаси, но бързо бе направен понтонен преход, благодарение на който движението през Днепър е възобновено. 

Събарянето на Крисмския мост остава недостижима мечта за властите в Киев

Междувременно военният анализатор Кирил Михайлов каза пред украинското Радио НВ, че ако бъде разрушен Кримския мост, цялата временно окупирана територия, включително Крим щяла да бъде в зоната на огнево поразяване от Въоръжените сили на Украйна. За целта обаче били нужни американските ракетни системи ATACMS, които са с голям обсег на действие. При ударите по моста трябвало да се използват и дронове, както и да бъдат сформирани диверсионно-разузнавателни групи.

„Руската противовъздушна отбрана може да свали няколко ракети HIMARS, но срещу GMLRS е безсилна. Следователно, когато Киев получи GMLRS на първо място трябва да се неутрализира тяхната ПВО. С GMLRS това ще се постигне“, обяснява Михайлов. 

САЩ обаче обявиха, че няма да доставят на Украйна ракети с голям обсег на действие.

Междувременно УНiАН съобщи, че ООН ще започне разследване на нападението срещу украинските военнопленници в Еленовка. Десетки защитници на „Азовстал“ загинаха след бомбардиране на затвора.  

Генералният секретар Антониу Гутериш каза, че ще започне мисия за установяване на фактите, след като Русия и Украйна поискат разследване. 

Веднага след експлозията в Еленовка Русия обвини въоръжените сили на Украйна за обстрела на наказателната колония. Според руската страна повече от 50 украинци са загинали, броят на ранените е неизвестен.

Властите в Киев пък обявиха, че взирвът в Еленовка е руски терористичен акт, а целта била да се скрият военните престъпления и да се дискредитират Въоръжените сили на Украйна.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
30
Коментара по темата
30.
Nikito
05.08.2022 00:02:04
3
2
Ами хайде, пробвайте се да ударите моста на Кримския полуостров - нали знаете какво ще стане? Това е руска територия и директно ще изпарят цялата тая територия наречена Украйна. То си признахте вече че щатите ви казват коя цел можете да удряте и коя не - вие слушкайте и изпълнявайте каквото ви кажат от Вашингтон и недейте много мечтаете. Украйна е една пионка и тия оръжия дето ви ги дават реално вие само слугувате на щатите вие Украйна нямате мнение по въпроса.
29.
Уточнение
04.08.2022 18:17:58
1
5
Пичове а някой от вас задавал ли си е въпроса защо Полша, Литва, Словакия, Естония, Латвия са в Евросъюза и НАТО, а Украйна не е член нито на съюза, нито на военния алианс. Отговора е много прост, защото Украйна до към днешна дата не отговаря на условията за членство:
1. Огромната престъпност
2. Корупция по всички етажи на властта
3. Мафия която държи и командва управлението
4. Неонацистки военни групировки
5. Стотици наказателни отряди
6. Не се приема да се говори на други езици, както и да се проповядва друга религия.
7. Дискриминацията и терор над малцинствата
Това не го казва Путин, нито Митрофанова, а това е написано в евродоклада от посещението през 2014 г.
28.
До путиниста по долу
04.08.2022 15:27:35
5
5
Прочети новата информация за убийството на украинските пленници и после хвали любимците си, тъпако: "Еленовка: Сателитни снимки показаха предварително изкопани гробове. Русия вероятно е използвала вакуумна бомба." Вярвам, че пожеш да боравиш с интернет...
27.
Слава на Украйна !
04.08.2022 14:15:47
2
3
https://youtu.be/udfTra0qacY
26.
Хасан
04.08.2022 13:27:52
4
8
ООН вече е една формалност, която е маша на краварите.
25.
До чугунената глава
04.08.2022 12:17:19
8
4
Луд човек си !
Пишеш сам коментари представяйки ги като от различни хора !?
Откачалка.
Пътувай.
И се лекувай.
Че нямаш мн време.
24.
към чугунения шматарок
04.08.2022 11:43:22
10
14
чакай да питам, може аз нещо да не съм те разбрал. Значи според теб е истина това което руснаците твърдят, че украинците сами са си взривили цивилни, и един влак с оръжия, боеприпаси и техника, в Краматорск, само за да обвинят Русия и да са жертви пред света, въпреки че руснаците първи се похвалиха с този удар? Сериозно? Ти тъп ли си, или си страшно тъп?
23.
до 19
04.08.2022 10:57:44
6
12
гледам човек който разбира ти обясни, тези муниции не се събират по хронологични номера когато се изпращат партиди пък твоите пребогати материали ги видяхме по-долу смешен малоумник и простак

айде да спираш да пишеш че да оставиш място и за някои който може да напише нещо свястно че не ми се четат 50 коментара 30 от които написани от един и същ тъп гвоздей
22.
сд
04.08.2022 10:52:52
13
11
руснаците масово се представят за украинци понеже ги е срам, а и ги е страх
21.
до 20 АЗ
04.08.2022 10:43:14
4
10
Не се хаби с тоя шебек......според него сигурно руските космически сили дори са проследили и мислите на злият украинец в момента в който я е изстрелят тая ракета.
20.
АЗ
04.08.2022 10:39:12
7
14
Въпросът ми беше повече реторичен от колкото сериозен, но и ми беше интересно да видя какво ще кажеш. Да кажа аз, какво реално доказва серийният номер на тази ракета. Нищо. Ракети Точка с почти идентичен сериен номер е възможно да има всяка една нация която ги ползва. Хипотетично е възможно серийният номер на една от ракетите точка на въоръжение в БА да има единствено една цифра разлика с номера на тази на гарата на Краматорск. А тези твои твърдения, че е възможно с този номер да се разбере от коя нация е изстреляна тази ракета, и не само, а и къде и от кого и кога са смешни. Единственото което може да бъде проследено с този сериен номер, е последователноста на създаването на ракетата във фабриката.Бълваш някаква научна фантастика, в която логиката само ти си я намираш, но пък иначе си уверен и обиждаш. Наистина си загуба на времето ми.
19.
до чугуненият Шоп 18
04.08.2022 10:18:20
13
13
Като в училище за бавно развиващи се :
- серийният номер на военна продукция показва, кога, къде и от кого е произведено изделието и къде е отишло, кой го ползва.
Т.е. по серийният номер може да се установи дори лицето, работника изготвил даден патрон или снаряд. Както и къде е заминала партидата,. В коя част . И кой аджеба е гръмнал с ракетата.
И се разбра,украинската военна част където е била на разположение тази ракета и дори се установи кой е я изстрелял.
Има пребогати материали по отношение на разследването по случаят с жп гарата

Много си елементарен !
Повърхностен !
Загуба на време е да спориш с магаре.
Плувай !
18.
българин
04.08.2022 09:53:58
16
20
ще ме извиняват защитниците на путлер и викащите слава на русия, ама сте малоумни пичове. не е нормално да защитаваш някой, който е нападнал съседа си. помислете как ще сте, ако нас ни нападне някой. какво бихте правили, ако някой си отцепи от нашата територия за да си прави република. дали бихте му се радвали или ще направите всичко възможно да го изгоните или унищожите. не бъркайте любовта си към русия и руснаците с действията на путлер и компания. това са две коренно различни неща.
17.
АЗ
04.08.2022 09:37:24
16
16
Искам прокремълският умник да ми обясни лично на мен само едно нещо. Какво доказва серийният номер на ракетата Точка поразила гарата в Краматорск (така се пише правилно) при положение че всички ракети Точка се създават в една фабрика в Русия?

Питам за това само конкретно, другото го остави.
16.
До чугунената глава - оригиналът
04.08.2022 09:13:16
15
19
Повтарям понеже разбирам че си малко бавен.
''на 8 април самите руски медии се хвалиха с ''Успешни ракетни удари по гарата на крематорск, където се превозвали украинси оръжия и техника'' Започнаха да обвиняват Украйна за бомбардировката , едва когато се разпространи информацията че са загинали над 50 цивилни.''

Дори се хвалеха с надписът ''За Детей'' който беше върху една от ракетите и казваха че това е отмъщение за загиналите деца от алеята на ангелите.

Впрочем знаеш ли защо загинаха тези деца от украински бомби? Ако не знаеш мога да те информирам за сепаратистките скривалища за артилерия и амуниции, които вадеха за да стрелят и после пак скриваха там, умишлено разположени в пряка близост до детски площадки в Донецк, а жителите не бяха уведомени. А тези скривалища знаеш ли как ги октриха украинците? С помощта на некадърността на сепаратистките военни, които качваха снимки от там в интернет, с тези снимки разпознаха местоположението.

Айде дерзай в коментарите сега! Руска слуга.
15.
До 1 роцкия гъзолизец
04.08.2022 09:05:57
17
14
Слава и на майка ти разпоретината дето са я порили любимите ти "братушки"
14.
До 6,9,10
04.08.2022 08:59:55
15
19
Ясен си ми, промита главичке. Ама вземи наизусти нова про-кремълска реторика, че те издава. Телеграф, и бнр, хахаха баш от руската пета колона у нас черпиш.

Впрочем говорящите на чист руски език и диалект, ще са бежанци от източната част на Украйна. Тези които руснаците ''спасяват''. А всъщност и те натирени от срутените си жилища да търсят неволята. Украинците си имат техен диалект и жаргони които не можеш да различиш от руския само ако не знаеш нито руският нито украинският диалект. :)
13.
До 12
04.08.2022 08:59:53
15
13
Чугунена глава и това си е !
Показват му го. Гледа го и пак, те такова животно не може да има.
Да не си шоп ?
Това би обяснило претенциозната ти простотия.
Защото по морето обикновенно сме по-спокойни, умни и ларш люде.
Хайде плувай !
12.
до 8
04.08.2022 08:51:49
13
22
само като чуех ''колективният запад'' ти е ясно за какви ''доказателства'' ще става на въпрос :)

''Не се е случило. А ако се е случило, не сме били ние, те сами са си го направили. А ако не са били те, а сме били ние, значи са си го заслужавали."

До 6 : Малко доза реалност - на 8 април самите руски медии се хвалиха с ''Успешни ракетни удари по гарата на крематорск, където се превозвали украинси оръжия и техника'' Започна да обвиняват Украйна бомбардировката , едва когато се разпространи информацията че са загинали над 50 цивилни. Изводите ги оставям на теб, истинският дебил! Та за какви номера на ракети става на въпрос? А на ракетата какво беше написано? Шибаняк нагъл си ти!
11.
Охо бохо
04.08.2022 08:48:47
17
21
Аре стига с тия украйнски орки.У нас без война пораженията са по-големи-всичко поскъпва двойно,а уж нещастните и поробени укро-орки продават жито на турците на занижени цени.Руските миротворци пък с ДА-то на Киро и Кокорчо половин година ни щавят с левче над цената на всеки литър гориво...Боли ме чепа за Харков или Харкив
10.
до 8
04.08.2022 08:48:13
14
1
https://telegraph.bg/svetat/zhelezopytnata-gara-v-kramatorsk-be-udarena-ot-raketa-s-nadpis-za-decata.-zaginali-sa-desetki-blizo-sto-sa-raneni-niakoi-s-otkysnati-ryce-i-kraka-72747
https://bnr.bg/horizont/post/101629030/desetki-ubiti-i-nad-100-raneni-pri-ruski-udari-po-garata-na-kramatorsk
9.
до 8
04.08.2022 08:43:17
17
23
Как се спори с чугунена глава ?
- Крематорск и по време на зверството и сега е ПОД украйнски контрол !
- Частите от ракетата точка У, стабилизаторите, номера и т.н. ги ПОКАЗАХА ХОРАТА ОТ КРЕМАТОРСК не руснаците ! Веднага след удара ги снимаха с телефони.

Ти виждал ли си на живо украйнски бежанец ?
Има ли някой от тези дошли у нас който да не говори в ежедневието си на ... руски ?
Украйнците са сбъркани македонци !
Жертви на промиване на мозъците от Запада !
8.
До 6
04.08.2022 08:32:33
15
24
Я да видим доказателствата за това? Ама да не ги имат само на теория и то само някакви руски, беларуски, дагестански и тем подобни източници? Както доказателствата за всякакви зверства извършени от АЗОВ, сочат с пръсти и уж някакви доказателств имали ама на никой независим от тях не искат да ги показват да ги разследват, що тъй? Ако ще е такъв случаят, ще ме извиняваш ама за по-прости от себе си ни имаш всички, но не сме.
7.
12
04.08.2022 08:31:38
18
26
Светът започва да се усеща за лъжливата пропаганда на наркомана.Рано или късно зверствата започнали от 2014г и до днес ще са ясни,но с цената на много невинни жертви.
6.
до 3
04.08.2022 08:27:49
20
26
Ясно е само, че си дебилен !

Засега единственото, безспорно доказано военно престъпление в тази война е убийството на над 100 жени и деца на жп гарата в Крематорск от украйнска точка У !
Факт !
Намериха стабилизаторите, номера на ракетата откъде е изстреляна всичко.
Е и ?
Колективният Запад умишлено и целенасочено го хвана склероза за този явен случай на екзекуция на жини и деца.

В Еленское отново бяха показани части от американските ракети HIMARS с който режима на наркомана Зеленски изби свойте бойци.

Но на теб всичко ти е ясно.
Дебил с чугунена глава !
5.
редно е да поправя
04.08.2022 08:17:00
1
6
Установка, не обстановка. Телефонът ми автоматично го смени. Но така или иначе който знае ме е разбрал и без поправката.
4.
До 3.
04.08.2022 08:14:55
14
16
Лъжливото овчарче но руският вариант. Русначето не вика "Вълк!'', то вика ''Живи щитове! Стрелят и се крият зад цивилни! Ракетни обстановки в цивилни сгради!'' :)
3.
Ясно е
04.08.2022 08:07:52
25
24
Руснаците са издевателствали над пленниците си, и са ги взривили за да прикрият зверствата си.

Какво да се очаква от нация която взривяваше собствените си цивилни, за да обвини чеченците в това, за да има реална причина да направи инвазия там през 90-те. Където отново взривяваха детски градини и училища.

Значи, или всички врагове с които Русия е воювала използват цивилните си като живи щитове и прикриват военни в цивилна инфраструктура, или нещо друго е общото.
2.
Zoro
04.08.2022 07:59:46
30
32
Слава на ботушките
1.
Z
04.08.2022 07:58:06
41
32
Слава на братушките
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори