×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиери обжалват поскъпването на водата в Бургас


Хотелиери обжалват поскъпването на водата в Бургас
Колеги, стига сме играли ролята на боксова круша, каза Веселин Налбантов. Александър Александров пък каза, че ще обжалва решението за поскъпване на водата в Бургас
03 Август 2022, Сряда, 08:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

След 17 часа по горните етажи в Слънчев бряг няма вода, каза той

Увеличението на цената на водата в Бургас е шок и ужас. Това каза пред бТВ заместник -председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. 

Той се обърна към колегите си от бранша с призив да се откажат от услугите на ВиК.

Браншът е в шок от драстичния скок с 60% в разгара на летния сезон.

„Колеги, стига сме играли ролята на боксова круша! Крайно време е да се обединим и да направим нещо, защото по вода ходим, а сме жадни. Под нас има вода и ще направим всичко възможно да се откажем от услугите на ВиК“, заяви хотелиерът. 

От КЕВР уточниха в подробно съобщение, че увеличението на цената на водата е калкулирано в инвестиционната програма на ВиК- Бургас, поясни кореспондентът Лора Стаматис. То е свързано с пускането в експлоатация на два нови язовира „Ахелой“ и „Порой“, които е трябвало да осигурят алтернативно водоподаване в случай на суша по Черноморието.

„Не мисля, че това увеличение е оправдано. Разбирам нуждата от капиталови инвестиции и подобряване на инфраструктурата. Има проблеми с водоподаването през юли и август, когато Слънчев бряг е пълен с туристи. Налягането на водата пада драстично и гостите ни се оплакват. Има нужда от инвестиции, но не може да се удвои цената на водата“, коментира пък Александър Александров. Той е управителят на хотел в Слънчев бряг.

 Категорично ще обжалваме решението, очакваме помощ от правителството, добави той.

„В момента сме притиснати до стената от галопиращата инфлация, която през последната година смазва бизнеса. Не виждаме никаква помощ от държавата, а последната новина за 60% увеличение на водата не е калкулирана, не е предвидена. Не можем да прехвърлим този разход върху крайния потребител“, споделя Александров. 

„Кухнята ни е на газ, а и отопляването на водата. Тя обаче също поскъпва с 60% и не знаем какво ще правим. Печалбата на хотелите е изключително малка и новината за новите цени е изключително неприятна“, добави той.

„Днес ще излезем с писмо и търсим правна възможност, която да обжалваме“, каза пък Налбантов. 

„Всичко, което се прави е на тъмно. Каква е ползата от това да се присъединяват два язовира? След 17 часа по горните етажи на хотелите няма вода. Това е една голяма далавера“, добави той.


В категории: Несебър


25
Коментара по темата
25.
Бургазлия 2
05.08.2022 08:13:29
0
2
Това са герберски далавери, нали кмета е от ГЕРБ! Къде беше той през 2020 г., когато източиха яз. Камчия през депесарско-герберски ВЕЦ и Бургас беше под заплаха от водна криза както Перник? После "слънчицето" ББ каза, че намерил решение, язовири Ахелой и Порой да бъдат обвързани с водопреносната мрежа на Бург. област. Те обаче не са питейни! И са твърде малки! Въпреки, че кризата се реши и Камчия е пълен догоре, защото спряха да го точат, пак ще свързват тези два язовира, макар, че няма нужда! Само и само да точат пари! Сега явно се подготвя тази нова далавера, която струва увеличението на цената на водата! Честито бургазлии!
24.
Карма
03.08.2022 20:24:53
0
5
"Това е една голяма далавера"

ХАХА представи си това да е казано от някой дето цял живот в хотел който има нужда от 100 човека персонал е наемал 30-40 примерно и ги е карал да работят 60 + часа на седмица за заплата на границата на минималната,въпреки че всеки един работник през лятото в този кенефен курорт му генерира десетки хиляди левове на месец

Един храноден на средния турист не надвишава 5 лева хахах,хранят туристите с ярма като за свине

Култивирали туристи наркомани и алкохолици

Има една много хубава приказка "Колелото се върти,днеска аз а утре ти ! "

Подигравахте се сума ти време с сума народ,държахте се с деца на по 16-17 години все едно са роби и им мутряхте и се мислихте за божества

Време е колелото да се завърти най-накрая,много е хубаво когато правиш голяма сметка в заведението,но има един момент идва кръчмаря и е време за плащане,а който не е бил достатъчно адекватен да задели "бели" пари за черни дни,може да плаща само по един начин,под масата и нагъзен


Ай успех
23.
Кико
03.08.2022 17:40:37
0
5
Играта на Борисов е колкото по-тежко става положението на българите, толкова повече от тях ще искат този шопар да се върне на власт.Затова сега негевото чучело Иванов от кевър ще приема всички предложения за покачване цените на вода, ток и газ.Затова герберите не искаха друг председател и бойкотираха всички зпредложения на ПП за намаляване на инфлацията.
22.
Шино
03.08.2022 17:23:07
0
0
Тва говорихме в шрека ся,хубаво че работим с пласмасови прибори,че щяхме фалираме с тая вода ко тряаше да миим чинии а у
21.
!!!!!!!
03.08.2022 13:49:16
0
7
Весо Налбантов от село Баня, наяждане няма!
20.
Простака му с простак
03.08.2022 11:55:26
0
14
Точно пък хотелиерите не плащат никаква вода,всички имат отклонение преди водомера,как се пълни този басейн.
19.
do16
03.08.2022 11:25:51
0
13
Не е така приятелю. Знаеш ли колко е гадно цяла година да си мислиш, как в края на сезона ще си купиш ново Бентли, ще заживееш за 4 месеца на Кариби, ще направиш 25 тунинга на гаджетата и любовниците си. Как ще замениш 10 годишната къща в полите на Витоша, с такава в Марбеля и изведнъж ти се появява гадното ВиК, което ти иска повишаване на някаква си цена на вода. Не се наядоха тези от ВиК, все проверки им правят и все не им излиза сметката как хотелите пълнят 1000 м3 басейни с 22 м3 вода.
18.
Ха ха ха
03.08.2022 11:23:16
0
3
Това със синдикатите кърти мивки, значи колкото повече вода изхарчат служителите толкова по високи ще са им заплатите, след като си платят скъпата вода разбира се.
17.
Дидо
03.08.2022 11:15:07
1
10
Като не можеш да се оправиш ПРОДАВАШ И СЕ ПРЕОРИЕНТИРАШ в по-малък бизнес!Пазара си има методи за изчистване на такива НЕКАДЪРНИЦИ КАТО ВАС!А дядото от Златарица, с 410 лв. пенсия какво да каже за кубик вода от 3.70 лв. и ток и лекарства за 200 лв.?А?Да фалирате всите със цени от по 90 лв. за ЕДИЧНИЧНА СТАЯ, без паркинг!
16.
Плажуващ
03.08.2022 10:51:22
5
21
Като чуя хотелиер да се жалва, и ми става смешно. Горките, живи да ги ожалиш, бедни и гладни, карат бентли, AMG - та, Поршета, и все държавата да им помага. Направиха Слънчев бряг кочина и пиянско сборище.
15.
A
03.08.2022 10:42:59
0
5
„Кухнята ни е на газ, а и отопляването на водата" ,ако някой ми разясни втората част какво означава ще го почерпя :) наистина хотелиера е бил сервитьор като чета как се изразява
14.
OG KUSH
03.08.2022 10:41:10
2
15
“Печалбата от хотелите била много малка!”
Ми нали това е целта бе алчни, измислени, кредитни мелеонери-хотелиери. Новия световен ред такива дребни лайна излязли от ниската прослойка и помислили се за нещо което не са, не са предвидени и сега е време да станете това което винаги сте били. Едни крепостни селяндури с парче земя на морето. Но от сега нататък ще имате общежития за индустриални паркове или бежански лагери или ще сеете тютюн и ще поливате с вода от морето. Забравете да сте чорбаджии, работодатели наред с всичките ви грандомански мечти. Филмът за вас тепърва започва. Туризъм има където има условия за него. Тук такива няма. И туризъм се прави в мирни времена, не в тежки филми. А те тепърва започват. Щастлив фалит.
13.
Не че нещо
03.08.2022 10:39:01
1
8
За ремонта на двата язовира държавата отпусна 30 милиона, не знам какво ремонтираха, но парите ги няма,, Ревизоро може и да знае, ама няма кой да го пита.
12.
Гол охлюф
03.08.2022 10:34:55
0
4
Няма какво да обжалват, съдът може да отмени решението като незаконосъобразно, не може да им приемат завишение за бъдещи намерения, а само за реално извършени такива.
11.
Га га гааа
03.08.2022 10:17:59
2
19
Ха ха ха Защо застроихте и бетонирахте от Елените до Слънчев бряг без никаква концепция и мисъл за туризма в бъдеще и за жалост без никакви строителни ограничения от страна на държавата.Тополите които бяха покрай пътя в Слънчев бряг са садени по времето на Фердинант а вие ги изсякохте без да ви мигне окото.Когато строихте хотелите един върху друг не помислихте ли че водопреностната мрежа няма да смогне и издържи на дебита който е необходим за да не ревете сега като вдовици за чеп.
Когато са създавали Слънчев бряг преди 60 години по времето на лошия строй хората тогава са имали виждане за курорт и туризъм и са мислили за бъдещето, а вие глупаци сега не можете да го обезпечите даже.
Нали не си мислите че тогава хората са били прости и затова са построили само десетина хотела а не цял град както е сега.
В крайна сметка когато разходите ви се увеличават ще ги калкулирате в офертите си, но тогава няма да намерите даже и младежи алкохолици които да дойдат тук на пукница.
10.
Хайде
03.08.2022 10:05:58
0
9
Те ще си го избият от цените дори и 100 % да я увеличат. А помислете за обикновени те бедни хорица.Пожелавам ви да почувствате нищетата някой ден или поне в отвъдното.
9.
*********
03.08.2022 09:20:00
4
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
8.
Бургас
03.08.2022 09:19:22
1
3
Да се пита Ревизоро.
7.
xx
03.08.2022 09:04:30
0
21
Хотелиерите да се обеденят и построят пречиствателна станция за морска вода.... такива има в Кувейт. Вода в морето много,,,,
6.
Отчето
03.08.2022 09:03:02
2
16
Лакомо дупе 2 к..а чупи
5.
Пуууууу
03.08.2022 08:59:43
2
15
Тези освед да реват за всяко нещо, друго могат ли ?
4.
Господин Чукибег
03.08.2022 08:57:02
4
20
'Това е една голяма далавера" казва господина,като забравя как са взети по голямата част хотелите по Черноморието. Да вземе да върне лентата назад, заменки маменки, купуваха хотели намногократно занижени цени от пазарните. Сега ревете, то се връща като бумеранг, всяко действие си има последствие рано или късно. Ако не бяхте опоскали държавата и хората да получаваха добри заплати и работна ръка щеше да има, населението е намаляло с почти 1 милион за последните 15 години - как ви се струва? Ще кажете аз нищо не мога да променя, напротив както колективно крадахте и продължавате, сега ще си плащате вече сметките.
3.
КЕВР
03.08.2022 08:50:13
0
32
Заложена бомба ,цъкаща от 12 години ,сътворена от политическо и управленско безхаберие-довело до състоянието на сегашната силно амортизирана инфраструктура на ВиК Бургас.
2.
Sss
03.08.2022 08:49:09
2
30
Един бивш сервитьор сега хотелиер... Хаха
1.
X
03.08.2022 08:47:05
3
51
Значи вие сте боксовата круша-собствениците на хотели?А не пенсионерите или ние обикновените хора , които и без това се чудим как да свържем двата края.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори