×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради търканията между Косово и Сърбия: НАТО е „готово да се намеси”


Заради търканията между Косово и Сърбия: НАТО е „готово да се намеси”
В неделя протести блокираха границата на Косово към Сърбия, напрежението може да ескалира рязко, но е ето я историята
02 Август 2022, Вторник, 20:10 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Reuters

Шоковата вълна от войната в Украйна не успя да подмине Балканите, удари ги в болното място

Косово и Сърбия – двете балкански страни, които водеха кървава война през 90-те и досега жиевеха в трудно „съжителство”, отново са „на нож” една с друга – този път заради действията на Косово, с които иска да задължи всички етнически сърби, живеещи в северната част на страната, да сменят номерата на автомобилите си със косовски, пише washingtonpost.com в свой анализ.

Това, макар привидно да изглежда като съвсем дребно действие, съвсем не е такова, защото статута на етническите сърби в северната част на Косово е въпрос, намиращ се в сърцето на конфликта между двете страни и техните правителства. Косово обяви своята независимост от Сърбия през 2008 г., но Сърбия още счита региона за своя област.

„Ситуацията в северните общини на Косово е напрегната”, казаха от миротворческите сили на НАТО в Косово в неделя. Сръбският президент Александър Вучич пък заяви, че „Досега не сме се намирали в по-сложна ситуация”. Какво се случва?

Защо има напрежение в Косово?

Развоят на събитията от последните седмици и усилването на напрежението между Сърбия и Косов, се дължи на нови правила, които трябваше да влязат в сила от 1 август, по силата на които правителството на Косово трябваше да задължи всички етнически сърби в северните региони да пререгистрират автомобилите си с косовски регистрационни табели. От войната в края на 90-те години, част от населението използваше сръбски такива, които имаха друг статут. Властите в Косово досега толерираха тази дуална система, за да запазят мира, но миналата година заявиха, че повече няма да го правят.

Според друго ново правило сърбите, които посещават Косово се очакваше да предоставят още един входно-изходно документ от властите в Косово на границата. Досега това не се е налагало, макар и от страна на Сърбия да има подобно правило, за всеки косовар, преминаващ границата.

Правителството в Прищина – столицата на Косово, от години опитваха да въдворят в ред целия институционален контрол върху регионите, където населението се доминира от етнически сърби в северната част на страната. Но винаги е било посрещано от жестока съпротива от местните, които все още считат обществата си за част от Сърбия.

В неделя етническите сърби блокираха редица пътища в северната част на Косово, протестирайки пновите правила. Това накара властите да затворят два от граничните пунктове – Ярине и Бърняк. Според полицията в Косово, към тях са произведени изстрели по време на протестите, макар и да няма пострадали. Белград пък счита, че новите правила са в разрес със споразумението от 2011 г., гарантиращо совободата на движение межуд Косово и Сърбия.

Междувременно съюзниците на Косово, включително САЩ и Европейския съюз, призоваха за спокойствие и натиснаха Прищина да отложи въвеждането на новите правила. Късно в неделя стана точно това и правителството се съгласи на 30-дневна отсрочка, ако блокадите по границата бъдат вдигнати. Премиерът на Косово Албин Курти обвини протестиращите, че се опитват да дестабилизират страната и заяви, че Сърбия организира „агресивни действия” по време на демонстрациите.

Свързано ли е всичко това с конфликта Сърбия-Косово от близкото минало?

Корените на конфликта между Сърбия и Косово могат да бъдат проследени до разпада на Югославия в началото на 21 век, който пък бе предшестван от продължителен период на ентнически конфликти между югославските републики през 1990-те години. Сърбия и Косово водеха брутална война в периода 1998-1999, която приключи с намесата на НАТО и водени от САЩ редица бомбардировки на сръбска земя.

Населението на Сърбия е основно съставено от православни християни, а Косово – бивша провинция на Югославия, се доминира основно от етнични албанци, които са в мнозинството си мюсюлмани. За пръв път за напрежение между двете страни може да се говори от 1989 г., когато югославският президент Слободан Милошевич – сръбски националист, бе решен да отмени автономията на Косово, гарантирана в Конституцията на Югославия.

В отговор на това в Косово бе сформирана паравоенната организация Армия за освобождението на Косово (АОК), която в годините до 1998 организира редица атаки срещу Сърбия. Крайната цел на АОК? Създаването на автономна държава, обхващаща всички региони с етнически албанци. Членове на паравоенната организация пък през годините бяха обвинявани в извършване на военни престъпления срещу етнически сърби в Косово, както и срещу тези, които считаха за „колаборатори”.

Отговорът от Сърбия не бе по-мек. Правителството се обърна срещу етнически албанското население на Косово, считайки ги за поддръжници на АОК и сепаратистките им атаки. Така повече от 1 млн. косовари бяха преместени насилствено от домовете им.

Западните държави и НАТО пък се намесиха и така се стигна до това през 1999 г. Сърбия и Косово да се съберат във Франция, където да опитат да договрят мир. Косово се съгласи на мир, но Югославия, която тогава се състоеше само от Сърбия и Черна гора, не. Зверствата в Косово продължиха, а САЩ определи случващото се като „систематична кампания от сръбски военни и паравоенни, чиято цел е етническото прочистване на Косово”.

В отговор НАТО стартира разрушителна 11-седмична бомбена кампания срещу Югославия, която приключи през юни 1999 г., когато страната се съгласи да подпише споразумение, позволяващо на Алианса да държи „миротворчески сили” в Косово.

Защо НАТО е в Косово и какво прави там?

НАТО има контингент от „миротворци” в Косово, познат като KFOR, от 1999 г. Присъствието му там е одобрено с резолюзия на ООН. Първоначалната цел беше той да предотврати конфликт като възпира напрежението между етническите сърби и албанците, след като НАТО и Югославия подписаха договор за мир, с което стана възможност милионите разселени албанци да се върнат в домовете си.

Оттогава досега този контингет става все по-малък и по-малък с всяка изминала година. Първоначално той наброяваше около 50 000 човека, сега е по-малко от 4000. Мисията му, по официални данни, е да „съблюдава сигурността и стабилността в региона, да подкрепя хуманитарни организации и да поддържа гражданското общество, както и да трени и подкрепя военните сили на Косово, и да поддържа развитието на стабилно, демократично, мултиетническо и мирно Косово”

В свое изявление след протестите в неделя KFOR заяви, че „следи” ситуацията и е готов да се намеси, ако стабилността е подложена на заплаха.

Как всичко това се свързва с войната между Русия и Украйна?

Балканите не успяха да избягат от вълните на войната в Украйна. Косово, от самото начало на инвазията, изрази подкрепата си към Украйна. Специалната военна операция пък премиерът Курти определи като „атака срещу всички нас”. Интересно е, че Украйна от 2008 г. досега все още не е признала независимостта на Косово.

От другата страна – Русия, която е дългогодишен съюзник на Сърбия, също не признава Косово за независима държава. От Москва се съгласиха с президента на Сърбия Александър Вучич, че напрежението се подклажда не от Белград, а от Прищина.

Мария Захарова – говорителят на руското външно министерство, обвини в неделя Косово, че използва новите си закони за автомобилите и идентификационните документи, за инструмент, дискриминиращ сръбското население.

„Настояваме Прищна, САЩ и ЕС, които подкрепят предложенията, да спрат провокациите и да следят за опазването на правата на всички сърби в Косово”, каза тя пред ТАСС.

Президентът Владимир Путин пък призова Косово да признае независимостта на двете области в Донбас, които той обяви за независими на 21 февруари т.г. „Редица държави от Запада без проблем признаха Косово като независима дъражва. Ние направихме същото по отношение на републиките в Донбас”, каза той пред шефа на ООН Антонио Гутерес, очевидно намеквайки за двойния аршин, който се прилага по отношение на Русия сега.

Превод: Георги РУСЧЕВ

 


В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
81
Коментара по темата
81.
Сърбия да ни върне Западните покрайнини
05.08.2022 12:44:07
1
2
Май е време да затворим кранчето на руския газопровод за Сърбия.
80.
Мощният Ястреб.
05.08.2022 05:13:26
1
4
Дай боже на всеки БЪЛГАРИН ''краварско мислене''! То се видя че от тия с руското и социалистическото мислене готовани нищо не може да се очаква да направят за да се оправи БЪЛГАРИЯ!
79.
до 77
04.08.2022 22:46:17
1
7
ти не си нито родолюбец, нито здраво мислещ българин, а един най-обикновен комплексиран простак. до теб никой за нищо никога няма да се допитва. ''ако имам власт'' както каза този от 76 ''кой ще ти я даде''? това ти го пиша аз, човек от България, не работил и ден в чужбина. Емигрантите не си заминават от България заради бедността, или щото си мислят че държавата не заслужава трудът им. Заминават си защото им е писнало да се занимават цял живот с такива патрЕоти. Той щял да определя кой какъв е, какво мислене имал, колко стойност имал, къде да ходи, къде не.... Кой си мислиш че ще те вземе на сериозно? Комплексирана шматка с его, лееща злоба. Стойностните българи определено не биха, ти не си един от тях. Аз като живея и работя цял живот в България на мен какво ще имаш да ми кажеш? Моето мислене и то ли е ''краварско''? Ако имал власт той...Родолюбците не искат власт....Искат свобода и равенство и истина и мир... Ти това няма как да го знаеш
78.
*********
04.08.2022 20:51:02
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
77.
до все още разбиращите български език емигранти
04.08.2022 15:14:36
6
1
Що , ти всичкото това правиш ли го в Америка?
Избягал от България , данъци не плаща , а щял да се върне да оправи нещата.
Стой си там и забрави пътя назад.
Както казва един твой поддръжник: Кой е чувал за България?
Някой признава ли я ?
След време и ти ще викаш , че Букурещ е столица на България.
Що не четете американски новини , ами сте се хванали да си чешете езиците с български сайтове. Нали не ви интересуваме.
Вашето мислене е краварско и никой здраво мислещ българин няма да ви одобри.
Хайде пасете си там мустангите.
76.
Ако бях Господ.
04.08.2022 07:17:19
1
9
Ти ли ще определяш кои са българи и кои не са? На какво основание? Понеже ти си еталон за българският родолюбец ли? Като такъв какво си направил за България до момента? Нали си горд че си останал да се бориш в България? Какво правиш? Бачкаш за шефчето, и плащаш данъци, с които пълниш гушите на едни 200 алчни лакомници в НС, които ги изяждат и изпиват тия пари вместо да отидат там където е редно? Нещо друго? Някой началник-мошенник ограби ли му парите, да ги раздадеш на бедните? Някой корумпиран политик пречука ли? Революцията за спасението на родината кога ще я започнеш? Ние ще се върнем веднага да ти помогнем, няма да се притесняваш, само пиши датата! Ако имал власт. Кой ще ти я даде тая власт като си пълен мухльо?!

(Към 73 с обич, от един емигрант)
75.
До 68
04.08.2022 02:01:07
2
2
ти май не може да четеш с разбиране? "И ако работя по няколко часа за омразните от теб кравари и то от нас а взимам колкото ти за половин година ко прайм г-н мозък?" а ако работя и от нас или от плажа или от където си поискам и когато си поискам? Понеже ти не знаеш ама за лошите кравари и еврогейци е важен продукта им да е готов навреме а ти кога къде и колко ще го правиш им е все тая. И това че за теб пари = на висене пред компютър което е равно на цайсати албиноси работещи нощем само показва колко си прост и ограничен.
74.
До 72/73
04.08.2022 01:31:04
2
5
мрън мрън - тоя има пари значи е мигрант или човек на някой. Да ви имах и тъпата логика ахаха Власт дори и над жена си нямаш какво остава за нещо повече. Ако имал власт - абе смешко защо първо не властваш над себе си че да се издигнеш от мизерията в която тънеш?
73.
До самозабравилите се
04.08.2022 00:55:10
7
2
Никой не ви чете съчиненията по американски картинки.
Родоотстъпници поамериканчени.
За една година и от българския език ще се откажете.
Нещастни твари , търсещи лесните пари.
Стойте си там и не се месете в българските работи.
Ако имах власт и до избори нямаше да ви допусна.
Така или иначе вие не сте БЪЛГАРИ.
72.
До всички нощни птичи
04.08.2022 00:47:59
4
4
Хайде пак се включиха емигрантите.
Само писането по сайтовете ще им остане.
Нали това работят.
Бла бла бла
71.
Впрочем
03.08.2022 20:58:37
1
6
В ЕС и САЩ има стандартни заплащания които се изплащат според умението и длъжностната позиция на работещият. Една измежду многото пречини е че работникът е защитен от закона и правото от такива потенциални хитреци. Такава глупост, като че някои би платил по-малко на българин, просто за да го прецака защото е българин а не местен англичанин, германец французин, американец или какъвто ще да е, може да го породи само една разболяна от злоба про-кремълска главица, която много я е айд че ''свещенните столици на традиционните ценности" Москва и Пекин вари ги, печи ги, не могат да постигнат този стандарт на качество на живот. А в Европа и САЩ не мразят българите, спокоен бъди. Те даже не знаят че има такава националност. И не пропускат много.
70.
Въпросче към 68
03.08.2022 20:48:53
4
4
На българите американолюбци като им плащат по-малко американските им шефове, на българите русолюбци на тях руските им шефове също ли им плащат по-малко от колкото биха платили на руснаци или на беларуси, или всъщност повече им плащат понеже хранят първа обич към българите - техните мили освободени чада?
69.
Няма да се намеси, НАТО!
03.08.2022 13:09:43
9
6
На про-кремълските сръбски шлюхи още им държи влага, и няма да минат червената линия. През 1999 година,след като 9 години нападаха, Словенци, хървати, бошняци и убиваха жени и даца, нападнаха и Косово и убиваха жени и деца, и предизвикаха 1 милионна бежанска вълна, НАТО им каза "сега ви дойде редът, шофинисти и престъпници".Генерал Уесли Кларк посещава за последен разгвор, Милошевич, и като разбира, че комунистическия бунак, хитрее по селски и не разбира реалността, му заявява: Ела до прозореца на кабинета си и виж Белград, такъв, за последно, защото, скоро, всичко, ще е различно!
Като ги залюска НАТО, само за два месеца, про-кремълските сръбски шлюхи, свалиха гащи, и после сами предадоха Милошевич на трибунала в Хага, както предадоха на трибунала и другите си лидери, Младич, Караджич и др. Толкова за храбростта на поредните про-кремълски детеубийци и мишки. Русия тогава само се възмути. Както между другото, ние българите, винаги сме побеждавали сърбите, които на няколко пъти са ни нападали под давлението на Русия. Няма да мръднат и крачка напред, защото любимата рашистка пРосия, яде хурката в Украйна и всички използват момента да дърпат провисналата дърта мечка. На десния бряг на Днепър на Херсонщина, вече 2ра седмица руските войски са в тактическо обкръжение, без никакво снябдяване. Украинците освободиха 53 населени пункта на Херсонщина. Така че, всичко върви по план, ама плана е американо-украински.
Бой по агресора, дошъл на украинска земя да граби и убива жени и деца.
Избийте ги до крак!
Вонючии подонки!
68.
До 66
03.08.2022 13:08:05
4
4
И колкото моята заплата за цяла година да вземаш , все пред компютъра ще стоиш , ще се кьориш с цайси като сомнамбул , ще бачкаш нощно време за американските си шефове , и ще получаваш поне 10 пъти по-малко от колкото се дава за такава работа на един германец или американец.
Ко прайм сега г-н многознайко?
Пак си прецакан.
Ама си трай , не се издавай.
Бай дъ уей ,
Как е кръвното налягане?
67.
Няма време
03.08.2022 11:49:13
4
5
От Америка никога не е идвало нещо добро за човечеството, не идва и никога няма да дойде. Това е така поради окултната география на целия Американски континент, където планините не са по оста Изток-Запад, а по оста Север-Юг. Там действат други магнитни и електрически сили, които приковават хората към земното, материалното. И ако някой тръгне да изтъква значението на Америка за развитието на интернет, четвъртата технологична революция и т.н., това означава, че този човек е вече под влиянието на тези материалистични импулси, които в крайна сметка не служат за повдигане на духа на човек, а за вкореняването му в материалния, а след това и в подфизическия свят. Всички културно-цивилизационни импулси, всички духовни импулси, служещи за повдигане на човечеството в пета културна епоха, в която се намираме сега, дойдоха от Европа. Европа е залогът за развитието на човечеството. Ако тя не се справи със своите задачи, светът разбира се ще продължи своето развитие, но вече в посока, различна от правомерната. Ако Европа не се осъзнае, че тя е флагманът на пета културна епоха и Аз-овото развитие на човечесвтото, то тогава ни чакат извращения, пред които извращенията на национал-социализма и болшевизмът ще ни се сторят като детска забавачница.
66.
До 65 бай акълчо
03.08.2022 11:22:50
3
4
ти откъде знаеш къде съм ве смешник? И ако работя по няколко часа за омразните от теб кравари и то от нас а взимам колкото ти за половин година ко прайм г-н мозък? Не всички сме работещи в мечтаните от вас заводи или от 8 до 8. Аре гледай си мизерния живот и се замисли защо е такъв заради краварите заради киро тъпото заради емигрантите или понеже ти самия си тъп необразован и нямаш уменията да работиш няколко часа на ден и да взимаш доста пари. Аре сега хакай минусите понеже е по лесно отколкото да си оправиш живота :)
65.
Бай Вълчо
03.08.2022 10:02:50
2
3
Написал 50 реда пост, обижда и псува, ама българите в България "мрънкат". Много му е хубаво в чужбина, ама кисне по българските сайтове да ръси мозъци. Българите били много мързеливи, а той много работен, ама си губи времето да пише коментари под статии. Типичния емигрант.
64.
До 63
03.08.2022 09:41:01
6
4
а ти какво търсиш тук а не си у великата си росия? Нали там е супер? Емигрантите поне работят за икономика някаква а вие какво правите дървени философчета? По цял ден само мрънкате. Ти не си ли емигрант в собствената си държава смешко? Що тогава мангала ползва ток вода здравни услуги и всичко без и една стотинка да даде? :) Останалите тук сте масово прости и завистливи. Чакате някой друг все да ви оправи. Кво си мислите че ако дойде ония паляк копейкин ще ви направи заплатите като в германия ли? Нещастни емигранти ама вие сте тия дето все ви пречи някой я киро тъпото я краварите я еврогейския съюз нали така? Много ви бъркат в гъза - а истината е че никой неможе да ви бръкне в гъза понеже на повечето от вас ръцете са ви навряни там - иначе нямаше да мрънкате колко ви е скъпо всичко и как в германия някой си взимал еди си колко :) Не съм чул някой в щатите да мрънка - тоя простия байдън заради него немога се реализирам или в германия само тука тъпите и мързеливите по цял ден реват че някой друг им е виновен за мизерния живот
63.
До 59
03.08.2022 08:51:05
2
5
Човече, ние си стоим тук. Тук ни харесва. Ти си избягал, пък сега мрънкаш. 62 ти го каза много правилно. По цяла нощ аман от такива като теб. Нещастни емигранти, които няма какво да правят, та заливат българските чатове с помия. Нали ти е супер там. Какво търсиш тогава в българските чатове да злобееш.
62.
До избягалите "българи"
03.08.2022 07:13:48
3
8
Хайде стига са писали само имигранти . Време е да си ляга , че утре пак трябва да работят за американската икономика.
Да стават от сън нормално мислещите българи , че да видим и тяхното мнение по въпроса.
61.
До 60.
03.08.2022 06:03:52
4
6
Има много много общо само 45 години. Дори и след 1990г. не ни пуснаха и продължават да ни обработват
60.
До 59
03.08.2022 04:03:09
8
6
И какво общо има Русия с това, че българинът бил прост и мързелив?
59.
До 58
03.08.2022 02:57:53
11
12
едва ли ще се оправим. Който може да се оправи се е разкарал от тук. Има и някакъв малък процент хора с успешни бизнеси живеещи в своя си балон а масово са озлобени и прости хора. Все някой друг им е виновен все краварите или еврогейския съюз ама интересно що не са си купили еднопосочен билет до еманацията на великолепната държава с висок стандарт- русия. Много се плюе по мангалите ама много от тях работят в чубжина даже върнаха се накупиха си жилища а великия буглар булгар неще и да чуе за работа. Циганите работят повече от българите. Българина все търси далаверката все чака някой да му каже 'ай мойто момче ела тука ще взимаш 4000лв щото си голЕм.' Нито иска да се развива нито иска да придобива знания и умения и толкова. Само знае да иска и писка - някой друг все му е виновен най вече краварите/EU. Ми идете в русия и си оправете скапания живот веднъж завинаги :)
58.
пак до 56
03.08.2022 02:46:16
1
5
мисля че можем да се съгласим че президентите рядко са най-доброто от обществото, за съжаление. една от измежду други причини е че тези които са най-добрите сред нас рядко търсят позиция на власт над околните. А относно самият Байдън, бих го нарекъл една от болежките на растежът на америкаското общество. Те ще се оправят споко. Ни българите да му мислим как ще оправим България.
57.
до 56
03.08.2022 02:35:43
0
8
аз не харесвам Байдън. мисля че е дърт педофил с деменция. за щастие мандатът му скоро изтича. мисля че го избраха главно за да разкарат Тръмп , а демократите знаеха че няма как да стане с Клинтън. Впрочем Тръмп може да е подлец и мръсник, и него старостта му го удря в главата (виж негови интервюта като млад и виж тези от скоро) , но и се оказа прав за доста неща. А до колко е възможно Байдън да е на този пост главно като удобна пешка за някой, ами не знам, възможно е но тук навлизаме в територията на конспиративните теории.
56.
До 52/54/55
03.08.2022 02:28:39
1
7
И какво знание има някакъв старец с деменция? Където му изловиха пищовите какво да прави? Това ли е върха на развитото общество да тури старец с деменция на когото му дърпат конците. Кажи и за способностите му - падане докато се качва на самолета, падане докато кара колело и сигурно има още много такива за които не се сещам. Големи способности или просто е удобен на нЕкой? :)
55.
и
03.08.2022 02:22:09
2
5
характерът също
54.
до 53
03.08.2022 02:21:36
4
7
полът сексуалната ориентация и расата, етносът и религията не са фактор. знанието и способността са.
53.
До 52
03.08.2022 02:14:32
5
5
аз не съм фен на путлера ама да те питам ако утре начело на тая нация за която говориш застане индивид дето днес му е кеф да е мъж а утре да е жена а други ден някакъв друг пол това за теб развитие на обществото ли е?
52.
до 44
03.08.2022 02:04:37
6
9
към това може да се добави и въпросът ''В коя нация има президент чиято раса до преди 100 години са били роби а само до преди 50 са били считани за под-човеци и ненавиждани?'' такова бързо развитие на обществото на една нация не е било чувано и виждано до сега. А ние в Българийката? Ами ние още си мразим турците, чернокожите, и хомосексуалистите. Какво повече да се каже?
51.
versus
03.08.2022 01:50:13
4
2
Michael Jackson vs Филип Киркоров
Няма какво повече да се каже :) Така е и със всичко останало :) Лада vs Dodge :)
50.
До 47
03.08.2022 01:44:19
1
10
Ами това е исторически факт, драги ми смехурко. Началото на веригата на търговият на африкански роби си е в Африка, и между-племенните войни на местните. Африканците от побеждаващите племена са продавали африканците от победените племена, като стока на белите колониалисти, след което европейските колониалисти ги натоварват на корабите си и ги изпращат към Европа или Новият Свят (Сев. Америка). Моля те, отвори нещо да прочетеш най-накрая и се образовай малко по темата, защото започваш да ставаш смешен. А казвам ли че това някак оправдава европейските колониалисти? Разбира се че не, все пак са търгували с живи хора като със стока и много от тях са били третирани ужасяващо. Независимо че на са били те първите във веригата на тази търговия на хора, пак са се възползвали и са закупвали и препродавали хора, чийто грях главно е бил че са били на губещата страна в някаква местна война. Но е редно историята да се гледа такава каквато е. Фактът е такъв. Африкански племена воюват помежду си и победителят поробва победеният, след което ги продава на европейците, които ги натоварват на кораби и ги изпращат към Европа или Новият Свят, където са препродадени и изпратени където и за каквато дейност новият им собственик реши. Тук не става въпрос за пропагандни машини, а неподправена история, какво ти е трудното да разбереш? Ще ти дам пример и насока за да прочетеш нещо по темата - Кралството Зулу в Южна африка. Племето Боно създало държава на практика на основите на търговията с роби. Племето Ашанти в днешна Гана. Йоруба в днешна Нигерия. Това са едни от африканските племена които са продавали най-много роби.
49.
harvester
03.08.2022 01:36:42
12
5
Аман от лицемери. Всички защитаващи русия са едни лицемери. Кравари гейове джендъри ама от къде ви идва нета ве да не е от русия или китай? Що великата русия не е измислила нета? Май от краварите ви идва. И всичко останало. Що не си купите ладички и москвичи ми карате западни коли? От еврогейовете? Всичката ви техника е западна що не си ползвате руската? И що не ходите да правите свирки на един истински руснак - кристиян костов? Аман от лицемери.
48.
Неутрален
03.08.2022 01:23:30
5
10
Накратко и безпристрастно за Америка:

Нация която със сигурност е създала своя история и култура за по-малко от 400г. Това е неуспоримо, освен ако не говориш с горделиви инатливци. Ако говорим за морал - има огромни падения и също толкова огромни възходи. Заслужила уважението, презрението, вярността и страхопочитанито на света. С едната ръка създава, с другата унищожава. Според мен, единствената нация в света която заслужава да бъде наречена ''Съвременната Римска Империя''

Но толкова за САЩ. Ние в България да помислим, какво сме били и какво сме днес. Една от най-великите империи на Балканите. А днес какво сме? Някой може да ни е виновен само до някъде. Колко поколения ще живеят още само на стари гордости и триумфи преди някой да реши да направи нещо от България отново? Честно, не виня ни най-малко хората решили да емигрират. Разбирам ги. По-скоро съм бесен на всички които са решили да останат а нищо не правят, и все някой друг им е виновен че нищо не правят. До кога с оправданията, скъпи сънародници? На свършване са......
47.
До писателя фантаст 46
03.08.2022 01:21:27
11
6
Значи африканците сами са се поробили и сами са отишли в тръстиковите плантации на американците .
Така ли ?
Ти идиот ли си или си чел само научна фантастика?
Много написа , ама нищо не каза.
Ще ти вярват само 15-16 годишните тийнейджъри , умело обработвани от американската пропагандна машина .
46.
До 45
03.08.2022 01:05:21
4
11
Дрън дрън, ама не. Да търсиш злато да не мислиш че и било лесно? Или че не е изисквало огромен труд и търпение? Във времето на робовладетелсвтото, американците поне не са поробвали собствените си хора, както са правили руснаците. А африканските роби знаеш ли кой ги е правил такива, или си мислиш че са се създавали във фрабриката за роби на злият американец? Ще ти кажа. В Африка са воювали племена (и все още го правят) и когато едно племе победи друго, то му взима земите, ресурсите и поробва хората му. След което вождът на племето продава поробените от другото племе на белите и те ги натоварват на корабите за Европа и Новият Свят - Африканци поробват африканци и ги продават на европейците и американските колониалисти. Неуспорим исторически факт. Също мога да ти кажа че не повече от 2-3% от населението на америка въобще е имало финансовата възможност да бъде собственик на роби - друг неуспорим исторически факт! А знаеш ли коя е нацията, която първа в света забрани със закон робството? Един жокер - това беше една от главните причини за гражданската война, или така наречената война между севера и юга. И кои са тези роби в америка днес? Хората които прекосяват границата незаконно и живеят наистина на кредит на държавата ли? Без способност да работят за друго освен минимална заплата в най-добрият случай? А китайци сред тях няма, те нямат проблем да се асимилират в това общество. Напротив, всякакъв вид азиатци и индийци достойно са си заслужили мястото и уважението в обществото с трудът си. Има проблем само с малък процент латино-американци и афро-американци, и проблемът не се дължи на липса на предоставени възможности!
45.
до 43
03.08.2022 00:42:45
7
5
Авантюристи , бегълци от закона , тарикати , търсещи лесни пари и злато , натрапници , прости селяни , сеещи царевица и тръстика , отглеждащи коне и крави , използващи робския труд на африканци , мексиканци , китайци , и всякакви латиноамериканци , живеещи от десетки години на кредит.
Това е Америка.
44.
Можете ли да ми кажете
03.08.2022 00:29:15
5
8
друга една цивилизация която е покорила друга цивилизация, и след това е създала резервати в които покорената цивилизация може да продължи естественият си начин на живот, без да бъде обезпокоявана, както американците са направили за индианците? Защото до колкото знам, това е случай без прецедент в историята на света, в която покорителят или напълно асимилира покореният или го унищожава напълно?
43.
До 41
03.08.2022 00:24:38
9
10
Националност на трудолюбиви работници, земеделци и създатели , революционери и бойци принудили най-голямата империя империя на времето си да им даде независимост. Нация със своите велики личности и герои, като Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Джон Ханкок, Едуард Пътнам, Пол Ревиър, който е яздил бясно посред нощ през няколко града за да предупреди съратниците си революционери, че англичаните идват. Мога да изброявам още и още, но защо, като ще са имена които не сте чували, то трябав да се чете за да се знаят тези неща. Нека да ви го опростя. Нали все повтаряте кравари кравари. Каубоят на кон с пищови на кръст ще остане вечен символ на безстрашието, свободата и трудолюбието, дори и във времената когато никой няма да си спомня че е съществувала такава нация като Русия.
42.
Валентин
03.08.2022 00:08:30
2
3
Не успях да го дочета и до средата. В последно време не съм чел толкова повърхностен и нескопосан анализ, информацията в който е била превеждана с компютърен преводач от рода на този на Гугъл. Би било интересно да бъде упоменато кой величествен журналист е повърнал този словесен бълвоч от преразказвани факти по свой образец.
41.
Пак до 38
03.08.2022 00:03:25
6
5
Че те няман никаква националност американците бе умнико. С какво да се похвалят?
С това че завладяха земите на индианците и се самонастаниха кой където свари.
Нещастни имигранти без род и родина , живеещи на кредит цял живот.
40.
XX
02.08.2022 23:56:57
3
3
Сърбия трябва да има нюк, за да бомби натовските столици.
39.
Провери си кръвното 38
02.08.2022 23:49:32
9
5
Щом такива приятели руснаци си имал , значи и ти си от същия сой.
Но комент.
Мойте приятели руснаци , всичките са свестни хора , професори , бизнесмени , лекари , учители , инженери.
Твойте американци какви са ?
Ирландци , скандинавци , англичани , французи , китайци , мексиканци ?
38.
И
02.08.2022 23:42:48
11
12
това кой мислиш че го интересува? от 20 години му пълнели гушата руснаците големи приятели му били. Еми браво, аз като не работя като продавач на царевица на плажа, да кажа от моя личен опит в туристическия сектор срещал съм се и с американци и руснаци, и с двете националности съм си създавал приятели и врагове. И сред двете националности има готини има и тъпаци. Мен лично повече ми харесват американските ми приятели, щото обикновенно цялата им същност не се върти около националносста им и не ми го натрапват. Само руснак ми е казвал че съм му длъжен защото ме е бил освобождавал. Разбери той, самият е бил там преди 200 години и се е бил за свободата на моите предци. Американец никога не ми е казвал че съм му длъжен за това че 33-ят им президент Хари Трюман е е създал коалиция от нации които са предотвратили планът на съветският съюз да раздели България на няколко територии и да ги раздаде на балканските ни съседи, по този начин ефективно заличавайки националноста ни от сцената на света.
37.
Пак до 10
02.08.2022 23:29:06
8
12
Какво те топли тази статистика ?
Моята статистика е , че за последните 20 години руснаците са оставили при мене много пари и много приятелства съм завързал с тях.
Американец жив не съм видял и нито един цент в касата ми не е влязъл.
36.
хахахахах
02.08.2022 23:26:52
4
6
Бай Комундел официално се предава, няма повече какво да каже

Ах какъв жалък смешник си ти, Бай Х*й
35.
Бай....до 25
02.08.2022 23:23:26
7
3
Еби си майката бе, нещастник!
34.
До 31
02.08.2022 22:54:41
8
10
Аз не съм ходил и нямам и намерение никога да ходя в Русия. Ти бил ли си там, че спориш вярна ли е или не тази статистика? Не съм я правил аз статистиката нито е мой коментарът 10, но съм склонен да повярвам, защото имам приятел - едно момче което учеше в Москва. Показвал ми е на видео-връзка обстановката. Той беше наел квартира в добър квартал. От вън на улицата всичко изглеждаше хубаво, както се вика "свети''. Като влезе вътре в жилищната сграда - ужас! Мухъл , роняща се мазилка, стърчащи кабели от стените с оголени жици, стари счупени мебели. Просто отврат. Външната фасада - добре за пред очите, а от вътре гние. И това е Москва все пак, и по негови думи в ''добър квартал и скъп наем''. Представям си какво е в по-провинциалните региони на страната. Така че не се опитвам да те обеждавам, ти вярвай на каквото искаш. Но лично аз въобще не намирам за трудно да повярвам че това от ком. 10 е истина.
33.
До 26
02.08.2022 22:47:58
1
3
Да прав си хихи с колко елементарни хора сме заобиколени
32.
Русащ
02.08.2022 22:47:24
4
6
Големите сили не искат единни и обединени Балкани, разделяй и владей !
31.
До осведомения
02.08.2022 22:44:55
4
1
Ти колко пъти си ходил там?
30.
До 28
02.08.2022 22:35:53
3
3
сигурно , ама май не.... :)
29.
До 28
02.08.2022 22:31:42
2
9
Другото кученце с накърнено достойнсво! хахахахахаха

Що не отидеш в Свята Русия и да ни осведомиш колко долна е била тая лъжа като се върнеш?

хахахахах
28.
До 10
02.08.2022 22:29:33
9
6
Тази справка - реалност си я заври в задника умнико.
Сигурно си я изровил от някой американски краварник.
Смехурко.
27.
До Бай Комундел.
02.08.2022 22:29:32
5
8
Джаф джаф червено кученце! Джаф! Искам да лаеш по-силно! само ми скимтиш за сега.
26.
До Жоро
02.08.2022 22:28:08
2
8
Жорка, споко, не му обръщай внимание. Той просто е дълбоко обиден и му е накърнено достойнството заради коментар 10. ''Справка - реалност'' от тогава се е почнал този жалкар хахахахаахах
25.
До Бай Комундел
02.08.2022 22:25:33
10
17
В Русия на колко има по един арестуван? Или официална информация по този въпрос няма издадена? хахахахах

Абе впрочем не бяха ли пребити жени в Москва и Петербург от руската полиция, пребити пред църкви на връх 8-ми март, и откарани към точка неизвестна, защото се осмелиха да протестират против правителството и войната в Украйна? А какво стана с малките деца които бяха вкарани в килии по същите пречини? А за хората протестирали с 'невидими табели'' ще ме осведомиш ли?
24.
Жоро
02.08.2022 22:25:26
1
6
Колко разбирали има тук в този гнусен сайт. Каквото и да напишат имат мнение. Първо разберете какво означава Евангелист и кажете вие какво вършите като православни. Няма да ви обидя, защото така правят евангелисти те, а вие уж християни ви гледаме.
23.
Бай....до 18
02.08.2022 22:15:08
10
11
Защо в САЩ на всеки 2,5 секунди има арестуван човек?! Сигурно от хубав евангелистки живот, нали?! Тъпа клоака, която съществува все още от робовладелство, промиване на мозъци и наркотици! Миризлив капут!
22.
Тъп Тодоре
02.08.2022 22:07:06
2
7
Ти си в НАТО от 18 години..
21.
Тодор Тъпото
02.08.2022 22:03:58
2
2
Ще отида накрая в НАТО за да оправя нещата .
20.
Овцеее
02.08.2022 21:58:19
5
5
Курс за Нато и янките
19.
до 18
02.08.2022 21:57:17
6
9
бай комундел си мисли че щом не ги е видял тия неща в свещенна русия и китай значи ги няма и не се случват хахахахахах как да ги види.....като я някой създаде такъв филм, я е заточен доживот, щото уронва авторитета, какъв авторитет?? пълен фалш
18.
До Бай Бай
02.08.2022 21:53:37
11
11
Просто му доказваш твърдението, червено кученце. В САЩ и Европа се правят материали които показват мръсотията в обществата им, за всеки който се интересува да ги види, правят се свободно, защото хората имат право да видят, и да говорят. Нормалните и отговорни хора, които допринасят за обществото си имат ли вина че измежду тях има мръсници? В САЩ дори се правят документални материали за мръсните дела на правителството , CIA и FBI. В Русия кога ще направят документален филм за мръсните дела на КГБ или ФСБ? Или за безследно изчезналите или загинали в ''нещастни случаи'' политически опоненти на Путин? А в Китай кога ще се издаде някакъв материал разказващ история от страна на противниците на ККП? Или за избитите тибетски монаси - пацифисти? Или за концентрационните лагери за уйгури? Или нещо по-отскоро, да се излъчи нещо за хората чиито врати са разбити от китайските специални части които пред тях в домът им изтребват домашните им любимци и закарват хората на сила в концентрационни лагери заради КОВИД? А за трафикът на наркотици и хора и в Русия и в Китай? Кога ще се излъчи нещо такова по телевизията там, знаеш ли?
17.
!!!
02.08.2022 21:48:10
8
10
Нато да изчезва от Балканите!!! Мама ви мръсна, боклуци!
16.
Бай....до 15
02.08.2022 21:40:22
7
4
А бе, шебек, гледай "ID xtra" , "Crime &Investigation" и щом нямаш малко мозък в главата, няма да разбереш за какво иде реч! Нещастен тъпанар!
15.
До Бай Умник - Цъфналият
02.08.2022 21:31:30
5
10
''При евангелистите'' не е утопия, и проблеми има, но випреки това е в пъти по-добре от колкото в Русия или в Китай някога въобще е било. Факт!
14.
ТОВА ФЛАГМАНА
02.08.2022 21:27:02
11
6
МНОГО ДОЛЕН ПРО ПУТЛЕРИСТКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ПАРЦАЛ.Оценяваш смислено про европейско мнение положително, а системата отчига минус
...Гнусни странджански продажници за дребни копейки това флагмана.
13.
Бай....до 10
02.08.2022 21:25:20
9
5
А то пък при евангелистите е цъфнало и вързало ! Малоумник!
12.
До 11
02.08.2022 21:25:18
4
11
'Начии имаше искреният ми интерес докато не стигнах то ''истинският'' ти отговор.

Въпросът ми към теб е - алуминиевата шапчица я носиш за защита, или за да усилиш сигналът?

А който се интересува от наистина - истинският отговор е следният :

Правителството на косово издава закон по който всички косовари са задължени да си издадът нови косовски лични карти и номера на колите, включително и сърбите които живеят в северната част на Косово, където са мнозинство. Косово има право на това защото е самостоятелна държава, а Сърбия изисква същото от жителите на Косово, който пребивават в Сърбия за значително дълго време. Проблемът е че гореспоменатото мнозинство от сърби в северно Косово, все още вярва че Косово е част от Сърбия, което е нищо повече от една нагла националистическа фантазия. И това бе причината да направят протест, да блокират границата и от Косово да изпратят специални части за да прекратят протеста и да отпушат границата. Това е всичко. Ако възникне въоръжен конфликт между двете страни , ще се дължи изцяло на сръбкият инат и гордост, и нежеланито им да се примирят, въпреки че все още си имат една мини-империя, която така или иначе получиха даром, след разпадането на Югославия.

Както каза колегата от коментар 3, някой не си е научил урокът, и ако настоява може да му бъде преподаден наново. А Русия в сегашното си положение няма да направи нищо освен да изпраща оръжия и техника и да размахва пръст, както направи и преди.
11.
Защо има напрежение
02.08.2022 21:13:37
6
13
в Косово?

Краткият повърхностен отговор: защото Блинкен размаха диригентска палка при посещението си там няколко дни преди това.

По-дългият повърхностен отговор: защото навсякъде нарочно са рисувани нелогични граници, готови за предизвикване на конфликти в бъдеще.

Истинският отговор: защото малките шапчици са планирали 3 световни войни преди пристигането на месията си още от началото на миналия век, че и по-рано, и сега се намираме в 3-тата, която почна и продължава като медицински фашизъм, а сега ескалира във войни и тотално разоряване на целия свят.
10.
Справка - реалност
02.08.2022 21:06:42
13
19
Справка за реалността за ''мъжественият традиционен рай Русия" :

не повече от 14% от населението на Русия ходи на църква редовно

73% от браковете свървшат с развод

500 000 изоставени деца годишно

Повече деца отгледани от самотен родител в Русия от цяла Европа взета заедно

Повече аборти в Русия от цяла Европа взета заедно.

Но иначе някакви си далеко десни-наци-простаци са обедени че Русия е раят на мъжеството и традиционните ценности, просто защото има фашистки закони против малцинства - етнически или сексуални, и огромен процент на домашно насилие.

Смях в залата.
9.
Моше с Порше
02.08.2022 21:04:46
5
12
2022 Септември началото
Започва ВОЙНА на Балканите
Сърбите събират ВОЙСКА и доброволци ,сърбите имат оръжия в огромни количества
ЛОШОТО че Турция смята КОСОВО за своя територия а ЗЕТЯ на Ердоган е КОСОВАР етнически албанец Берат Албайрак което прави ВОЙНАТА още по заплетена и опасна във вените на ВНУЦИТЕ на Ердоган тече КОСОВСКА кръв
Подобен етнически конфликт ЩЕ даде така желания повод на Турция да нахлуе със военно транспортни самолети А400 Атлас пълни с малки армии с спец части да отцепят територии за ислямски анклави
8.
Страхил
02.08.2022 20:59:20
11
9
Сърбите и с НАТО и без НАТО все сме ти били.Да живее НАТО !!18години НАТОВСКА България..
7.
ооо
02.08.2022 20:58:01
8
10
пак ли с джендърските .... в устата? нато няма войски в Украйна, иначе разпръснато било хахахаах. смелите и мъжествени генерали на русия що си заминават като овчици в кланница редовно в Украйна? Ако ще се бият нато няма да впрегнат армия от джендъри, не бойте се, ами му мислете...
6.
SS
02.08.2022 20:52:44
11
13
Кое НАТО с джендъри генерали. Половината министри на отбраната в Европа са жени сложени по политически причини не пипали оръжие. Армиите им са необучени и разхвърляни да помагат на Зеленчука и незнам си кои бойци борещи се за демокрация. Най голямата армия на НАТО в Европа е турската а те не понасят албанците. А както коментира Владимир Владимирович Русия няма да седи сега както при алкаша Елцин.
5.
До Владимирович.
02.08.2022 20:50:54
17
17
Русия първо ще трябва да се изкопае от Украйна, че са затънали до шия там и все още се бият на същитите позиции с които си останаха от 2015. А в Сирия бомбиха и унищожаваха местните ислямисти рамо до рамо с американците. Но понеже изпратиха малко оръжие, техника и газ на същите след като се разнесе димът, днес те са с тях. Тъй че спирай руския херц, много бленуваш.
4.
Владимир Владимирович
02.08.2022 20:44:55
13
20
До 3
Русия няма да го позволи вече. Мина времето кога руснаците само гледаха. За справка Сирия
3.
NATO
02.08.2022 20:39:00
23
20
Сърбите явно не са си научили урока. Нищо. НАТО може да изнесе лекцията отново.
2.
аз
02.08.2022 20:36:26
12
21
СЕРИОЗНО ЛИ ????
КРАВАРСКИТЕ КОПЕЛЕТА ТРЯБВА ОТНОВО ДА СЕ ОСЕРАТ....,
ИЗРОДИ МРЪСНИ НАТОВСКИ
1.
Владимир Владимирович
02.08.2022 20:32:38
6
5
Браво Русчев, добре напипваш темите по оста Сащ-Русия. Ти и Лисицов сте единствените къде имате добри статии. Другото без извинение в огромната си част е леш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори