×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентарните групи с последни декларации при закриването на 47-ото НС


Парламентарните групи с последни декларации при закриването на 47-ото НС
Днес е последният пленарен ден на 47-ото Народно събрание
Ключови думи: парламент, партии
29 Юли 2022, Петък, 13:43 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Другата седмица се очаква президентът да насрочи изборите

Парламентарните групи приеха в края на последното заседание на 47-ото Народно събрание да излязат със заключителни политически декларации. Очаква се другата седмица президентът да закрие парламента и да свика предсрочни избори. Днес е последното пленарно заседание.

Редът на декларациите е според размера на парламентарните групи. Започна се с най-голямата - тази на "Продължаваме Промяната" (ПП), в лицето на председателя й Андрей Гюров. 

Любопитното е, че ДПС и БСП отказаха да излязат със заключителни декларации. 

Декларацията на "Продължаваме Промяната": 

Животът на този парламент изтече. Беше един от по-бурните и драматични парламенти. Все пак 47-ото Народно събрание беше изправено пред множество кризи – заложените бомби в пътното строителство, високите цени на електрическата енергия, ковидпандемията, войната и последствията от нея. Българските граждани знаят какво свършихме през тези седем месеца:

• Хората знаят, че сметките им за ток не се промениха, когато скачаха главоломно в цяла Европа

• Знаят, че приехме план за справяне с пандемията, който позволи да не затворим бизнеси и да не претоварим системата на здравеопазването

• Знаят, че увеличихме пенсиите, за да може възрастните хора да живеят по-достойно

• Знаят, че повишихме заплатите на медицинския персонал и учителите

• Знаят, че приехме антикризисен пакет от мерки, за да могат хората да минат по-леко през кризата, предизвикана от войната

• Знаят, че успяхме да се справим с невиждан досега брой бежанци

• Хората знаят, че тези мерки направиха България първенец по ръст на индустриалното производство в целия Европейския съюз

• Хората знаят, че спряхме схемите на Капитан Андреево, прекратихме кражбите в Пощите

Въпреки най-тежката глобална инфлация, война и политическа криза, България се справи добре с тези седем ужасни месеца. Това е малка част от свършеното в извънредна обстановка. 

Можехме ли да направим повече? Вярваме, че България може много повече! Истината обаче е, че големите промени се правят, когато имаш достатъчно депутати, които да искат те да се случат. Но имаше ли достатъчно депутати в този парламент, които да искат България да тръгне по пътя на Промяната? Нямаше, уважаеми дами и господа.

Няма антикорупционно мнозинство в този парламент. Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда. Говоря за майсторите в занаята, тук в парламента - ненадминатите професионалисти. Тези, които не могат да живеят в опозиция, защото тогава излиняват. От парламентарната трибуна те играеха любимата си игра – "крадецът вика дръжте крадеца". Чухме какви ли не абсурди, безочливи манипулации, заплахи и лъжи. Чухме и думите „Не пипайте организираната престъпност“.

Уважаеми дами и господа от опозицията, Вашата неприязън към промяната, Вашата съпротива срещу борбата с корупцията ясно ни показа едно – всичко, което направихме, всичко, което се наложи да изтърпим, си струваше. Но заради Вашите гимнастики тук, България продължава да се мъчи.

• Затова все още нямаме реформирана Комисия за Противодействие на Корупцията

• Затова няма ефективна прокуратура

• Затова я няма и така очакваната справедливост

• Затова повечето регулатори тънат в некадърност и са символ на обслужване на мафията и картелите.

Вчера влезе в сила закриването на бухалката, наречена спецправосъдие. Но не и преди в последния си работен ден да „изпере“ за пореден път Пеевски. Гласувахме промените в Закона за съдебната власт, с които беше осигурена независимата работа на европейските прокурори. Внесли сме още редица важни законови промени. Всеки ден на този парламент беше шанс да свършим нещо добро за България. Но вече стана ясно, че в рамките на този мандат няма как да осъществим изцяло това, за което хората ни изпратиха тук – да сменим модела Борисов/Гешев и да върнем законността.

Но от друга страна отиваме на избори с натрупан опит. С научени уроци. Със знание срещу какво се изправяме. С идеи как да бъдем по-успешни и по-ефективни. Вероятно и следващият парламент ще бъде труден. Но ние няма да отстъпим от това да спираме корупционните кранчета и да насочваме средствата към българските граждани, към българския бизнес, към българските пенсионери, лекари, сестри и учители, към хилядите съвестни полицаи, пожарникари и държавни служители, каквито в България има много. Отново ще потърсим подкрепа от хората за всичко това. Вярваме, че в следващия мандат ще можем да постигнем още много повече за свободна и просперираща България.

Обръщаме се към българските граждани – скъпи сънародници, гласувайте на предстоящите избори! Всичко дотук беше само първата стъпка от борбата за изтръгването на държавата от ръцете на мафията. Демокрацията е маратон. Демокрацията си струва. Демокрацията е единствената гаранция за просперитета на България. Тази битка е на всеки български гражданин - тук и в чужбина. И ние можем и трябва да я спечелим заедно! Имаме нужда от Вас да завършим съдебната реформа, да има независими регулатори, да спрем кражбите, за да имаме силна и богата държава, с която да се гордеем. Помогнете ни да върнем нормалността, да върнем смисъла на думи като морал, честност и почтеност! Дължим го на децата си!

***

Декларацията на ГЕРБ-СДС (Десислава Атанасова): 

47-то Народно събрание приключва своята работа. Правителството на четворната коалиция издържа шест месеца, преди да настъпи неизбежния й разпад. Първото излъчено с парламентарно мнозинство правителство, издържало 6 месеца, и първото, свалено с вот на недоверие.

Какво оставя след себе си това управление?! Ясното и недвусмислено - А-отборът доказано са аматьори.

Тълпата може да се управлява с есемеси, но тълпата не може да управлява.

Аматьорите оставят разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, опостушен парламентаризъм зад решетки, брутално потъпкване на правовия ред и нулева толерантност към Конституцията.

То оставя енергийна криза, липса на основни енергийни ресурси, липса на алтернативни доставки на газ, плашещи цени на електроенергията и горивата. Полуфалирали държавни предприятия за доставка на енергия. Разбити вериги за доставки. Посредници, инсталирани умишлено, за да се използва целенасочено създадената енергийна криза и да се изстискват и последните пари на българските предприятия и на българските граждани.

Оставят енергиен колапс.

Енергийната криза води след себе си икономическа криза. Ако не се овладее спешно енергийната криза, знаете много добре какво следва. Следва икономически колапс с масови фалити на предприятия и хиляди безработни хора на улицата. След икономическия колапс ще последва колапс на социалните системи.

Наред с това правителството на Кирил Петков оставя нанесените на външнополитическия имидж на България щети, които тепърва ще бъдат изчислявани, а поправянето на последиците ще отнеме години. Да споменем само многократното връщане на Плана за възстановяване и устойчивост и дискредитирането ни пред Европейската комисия в Брюксел. Срамните гърчове с военната помощ за Украйна. Двойната политика по отношение на Република Северна Македония. Спекулативното ангажиране на авторитета на наши външни партньори във вътрешнополитически интриги и корупционни схеми. Обидните за достойнството на държавата ни воаяжи на премиера и неговите сътруднички в чужбина за по една вечеря. Години ще са необходими, за да се измие този външнополитически резил и да се възстанови поне малко достойнството на страната ни, което Кирил Петков така безмилостно унищожаваше. 

Никоя от тези кризи обаче нямаше да се разрази в такъв мащаб, ако над всички тях не беше се извисила ужасната политическата криза, в която страната ни беше хвърлена преди две години. Тази криза започна, когато Вие под юмрука решихте, че ще обявявате война на политическа партия ГЕРБ, а партия ГЕРБ трябва да бъде заличена от политическата карта на България.

Преживяхме всичко -  омразата, внушението, обидите, чегъртането, арестите. Но Кой и с какви думи Ви убеди, натисна, есемес ли ви написа?! Кой? - че трябва да се изправите срещу 650 000 български граждани и да ги мразите? Ще се опитате ли да си припомните кои са тези лица, които са Ви нашепвали как трябва да мразите партия ГЕРБ, да мразите нейните членове, да искате да чегъртате и унищожавате всеки?

Ще си припомните ли, кой Ви е внушавал думите, с които трябва да ни обиждате, да ни хулите, да ни клеветите от тази трибуна? И най-важното - видяхте ли как омразата към нас прерасна в омраза помежду Ви? В омраза на всеки срещу всеки. Усетихте ли, видяхте ли, как тя Ви разяде отвътре? Почувствахте ли нейната опустошителна сила, която изпепели Вашето мнозинство и Вашето правителство? Не опозицията, омразата Ви довърши! Ако не осъзнаете, че това е истинският Ви проблем – омразата Ви – тя ще ви досъсипе!

Но не това е нашето удовлетворение!

Нашето удовлетворение ни го даде съдебната система на България, като не допусна беззаконието да властва.

Нашето удовлетворение ни го даде Конституционният съд и онези съдилища, които отменяха и обявяваха за противозаконни последователно актовете на правителството на Кирил Петков. В правовата държава по-голямо унижение и по-голямо наказание, но и по-категорична оценка за едно правителство няма.

ГЕРБ устоя на всички удари и в момента е много по-силна, по-сплотена и по-мотивирана да помогне на обществото ни и на България да се измъкнем от тази ужасна ситуация, в която се намираме. Благодарим на стотиците хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ, които въпреки чудовищния натиск, на който бяха подложени, не загубиха вяра в нас и ни даваха силата, която имаме. Заради тях, заради стотиците хиляди наши гласоподаватели, ние не се огънахме и не се пречупихме. Ако се питате какво е мотивирало нашето поведение в 47-то Народно събрание, то отговорът на този въпрос трябва да е очевиден. С всяко наше действие тук, в парламента, ние връщахме себеуважението на нашите избиратели и уважението към политическа партия ГЕРБ. От тази трибуна днес искам да се обърна към нашите избиратели и да им кажа:

Приятели, благодаря Ви за силата, която ни дадохте!

Ние не Ви предадохме! Няма да Ви предадем и занапред!

Няма да предадем България!

На изборите през октомври подкрепете мощно ГЕРБ! Нека ги бием с техните машини! Ние Ви обещаваме, че ще се гордеете с Вашия избор и ще се гордеете с това, което заедно ще направим за България! Благодаря Ви от името на 59-те народни представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, които се борихме с всички сили за това България да остане свободна, демократична и правова държава. Успяхме благодарение на Вас и заради Вас, и пак заради Вас и заедно с Вас ще успеем и следващия път!

В следващото 48-мо Народно събрание, ако ГЕРБ-СДС ще трябва да съставя правителство, ще Ви покажем как се работи заедно за доброто бъдеще на България и за нейното достойно място в семейството на европейските народи. В следващото Народно събрание ние ще сме тук и на тези от Вас, които народът ще прецени да върне отново в тази зала, ще покажем как се работи за целите, които сме си поставили. Защото такава ще е народната воля, а народната воля е свята. Урокът на последната една година и половина е, че който се изправи срещу народната воля, ходи на предсрочни парламентарни избори. Надявам се до октомври да сте осмислили как се докарахте до тук, да приемете най-после, че народът ни е мъдър и да се съгласите, че неговата воля е Божия воля. И когато народът отново ви каже, че предпочита в управлението на страната да участва ГЕРБ, да се отнесете с разбиране към това послание и да го приемете.

Нашият, а надявам се и Вашият общ интерес, е България да е спокойна, свободна и развита страна, а ние българите, независимо какви политически възгледи изповядваме, да живеем в разбирателство, толерантност, да сме солидарни, да си помагаме да преодоляваме кризите и да вървим заедно напред. Помислете си още веднъж, не можете да победите собствения си народ! 

Успех на всички!

Бъдете здрави, разумни и толерантни!

Бог да пази България!

***

Част от декларацията на "Има такъв народ" в лицето на Пламен Николов чуйте тук:

***

"Демократична България" (Христо Иванов)

Нашата отговорност оттук нататък е да отговорим на въпроса как ще управляваме България, за да се справим с двете огромни предизвикателства – корупцията и войната. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в заключителната си реч в последния ден на 47-ото Народно събрание, в която призова за здрав разум в политиката, съобщава пресцентърът на формацията.

“В последния ден на този парламент - тази прекрасна, достолепна зверилница, която изисква от нас и страст, и агресия, и желание за конфронтация, днес бих искал да излезем извън размахването на пръсти и замерянето с декларации и да си кажем благодаря ви един на други. И макар да не беше много успешен парламентът, искам да благодаря на всеки от вас и ако някого сме засегнали, въпреки че че опитвахме да сме любезни, прощавайте. Чисто човешки това е важно”, каза в началото на речта си Иванов.

Той предупреди, че отивайки на избори, партиите освен че ще възпроизведат поредната кампания с поредните клишета, трябва да се опитат да дадат отговор на въпроса как да излезем от спиралата на политическата криза, защото има достатъчно други кризи, които ни сполетяха. “Защото времето, в което могат да се вземат определени решения, изтича. Нека се опитаме да отговорим как ще се управлява републиката, какво управление ще има”, призова Иванов.

Съпредседателят на ПГ на “Демократична България” изрази съжаление, че в 47-ото НС управляващите не са могли да отстоят разбирането, че парламентът съществува заради опозицията.

“Парламентът не е мястото, в което се упражнява властта, мнозинството може да се затвори само да си взема решенията. Той съществува, за да може да спира упражняването на властта, да бъде спирачка за твърде лесните и твърде бързите решения – затова е възникнал. Това не можахме добре да го разберем. Сбъркахме, сгрешихме, че не дадохме адекватно председателство на опозицията в комисиите”, каза Иванов.

Той призна от името на своята формация и на тези на колегите си, че всички винаги говорят за своите избиратели като за целия народ, но депутатите наистина трябва да представляват целия народ, а това означава и способността да убеждаваш хора, които мислят различно от теб. “Много обичаме да говорим за диалогичност, но нашата длъжност е да събираме тъканта на обществото, а не просто да формираме някакви мнозинства”, каза председателят на “Да, България”.

Христо Иванов се позова на Августин Блажени, който казва, че има много времена. “Има времето на Наказателния кодекс, има процедурно време, има бюджетно време, има геополитическо време, от което се опитваме да се скрием. Тук, в парламента, всички тези времена се събират и преплитат и се превръща в национална съдба, особено нашите недостатъци, когато се опитваме да атакуваме и унижаваме опонентите си”, каза той.

Христо Иванов определи проблема с преборването на корупцията като проблем и на политическата култура, който изисква промяна на състоянието на националната политическа система.

“Въпросът за корупцията поставя на първо място избора, каква политическа култура носим ние - дали е политическата култура на едноличните решения, или е политическата култура на колективните решения, на споделянето на отговорността, на бавното обсъждане. На нас не ни достига политическа култура на колективно вземане на решения. И аз като лидер винаги си казвам, че не правим достатъчно. Ако нямаме в нашите партии автентична култура на колективно вземане на решения и на носене на отговорност, никога няма да се справим с корупцията”, каза Иванов.

Той призова при реформирането на съдебната власт въпросът за това кой е корумпиран и кой не да бъде изваден от политическия дебат и да бъде оставен на независимата съдебна власт.

“Стигнахме до това цивилизационно решение да се радваме на независим съд. Сега остава да реформираме прокуратурата така, че тя да е неутрална. И да не служи повече на едни, отколкото на други. Това не означава да я вземем от едни и да я дадем на другите. Трябва да намерим начин да постигнем съгласие да я реформираме така, че да бъде ничия – освен на закона и на националния интерес”, каза Христо Иванов.

За да се постигне това съгласие за реформа на съдебната система, обаче, е необходимо определени политически фигури да отстъпят назад, според Христо Иванов. Иначе реформите стават техен залог.

“Това означава да намерим начин тези политици, които имат да отговарят на много въпроси, да слязат от сцената, за да не става политическият дебат залог на персоналната съдба на един или друг, който гледа оня часовник с наказателното време”, каза той.

Иванов е категоричен, че корупцията започва от руския модел. И че целият международен модел, на който се опира нашата сигурност, стабилност и икономическа интеграция, е обект на агресията на Кремъл. “Трябва да защитим нашия начин на живот, нашата свобода, нашия модел на икономическо развитие”, категоричен е съпредседателят на “Демократична България”.

“Въпросът е как ще управляваме България, за да се справим с тези огромни предизвикателства – корупцията и войната. Това е нашата отговорност в следващата кампания”, завърши Христо Иванов. Той благодари на колегите си парламентаристи за съвместната работа, пожела им здраве и да отделят повече време на семействата си и след летните месеци “да можем да се почувстваме по-добри хора и да можем после да се гледаме с малко повече човещина”.

***

Декларацията на "Възраждане" (Костадин Костадинов):

Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца. Период от време, през който нямаше стремежи, идеали и нямаше видимо развитие и прогрес. Време на илюзии, лъжи, фарс и политически машинации. Време на привидна борба с корупцията, а всъщност подмяна по структурата на така наречената „политическа бухалка“.  Репресивна бухалка, предадена с недоволство от стария ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“,  БСП и  други.

Стремежът за власт и борбата за комисиони от държавни сделки направиха четворната коалиция тройна. Отстранен беше председателят на Народното събрание, а после и самото правителство с активна помощ от нас от „Възраждане“. (...)

На принципа "След нас и потоп“ жаждата ви за власт, в комбинация с политическо лицемерие, изложи на риск оцеляването на милиони българи. Говорихте ни, че решавате проблеми, а всъщност задълбочихте кризите във всички сфери на държавата. Силната заявка за борбата с корупцията приключи дотам, че едни корумпиращи се замениха с други корумпиращи.  Корумпираните са си все там - стоят, получават пари, връщат комисиони и помагат на добре смазаната машина да работи,

Проветриви са само челните места, където старият ГЕРБ успешно беше сменен от новия ГЕРБ в лицето на „Продължаваме промяната“, Демократична България,  БСП и др. Всичко това покрито с добре създавана илюзия, подхранвана от пропаганда, че се борите с корупцията. На 7 декември ние от „Възраждане“ внесохме законопроект за реформа в съдебната власт. Законопроектът урежда начина, по който може да бъде отстранен Главният прокурор. В нарушение на правилника той осем месеца по-късно все още е на етап обсъждане и няма да влезе и в залата на 47-то Народно събрание, както стана и в предишното.

Осем месеца на бюрата на тук присъстващите парламентарни групи стои решението на проблем, поставян в предизборните кампании на почти всяка от вас.

Единственото, което успяхте да направите, е да закриете специализираната прокуратура, но тук е моментът да отбележим, че това се случи благодарение на нас от „Възраждане“, защото подкрепихме това решение, което днес представяте за свое постижение.

Голяма част от законопроектите на „Възраждане“ и проекторешенията ни бяха скрити от вас и не достигнаха до зала. Чакаха с месеци в нарушение на правилника за дейността и организацията на Народното събрание.

Явно е, че или не бяхте готови за законодателната активност на „Възраждане“ и темпото, с което работихме за добруването на сънародниците ни, или просто си мислихте, че като неглижирате дейността ни тя няма да бъде забелязана.

Предполагам, че е първото, което се обяснява и от липсата ви на професионална подготовка и политически умения.
Дойдохте със заявки, които не изпълнихте, и с обещания, зад които не застанахте. И законите и решенията ви са като Конституцията, която ви служи само за да я нарушавате.

Още през декември ние от „Възраждане“ опитахме да ви провокираме да мислите за друг освен за себе си, да помислите за българския народ, който е потънал в дългове и е притискан от кредитори. Внесохме законопроект, който защитава задлъжнелите българи, задлъжнели вследствие на вашите решения.  Вие го отхвърлихте и то решително.

И понеже му е малко на бедния и задлъжнял българин, опитахте да го въвлечете във военния конфликт между Русия и Украйна, да дава оръжия, да плаща здравни осигуровки на украинци, да прибира бежанци по хотели и в дом, за което вие щяхте да плащате с европейски средства.
Потънахте в хаос и по този въпрос. Оставихте доброволците, добросъвестните и честни българи на първа линия по границите на България, без да ги подпомагате, а вие се хвалихте от телевизионните студиа колко добре се справяте.

Разбира се, като намаляха помощите и интересът ви към бежанците рязко спадна. Не ви виним за това, но ви осъждаме заради факта, че повечето българи живеят като бягащи от войната бежанци в собствената си държава, при това без да има война.

После дойдоха санкциите към Русия, които вие подкрепихте без капка жал към бедния и изнемогващ българин. Така обричате  на глад и студ милиони българи, защото думите ви за газ от други източници са поредната недомислена лъжа. Газ няма и вие го знаете.

Единственият начин към момента да излезете от кризата е да преговаряте с Руската федерация. Не разбрахте обаче, че колкото по-неадекватно действате, колкото по-необмислени са решенията ви, в толкова по-зависима превръщате България от една или друга велика сила.
По ваше време бедните станаха още по-бедни, цензурата в медиите придоби гигантски измерения, стоките поскъпнаха с около 40 %, горивото мина три лева, а газът поскъпна с над 30% до момента.  Бизнесът се огъва от сметки за ток, продоволственият суверенитет изчезва заедно със затворените производства, здравеопазването е под натиска на административна тежест, а образованието все така овладяно от чужди фондации.

За армията няма какво друго да кажем, освен че след покупката на самолетни чертежи с договор без ясен предмет и срок се опитахте да прикриете деянията си, като предоставите договора на министъра на отбраната и на никой друг.

Политическите назначения в гражданската ни авиация пък бяха за сметка на лиценза, който без малко да загубим.
Точно така се овладява държава по класически американски модел. Сега е време да закрием парламента, а някои от вас утре сутрин да отидете да закусите в американското посолство, за да отчетете "успехите" си.

Поставям успехи в големи кавички, защото вашият успех не е в съответствие с българския национален интерес. Следователно не е успех на България и българския народ. Потопихте държавата в кризи, но не успяхте да я унищожите, ние от „Възраждане“ ви спряхме.

И ще продължаваме да ви спираме, а когато след следващите избори българите ни дадат доверието си и прекрачим прага на следващото народно събрание като мнозинство, България за пръв път от 30 год. ще бъде за българите.

 Без маски, без мерки, без ограничения и само в съответствие с българските граждани и техните интереси

Тогава ще внесем и приемем всички 29 законопроекта, които създадохме, за да работят за българските граждани. Всички проекторешения, които изготвихме с грижа за българите. Тогава новият и старият ГЕРБ ще са в миналото, а 30-те години от така наречения преход - мрачен абзац в българската история.

За всичко това се преборихме и ще продължаваме да се борим, защото ние имаме само едно – България и българския народ.

Ние сме с него и той е зад нас. Да живее България!

Цялото последно заседание вижте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
9
Коментара по темата
9.
До лъжеца №7
29.07.2022 19:05:37
0
10
Лъжата е основен инструмент на Лореровите тролове!
Иванов е от ДСБ, разбирай Христо Иванов, но истината е неприятна за Прокопи и мафията!
Цената е в резултат на Харвардските далавераджии!
Трябва да си малоумен, или мафиот, за да гласуваш за Харвардските измамници!
При ГЕРБ никога не се е получавало такова яростно и ненаситно ограбване на хората в интерес на мафията!
8.
Не опозицията, омразата Ви довърши!
29.07.2022 19:01:33
0
9
Преживяхме всичко - омразата, внушението, обидите, чегъртането, арестите. Но Кой и с какви думи Ви убеди, натисна, есемес ли ви написа?! Кой? - че трябва да се изправите срещу 650 000 български граждани и да ги мразите? Ще се опитате ли да си припомните кои са тези лица, които са Ви нашепвали как трябва да мразите партия ГЕРБ, да мразите нейните членове, да искате да чегъртате и унищожавате всеки?

Ще си припомните ли, кой Ви е внушавал думите, с които трябва да ни обиждате, да ни хулите, да ни клеветите от тази трибуна? И най-важното - видяхте ли как омразата към нас прерасна в омраза помежду Ви? В омраза на всеки срещу всеки. Усетихте ли, видяхте ли, как тя Ви разяде отвътре? Почувствахте ли нейната опустошителна сила, която изпепели Вашето мнозинство и Вашето правителство?
7.
Новото ръководство на КЕВР(герб)
29.07.2022 18:12:31
9
2
КЕВР: От 1 август водата в Бургас поскъпва с близо 60%
6.
ЕХ МЕЧТАЙ СИ
29.07.2022 17:04:11
0
0
КОГА ЛИ ЩЕ ДОЙДАТ ВРЕМЕНА У НАС ,КОГАТО В ПАРЛАМЕНТА И В ПОЛИТИКАТА ЩЕ ИЗБИРАМЕ И ЩЕ СЛУШАМЕ ХОРА. КОИТО ИМАТ ВЪЗПИТАНИЕ,НЕ СА ИНТРИГАНТИ ,ДЪРЖЪТ СЕ ДОСТОЙНО ДОРИ И КЪМ НАЙ НЕЖЕЛАНИЯ ОПОНЕНТ , НЕ СА АЛЧНИ, НЕ СА ПРОДАЖНИ И НЕ СА ЦИНИЧНО НАГЛИ .
5.
водата
29.07.2022 16:05:47
2
3
защо водата в Бургас от 01.08. става 4,6 м3
4.
Scrooge McDuck
29.07.2022 14:59:22
0
3
AK 47 assault rifle.
3.
47=government
29.07.2022 14:21:18
0
4
Както някой каза, А-47 за НС-47!
2.
Охаааа
29.07.2022 14:12:47
2
15
Два месеца ваканцийка, полсе пак на хранилката .
1.
Даааа
29.07.2022 13:51:12
1
15
Колко много бетери виждат Парламента за последен път!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори