×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Sutherland инвестира в развитието на КОЦ-Бургас, дари уникален видеобронхоскоп и специален хирургически електронож


Sutherland инвестира в развитието на КОЦ-Бургас, дари уникален видеобронхоскоп и специален хирургически електронож
Благодарение на Sutherland и г-н Doug Gilbert КОЦ-Бургас ще развива и гръдна хирургия за цялостно лечение на пациенти с белодробни заболявания
29 Юли 2022, Петък, 13:14 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки и видео: Авторът

С дарението на световната аутсорсинг компания е закупена апаратура за диагностиката на белодробните заболявания и карциноми

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас се сдоби с изключително модерна апаратура за диагностика и лечение на белодробни заболявания и карциноми. Болницата вече разполага с видеобронхоскоп, специален хирургически електронож и на хирургичен инструментариум за нуждите на гръдната хирургия.

Цялата апаратура е закупена със средства на световната аутсорсинг компания Sutherland, която е избрала да инвестира именно в КОЦ-Бургас.

Искам да изкажа големи благодарности на ръководителя на информационния и дигиталния отдел на Sutherland Global Services г-н Doug Gilbert за дарението, което те направиха във връзка с подобряване дейността на Комплексния онкологичен център в Бургас по отношение на диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания‘, каза управителят на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.

Той разказа каква апаратура е закупена със средствата, които компанията е отпуснала, за да развива здравеопазването в морския град. Видеобронхоскопът, който здравното заведение е получил е с изключително голямо значение при диагностиката на белодробните заболявания и белодробните карциноми, също така и при усложненията от ковид-инфекцията или белодробните пневмонии.

Това е един апарат, с който ние не разполагахме, но благодарение на Sutherland и тяхната подкрепа успяхме да се сдобием с него. Предстои назначаването на специален бронхоскопист – пулмолог, който да извършва необходимите изследвания с този апарат в КОЦ и в дъщерното дружество База 2 – Медицинския център „Вяра и Надежда“.

Втората част от дарението беше свързана с дейности в областта на хирургията. Един специален хирургически електронож, който значително облекчава дейността на нашите хирурзи по отношение на лечението на рака на гърдата, рака на белия дроб и рака на храносмилателната системата, особено при рака на дебелото черво. Така че този хирургичен нож с неговите изключително добри параметри улеснява дейността на хирурзите, подобрява самата оперативна дейност и резултатите от нея.

Третата част от дарението беше свързана със закупуването на хирургичен инструментариум за нуждите на гръдната хирургия, която ни предстои да развием. Днес дори получихме разрешение от Министерството на здравеопазването за разкриване на нова дейност по гръдна хирургия и ще работим в тази насока, благодарение на компанията Sutherland и г-н Doug Gilbert", каза още управителят на болницата.

Проф. Бозов посочи, че за КОЦ-Бургас е от изключително значение да разполага с видеобронхоскоп, тъй като той помага за визуализиране на самия образ в белодробния паренхим. Например, ако се развие белодробна пневмония, с този апарат може да се вземе и биопсия от белодробната тъкан. Той прониква през трахеята, през бронхите, прониква и в самата белодробна тъкан, оглежда какъв е процесът в белия дроб и може да даде оценка дали е пневмоничен, дали е карцином, какъв вид пневмония или карцином са се развили. С бронхоскопа може да се вземе и част от тази тъкан, да се изследва хистологично в патологичната лаборатория на КОЦ и след това да се определи какво лечение да се направи на тези пациенти, което е от определящо значение за качественото лечение и излекуване на пациентите на КОЦ-Бургас.

Разрешението, което днес получихме от Министерството на здравеопазването за гръдна хирургия е за второ ниво, което позволява да се вземат биопсии от белодробни карциноми, както и да се извършват някои оперативни интервенции в областта на гръдния кош, но това тепърва предстои да го развиваме и да структурираме отделение. Развитието на гръдната хирургия е част от лечебния процес на пациенти с белодробен карцином, защото те освен да получават химео- или лъчетерапия, подлежат и на оперативно лечение. Затова искаме да затворим целия този кръг – когато пациентът има такова заболяване да се лекува комплексно и цялостно в нашия Комплексен онкологичен център“, допълни още проф. Христо Бозов.

Ето какво каза пред репортер на Флагман.бг ръководителят на информационния и дигиталния отдел на Sutherland Global Services г-н Doug Gilbert:

Sutherland is an experience-led digital transformation company operating in over 60 locations including Bulgaria who helps digitally transform many of the world’s largest and most recognized global brands.  With a sizable team of people in Bulgaria leading some of these transformations, we are personally invested in this country.

Съдърланд е компания за дигитална трансформация, основана на опита, оперираща в 28 държави, включително България, която помага за дигиталната трансформация на много от най-големите и признати глобални марки в света. Със значителен екип от хора в България, които ръководят някои от тези трансформации, ние инвестираме лично в тази страна.

When Prof. Bozov became interested in bringing the same level of digital transformation to medicine and specifically to KOC-Burgas, we wanted to be part of this innovation that would lead to positive results for patients, while giving back to the local community.

Когато проф. Бозов се заинтересува да внесе същото ниво на дигитална трансформация в медицината и конкретно в КОЦ-Бургас, ние искахме да станем част от тази иновация, която да доведе до положителни резултати за пациентите, като същевременно подпомагаме и местната общност.

The way that we looked at it was we took the entire funding. So the entire cost of these leading machines, we decided to fund all of that. Rather than try to get many people to fund that, we funded the entire project.

Погледнахме на нещата така, че видяхме цените на тези водещи машини и решихме да поеме цялата им стойност. Вместо да опитваме да накараме много хора да финансират с малко, ние покрихме всички разходи и финансирахме целия проект.

As we engaged in this project, we saw the cost of these leading medical machines.  We also saw the positive impact that this could bring, not only in the fight against the COVID pandemic, but also in the Center’s ability to have a longer-term impact in other areas, such as fighting various forms of cancer. 

Ангажирайки се с този проект, видяхме цената на тези водещи медицински машини и оборудване. Видяхме също и положителното въздействие, което те можеха да окажат не само в борбата срещу пандемията от COVID, но и в способността на Центъра да има по-дългосрочно въздействие в други области, като например борбата с различни форми на рак.

The donation for this project is focused on enabling the Center in a way that enables innovative care and directly drives better patient outcomes and healthcare for the community.

Дарението за този проект е насочено към подпомагане на Центъра по начин, който позволява иновативни грижи и директно стимулира по-добри резултати за пациентите и здравеопазването в общността.

Doug Gilbert и д-р Андрей Христов

 


България Всички новини
Близък до Путин генерал каза кога приключва войната в Украйна Близък до Путин генерал каза кога приключва войната в Украйна Апти Алаудинов командва специалните части "Ахмат" на Русия МРРБ предлага въвеждането на еднодневна винетка МРРБ предлага въвеждането на еднодневна винетка Пет са видовете винетки в България в момента - уикенд винетка на цена от 9 лева, седмична на цена от 13 лева, месечна (27 лева), тримесечна (48 лева) и годишна винетка, която струва 87 лева Нещо ужасно се случва с гроба на Милен Цветков! Нещо ужасно се случва с гроба на Милен Цветков! Антон Стефанов втрещи с това, което е видял там Недостижимата Стефка Костадинова избра Бургас, за да посрещне международния Олимпийски ден Недостижимата Стефка Костадинова избра Бургас, за да посрещне международния Олимпийски ден Надявам се тя да е нашият посланик за домакинството на Бургас на международни състезания, каза кметът Димитър Николов Екшън! Пиян откри огън на столичен булевард Екшън! Пиян откри огън на столичен булевард Задържан е Искате да сте депутат, най-лесно е да се кандидатирате от този район Искате да сте депутат, най-лесно е да се кандидатирате от този район Това са градовете, от които се вкарват най-лесно и най-трудно депутати Доживяхме! Пускат ежедневни полети между Бургас и София през лятото Доживяхме! Пускат ежедневни полети между Бургас и София през лятото Пътуването между столицата и морския град ще е с продължителност 50 минути Голяма трагедия в Стара планина Голяма трагедия в Стара планина Турист е загинал след падане от високо Вълна от частични местни избори в страната - къде и за какво се гласува Вълна от частични местни избори в страната - къде и за какво се гласува Някъде избират кмет, на друго място - общински съвет Рашидов: Слави като пееше на ушенце на някой проектаджии, аз бях на тяхната маса Рашидов: Слави като пееше на ушенце на някой проектаджии, аз бях на тяхната маса Да не забравя началото и да помни края, коментира Вежди Рашидов
Камион за боклук удари самолет и повреди крилото му Камион за боклук удари самолет и повреди крилото му Инцидентът е станал, докато пътниците са се качвали Реформите на Милей предизвикаха гнева на аржентинците Реформите на Милей предизвикаха гнева на аржентинците Правителството направи големи отстъпки и промени няколко раздела от своите водещи предложения, за да получи повече подкрепа в горната камара Ще позволят кастрация на педофили Ще позволят кастрация на педофили Новият закон влиза в сила от 1-ви август Двама цивилни загинаха при руска атака срещу Харков Двама цивилни загинаха при руска атака срещу Харков Ударени са жилищни квартали с управляеми бомби Джъстин Тимбърлейк се оправда за ареста: Имах тежка седмица Джъстин Тимбърлейк се оправда за ареста: Имах тежка седмица 43-годишната поп звезда беше арестувана в Ню Йорк във вторник, тъй като преминала знак "Стоп" и не спазила дясната страна на пътя Туристи преживяха страшен кошмар с балон в Кападокия Туристи преживяха страшен кошмар с балон в Кападокия Балон се заби между скалите до Гьореме Те са най-богатото семейство, но влиза в затвора за експлоатация на работници Те са най-богатото семейство, но влиза в затвора за експлоатация на работници 78-годишният Пракаш Хиндуджа и неговата съпруга, син и снаха са осъдени на между четири и четири години и половина затвор всеки Пълен потрес! Оскарите вече няма да са за жени и мъже Пълен потрес! Оскарите вече няма да са за жени и мъже Президентът на Академията втрещи с изказване Химическа кастрация за педофили в този щат Химическа кастрация за педофили в този щат Офисът на губернатора вчера потвърди пред АП, че Ландри е подписал законопроекта по-рано през седмицата Какво вещае днешният 22-ри според нумерологията Какво вещае днешният 22-ри според нумерологията Внимаващите се с личен бизнес също ще постигнат добри резултати
Диагнозата на д-р Мирослав Ненков за BG политици Диагнозата на д-р Мирослав Ненков за BG политици Остра кретеноидна дегенерация
Виц на деня Виц на деня - Вече и аз се качих на Бентли...
- Ай, стига бе, кога успя!?
- Вчера, като пресичах на червено!
Виц на деня Виц на деня - Виж, муцка, това е термос. Слагаш студено и стои студено, слагаш топло и стои топло.
- Ти какво сложи?
- Три кафета и два сладоледа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Миме, защо си блокирала Жорето!?!
- Ако ме обича, ще се върна с фалшив профил!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори