×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Над месец близки на починал във Великобритания българин не могат да го погребат у нас
  • Патриарх Неофит назначи свещеници от София в Руската църква
  • Протест в Пазарджик заради убийството на 7-годишната Моника от Братаница
  • 16-годишно момче е поразено от волтова дъга във Варна
  • Прокуратурата, МВР и ДАНС със съвместно звено срещу изборни престъпления
  • Планински спасители помогнаха на туристи, изгубили се във Врачанския Балкан
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Sutherland инвестира в развитието на КОЦ-Бургас, дари уникален видеобронхоскоп и специален хирургически електронож


Sutherland инвестира в развитието на КОЦ-Бургас, дари уникален видеобронхоскоп и специален хирургически електронож
Благодарение на Sutherland и г-н Doug Gilbert КОЦ-Бургас ще развива и гръдна хирургия за цялостно лечение на пациенти с белодробни заболявания
29 Юли 2022, Петък, 13:14 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки и видео: Авторът

С дарението на световната аутсорсинг компания е закупена апаратура за диагностиката на белодробните заболявания и карциноми

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас се сдоби с изключително модерна апаратура за диагностика и лечение на белодробни заболявания и карциноми. Болницата вече разполага с видеобронхоскоп, специален хирургически електронож и на хирургичен инструментариум за нуждите на гръдната хирургия.

Цялата апаратура е закупена със средства на световната аутсорсинг компания Sutherland, която е избрала да инвестира именно в КОЦ-Бургас.

Искам да изкажа големи благодарности на ръководителя на информационния и дигиталния отдел на Sutherland Global Services г-н Doug Gilbert за дарението, което те направиха във връзка с подобряване дейността на Комплексния онкологичен център в Бургас по отношение на диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания‘, каза управителят на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.

Той разказа каква апаратура е закупена със средствата, които компанията е отпуснала, за да развива здравеопазването в морския град. Видеобронхоскопът, който здравното заведение е получил е с изключително голямо значение при диагностиката на белодробните заболявания и белодробните карциноми, също така и при усложненията от ковид-инфекцията или белодробните пневмонии.

Това е един апарат, с който ние не разполагахме, но благодарение на Sutherland и тяхната подкрепа успяхме да се сдобием с него. Предстои назначаването на специален бронхоскопист – пулмолог, който да извършва необходимите изследвания с този апарат в КОЦ и в дъщерното дружество База 2 – Медицинския център „Вяра и Надежда“.

Втората част от дарението беше свързана с дейности в областта на хирургията. Един специален хирургически електронож, който значително облекчава дейността на нашите хирурзи по отношение на лечението на рака на гърдата, рака на белия дроб и рака на храносмилателната системата, особено при рака на дебелото черво. Така че този хирургичен нож с неговите изключително добри параметри улеснява дейността на хирурзите, подобрява самата оперативна дейност и резултатите от нея.

Третата част от дарението беше свързана със закупуването на хирургичен инструментариум за нуждите на гръдната хирургия, която ни предстои да развием. Днес дори получихме разрешение от Министерството на здравеопазването за разкриване на нова дейност по гръдна хирургия и ще работим в тази насока, благодарение на компанията Sutherland и г-н Doug Gilbert", каза още управителят на болницата.

Проф. Бозов посочи, че за КОЦ-Бургас е от изключително значение да разполага с видеобронхоскоп, тъй като той помага за визуализиране на самия образ в белодробния паренхим. Например, ако се развие белодробна пневмония, с този апарат може да се вземе и биопсия от белодробната тъкан. Той прониква през трахеята, през бронхите, прониква и в самата белодробна тъкан, оглежда какъв е процесът в белия дроб и може да даде оценка дали е пневмоничен, дали е карцином, какъв вид пневмония или карцином са се развили. С бронхоскопа може да се вземе и част от тази тъкан, да се изследва хистологично в патологичната лаборатория на КОЦ и след това да се определи какво лечение да се направи на тези пациенти, което е от определящо значение за качественото лечение и излекуване на пациентите на КОЦ-Бургас.

Разрешението, което днес получихме от Министерството на здравеопазването за гръдна хирургия е за второ ниво, което позволява да се вземат биопсии от белодробни карциноми, както и да се извършват някои оперативни интервенции в областта на гръдния кош, но това тепърва предстои да го развиваме и да структурираме отделение. Развитието на гръдната хирургия е част от лечебния процес на пациенти с белодробен карцином, защото те освен да получават химео- или лъчетерапия, подлежат и на оперативно лечение. Затова искаме да затворим целия този кръг – когато пациентът има такова заболяване да се лекува комплексно и цялостно в нашия Комплексен онкологичен център“, допълни още проф. Христо Бозов.

Ето какво каза пред репортер на Флагман.бг ръководителят на информационния и дигиталния отдел на Sutherland Global Services г-н Doug Gilbert:

Sutherland is an experience-led digital transformation company operating in over 60 locations including Bulgaria who helps digitally transform many of the world’s largest and most recognized global brands.  With a sizable team of people in Bulgaria leading some of these transformations, we are personally invested in this country.

Съдърланд е компания за дигитална трансформация, основана на опита, оперираща в 28 държави, включително България, която помага за дигиталната трансформация на много от най-големите и признати глобални марки в света. Със значителен екип от хора в България, които ръководят някои от тези трансформации, ние инвестираме лично в тази страна.

When Prof. Bozov became interested in bringing the same level of digital transformation to medicine and specifically to KOC-Burgas, we wanted to be part of this innovation that would lead to positive results for patients, while giving back to the local community.

Когато проф. Бозов се заинтересува да внесе същото ниво на дигитална трансформация в медицината и конкретно в КОЦ-Бургас, ние искахме да станем част от тази иновация, която да доведе до положителни резултати за пациентите, като същевременно подпомагаме и местната общност.

The way that we looked at it was we took the entire funding. So the entire cost of these leading machines, we decided to fund all of that. Rather than try to get many people to fund that, we funded the entire project.

Погледнахме на нещата така, че видяхме цените на тези водещи машини и решихме да поеме цялата им стойност. Вместо да опитваме да накараме много хора да финансират с малко, ние покрихме всички разходи и финансирахме целия проект.

As we engaged in this project, we saw the cost of these leading medical machines.  We also saw the positive impact that this could bring, not only in the fight against the COVID pandemic, but also in the Center’s ability to have a longer-term impact in other areas, such as fighting various forms of cancer. 

Ангажирайки се с този проект, видяхме цената на тези водещи медицински машини и оборудване. Видяхме също и положителното въздействие, което те можеха да окажат не само в борбата срещу пандемията от COVID, но и в способността на Центъра да има по-дългосрочно въздействие в други области, като например борбата с различни форми на рак.

The donation for this project is focused on enabling the Center in a way that enables innovative care and directly drives better patient outcomes and healthcare for the community.

Дарението за този проект е насочено към подпомагане на Центъра по начин, който позволява иновативни грижи и директно стимулира по-добри резултати за пациентите и здравеопазването в общността.

Doug Gilbert и д-р Андрей Христов

 


Най-лошите майки според зодията
Най-лошите майки според зодията 25/09/2023, Понеделник 21:20 0
България Всички новини
7 причини, поради които мъжът вече стяга багажа си и скоро ще ви напусне 7 причини, поради които мъжът вече стяга багажа си и скоро ще ви напусне Ето кои са те  Какво да очаквате от секса, след като навършите 40 Какво да очаквате от секса, след като навършите 40 Ако се опитвате да забременеете, знайте, че това може да не стане веднага Най-лошите майки според зодията Най-лошите майки според зодията Това представителките на Козирог и Дева Рецепта за чешки колачки с извара, боровинки и сини сливи Рецепта за чешки колачки с извара, боровинки и сини сливи Ето как да ги приготвите Видео от бъдещето ще покаже магът Зайн на националното си турне Видео от бъдещето ще покаже магът Зайн на националното си турне Националното турне „Зайн и машината на времето“. То ще обхване 8 града от страната Господ явно много обича този известен българин Господ явно много обича този известен българин Джеки Стоев се е разминал по чудо с потопа в Царево Тази фолкпеница е с ново гадже - богат хотелиер Тази фолкпеница е с ново гадже - богат хотелиер Фолкветеранката от няколко месеца е в компанията на велинградския бизнесмен Ангел Манолов Преживяхме майката и бащата на нацията, сега ГЕРБ ни представят детето й Хекимян Преживяхме майката и бащата на нацията, сега ГЕРБ ни представят детето й Хекимян Кандидатурата му е рискова, води до сериозни напрежения и разочарование в партията, смята политологът Последното гадже на Денис Теофиков закапа бившата му, обвини я в... Последното гадже на Денис Теофиков закапа бившата му, обвини я в... Само преди дни попфолк певицата пусна дует с Денис, който тя обясни, че била мечта и за двамата Неочакван обрат с победителка във Фермата Неочакван обрат с победителка във Фермата Веселка отложи сватбата си
Руските войски са изтезавали до смърт жертвите си Украйна, твърди ООН Руските войски са изтезавали до смърт жертвите си Украйна, твърди ООН Русия отрича да е извършвала зверства или да взима под прицела си мирните жители в Украйна Защо лидерът на испанските консерватори е далеч от премиерския пост Защо лидерът на испанските консерватори е далеч от премиерския пост Народната партия на Фейхоо спечели най-много гласове на завършилите без категоричен победител общонационални избори на 23 юли, които оставиха всички партии достатъчно далеч от абсолютното мнозинство и така усложниха пътя им до властта Как да неутрализирате миризмата на чесън Как да неутрализирате миризмата на чесън Изследването, направено в лабораторни условия, като са планирани и тестове с човешки дъх, показва, че пълномасленото кисело мляко не позволява на почти всички летливи съединения, отговорни за острата миризма на чесъна Или аз, или той, призова шефовете си тази супер звезда Или аз, или той, призова шефовете си тази супер звезда Неймар иска уволнението на треньора на Ал-Хилал Тази звезда от турска сапунка се омъжи за баскетболист, сега има щастлива новина Тази звезда от турска сапунка се омъжи за баскетболист, сега има щастлива новина Тя е бременна  Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон "Mишĸoн дe Peя" имa зa цeл дa възcтaнoви cpeдcтвaтa, зaгyбeни oт инвecтитopитe пpи измaмaтa, ĸaтo ищцитe мoгaт дa ce peгиcтpиpaт нa пpинципa "бeз пeчaлбa, бeз тaĸca" Сайт прави медийна звезда бодигарда на Меси с папарашки снимки от ежедневието и на двамата Сайт прави медийна звезда бодигарда на Меси с папарашки снимки от ежедневието и на двамата Ясин Чеуко получава 230 000 евро на месец за да пази Лионел Меси Почина Капо ди тути капи Почина Капо ди тути капи Месина Денаро страдаше от рак в дебелото черво в последен стадий и беше преместен от затвора в болница в град Акуила, където е починал Над 50% от американците не одобряват президента Байдън Над 50% от американците не одобряват президента Байдън Опасения, че той няма умствения и физически капацитет да е президент Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия Това е било договорено по време на срещата на украинския президент с американския му колега Джо Байдън 
Слави ТРИФОНОВ Слави ТРИФОНОВ за кмета Хекимян: Явно Бойко Борисов си избра един мисир Виц на деня Виц на деня Даскалица пита майката на родителска среща:
- Откъде е наследил синът ви такава жажда за знания?
- Жаждата от баща си, а знанията от мен.
Виц на деня Виц на деня Лятна вечер. Слънчев бряг. Английска туристка спира такси:
- Несеебаа?
Бакшишът гледа с неразбиращ поглед.
- Несеебаа?
- Кът ни съ е*еш, ко махаш ма, миндил?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Перничани в Африка:
- Жоре, маме... недей дърпа лъва за опашката, може да има бълхи...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече