×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Sutherland инвестира в развитието на КОЦ-Бургас, дари уникален видеобронхоскоп и специален хирургически електронож


Sutherland инвестира в развитието на КОЦ-Бургас, дари уникален видеобронхоскоп и специален хирургически електронож
Благодарение на Sutherland и г-н Doug Gilbert КОЦ-Бургас ще развива и гръдна хирургия за цялостно лечение на пациенти с белодробни заболявания
29 Юли 2022, Петък, 13:14 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки и видео: Авторът

С дарението на световната аутсорсинг компания е закупена апаратура за диагностиката на белодробните заболявания и карциноми

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас се сдоби с изключително модерна апаратура за диагностика и лечение на белодробни заболявания и карциноми. Болницата вече разполага с видеобронхоскоп, специален хирургически електронож и на хирургичен инструментариум за нуждите на гръдната хирургия.

Цялата апаратура е закупена със средства на световната аутсорсинг компания Sutherland, която е избрала да инвестира именно в КОЦ-Бургас.

Искам да изкажа големи благодарности на ръководителя на информационния и дигиталния отдел на Sutherland Global Services г-н Doug Gilbert за дарението, което те направиха във връзка с подобряване дейността на Комплексния онкологичен център в Бургас по отношение на диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания‘, каза управителят на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.

Той разказа каква апаратура е закупена със средствата, които компанията е отпуснала, за да развива здравеопазването в морския град. Видеобронхоскопът, който здравното заведение е получил е с изключително голямо значение при диагностиката на белодробните заболявания и белодробните карциноми, също така и при усложненията от ковид-инфекцията или белодробните пневмонии.

Това е един апарат, с който ние не разполагахме, но благодарение на Sutherland и тяхната подкрепа успяхме да се сдобием с него. Предстои назначаването на специален бронхоскопист – пулмолог, който да извършва необходимите изследвания с този апарат в КОЦ и в дъщерното дружество База 2 – Медицинския център „Вяра и Надежда“.

Втората част от дарението беше свързана с дейности в областта на хирургията. Един специален хирургически електронож, който значително облекчава дейността на нашите хирурзи по отношение на лечението на рака на гърдата, рака на белия дроб и рака на храносмилателната системата, особено при рака на дебелото черво. Така че този хирургичен нож с неговите изключително добри параметри улеснява дейността на хирурзите, подобрява самата оперативна дейност и резултатите от нея.

Третата част от дарението беше свързана със закупуването на хирургичен инструментариум за нуждите на гръдната хирургия, която ни предстои да развием. Днес дори получихме разрешение от Министерството на здравеопазването за разкриване на нова дейност по гръдна хирургия и ще работим в тази насока, благодарение на компанията Sutherland и г-н Doug Gilbert", каза още управителят на болницата.

Проф. Бозов посочи, че за КОЦ-Бургас е от изключително значение да разполага с видеобронхоскоп, тъй като той помага за визуализиране на самия образ в белодробния паренхим. Например, ако се развие белодробна пневмония, с този апарат може да се вземе и биопсия от белодробната тъкан. Той прониква през трахеята, през бронхите, прониква и в самата белодробна тъкан, оглежда какъв е процесът в белия дроб и може да даде оценка дали е пневмоничен, дали е карцином, какъв вид пневмония или карцином са се развили. С бронхоскопа може да се вземе и част от тази тъкан, да се изследва хистологично в патологичната лаборатория на КОЦ и след това да се определи какво лечение да се направи на тези пациенти, което е от определящо значение за качественото лечение и излекуване на пациентите на КОЦ-Бургас.

Разрешението, което днес получихме от Министерството на здравеопазването за гръдна хирургия е за второ ниво, което позволява да се вземат биопсии от белодробни карциноми, както и да се извършват някои оперативни интервенции в областта на гръдния кош, но това тепърва предстои да го развиваме и да структурираме отделение. Развитието на гръдната хирургия е част от лечебния процес на пациенти с белодробен карцином, защото те освен да получават химео- или лъчетерапия, подлежат и на оперативно лечение. Затова искаме да затворим целия този кръг – когато пациентът има такова заболяване да се лекува комплексно и цялостно в нашия Комплексен онкологичен център“, допълни още проф. Христо Бозов.

Ето какво каза пред репортер на Флагман.бг ръководителят на информационния и дигиталния отдел на Sutherland Global Services г-н Doug Gilbert:

Sutherland is an experience-led digital transformation company operating in over 60 locations including Bulgaria who helps digitally transform many of the world’s largest and most recognized global brands.  With a sizable team of people in Bulgaria leading some of these transformations, we are personally invested in this country.

Съдърланд е компания за дигитална трансформация, основана на опита, оперираща в 28 държави, включително България, която помага за дигиталната трансформация на много от най-големите и признати глобални марки в света. Със значителен екип от хора в България, които ръководят някои от тези трансформации, ние инвестираме лично в тази страна.

When Prof. Bozov became interested in bringing the same level of digital transformation to medicine and specifically to KOC-Burgas, we wanted to be part of this innovation that would lead to positive results for patients, while giving back to the local community.

Когато проф. Бозов се заинтересува да внесе същото ниво на дигитална трансформация в медицината и конкретно в КОЦ-Бургас, ние искахме да станем част от тази иновация, която да доведе до положителни резултати за пациентите, като същевременно подпомагаме и местната общност.

The way that we looked at it was we took the entire funding. So the entire cost of these leading machines, we decided to fund all of that. Rather than try to get many people to fund that, we funded the entire project.

Погледнахме на нещата така, че видяхме цените на тези водещи машини и решихме да поеме цялата им стойност. Вместо да опитваме да накараме много хора да финансират с малко, ние покрихме всички разходи и финансирахме целия проект.

As we engaged in this project, we saw the cost of these leading medical machines.  We also saw the positive impact that this could bring, not only in the fight against the COVID pandemic, but also in the Center’s ability to have a longer-term impact in other areas, such as fighting various forms of cancer. 

Ангажирайки се с този проект, видяхме цената на тези водещи медицински машини и оборудване. Видяхме също и положителното въздействие, което те можеха да окажат не само в борбата срещу пандемията от COVID, но и в способността на Центъра да има по-дългосрочно въздействие в други области, като например борбата с различни форми на рак.

The donation for this project is focused on enabling the Center in a way that enables innovative care and directly drives better patient outcomes and healthcare for the community.

Дарението за този проект е насочено към подпомагане на Центъра по начин, който позволява иновативни грижи и директно стимулира по-добри резултати за пациентите и здравеопазването в общността.

Doug Gilbert и д-р Андрей Христов

 


България Всички новини
Шефът на "Булгаргаз": Природен газ ще има, но на висока цена Шефът на "Булгаргаз": Природен газ ще има, но на висока цена Людмил Йоцов беше разкритикуван сериозно от председателя на КЕВР заради действията на компаниятаж Служебният министър на здравеопазването сваля маските, намаля и карантината Служебният министър на здравеопазването сваля маските, намаля и карантината Кривата на заболеваемостта у нас в първата третина от август разкри, че прогнозите на експерти-математици са погрешни - за пореден път Затрупаните под заведение "Моби дик" край Албена са спасени, но издирват и други хора (СНИМКА) Затрупаните под заведение "Моби дик" край Албена са спасени, но издирват и други хора (СНИМКА) Спасителната операция продължава Повече от 7 часа 17 горски служители, пожарникари и доброволци се бореха с огнената стихия край Несебър Повече от 7 часа 17 горски служители, пожарникари и доброволци се бореха с огнената стихия край Несебър Пламъците лумнаха в гората под Ханска шатра, в посока с. Кошарица от безотговорно хвърлен фас от автомобил Заплаха за тарторите на купения вот, министър Демерджиев им обяви война Заплаха за тарторите на купения вот, министър Демерджиев им обяви война Ще се използват СРС-та, за да отидат зад решетките, уверява наследникът на Бойко Рашков Морето взе две жертви: Жена и мъж се удавиха в Приморско и Несебър Морето взе две жертви: Жена и мъж се удавиха в Приморско и Несебър Телата им са изпратени за аутопсия Възрастен мъж заплаши с брадва съседите си Възрастен мъж заплаши с брадва съседите си Васил Николов заплашил Радко Борисов, че ще го разсече, защото му хвърляли отрова в лапада и на дърветата КЕВР решава за поскъпването на газа КЕВР решава за поскъпването на газа Предложеният скок в цената на синьото гориво е с рекордните 60% Ужасна трагедия! Спасената от изгорялата къща в Деветинци Янка загубила всичко Ужасна трагедия! Спасената от изгорялата къща в Деветинци Янка загубила всичко Синовете й починали, но тя била приютена от сватовете Скок на заразените с COVID-19 и на починалите Скок на заразените с COVID-19 и на починалите 2318 са новите регистрирани с коронавирус
Русия иска цялата Запорожка област Русия иска цялата Запорожка област Навършват се 77 години от атомната бомбардировка на Нагасаки Аштън Къчър загубил слуха си, не можел да пази равновесие Аштън Къчър загубил слуха си, не можел да пази равновесие Призна, че автоимунно заболяване почти го е лишило от зрение Виена е най-доброто място за живеене в света, най-лошото - Дамаск Виена е най-доброто място за живеене в света, най-лошото - Дамаск Добро качество на живот има още в Дания, Швейцария... Отиде си Оливия Нютън-Джон Отиде си Оливия Нютън-Джон Вместо цветя съпругът ѝ призовава за дарения, които да бъдат използвани за проучвания за борбата с рака от основаната на нейно име фондация Отказаха товара на първия кораб с украинско зърно Отказаха товара на първия кораб с украинско зърно Купувачът не е приел доставката, тъй като тя се е забавила с повече от пет месеца Мицотакис: Не знаех за подслушването Мицотакис: Не знаех за подслушването Мицотакис заяви, че случаят е разкрил недостатъците на гръцките тайни служби, и обеща преразглеждане на НРС Британците се връщат към парите в брой заради инфлацията Британците се връщат към парите в брой заради инфлацията Британските пощи са обработили тегления в брой на стойност 801 милиона паунда (951 млн. евро) през юли Борис Джонсън е на меден месец в Словения Борис Джонсън е на меден месец в Словения В края на юли Джонсън и половинката му Кари отпразнуваха сватбата си с роднини и приятели Киев разследва 26 хил. случая на военни престъпления Киев разследва 26 хил. случая на военни престъпления До момента са повдигнати обвинения на 135 души Володимир Зеленски: Референдумът на окупаторите в Украйна слага край на възможността за преговори Володимир Зеленски: Референдумът на окупаторите в Украйна слага край на възможността за преговори Всеки, който им помага по какъвто и да било начин, след това ще понесе отговорността си, предупреди той
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Защо Иван Костов не направи газовата връзка с Гърция Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите изцяло в работата си.
- Но докторе, аз бъркам бетон!
Виц на деня Виц на деня Мъж и жена на касата в "Кауфланд".
Касиерката:
– Господине, имаме Red Bull на промоция!
Мъжът:
– Не ми трябват крила, рогата ми стигат...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Семеен скандал:
- Стига си врещяла, комшиите ни чуха! Влез в чата да се разберем като хората...

Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори