×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Созопол има трима нови почетни граждани


Созопол има трима нови почетни граждани
Кметът Тихомир Янакиев награди заслужилите спортисти пред пълната зала на летния театър
17 Юли 2022, Неделя, 21:08 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Те бяха отличени на тържествена церемония 

Созопол удостои трима нови почетни граждани на тържествена церемония, която се проведе преди минути на сцената в Стария град. 

Олимпийската медалистка от Токио 2020 Евелина Николова, треньорът й Мирослав Гочев и друг знаменит спортен кадър Андон Кюмурджиев, треньор на гребния клуб Созопол бяха отличени за заслугите им към града, навръх неговия празник - Света Марина.

Празникът на Созопол е впечатляващ

Сред официалните гости на събитието са областният управител Стойко Танков, депутатите Петър Кънев, Севим Али, Ешереф Ешереф, Фатме Рамадан, Иван Ченчев, бившият губернатор на Бургас и голям приятел на Созопол проф.Мария Нейкова, парламентарният секретар на Министерството на земеделието Тодор Байчев, ексдепутатът Живко Табаков, председателят на комисията по туризъм в ОбС Бургас Мария Маркова и други. 

"Опитах се да се поставя на мястото на всички онези близо 800 души, които натоварени на кораби от Фокея и Миллет, са пристигнали на нашия бряг и са основали древна Аполония. Опитах се да си представя всички онези мигове, които този град е преминал, времето, в което е бил сринат до основи, но досуш като птицата Феникс издига своята снага. Днес в него жилеят лъчезарни и добри хора с големи сърца", каза в емоционалното си слово кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

ВИЖТЕ ОБРЪЩЕНИЕТО НА ТИХОМИР ЯНАКИЕВ:

Сутринта празникът на Созопол започна с плувен маратон, в който се включиха 38 участиници. Сред тях бе и кметът на Равда Андон Николов. Тържестваха продължиха с литургия в храма „Св.св. Кирил и Методий”, отслужена от Негово Преосвещенство епископ Иеротей Агатополски, викарий на Сливенския митрополит Йоаникий и созополския отец Димитър. Те направиха и водосвет на параклиса „Св. Марина” край Созопол и осветиха празничната трапеза, която беше осигурена от Община Созопол. В местността се събраха десетки жители и гости на античния град, които се включиха в народното веселие и се почерпиха за здраве.

Негово Преосвещенство епископ Йеротей Агатополски поздрави миряните и им пожела благоденствие и здраве. Той подчерта, че Св. Марина и Св. Йоан, чиито мощи се пазят в храм в града, са от един и същи град в Кападокия и са правили добрини за хората. Епископът призова хората да са добри и да помагат на ближните си в нужда, защото ръката, която дава, никога не остава празна.  

Кметът Тихомир Янакиев също поздрави съгражданите си, пожела им здраве и обяви инициатива за обновяване на параклиса, за която собственикът на комплекса Санта Марина Марио Захариев ще дари собствени средства. Обявено бе също, че Сливенската митрополия също ще подкрепи тази угодна Богу кауза, за да може за следващият празник на града параклисът да бъде основно ремонтиран и обновен.




В категории: Созопол


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
14
Коментара по темата
14.
Спорт
21.07.2022 18:32:23
0
1
Защо само спортистчета са наградени с почетен гражданин? Няма ли други по-престижни и съзидателни хора в този град?
Наприме някой архитект, някой от аквакултурите, който оказва влияние на спирането на тралене на морското дъно и т.н.
13.
Ben siegel
18.07.2022 13:13:27
0
1
Az si pomislih che ruja e stanala pocheten grajdanin,te gledai gi nqkvi det ne gi znam.
12.
До 11
18.07.2022 10:11:27
2
2
Има време в мандат номер 2 :)))))))
11.
Хахахаха
18.07.2022 01:29:42
1
18
Любо милионера що не го направи и него
10.
*********
18.07.2022 00:59:10
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
*********
17.07.2022 23:11:44
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Созопол
17.07.2022 22:38:12
0
21
Само не разбрах Мария Нейкова какъв приятел на Созопол е! Поредното недоразумение, което плака, като я махнаха от областен управител
7.
Наблюдател
17.07.2022 22:25:26
2
17
Един празничен въпрос към кмета Тихомир Янакиев:
Защо позволявате да се излива бетон върху останките от крепостната стена? И то при положение, че има предписание от главния архитект Радост Георгиева "конструкцията" да бъде премахната.
Въпросът не е заяждане, конкретен е и мога да приложа снимки. Благодаря за вниманието!
6.
абе
17.07.2022 22:15:59
2
21
То Созопол се превърна в конвеер за производство на почетни граждани. Рейзито ги започна тоз ги продължава. Ко им е почетното не се знае.
5.
*********
17.07.2022 21:58:24
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
17.07.2022 21:57:15
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
ми то
17.07.2022 21:54:25
3
16
Рейзито правеше по пищтни фиести.
2.
Дааа
17.07.2022 21:46:51
21
12
Браво!
Бсп върна Созопол на хората.
1.
Созопол
17.07.2022 21:45:28
2
12
А Рейзито къде е?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур
Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори