×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Могат ли и трябва ли електрическите тротинетки да се управляват сред пешеходци


Могат ли и трябва ли електрическите тротинетки да се управляват сред пешеходци
Тази жена управляваше днес тротинетката си на площад "Тройката", тя няма право да е сред пешеходци и нарушава закона
12 Юли 2022, Вторник, 18:15 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка: Иван КОЛЕВ

Карането на тротинетка след алкохол е нарушение на ЗДвП и се наказва аналогично с шофирането в нетрезво състояние на автомобил или мотоциклет

След като в социалните мрежи се появиха няколко скандални клипа, на които водачи на електрически тротинетки буквално изпреварват автомобили по магистралите в страната, темата „за” и „против” тези превозни средства в градовете отново се върна на фокус. Електрическите тротинетки несъмнено са много удобни за превоз, но не спадат в почти никоя конкретна категория за превозни средства. В този смисъл те са по-различни от автомобилите, моторите и дори велосипедите и в този смисъл за тях законът е врата в полето.

Това, разбира се, не е съвсем така, защото все пак има конкретна регулация, която определя, че движението с каквото и да е превозно средство в пешеходните зони на градовете е забранено. А иронично точно това са основните места, където те се използват и нещо повече – глоби, поне засега, няма в контраст на тези срещу велосипедистите, които пък обективно представляват по-малка заплаха за пешеходците дори когато извършват нарушения.

Какво всъщност казва законът-пеленаче по темата с тротинетките?

Първо се поставя дефиницията. Това е пътно превозно средство, оборудвано с електрически двигател, чиято максимална конструктивна скорост надвишава 6 км/ч (пешеходна скорост), няма място за сядане или ако има такова, то е с височина до 540 мм за двуколесните и 400 мм за тези с 3 или повече колела, а собствената му маса не надвишава 50 кг. До тук добре.

Мъж се бори за живот в реанимацията на УМБАЛ Бургас след тежка катастрофа с електрически велосипед

Те могат да се движат по велоалеите и по градските пътища, но не и в пешеходните зони. Когато движението се осъществява по пътя, това трябва да се случва най-вдясно, но пък за Бургас това действително е странно, тъй като на повечето главни пътни артерии, именно крайната дясна лента е отредена само за автобуси, а в такива, според закона, електрическите тротинетки не могат да се управляват.

Какво се случва по отношение на глобите?

Засега такива в Бургас няма, колкото и странно да звучи. Със сигурност велосипедисти, дръзнали да покарат в центъра, биват глобявани, но за по-опасното превозно средство – електрическите тротинетки, някои от които тежат повече от водачите си, няма такъв прецедент. В закона, приет през 2020 г., е описано ясно какви са предвидените наказания за нарушението му. Така например с глоба от 50 лв. се наказва водач на ел.тротинетка, който се движи извън велоалеите или не е най-вдясно на пътя. Същото е наказанието за управление при намалена видимост без включени светлини – как, при положение, че повечето такива ППС-та нямат изобщо фарове. Аналогична е глобата за движение с над 25 км/ч.

Много любопитен момент е, че според същия този закон, управлението на ел.тротинетка под въздействието на алкохол се счита за нарушение по ЗДвП и се наказва по аналогичен начин с шофирането в нетрезво състояние на автомобил или мотоциклет. В същото време обаче тротинетката не се регистрира в КАТ.

Интересни са заключенията от тези правила. До тук става ясно, че водачката на тротинетка, която преди дни изпреварваше автомобили по автомагистралата, е нарушил ограничението за скоростта с над 95 км/ч. Неясно остава обаче как може тя легално да бъде обвързана с тротинетката, след като превозното средство не е регистрирано официално.

В същото време законът предвижда глоби за шофиране на този тип ППС в градски условия, но засега няма глобени, поне не и в Бургас. А тротинетките действително са много и броят им постоянно расте, защото са много удобни за придвижване на къси и средни разстояния, особено в града. Повечето водачи се снабдяват с такива, за да избегнат трафика в сутрешния и следобедния час пик, но на каква цена?

Защото в интерес на истината самото превозно средство от този тип представлява много по-голяма заплаха за живота и здравето на случайните хора в пешеходните зони, но пък за него сякаш правилата не важат, така както важат за колоездачите.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
51
Коментара по темата
51.
до 49
15.07.2022 19:04:58
1
0
"Не знам" 49 ли си, 69 ли си? Ама пиши грамотно, щом искаш да ти обръщат внимание.
50.
Пешеходец и колоездач
15.07.2022 00:49:21
3
6
Тротинетките и велосипедите могат да са проблем , когато биват карани бързо. Когато се кара бавно и внимателно , те са много по-малък проблем от колите, които повечето коментиращи карате ежедневно.
Когато се движим с велосипед или тротинетка едновременно спортуваме и опазваме въздуха чист. Ако отидете в Брюксел ( Европейска столица ) ще видите как масово хората се придвижват с велосипед, да наистина - на велоалея , но ако сравним велоалеята там и тези тук - в България, ще можем да разберем защо в България хората не карат по тях. В България те са не само са с изключително много дупки(където ако гумата ти попадне , директно падаш) , а повечето са и точно до пътя и вместо да спортуваш , се нагълтваш с безброй вредни емисии от колите до теб. Да не говорим , че дори и да искаш да караш само по тях , на доста места дори ги няма, така че се налага да прелетиш, ако трябва да спазиш закона едно към едно.
Така че , аз съм ЗА разумното каране , но НЕ за ограниченията..
49.
До пипи
14.07.2022 21:35:43
0
1
пипи ли си ?мими ли си?фифи ли си?незнам?!?Има проблем,и това е ,че тази дама нарушава правилата.Аз като мина на червено дали е нормално?Хейт има защото си го заслужава,за дирника бих казал:голям майстор на голям тезгях работи!Аре със здраве!
48.
Брррр
14.07.2022 21:12:50
3
2
Кат искам ще си карам джипката , кат ми е кеф тротинетка , кат ми харесва колелото. Смръдляци, всеки недоволен от нещо и от някого.
47.
пипи
14.07.2022 17:35:20
1
2
От коментарите се разбира, че в града проблемът не са тротинетките. Иначе, Флагман, на вас яко ли ви е статиите ви да предизвикват само хейт. Все едно читателите ви са бивши и настоящи затворници, и някой друг скучаещ тийн.
46.
какъв данък какви 5лв
14.07.2022 04:59:36
1
9
какъв данък, тогава никой няма да кара, нормални ли сте, вкарайте и на колелата и скейтборда. Не са виновни тротинетките, а ние като народ не сме научени да се кефим на нещата, карай си с 10 леко кеф да ти е, нашия я чилнал, ъпнал да кара със 100, от там започва всичко. Трябва да има достъпни алтернативи, който иска кола да си кара който иска тротинетка, ок добре, но когсто всичко е със съобразена скорост и по правилата, дори в тази счупена инфраструктора ще има в пъти по-малко инциденти.
45.
Една жена
13.07.2022 23:57:09
2
8
Велосипедисти масово и нагло карат и по тротоари и в пешеходните зони на Бургас и НИКОЙ не ги глобява.
44.
до 32
13.07.2022 15:42:30
0
3
Нормалните хора ш*бат и без кола. Особено без 20 годишна катафалка.
43.
до 42
13.07.2022 15:39:53
6
5
Още можеш да чукаш камъни в затвори, щом ти е носталгично.
Хората не са умрели от велосипеди, няма и от тротинетки. Отпусни си перлите пенсионерке.
42.
292
13.07.2022 11:47:17
3
15
Да допълня 41. Навремето в Морската градина имаше едни дядковци, ходеха с червена лента на ръкава. Като хванеха някого с колело му изпускаха задната гума. За люпене на семки - глоба от кочан. Имаха и свирка. Ако почнеше някой да им се перчи, да я надуят и да дойде милиция. Това по времето, когато асфалтът в градината не беше на мода и част от алеите бяха покрити с едър речен пясък. Като деца събирахме големите "кремъци" и ги чукахме един в друг да пускат искри.
41.
до 34
13.07.2022 09:13:50
1
21
Изглежда ти не си от Бургас или си млад продукт на новите, т.е. липсващи, "ценности". Преди 1989, а дори и преди активното "европеизиране" на града, морската градина беше спокойно и тихо място за разходка и отмора. Центърът също беше място за нормална и спокойна разходка на пешеходци. Безумие като сегашното в Бургас не съм виждала никъде - нито по света, нито дори в България.
40.
Мдаа
13.07.2022 08:58:18
1
18
Комфортът убива! Човечеството става все по-мързеливо и лениво, отбягва всячески физическия труд и естествено нужните движение на тялото си и се отдава на ядене, пиене и дрогиране. Това води до множества заболявания, защото спокойствието и благополучието на човешкия живот не зависят от яденето, пиенето, секса, а от любовта към другите хора, умението чистосърдечно и нелицемерно да обичаш, и да живеш в мир с другите без да ги тревожиш и наскърбяваш. За мързеливият човек е много трудно обаче да проявява такива качества, защото те изискват усилие, от което той е отвикнал Цивилизацията загива в идиотското си желание без труд и преодоляване на трудности да постига желаното. Хората са станали телесно дебели, а духом - слаби и нещастни.
39.
До 32
13.07.2022 03:12:18
2
10
Аз жена в момента нямам,ама такива жени дето се кефят на бракувани преди 20 години германски кенефи на колела,не ща и да ги поглеждам,то най-малкото е че не могат да спазват елементарна хигиена и вонят на оцет,ти си ги лющи като искаш после да не са чудиш от къде са гъбичките и хламидията

Аз може в годината да забия 1-2-3 ама ,а не да се кефя,че думкам някакви уроди дето са станали като кофа за сп*рма и се шибат за една чертичка пико

Ай с здраве и си карай вмирисаното БМВ на 25 години и думкай лилавите от комлука
38.
Ще се самоизядете ве
13.07.2022 01:06:40
7
14
На балканското говедо всичко и всеки му пречат и всички са педали разбира се. Някой да може да си позволи нещо и ела и гледай масова злоба и ненавист. Тиквата пред българи в Чикаго :"в България остана само кофти материал"!!!
37.
КАТ
13.07.2022 00:05:26
9
14
Тези ППС трябва да имат Рег номер ,да плащат гражданска отговорност и съответно данък , да се управляват със съответната категория и да се движат по определените от закона пътища
36.
Тк6днт
12.07.2022 23:05:19
6
28
Тротинетките трябва да имат номера и да са регистрирани, така е в Германия!
35.
глупаци
12.07.2022 22:37:08
6
21
Те американците затова са по 200 кила, от много години се возят на подобни тротинетки, тотално обездвижени и затлъстели. С велосипед все пак имаш някаква физическа активност, докато с това нещо ти умират и последните мозъчни клетки.
34.
до 7
12.07.2022 22:24:42
32
9
като не ти харесва марш от Бургас. Ходи в странджата там тротинетки и вело маняци няма. Няма кой да ти пречи на мижавото съществуване
33.
Ганьо в действие
12.07.2022 22:20:21
32
9
Пречат му тротинентките...хахаха
Баси жалката история
32.
До 30 Рандо
12.07.2022 22:11:10
22
6
Гледам си от зелените педали, май не си гледал колко струват тези боклуци . Колата която карам е много дърта и замърсява много ама като я види женати и падат гащите на момента . С тая дърта кола бая чужди булки съм изплющял . Само да те питам с тая тротинетка каде ще ги плющиш ????
31.
До 8
12.07.2022 22:02:25
1
16
Попи с диета , не става . Ти плющи като прасе после диети спазвай . Няма лошо да си дебел ама като се качиш на превозно средство и караш по пешоходна зона и се блъснеш в някое дете и с това наднормено тегло е все едно ТИР да блъсне трабанче .
30.
Rando
12.07.2022 21:52:32
18
15
Много комплексар тука хахах,да караш тротинетка означавало че си джендър,това 100% го казва някой тотален г*йтак дето го е срам от съществуването си и се опитва да си избие комплекса

не приятел,да караш тротинетка не те прави джендър,това да искаш да те ш*бат от зад те прави,за това по-скоро ти и другите мрънкачи сте джендъри отколкото хора с тротинетка

Другия цървул дето мечтае да има 2 пъти по 2 леа в джоба някога написал,че били на цената на кола

Смятай какъв таралясник караш,вреден за всеки околен и опасен за всеки на пътя, 1 тротинетка стурва 500 леа е скъсаняк,смятай за 500 леа къв кенеф на колела караш

ПС.

Даже и не карам тротинетка,но ако хората с тротинетки са ти най-големия проблем,то смятай какъв жалкар си в този живот
29.
*********
12.07.2022 20:52:43
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
28.
Още малко
12.07.2022 20:41:16
5
32
Скоро ще ги забранят както в други страни . Айде не забранят ама ще има регулации . Така е и редно - застраховка , регистрация и т. Н. Има си правила както за колите и моторите .
27.
Дават отзад, тия с тротинентките
12.07.2022 20:28:13
5
20
Вчера в морската плющях един. Като се качи на тротинентката после, кара и сере, разхлабих му семерингата.
26.
Дават отзад, тия с тротинентките
12.07.2022 20:28:11
6
19
Вчера в морската плющях един. Като се качи на тротинентката после, кара и сере, разхлабих му семерингата.
25.
Тротинетката е символ
12.07.2022 20:20:22
6
26
Символ на гей обществото. Така се познават едни други и ходят да се менкат в храстите.
24.
Ую хую
12.07.2022 20:13:59
1
37
А онея боклуци с моторчетата дето след 11ч вечерта центъра го ползват за писта??? И защо няма контрол за тях???
23.
До 8 пипи
12.07.2022 20:08:45
1
17
Явно се засягаш на килограми
Я съм с монстар кок,и обичам по закръглените.
Пуши ми на лично
22.
Брех
12.07.2022 20:07:42
5
19
Таз дебелана кат каже на мъжа си "отнеси ме в леглото" той ще премести леглото вместо нея...
21.
Хмммм
12.07.2022 20:04:12
5
15
Тази дама?
Сигурно ли е?
Аз пък си помислих,че това е
Котоошу!
20.
До 2
12.07.2022 20:02:32
1
6
Топ коментар
19.
Ел
12.07.2022 19:59:52
6
19
Тая свинкя да я фърля тая тротинетка и да ходи малко,че инфаркта я двбне зад ъгъла
18.
Абе
12.07.2022 19:59:51
2
15
То те дебелите не са лоши хора... най лошото дет могат да ти сторят е... да започнат вечеря без тебе.. ахуахуаха
17.
Ем
12.07.2022 19:57:16
6
17
Ще кара, как няма..кат е подушила промоция на понички и веднага тръгнала... бахти дебелите крака, а задника й очертан 1/3 от тялото й ..
16.
Велосипедист
12.07.2022 19:39:32
4
30
Тротинеткаджиите повечето никога не са имали велосипед. Следователно нямат опит в придвижването по тротоари,велоалеи и пешеходни зони. Ми че те ме изпреварват аз който съм счел че повече от 15км ч е опасно по споделена велоале, те летят с 25 а пред тях автобусна спирка хора споделена зона , пешеходци отстрани.. какво ви става бе
15.
W
12.07.2022 19:33:34
0
10
По закон не.
14.
до 1
12.07.2022 19:24:52
3
24
Ти нещо си се объркал. Тротинетките са СИМВОЛ на либерастията! Затова се популяризират и затова и градът е наводнен с тях.
13.
Дже
12.07.2022 19:12:12
3
37
Много е модерно сега , да караш като луд китайска електричка на цената на автомобил и след една година в казана . Много е модерно и да си педал и джендър .
12.
Пацо
12.07.2022 19:10:33
6
27
Тая ако се изпука на земята ,ще се търкаля до чадовника .
11.
Проверка
12.07.2022 19:09:21
6
36
Задължително да се управлява такива превозни средства с шофьорска книжка .
И трябва да им се правят тестове за алкохол и наркотици масово всичко са пияни и друсани докато ги карат навсякъде .
10.
*********
12.07.2022 19:08:47
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
М
12.07.2022 19:07:32
9
38
Кацнала една свиня на тротинетка, вземи и върви малко ,че виж какъв толуп си станала .
8.
пипи
12.07.2022 19:04:50
38
20
До двата миндила, които се изказаха само заради килограмите на жената на снимката. Абе късопишковци смотани, нали се сещате че килограмите изчезват с една диета, ама вие ще си останете задръстени комплексарчета цял живот, без промяна! Убавци...представям си вашия изглед, щом раздавате акъл в постове. Какво ви касае как изглежда човек? Изглеждайте си добре, не коментирайте!
7.
Бургас е станал
12.07.2022 18:58:23
13
45
отвратителен разграден двор! Електрически или не, това е пълно безобразие навсякъде! Няма едно място в морската градина или в центъра където човек да се разходи на спокойствие и една секунда вече! Тротинетки, колела, колички, рикшички някакви и какви ли не други идиотщини. Дори и където имат собствени алеи, говедата не карат там. Като слезеш по стълбите към крайбрежната алея, я не си се огледал, я те е блъснал някой. Да си карат колелата към Сарафово; защо трябва все да се врат между пешеходците. И на мостика даже карат. И мнозина се движат и с висока скорост. Все едно пешеходните зони са магистрали! Непрекъснато трябва да си нащрек и да се чудиш какво и откъде ще те блъсне. И това се отнася за възрастен човек; да не говорим изобщо за децата! Но от друга страна, половината деца пък са също качени на тези тъпи тротинетки и също заплашват възрастните.
6.
Захир
12.07.2022 18:49:49
5
37
Тази, дама, ще е хубаво да върви това ще и помогне за килограмите, и здравето което е много важно все пак
5.
СЛИВА
12.07.2022 18:46:35
2
24
не е редно да са на тротоара. ами то и мотори до 50 куб-см р , тогава може
4.
!
12.07.2022 18:44:09
2
35
В Испания е забранено да се карат тритинетки на места за пешеходци, овални включва тротоари, ентрални улици т.н които са САМО за пешеходци!
Могат да вървят с тропическата или велосипед до тях, но НЕ да карат!
Случи ми се тук (Испания) почти да ме блъсна един който караше тротинетка по Централна улица. Понеже се стресна, се извиних аз (завих рязко към магазин) за да го успокоя, но говедото реши, че има зелен светофар да ме атакува. Развика се аз да гледам къде ходя, тогава и аз се развиках, че той няма право там да кара. Изненада се, че знам, явно като се извиних аз, друго си беше помислил. Докато се разправяхме се появи полицай, който само ми показа с жест, че е видял какво се случи и го глоби.
Така е редно!
3.
майка с дете
12.07.2022 18:43:33
11
49
Да изчезнат от пешеходни те зони. Трябва да убият дете и пак тогава ли ще хукнат да задействат институциите. Спрете тая напаст от тротинетки по центъра на града, докато е време. Молим Ви!
2.
Хахах
12.07.2022 18:41:34
12
40
Тая свиня, ако се изтръска от тая тротинетка цяла седмица не може да измият лайната от центъра .
1.
da
12.07.2022 18:23:52
36
23
Голямо чесане на езиците с тия тротинетки. Тези които са се метнали на магистралата със 120 да си берат гайлето ако направят инцидент. Айде дайте и тротинетките да забраним, както сме тръгнали към Европейската толерастия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Няма данни за състоянието на шофьорите и пътниците в колите Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Камионът бил пълен с проводници,акумулаторни батерии, ел. табла и циркулационни помпи Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено
Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори