×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев – трети мандат кмет на Поморие и човек с енергия, идеи и принципи


Новият лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев – трети мандат кмет на Поморие и човек с енергия, идеи и принципи
За 15 години Иван Алексиев доказа, че е лоялен към партията в най-тежките й моменти, но и защитава безрезервно своите принципи
09 Юли 2022, Събота, 11:52 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Най-близките му съратници д-р Галина Милева, Димитър Николов и Димитър Бойчев споделят пред Флагман  кои са най-силните му качества

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов представи новия областен лидер на партията на среща с актива в Бургас. Кметът на Поморие Иван Алексиев вече е вписан като наследник на Димитър Бойчев – човека, който ръководеше организацията на областно ниво от първия й ден. Двамата са близки приятели в живота и съратници в политиката и са категорични, че ще продължат да работят като тандем за предстоящите успехи на партията.

С опита и позициите си в партията, извоювани с упоритост и лоялност в продължение на 15 години, Иван Алексиев със сигурност е най-добрият избор за лидер в Бургаско. Това е кметът на ГЕРБ, който през трите си мандата превърна Поморие в една от най-красивите и предпочитани от туристите дестинации по Българското Черноморие, затова неговите колеги единодушно го подкрепят и му вярват.

Неговият път в политиката започва от ГЕРБ през далечната 2007 г., когато е на 42 години. Заедно с още няколко от емблематичните фигури в партията на Бойко Борисов създават ГЕРБ като гражданско сдружение. И до днес без нито миг колебание Алексиев продължава да го следва, изразявайки категорично своята принципна позиция. И през трите си мандата той не пести критики нито към своите, когато управляваха, нито към настоящото правителство, което грубо настъпи най-успешните местни управници на ГЕРБ. Той бе показно ударен от МВР по време на трите парламентарни вота през миналата година, но и доказа на своите съграждани, че смело ще защитава и изпълнява поетите ангажименти.

Първоначално Иван Алексиев става общински съветник през 2007 г., а от януари 2008 г. до юли 2009 г. е заместник-кмет с ресор „Туризъм” в Община Поморие. В първия мандат на управлението на ГЕРБ – от 27 юли 2009 г. до ноември 2011 г.  е народен представител в 41-то Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната Комисия по околна среда и води.

През октомври 2011 г. в Поморие се провеждат едни от най-тежките избори в хилядолетната му история. Дотогава кмет е Петър Златанов, който за двата си мандата е успял да разочарова голяма част от поморийци, но въпреки това все още се радва на подкрепа. Той е победен от един млад и амбициозен човек. Така Иван Алексиев се връща от парламента в Поморие като кмет и с годините изцяло променя неговия облик. Днес, на 57 години, кметът вече е доказал, че е екипен играч и притежава качествата на образцов политик, още след първия му мандат никоя партия не може да намери достоен негов опонент. Така на практика през 2019 г. Алексиев буквално се състезаваше сам със себе си и спечели вота със сериозна преднина от 70% още на първия тур. Днес той се радва на пълната подкрепа на местния бизнес, културната общност и поморийската общественост. И когато се появи опонент, той го оборва с аргументирана и принципна позиция.

Ето и с какво може да се гордее Поморие, благодарение на неговото управление:

Като най-важното от първия мандат поставяме Водния цикъл, който към момента не е толкова видим и лесно се забравя, заедно с разширението на пречиствателната станция с дълбоководното заустване. Тогава бе вдъхнат живот и на затворения кей, който години наред не работеше, а сега е една от големите атракции в града.

Иван Алексиев бе двигателят за връщането на поморийци на една от емблемите на града – Лятното кино, което беше в частни ръце, както и отремонтирането му.

А руините на бившата митница, в която не можеше да се влезе, се превърнаха в Градска художествена галерия.

Алеята, която свързва ЦГЧ с кв. „Св. Георги” пък е сбъдната над 40-годишна мечта на поморийци.

Откриването на рибарското пристанище на 21 май 2016 г.

Перлата от годините на управление на кмета Алексиев обаче със сигурност е новото рибарско пристанище.

Всички училища на територията на Поморие – Професионалната гимназия по туризъм, СУ „Иван Вазов” и ОУ „Христо Ботев” в кв. Св. Георги, са санирани. Изградени са нови крила на детска градина „Детелина”, както и детска ясла в Ахелой, както и голяма детска градина в с. Страцин.

Ремонтирани са всички обществени сгради – Общината, Полицията, Бившия пансионат, сега предстои и болницата по Фонд „Козлодуй”. Санирани са и над 15 частни блока.

Музеят на солта също е един от първите проекти, които изпълни екипът на Иван Алексиев, а днес може би е най-посещаваното място от туристите.

Извършено бе цялостно асфалтиране на новия квартал „Малко солено езеро” – т.нар. „руски квартал”, който допреди това бе кален и прашен.

Ремонтира се паркингът пред Общината, а теренът край кръстовището до светофара беше предвиден за застрояване, а сега също е паркинг.

„Капката” в руския квартал на Поморие пък бе извоювана със съдебен спор – 6.5 дка, където ще бъде изграден малък градски парк. Този терен беше предвиден за застрояване, сега е публична общинска собственост и се изготвя проектът за парк.

Преди дни пък жителите на село Каменар се радваха на новината, че вече могат да се нарекат поморийци, след като селото им стана квартал.  Изцяло бе изграден нов водопровод в селата Бата и Страцин.

Ремонтирана бе и една от най-важните пътни отсечки – Поморие-Каменар, където е изградена осветена велоалея, отговаряща на всички европейски стандарти.

В Каблешково бе направен основен ремонт на центъра – с нови улици, отреждане на места за паркиране, асфалтиране на главната им улица „Иван Вазов” и благоустрояване на големия градски парк. В Ахелой – основно асфалтиране на улици, както и на основните улици във всички населени места.

Това е само част от свършеното през трите мандата на Иван Алексиев като кмет на Поморие.

Днес ГЕРБ го поставя заслужено на ключова позиция в партията. Той вече  е започнал организационна работа и е провел срещи с всички общински структури по места, както и организациите, свързани с развитието и нормалното функциониране на партията.

„За да влезем в нормална кондиция, се срещнах с ръководствата на всички 13 общински структури в Бургаска област, както и с „Младежи ГЕРБ”, „Жени ГЕРБ”, „Предприемачи ГЕРБ” и т.н. , бивши общински съветници на Бургас. Гордея се, че направих среща и с бившите депутати на ГЕРБ, даже и с първите от нашия избирателен район, още от 2009 г.“, каза пред Флагман.бг Иван Алексиев вчера.

Първата среща, която новият лидер за Бургас е направил обаче, е с Димитър Бойчев, който му предава щафетата. „С него ще продължим да развиваме областната структура на ПП ГЕРБ. Той е един от нас и продължаваме да работим рамо до рамо“, добави Иван Алексиев, подготвен за все по-вероятните предсрочни избори през есента, а и за сигурните местни избори догодина.

„Имаме стройна организация и ясна нагласа за пълна победа на територията на Бургаска област, както и победа в национален мащаб. Убеден съм в това, защото партията е в кондиция, има хъс, настроение и желание за победа и добри резултати. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на предстоящите извънредни парламентарни избори“, обяви Иван Алексиев.

С д-р Галина Милева и областния лидер на Бургас Димитър Бойчев през далечната 2011 г., няколко месеца преди да стане кмет, 25.08.2011 г.

Флагман.бг потърси човека, който откри за политиката Иван Алексиев. Това е бившият депутат от ГЕРБ и началник на отделението по „Съдебна медицина“ в УМБАЛ-Бургас д-р Галина Милева. Тя е и един от най-близките семейни приятели на новия областен координатор на ГЕРБ, кръстница е на двете му деца и познава добре качествата му не само като политик, но и като човек. Двамата се запознават в първия офис на ГЕРБ на ул. „Васил Левски” в Бургас, докато все още тази абревеатура представлява НПО.

„Като член на ръководството отговаряхме за Поморие и Айтос заедно с него, той беше общински координатор на Поморийски район. Оттам нататък започнахме да създаваме структурите заедно. Сработихме се много добре, допълвахме се и свършихме много работа. Създадохме стабилна структура за Поморие, която все още съществува. Включително работихме заедно на местните избори през 2007 г., преди да влезем в парламента, когато Алексиев не успя да спечели. Това беше трамплин обаче за него“, спомня си д-р Милева.

Къде ли не сме обикаляли, добавя тя. „Иван Алексиев познава хората от всички села в Поморийска община, както и проблемите на местно ниво. Обикаляли сме ги поне по 3 пъти преди кампанията му всеки път, както и по време на мандатите му. Ходихме на жътва, качвахме се по трактори, на гроздобери, на обиране на плодове и зеленчуци“, добавя с усмивка тя.

После в парламента работят заедно, а след като спечели с мнозинство, вече трети мандат той се справя прекрасно с Общината. „Често ходя там по работа. Срещам се с хората и със структурата поддържам добри отношения. Никога не може всички да са доволни, но хората виждат какво направи Иван за Поморие. Градът се разви много напред и сега изглежда много добре“, казва още един от първите двигатели на ГЕРБ на местно ниво, в вай-тежкото време, д-р Галина Милева.

И добавя, че продължават да работят с него – и по фестивали, и по изложби, и по различни други мероприятия.

„Иван Алексиев има предимството, че много бързо усвоява материята и умее да се развива. Той е земна личност – при него няма преструвки, няма грандоманщина. Държи се с всички нормално и помага. Такъв беше в първия ден, когато го видях, и продължава да е такъв и днес“, казва още д-р Галина Милева.

Тя е убедена, че той ще надгради много над направеното досега. „С него сме коментирали много пъти – старите депутати, които имаме опит, виждания и тези, които сме основавали партията, след като напуснахме парламента, нас никой не ни потърси до вчера, когато той го направи. Събра ни всички депутати, които сме били в Народното събрание, след нас бяха поканени и общинските съветници. Това е много добре и показва положителна насока за развитието на структурата – за това, че младите могат да се учат от нас, че има приемственост“, каза още д-р Милева.

Безрезервната си подкрепа към Иван Алексиев изрази и кметът на Бургас Димитър Николов, който е от първия ешелон, когато новият десен проект се появи, а днес вече е емблема за ГЕРБ в национален мащаб, дълги години бе заместник-председател на партията и е един от доверените хора на лидера Бойко Борисов. В момента Николов е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Пред Флагман.бг той определи новия областен лидер като човек с енергия, идеи и принципи. „За него екипността е много важна, а това е важно и за работата му като кмет, а и в партийната структура. Един от доказаните кметове, които с хъс, човечност и енергия преобразиха Поморие. Желая му успех!“, добави Димитър Николов.

Досегашният лидер, който 15 години държа здраво кормилото на областната организация Димитър Бойчев даде заявка пред Флагман.бг, че наследникът му може на 100% да разчита на неговата безусловна подкрепа. „С Иван Алексиев сме приятели и вярвам, че ще продължи успехите.

Той се доказа и като колега в Народното събрание и като добър кмет и управленец, което се вижда от работата му през тези три мандата.

Всички избори са сложни, но той се е доказал като лидер и всички сме зад него. С помощта на цялата организация на ГЕРБ резултатите и есента, и догодина ще са налице“, каза Димитър Бойчев.

Иван Алексиев е семеен, с три деца.


В категории: Политика


България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори