×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев – трети мандат кмет на Поморие и човек с енергия, идеи и принципи


Новият лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев – трети мандат кмет на Поморие и човек с енергия, идеи и принципи
За 15 години Иван Алексиев доказа, че е лоялен към партията в най-тежките й моменти, но и защитава безрезервно своите принципи
09 Юли 2022, Събота, 11:52 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Най-близките му съратници д-р Галина Милева, Димитър Николов и Димитър Бойчев споделят пред Флагман  кои са най-силните му качества

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов представи новия областен лидер на партията на среща с актива в Бургас. Кметът на Поморие Иван Алексиев вече е вписан като наследник на Димитър Бойчев – човека, който ръководеше организацията на областно ниво от първия й ден. Двамата са близки приятели в живота и съратници в политиката и са категорични, че ще продължат да работят като тандем за предстоящите успехи на партията.

С опита и позициите си в партията, извоювани с упоритост и лоялност в продължение на 15 години, Иван Алексиев със сигурност е най-добрият избор за лидер в Бургаско. Това е кметът на ГЕРБ, който през трите си мандата превърна Поморие в една от най-красивите и предпочитани от туристите дестинации по Българското Черноморие, затова неговите колеги единодушно го подкрепят и му вярват.

Неговият път в политиката започва от ГЕРБ през далечната 2007 г., когато е на 42 години. Заедно с още няколко от емблематичните фигури в партията на Бойко Борисов създават ГЕРБ като гражданско сдружение. И до днес без нито миг колебание Алексиев продължава да го следва, изразявайки категорично своята принципна позиция. И през трите си мандата той не пести критики нито към своите, когато управляваха, нито към настоящото правителство, което грубо настъпи най-успешните местни управници на ГЕРБ. Той бе показно ударен от МВР по време на трите парламентарни вота през миналата година, но и доказа на своите съграждани, че смело ще защитава и изпълнява поетите ангажименти.

Първоначално Иван Алексиев става общински съветник през 2007 г., а от януари 2008 г. до юли 2009 г. е заместник-кмет с ресор „Туризъм” в Община Поморие. В първия мандат на управлението на ГЕРБ – от 27 юли 2009 г. до ноември 2011 г.  е народен представител в 41-то Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната Комисия по околна среда и води.

През октомври 2011 г. в Поморие се провеждат едни от най-тежките избори в хилядолетната му история. Дотогава кмет е Петър Златанов, който за двата си мандата е успял да разочарова голяма част от поморийци, но въпреки това все още се радва на подкрепа. Той е победен от един млад и амбициозен човек. Така Иван Алексиев се връща от парламента в Поморие като кмет и с годините изцяло променя неговия облик. Днес, на 57 години, кметът вече е доказал, че е екипен играч и притежава качествата на образцов политик, още след първия му мандат никоя партия не може да намери достоен негов опонент. Така на практика през 2019 г. Алексиев буквално се състезаваше сам със себе си и спечели вота със сериозна преднина от 70% още на първия тур. Днес той се радва на пълната подкрепа на местния бизнес, културната общност и поморийската общественост. И когато се появи опонент, той го оборва с аргументирана и принципна позиция.

Ето и с какво може да се гордее Поморие, благодарение на неговото управление:

Като най-важното от първия мандат поставяме Водния цикъл, който към момента не е толкова видим и лесно се забравя, заедно с разширението на пречиствателната станция с дълбоководното заустване. Тогава бе вдъхнат живот и на затворения кей, който години наред не работеше, а сега е една от големите атракции в града.

Иван Алексиев бе двигателят за връщането на поморийци на една от емблемите на града – Лятното кино, което беше в частни ръце, както и отремонтирането му.

А руините на бившата митница, в която не можеше да се влезе, се превърнаха в Градска художествена галерия.

Алеята, която свързва ЦГЧ с кв. „Св. Георги” пък е сбъдната над 40-годишна мечта на поморийци.

Откриването на рибарското пристанище на 21 май 2016 г.

Перлата от годините на управление на кмета Алексиев обаче със сигурност е новото рибарско пристанище.

Всички училища на територията на Поморие – Професионалната гимназия по туризъм, СУ „Иван Вазов” и ОУ „Христо Ботев” в кв. Св. Георги, са санирани. Изградени са нови крила на детска градина „Детелина”, както и детска ясла в Ахелой, както и голяма детска градина в с. Страцин.

Ремонтирани са всички обществени сгради – Общината, Полицията, Бившия пансионат, сега предстои и болницата по Фонд „Козлодуй”. Санирани са и над 15 частни блока.

Музеят на солта също е един от първите проекти, които изпълни екипът на Иван Алексиев, а днес може би е най-посещаваното място от туристите.

Извършено бе цялостно асфалтиране на новия квартал „Малко солено езеро” – т.нар. „руски квартал”, който допреди това бе кален и прашен.

Ремонтира се паркингът пред Общината, а теренът край кръстовището до светофара беше предвиден за застрояване, а сега също е паркинг.

„Капката” в руския квартал на Поморие пък бе извоювана със съдебен спор – 6.5 дка, където ще бъде изграден малък градски парк. Този терен беше предвиден за застрояване, сега е публична общинска собственост и се изготвя проектът за парк.

Преди дни пък жителите на село Каменар се радваха на новината, че вече могат да се нарекат поморийци, след като селото им стана квартал.  Изцяло бе изграден нов водопровод в селата Бата и Страцин.

Ремонтирана бе и една от най-важните пътни отсечки – Поморие-Каменар, където е изградена осветена велоалея, отговаряща на всички европейски стандарти.

В Каблешково бе направен основен ремонт на центъра – с нови улици, отреждане на места за паркиране, асфалтиране на главната им улица „Иван Вазов” и благоустрояване на големия градски парк. В Ахелой – основно асфалтиране на улици, както и на основните улици във всички населени места.

Това е само част от свършеното през трите мандата на Иван Алексиев като кмет на Поморие.

Днес ГЕРБ го поставя заслужено на ключова позиция в партията. Той вече  е започнал организационна работа и е провел срещи с всички общински структури по места, както и организациите, свързани с развитието и нормалното функциониране на партията.

„За да влезем в нормална кондиция, се срещнах с ръководствата на всички 13 общински структури в Бургаска област, както и с „Младежи ГЕРБ”, „Жени ГЕРБ”, „Предприемачи ГЕРБ” и т.н. , бивши общински съветници на Бургас. Гордея се, че направих среща и с бившите депутати на ГЕРБ, даже и с първите от нашия избирателен район, още от 2009 г.“, каза пред Флагман.бг Иван Алексиев вчера.

Първата среща, която новият лидер за Бургас е направил обаче, е с Димитър Бойчев, който му предава щафетата. „С него ще продължим да развиваме областната структура на ПП ГЕРБ. Той е един от нас и продължаваме да работим рамо до рамо“, добави Иван Алексиев, подготвен за все по-вероятните предсрочни избори през есента, а и за сигурните местни избори догодина.

„Имаме стройна организация и ясна нагласа за пълна победа на територията на Бургаска област, както и победа в национален мащаб. Убеден съм в това, защото партията е в кондиция, има хъс, настроение и желание за победа и добри резултати. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на предстоящите извънредни парламентарни избори“, обяви Иван Алексиев.

С д-р Галина Милева и областния лидер на Бургас Димитър Бойчев през далечната 2011 г., няколко месеца преди да стане кмет, 25.08.2011 г.

Флагман.бг потърси човека, който откри за политиката Иван Алексиев. Това е бившият депутат от ГЕРБ и началник на отделението по „Съдебна медицина“ в УМБАЛ-Бургас д-р Галина Милева. Тя е и един от най-близките семейни приятели на новия областен координатор на ГЕРБ, кръстница е на двете му деца и познава добре качествата му не само като политик, но и като човек. Двамата се запознават в първия офис на ГЕРБ на ул. „Васил Левски” в Бургас, докато все още тази абревеатура представлява НПО.

„Като член на ръководството отговаряхме за Поморие и Айтос заедно с него, той беше общински координатор на Поморийски район. Оттам нататък започнахме да създаваме структурите заедно. Сработихме се много добре, допълвахме се и свършихме много работа. Създадохме стабилна структура за Поморие, която все още съществува. Включително работихме заедно на местните избори през 2007 г., преди да влезем в парламента, когато Алексиев не успя да спечели. Това беше трамплин обаче за него“, спомня си д-р Милева.

Къде ли не сме обикаляли, добавя тя. „Иван Алексиев познава хората от всички села в Поморийска община, както и проблемите на местно ниво. Обикаляли сме ги поне по 3 пъти преди кампанията му всеки път, както и по време на мандатите му. Ходихме на жътва, качвахме се по трактори, на гроздобери, на обиране на плодове и зеленчуци“, добавя с усмивка тя.

После в парламента работят заедно, а след като спечели с мнозинство, вече трети мандат той се справя прекрасно с Общината. „Често ходя там по работа. Срещам се с хората и със структурата поддържам добри отношения. Никога не може всички да са доволни, но хората виждат какво направи Иван за Поморие. Градът се разви много напред и сега изглежда много добре“, казва още един от първите двигатели на ГЕРБ на местно ниво, в вай-тежкото време, д-р Галина Милева.

И добавя, че продължават да работят с него – и по фестивали, и по изложби, и по различни други мероприятия.

„Иван Алексиев има предимството, че много бързо усвоява материята и умее да се развива. Той е земна личност – при него няма преструвки, няма грандоманщина. Държи се с всички нормално и помага. Такъв беше в първия ден, когато го видях, и продължава да е такъв и днес“, казва още д-р Галина Милева.

Тя е убедена, че той ще надгради много над направеното досега. „С него сме коментирали много пъти – старите депутати, които имаме опит, виждания и тези, които сме основавали партията, след като напуснахме парламента, нас никой не ни потърси до вчера, когато той го направи. Събра ни всички депутати, които сме били в Народното събрание, след нас бяха поканени и общинските съветници. Това е много добре и показва положителна насока за развитието на структурата – за това, че младите могат да се учат от нас, че има приемственост“, каза още д-р Милева.

Безрезервната си подкрепа към Иван Алексиев изрази и кметът на Бургас Димитър Николов, който е от първия ешелон, когато новият десен проект се появи, а днес вече е емблема за ГЕРБ в национален мащаб, дълги години бе заместник-председател на партията и е един от доверените хора на лидера Бойко Борисов. В момента Николов е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Пред Флагман.бг той определи новия областен лидер като човек с енергия, идеи и принципи. „За него екипността е много важна, а това е важно и за работата му като кмет, а и в партийната структура. Един от доказаните кметове, които с хъс, човечност и енергия преобразиха Поморие. Желая му успех!“, добави Димитър Николов.

Досегашният лидер, който 15 години държа здраво кормилото на областната организация Димитър Бойчев даде заявка пред Флагман.бг, че наследникът му може на 100% да разчита на неговата безусловна подкрепа. „С Иван Алексиев сме приятели и вярвам, че ще продължи успехите.

Той се доказа и като колега в Народното събрание и като добър кмет и управленец, което се вижда от работата му през тези три мандата.

Всички избори са сложни, но той се е доказал като лидер и всички сме зад него. С помощта на цялата организация на ГЕРБ резултатите и есента, и догодина ще са налице“, каза Димитър Бойчев.

Иван Алексиев е семеен, с три деца.


В категории: Политика


България Всички новини
Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г.
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори