Френската рецепта за уникално вкусни картофи
Необходими продукти:
800 гр. картофи 1
5-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете, а после ги изсушете с готварска хартия, като може и просто да ги сложите в гевгир и да изчакате да се отцедят. Сложете олио в тиган и пуснете картофите в него, щом се загрее, като пържите на силен огън.
Не ги бъркайте много, само при необходимост. Добавете им сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка, босилек и разбъркайте всичко. Сега ги преместете в друг съд, наръсете ги с пармезан и ги пъхнете в загрята фурна за 5 минутки.
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
Как се съставят годишни финансови отчети за 2025 г. следното въвеждане на еврото от 1 януари 2026 г.
Кореспондентът на „Таймс” на Балканите който се пренесе за постоянно в София - Джеймс Баучер
НС реши: Родителите на деца до 12 години - на гъвкаво работно време целогодишно
Какво да правим с дребните пари при еврото - съвети от Л. Хампарцумян
Почина легендарният военен кореспондент Питър Арнет
Първи случай в България: Живи корали са задържани на „Капитан Андреево“
Най-голямата изненада в края на годината ще преживее тази зодия
