×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП: От една дума ГЕРБ бяга като дявол от тамян...


ПП: От една дума ГЕРБ бяга като дявол от тамян...
"Това е Бойко Борисов. Човекът с чекмеджето", обяви Андрей Гюров в декларация от името на парламентарната група на ПП
Ключови думи: парламент, Андрей Гюров
06 Юли 2022, Сряда, 16:13 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Бойко Борисов никога не е носил отговорност за своите провали, обявиха от формацията в парламентарна декларация

„Има една дума, от която ГЕРБ бяга като дявол от тамян. Тя е "отговорност". Това обяви Андрей Гюров в парламентарна декларация от името на „Продължаваме промяната“ (ПП). „Когато пътищата са в тежко състояние след 12 години управление, ГЕРБ и техният вожд хукват да броят дупки, вместо да се смирят и да се извинят. Когато енергетиката е в хаос, а некачествени ремонти вадят мощности от строя, те казват – ето, новите управляващи са виновни, сякаш енергетика, която се унищожава 12 години, може да се изгради отново за шест месеца“, добави Гюров.

Той продължи невъзмутимо въпреки неспирните подвиквания откъм редиците на ГЕРБ: „Държавната хазна с години се източваше, защото парите потъваха в аванси за несъществуващи магистрали, в незаконно строителство, в сакове, чекмеджета, луксозни имоти, неизгодни договори, в сектори без реформи, докато задлъжнялостта на болници, общини, държавни предприятия се увеличаваше.

Когато за месеци постигнахме рекордна събираемост, когато започнахме да спираме кранчетата на мафията, от ГЕРБ се уплашиха...и внесоха абсурдния си вот на недоверие. Вот на недоверие за финансова политика, която германският министър на финансите описва по следния начин – "Солидните ви финанси са вдъхновение за всички нас".

Тази седмица излязоха и данните, които сложиха окончателната присъда на този безпочвен вот – а именно, че излишъкът в бюджета е над 1 милиард лева.

Когато стана ясно, че средствата по Плана за възстановяване и устойчивост намаляват с около 1 милиард лева, от ГЕРБ отново подскочиха – с поредната лъжа. Този път Бойко Борисов обяви, че Планът бил „провален“ и отправи обвинения в „некадърност и безотговорност“.

Да, господинът НИКОГА не е носил отговорност за своите провали. Той само ги прехвърля на някой друг и винаги обича да излиза сух от водата...за сметка на българския народ. Но и на народа му омръзна да плаща сметките на Борисов и затова го свали от власт – два пъти!

Финансовата корекция, да уведомим отново българските граждани, е по правната рамка на Механизма за възстановяване и устойчивост, гласуван през февруари 2021-а година в ЕС. Подкрепена и гласувана от правителството на Борисов. Това е Бойко Борисов. Човекът с чекмеджето.

Извинявайте, господа и дами от ГЕРБ, че хората ви свалиха от власт, за да имаме по-голям икономически растеж. 

Колкото до корекцията в нашия План по механизма, договорен от вас, тя означава едно – икономическите показатели на България са по-добри от средните за ЕС. Икономическото ни възстановяване е по-бързо...когато вие сте в опозиция.

Крайно време е да поемете отговорност. Поне за една от вредите, които сте нанесли на България.

Нека гражданинът Борисов да се яви в Народното събрание, за да обясни действията си, заедно с бившия си вицепремиер по европейските фондове – Томислав Дончев. Или да се извинят за разпространените лъжи.“

Според ПП обаче оставали интересни въпроси.

„Ще продължават ли да застрашават ГЕРБ целия ресурс по Плана, както направиха с блокиране на работата на Народното събрание с новото си мнозинство през миналата седмица?

Ще подкрепят ли реформите, които сме се ангажирали да осъществим, за да се осъществи Планът за възстановяване и устойчивост?

Или целта им е друга: България да се върне в блатото на корупцията, нагласените схеми и частните митници?

Истината ще стане ясна, когато дойде ред на гласуванията тук – в тази зала. Когато трябва да гласуваме промените в Закона за обществените поръчки, в Закона за противодействие на корупцията, промените в нормативната уредба за подаване на сигнали за нередности и всички останали законодателни инициативи, които предстоят.

Времето е малко, а задачите са много.

По делата им ще ги познаете. И по гласовете им в залата“, завърши Андрей Гюров.

 


В категории: Политика


23
Коментара по темата
23.
Марчел Рошу
07.07.2022 15:28:50
1
0
Андрей Гюров - не го познавам това лице ,но се проявява като Гьобелс!
Твърде сте млад в политиката,а най лошото Ви липсват няколко години от домашното и политическа коректност.
Също като Вас ,г- н Гюров и аз на много места не съм съгласен с неговите методи,но разликата е една очевадна.
Този човек и ГЕРБ ,бяха на власт повече от 10 год.Къде бяхте Вие и ПП.В интерес на истината преди повече от 8 месеца,отговорност фактор ,желаеше да стана част от ПП.Отказах с мотива,че сме в различни меридиани.Имам завиден политически и обществен опит,но никога не съм желаел да бъда като Вас център на вселената,която постепенно се разпада.
Ако бяхте малко политически рафиниран и коректен,не биваше да повтаряте чужди лъжи ,като чекмеджето, кюлчета !Ако Вие имате,което не е престъпление,бихте ли ги оставили в/у шкафче или маса ,като изложба.Нормален човек не би ги оставил,както и Вие!
Но стига за Вас.
22.
До ИванчУ
07.07.2022 07:23:42
2
8
Ванко, маминка да не би да е Цеци Цачева бе батко? Че с тая една мозъчна клетчица се изказваш като некъв вундеркинд....Или Барнито Ръбъл ти е тати?!
21.
Ivan
07.07.2022 07:12:45
14
9
На тия от ПП явно, че ако на някой от тях жената му е бременна, пак ГЕРБ и Борисов ще са му виновни.
20.
Ясно
07.07.2022 07:06:09
15
12
Със крадене, подкупване и корумпирани депутати от други партии, ПП борят корупцията и са много действена успешна партия, като досега не са построили или направили нищо за България. Понеже са им виновни ГЕРБ.
19.
Атанасов
06.07.2022 22:34:40
24
14
Като толкова ви харесва борисов и компания да ви краде, да ви мачка и да се гаври с вас, защо не успяхте да го задържите на власт. Мазохисте сте вие, а не хора които искат да живеят и да се трудят честно и почтено в родината си.
18.
Мата Лена космата
06.07.2022 22:22:38
15
20
Събираемост има, но парите ги няма!!!
17.
Саша
06.07.2022 21:53:10
12
25
Бойко та Бойко, а като ги питаш за тая попара дето я забъркаха некадърници.
16.
Коко
06.07.2022 21:47:24
16
22
Тези, ако останат на власт още някой друг месец, може да направят световен рекорд по събираемост на пари от хората и бизнеса.Нагли,лъжливи,некадърни. Колко поскъпна живота или се вдигна инфлацията, че този палячо ще излиза да говори за рекордна събираемост в НАП?
15.
Ротшилд
06.07.2022 21:43:32
14
23
Този измислен депутата за каква рекорда събираемост на НАП говори?!? На кой ги разправя тези?!? Нормално след като за 8-9 месеца цените на всички стоки, услуги, горива, електроенергия, алкохол, цигари и прочие са се вдигнали повече от два пъти. Съответно в държавната хазна трябва да влизат два пъти повече пари като данъци, осигуровки,ДДС, акциз и прочие. Българина, че е скот е ясно, но тези вече прекалява, съвсем ни взеха за мезе.
14.
най важното
06.07.2022 19:56:03
34
20
Което ПП тряба да направят е да вкарат всички герберунгери на топло за да просперира България. Не търпи отлагане.
13.
Срам
06.07.2022 19:14:18
24
36
Боже опази България от некадърни и посредствени политици. Този човек повтарящ небивалици искаше да бъде управител на БНБ.Стават ли такива елементарни хора за такива отговорни постове?
12.
До6
06.07.2022 19:09:34
19
37
Тези от ПП се състезават да докажат кой от тях по-елементарен и ограничен. Цяла България разбра за измислиците за чували и чекмеджета. Не могат ли да измислят нещо друго ограничените им мозъци?Кажете нещо за министъра на културата, за лъжите на Киро, за смободните съчинения на Рашков за подслушването. До кога ПП ще преписват всички свои кусури на ГЕРБ.
11.
До 7
06.07.2022 19:08:18
16
35
За 6 месеца ПП направиха най голямото чудо,фалираха държавата!!!
10.
До 6
06.07.2022 19:06:04
11
32
Ми а кажи къде са,нали голам го вадих Петков и дамаджаната Рашков,къде са милионите от магистралата??? А сега ти ми отговори,къде са 15 милиарда изтеглени заеми за 6 месеца? Къде отлетяха 9 милиарда за 9 дни? Този въпрос не веднъж е задаван на ПП и всеки път след този въпрос или сменят темата или “Без повече въпроси,благодаря лек ден” Къде са милиардите???
9.
5
06.07.2022 18:27:13
11
30
Трола си ти, а големите букви ти вдигат тарифата ли? Ахаха положението, по-зле не е било никога, тоя аргументи иска. Нямам време да се занимавам с облъчени тролове на пп и дгд българия.
8.
Розов дим
06.07.2022 17:31:31
9
44
Спрете им тревата или поне сменете доставчика. Моля ви! Ще вземат да вдигнат още цените или ще направят още по-големи поразий. Ако свърши войната тогава кой ще им е виновен? Болни мозъци. Нямат ли срама!
7.
Мата хари
06.07.2022 17:23:45
46
19
Борисов да се яви в парламента и да даде отговори за целия 12 годишен мандат на калпаво управление а не да развява някакви листи и да сипе лъжи и интриги.нищо не направи за толкова време ,а иска за 6 месеца да станат чудеса...d
6.
МАФИЯТА ВЪН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06.07.2022 17:04:57
42
23
ДО 4 НЯМА СТИГА С ""ЧЕКМЕДЖЕТО ""А КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ ОТКРАДНАТИ В ЧУВАЛИ ОТ МАГИСТРАЛАТА ААААААПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ АА?
5.
.
06.07.2022 17:01:25
24
14
До 2 трола от тролската фабрика на ""гепи""2 ДАВАЙ ЗАРАБОТВАЙ ИЛИ ОЩЕ НЕ СА ТИ СПУСНАЛИ ""ОПОРКИТЕ "" ОТ ГЕПИ????????ДАВАЙ ПО СЪЩЕСТВО С АРГУМЕНТИ ОТ КАЗАНОТО ОТ ГЮРОВ ?????? ХАХА ""ПРОСТОТИИ ""НЕ Е АРГУМЕНТ !!!!!!!!!
4.
Hahahah
06.07.2022 17:00:09
15
34
Стига с тва чекмедже бре шмат ки убити спече ли ви едни избори сега идкате пак с чекмеджето въори избори да спечелите внесто с Бе Думи,Дела Трябват смеш ки
3.
Вас
06.07.2022 16:55:14
17
36
Бойко не може да ви стигне,9 млрд.за 1 месец.10d23
2.
Пп
06.07.2022 16:28:37
19
46
Пълни простотии от този плазмодии андрейчо. Само те живеят във фантастичния филм, че сме по-добре, защото само те, са по-добре.
1.
vini
06.07.2022 16:17:56
17
36
Лисицов напиши и отговара на ГЕРБ.Такива като теб докараха страната ни до този хаус.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори