×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Знамето на СССР се вее в Лисичанск, Зеленски очаква украинските сили да си върнат града


Знамето на СССР се вее в Лисичанск, Зеленски очаква украинските сили да си върнат града
Нови въздушни удари са нанесени по Краматорск и Славянск. Шестима души са загинали. В Лисичанск пък вече се вее червеното знаме на СССР
04 Юли 2022, Понеделник, 07:17 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Первый канал и УНiАН, карта: Юрий Подоляка

Започват боеве за Севрск, Соледар, Бахмут, целта на руснаците е да превземат Славянск и Краматорск

Червеното знаме на победата – флагът на СССР се вее над Градския съвет на Лисичанск. На кадрите от Первый канал се вижда как украински войници напускат града, бягайки към гората. Изоставили са тежката бойна техника. Някои дори са и без автомати. В същото време украинската информационна агенция УНiАН съобщава, че руските нашественици бомбардират Краматорск. Те използвали забранени боеприпаси, твърди началникът на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов.

Франс прес, цитирана от БТА, съобщи, че украинската армия се е изтеглила от Лисичанск - стратегически град в източната част на страната, който от седмици бе подложен на ожесточени атаки от руските въоръжени сили и сепаратистите.

"За да бъде запазен животът на украинските защитници (на Лисичанск), бе взето решение за изтегляне" от града, каза в изявление генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Той обясни, че "в условията на многократно превъзходство на руските войски в артилерия, авиация, ракетни установки, боеприпаси и личен състав, продължаването на защитата на града би имало фатални последици".

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че украинските сили са се изтеглили от Лисичанск (в Донбас), но обеща, че контролът над района ще бъде възстановен, съобщава БТА, цитирайки Ройтерс. 

„Ако командирите на нашата армия изтеглят хората от определени точки на фронта, където врагът има най-голямо предимство, а това се отнася и за Лисичанск, това означава само едно нещо - че ще се върнем благодарение на нашата тактика, благодарение на увеличаването на доставките на модерни оръжия“, каза Зеленски в нощното си видеообръщение.

Превземането на града означава, че руската армия и сепаратистите вече контролират напълно Луганска област, коментира БТА. Сега те ще могат да се съсредоточат върху превземането на Славянск и Краматорск, на около 80 километра на запад. Тези два големи града се намират в Донецка област, която заедно с Луганска област образува промишления регион Донбас, чието "пълно освобождение" е една от провъзгласените цели на руската "специална военна операция" в съседна Украйна.

Във видеорепортажа на руския Первый канал обаче е показано как украинските войници бягат към гората, а местните жители посрещат нашествениците и бойците от Луганската народна милиция с радост. Хората се прегръщат. „Чакахме ви дълго - от 2014 г.“, каза млада жена на войниците. Разплакана баба пък ги моли „Господи, не си отивайте вече!“

Северодонецкото-Лисичанско сражение завърши с пълен разгром на украинските въоръжени сили и с освобождение на т.нар. Луганска народна република от въоръжените военни формирования на Киев, коментира пък блогърът от украинския град Суми Юрий Подоляка. Според него в близките дни или дори часове ще започнат тежки боеве за Севрск, Соледар, Бахмут и ако тази линия на фронта се пропука, руснаците ще атакуват Славянск и Краматорск.

Междувременно УНiАН съобщи, че руските нашественици отново са нанесли въздушни удари по Краматорск и Славянск. Загинало семейство с 12-годишно дете. Използвани са забранени касетъчни боеприпаси и заради това е открито производство чл. 438 от Наказателния кодекс на Украйна. 

Руснаците стрелят по граждански обекти, каза още Иван Баканов.

При въздушните удари по Славянск загинаха шестима души, включително едно дете, а 19 души бяха ранени, съобщава украинската информационна агенция. В Краматорск е ранена една жена.

От оперативното командване на "Пивден" на Въоръжените сили на Украйна пък информираха, че в неделя са ликвидирани три единици бронирана техника на противника. Унищожени са 47 руски войници, а така също и самоходни артилерийски установки и гаубица.


В категории: Войната в Украйна


20
Коментара по темата
20.
Данчо полицая
05.07.2022 14:12:19
0
2
Много са ми смешни украинците как представят новините...яденето на бой по бойното поле го описват като "успешно изтегляне"....Язък че толкова оръжие и пари им наливат....само искат,искат,искат,а накрая руския мечок ги гази като валяк цинкова кофа
19.
Иван
05.07.2022 14:09:00
1
2
Браво на Русия!Бой по бандеровските манерки.
18.
До 10 "аналЛизатора"
04.07.2022 12:12:09
8
5
С това което си изходил по темата със сигурност си изгубил, акъла си нацяло,а,пък Украйна, като "загуби" половината си територия(което е непостижимо за оркс и граничи с простотия), ти, вече ще си в на "4ти колометър" в София, ако и в момента, не пишеш от там.
17.
_nib_
04.07.2022 12:09:04
4
5
Който е повярвал в лъжите на мръсният американец...все до кривата круша е стигнал....Питайте и кюрдите в Сирия как ги ,,пазш" янки дудъл...Абе теа днес май празник имат...Айде да съм чиляк и аС-на всички американци и американофили....честит ден на независимоста.
16.
ОТ 12 КОМЕНТАРА КОЛКО ?????????????????
04.07.2022 11:08:28
10
4
ЕДНА РУБЛА И 20 КОПЕЙКИ ХАХА КОЛКО В ЛЕВА МИ ТО И ЗА КАФЕ НЕ СТИГАТ ХАХА!!!!!!!!!!!!!!!
15.
ДО 10 ПЛАТЕНИЯ ТРОЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.07.2022 11:05:31
14
2
ТУК С 10 КОПЕЙКИ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ЗА ДА ПИШЕШ В ПОЛЗА НА ПУТИН ??????????????????????
14.
ЕТО ЕДНА ПЛАТЕНА СТАТИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
04.07.2022 11:00:10
17
2
ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО !!!!!!!!!!!!!!!!!ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧЕЛ ВЪВ ФЛАГМАН СТАТИЯ В ПОЛЗА НА ЖЕРТВАТА УКРАЙНА !!!!!!!!!!!!!
13.
Мда
04.07.2022 10:39:31
20
5
Орките взеха да веят знамето на СССР, а Русия бавно , но сигурно се превръща в Северна Корея.
12.
1
04.07.2022 09:52:18
2
7
Тези двамата накрая на видеото дето ги убиха - тъжна гледка. Умряха за загубена кауза.
11.
истината
04.07.2022 09:37:45
3
4
ще акцентирам над думите казани от някъв си там украинец... "Те използвали забранени боеприпаси, твърди началникът на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов." Момента е "забранени боеприпаси" ! Къде сте чували забранено нещо във война. Това е война забрани няма. Останалото е пуснато на всички еврогейско либерални медии и го копират...... Правете си сами изводите защо кога и как
10.
анализатор
04.07.2022 09:13:00
6
48
Лека-полека, Украйна ще загуби половината си територия и от втората по големина страна, ще се превърне в едно малко и незначително петно на картата на Европа.
Още по-страшното за украинците е, че цялата промишленост и икономика на Украйна се крепеше именно на териториите, които загубиха- Донбас и Черноморските градове. В пределите на бъдеща Украйна ще останат най-бедните райони, такива които дори руснаците не биха пожелали!
И всичко това се случи с бурната подкрепа на американците, на които явно хич не им пука че една страна фактически ще погине заради техните геополитически интереси и опитите им да уязвят Русия.
Този сблъсък ясно показа какво представляват американците и че нямат скрупули да жертват цели държави за лично техни нагласи! Жалко, много жалко...
9.
pitbul
04.07.2022 08:59:53
6
36
Пичове, не съм за Русия нито за САЩ, но нека бъдем реалисти.
Единствения начин Зеленски да усети вкуса на победата е ако се омъжи за Владимир Путин и стане негова любяща и законна съпруга.
8.
Дааа
04.07.2022 08:58:13
3
41
аФтурчето не прави разлика между знамето на СССР и "знамето на Победата", ама нищо де, то кой, кой да му каже... евроатлантизма доунищожи и последните знания!
7.
До 3
04.07.2022 08:54:29
6
40
Айде сега, първо плакахте че Путин бил голям агресор и бързо нахлул, а сега ревете, че много бавно действал :)) Последно - бързо и рязко ли, или бавно и внимателно? Аман от еврооблъчени мечтатели. Това няма да приключи докато клоуна Зеленски и мафията около него не се предадат и не освободят украинския народ, дотогава ще има шамари и шутове. И не се надявайте, няма да дойде на помощ нито изкуфелия страхлив дъртак Байдън, нито инфлуенсъра Макарон, нито рошавия пъзльо Джонсън ;)
6.
до 3
04.07.2022 08:37:51
8
43
Изпържат ли ти мозъка, завинаги е !

Ти, Zеленски и Кокаин Петков до последно ще вярвате на наркотичните си фантазии.
Свърши се. Цяла Луганска област е освободена и никога вече няма да има бандеровци.
5.
Аз
04.07.2022 08:37:44
8
38
СЛАВА РОССИИ
4.
Кличко
04.07.2022 08:28:24
11
31
Какво стана кога ще пристигат лазерните оръжия и космическите кораби от Кравария?
3.
Щом Русия 1 казва
04.07.2022 08:25:29
37
13
Значи всичко е вярно. Те укрите от първия ден бягат и зарязват всичко и се предават с милиони. Те така русджанговците взеха Киев Харков Одеса, и цяла украйна. Те Кремъл и флагман, ако ги слушате, жертви няма, загуби няма рашджанговците напрау къртят плочки. То украински народ и държава нямаше, а пък рашджунгаките се обосраха в Украйна, която не съществувала. Абе кремълскоФлагмански психоизлияния.
Кремълската психиатрия я разбирам, пряко замесени са, флагман и тях, защото бизнеса си е бизнес, а русполуидиотска стока се продава мах-добре на русФилистици.
Те от Киев се изтегляха, не бягаха, от Харков също се изтегляха, не бягаха, ама украинцуте цъфнаха близо до руската граница и затова Белгород всеки ден получава взривове от укрите.
Те преди 4 дни не избягаха от Змийни, само се оттеглиха, след 60 дена на загуби на кораб, катери, ракетни установки, хеликоптери и жива сила.
Ама на глей ся Росия 1 показала че укрите бягали даже хвърляли автоматите. Тя тази същата руска ТВ всеки ден унищожава света с ракети, всеки ден съобщават за свалени натовски самолети над Черно Море, за потопени кораби, и тези фантазии винаги са придружени с някви кадри, все пак тази психоТВ твърди че воювали с целия свят хахахаха. За Лугаснска област воюват вече 4 месеца, а от нея оставаха 10% от администр граници, защото част от нея си беше руска от 2014г. Ко няма да си фантазират, като допреди войната бяха" вторая армия в мире", а се оказа, че са "втората армия в Украйна.
Божеееее, колко мъка има по света!
2.
Аз
04.07.2022 08:21:58
6
9
По кое време?
1.
Haha
04.07.2022 08:04:36
8
51
Бягат кат бити педера.и, слава украине а?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори