×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Може ли Кремъл да инсталира своя партия начело на България?


Може ли Кремъл да инсталира своя партия начело на България?
Сегашното временно заиграване с чувствата на обикновените и наивни български русофили е едно, а реалната политика – както винаги – се оказва съвсем друго
03 Юли 2022, Неделя, 19:58 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Много организации и лидери заиграват с моментната русофилия, но изглежда няма нито една, която да го прави искрено

Продължаващата вече пети месец руска агресия срещу Украйна отприщи емоции, каквито българското общество не помни от времето след 10 ноември 1989 година. Тогава споровете бяха не по какъв път да тръгне страната ни след 45 години комунистическа диктатура, натрапена от Съветска Русия. Имаше всеобщ консенсус, че тя трябва да стане демократична, с многопартийна система и да е „Швейцария на Балканите“. Това бе определение, което можеше често да се прочете във вестниците и да се чуе от изказванията на известни личности. Темата Русия бе почти изцяло загърбена от всички, а ако изобщо някъде изплуваше на повърхността, това бяха инициативи на хора от по-старото поколение, които просто не можеха да си представят, че целият им живот е преминал напразно, в лъжи за „светло бъдеще“. Младите не искаха и да чуват за Русия, вперили замечтан поглед на Запад. Голяма заслуга за всичко това имаше и самата Русия, понеже също се стремеше да се демократизира и да се отърси от дългите десетилетия болшевишка тирания.

Днешната война извади на българската повърхност колосално разделение, не просто за това по какъв път трябва да продължи да съществува страната ни, но то е дори персонифицирано около една единствена личност - за или против Путин и неговия (не дори на цяла Русия) светоглед за т. нар. „руски свят“, който много иска да наложи на близките си и по-далечни съседи. Изглежда, че начинът за постигане на „руския свят“ – с бомби, масови убийства, сриване със земята на цели градове и села, причиняване на огромни нещастия на мирни жители, по никакъв начин не стряска българските русофили, и те продължават да мечтаят света на Путин един ден да се установи и тук. За разлика от края на 1989 година, сред мечтателите за „руския свят“ този път има забележимо голям процент младо поколение, често живеещо в емиграция на Запад.

Тази бурна русофилска вълна избуя на фона на доскорошната пълна пасивност на руската страна. След 1989 година Русия практически се отказа да търси „път към сърцата“ на българите и се вълнуваше единствено от бизнес, прокарван у нас както по линия на легалния фронт, така и на нелегалния. Посолството на Русия у нас дълги години бе забравило да играе на тънката русофилска нотка и практически бе прекъснало контактите си с българското население.

Подобни сигнали на пренебрежение можеха да се видят повсеместно. Някогашното международно радио Москва (прекръстено за кратко в „Гласът на Русия“) всеки ден имаше и едночасова емисия на български език, частично преизлъчвана в годините на комунизма и от програма „Хоризонт“ на Българското радио. Новото международно руско радио „Спутник“, създадено от приближените на Путин, излъчва на 42 езика, но не и на български. Предвидената за чужбина държавна телевизия „Раша тудей“ – също продукт на путинската епоха, не вижда сред българите своя аудитория и не излъчва на български език. Путинска Русия не проявяваше сериозен интерес нито към това да притежава своя телевизия у нас, нито да създаде свое радио. Ако изключим няколко интернет издания, списвани на смешен български, пълни с измислици и конспиративни теории, Русия на практика е загърбила най-лесния начин да влияе върху обикновените българи.

Частично това се промени при новата посланичка Елеонора Митрофанова, която чрез публичните си изяви и с активно използване на Фейсбук – забранен в самата Русия, се опитва да оказва влияние върху обществено-политическия живот у нас. Засега обаче това са предимно виртуални изяви, които все още не са намерили отклик сред българите в масови прояви или други улични крайности. Дори няколкото митинги, организирани от „Възраждане“, уж с идеята да се настоява за неутралитет на страната ни, но по същество превърнали се (с присъствието на руски знамена и тематични проруски плакати) в акции в подкрепа на руското нашествие в Украйна, не преминаха границите на търпимостта.

Митингите на българската партия „Възраждане“ винаги имат като орнаментика руски знамена

 

Наличието на толкова голям процент копнеещи да променят из основи България и да я насочат към руския коловоз, ведно с новата политика на руското посолство в София, неминуемо следваше вече да породи съответно проруско представителство в политическия ни живот, което да прокарва тази концепция. Има ли обаче у нас подобна партия, готова да се нагърби да завземе властта и да преобърне кардинално обществения ни живот в угода на Москва?

За да се отговори на този въпрос, е важно да се разбере какво точно трябва да съдържа идеологията на подобна партия. Ако изключим очевидното – че следва да бъде безпрекословно вярна на Русия, да прокарва нейните виждания за света, и като такава – да бъде добре приета от официалните руски власти, кои са другите характерни особености, които следва да притежава? Българската русофилска партия трябва да е ярък противник на НАТО и ЕС и да настоява за незабавното напускане на тези организации. Желателно е да е несистемна – да не приема сегашното политическо устройство на страната и да се стреми по възможност да не участва в него.

И не на последно място – подобна партия трябва да се впише ярко в официалната политика на Кремъл, която е разделяй и владей. Това може да се онагледи с враждата между Армения и Азербайджан. Москва продава оръжия и на двете страни, като няма нищо против те да се плъзгат колкото си искат към смъртоносни конфликти, които после тя театрално да потушава като умиротворител.

Българската русофилска партия, съобразно балканските особености, трябва да е ярък враг на страни, които официална Москва ухажва. В нашия случай са Турция, Сърбия и Северна Македония. По отношение на последната Кремъл е нещо като гарант на каузата на македонизма, ярък защитник на македонските език и нация. На всеки 24 май руското посолство в Скопие не пропуска да отбележи, че именно Македония е дала на славяните четмо и писмо.

Има ли такава партия в България?

Доскоро най-лесният отговор би бил, че има и това е БСП. Наследничката на бившите комунисти действително води началото си от русофилията, доколкото основаването ѝ през 1919 г. се случва по образ и подобие на съветските болшевики. А и тогава страната на Ленин се е приемала за естествена пътеводна светлина на работническата класа, „прогресивното човечество“ и всички левичари по света.

На практика обаче българските социалисти отдавна са скъсали пъпната си връв с Москва. БСП не е нито против нито един аспект на т. нар. евроатлантически ценности. Дори е ярък привърженик на още по-здравото обвързване на България в приличащия вече на огромна държава Европейски съюз, като се застъпва за скорошното закриване на националната ни валута и въвеждането на евро.

Само участието на БСП в проамериканското правителство на Кирил Петков и натискането ѝ да е и в неговия наследник – евентуалния проамерикански кабинет на Асен Василев, е показателно, че социалистите са твърде далеч от „руския свят“ на Путин. Проруските изяви на ограничен брой членове на БСП, например депутата Александър Симов, само потвърждават това. А и русофилията на самия Симов винаги е била под съмнението, че е негова тактическа проява за печелене на избиратели, а не осъзната, идваща от душата му, любов към огромната страна.

Действително той бе единственият български „представител“ на „референдума“ в Крим, чрез който Русия анексира полуострова, като след връщането си заяви, че това е най-демократичният референдум в човешката история. А в момента използва профила си в социалните мрежи, за да възхвалява руските зверства в Украйна, където е публикувал и съвместна снимка с посланичката Митрофанова, наречена от него „приятна, интересна и интелигентна жена“. Но в миналото Симов бе написал в личния си блог и горещата възхвала на САЩ „20 причини да обичаш Америка“, където се възхищаваше на „най-силната държава в света“.

Депутатът Симов вляво се възхищава на Америка, а вдясно – на Митрофанова.

Другата спирка на българската пламенна русофилия, и евентуален кандидат за кремълски избраник, би могъл да е президентът Румен Радев. Действително в момента той разиграва руската карта, като с изявленията си се стреми да опонира на кабинета в оставка за всички негови решения, касаещи Русия. Радев знае руски, което силно го отличава от мнозина други политици у нас, яхнали кремълската вълна. Той бе против газовата политика на правителството, реагира остро на изгонването на 70-те руски дипломати, не пропуска сгоден случай да се заяви като приятелски настроен към Кремъл.

Това поведение обаче контрастира сериозно на всичко останало, което бе характерно за Румен Радев до 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна. През 2019 година той наложи вето върху сделката за американски самолети, които все още не са произведени. Тогава Радев направи всичко възможно да рекламира този свой ход. Същевременно отказа да върне след това Закона за държавния бюджет, в който бяха заложени милиардите долари за тяхната покупка.

Година по-късно Радев направи още един ход, който в никакъв случай не се вписва в „руския свят“ на Путин. През лятото на 2020 година той назначи за своя съветничка по юридическите въпроси един от най-преданите кадри на Джордж Сорос у нас – Иванка Иванова, която от дипломирането си до стъпването в президентството бе директор на правните програми в „Отворено общество България“. Именно тя беше в основата или съучастваше във всички становища в подкрепа на джендър идеологията, войната с Българската православна църква, фабрикуването на македонско малцинство в България и всичко останало от Соросовия конспект.

Румен Радев моментно се опитва да радва Москва, но в миналото си е Радвал и Сорос. Долу вдясно е съветничката му по юридическите въпроси Иванка Иванова.

 

Радев лобира силно за новата партия „Български възход“ на бившия военен министър Стефан Янев, която – засега плахо – се опитва да се намеси в русофилския спектър у нас. Но и Радев, и Янев са изявени натовци, които никога не са изразявали позиции за напускане на организацията. Закъснялата им русофилия – по примера на Александър Симов – може да се разглежда също като тактическа с цел трупане на актив и бъдещи избиратели. И вероятно породена от неочакваната и за тях, избуяла след 24 февруари, любов към Кремъл сред огромни маси от населението.

Стефан Янев, но с огромно закъснение, също се опита да се възкачи върху русофилската вълна, заляла България. Засега партията му „Български възход“ остава неразпознаваема и почти анонимна.

Единствената друга организация, която активно работи сред русофилията в България, е „Възраждане“. До момента тя действително – като по конспект – се движеше по линията на Кремъл. Това, което държавните руски медии „Спутник“ и „Раша тудей“ разпространяваха в чужбина – и за коронавируса, и за НАТО, и за ЕС, за Украйна и „специализираната военна операция“ можеше да се чуе и види в изявите и поведението на партията и нейния лидер Костадин Костадинов. Зад лозунга му „Ние сме за неутралитет“ всъщност прозираше гореща подкрепа за руската агресия. А и Костадинов никога не е криел, че желае победа на Русия. В едно от последните си участия по „Хоризонт“ той преповтори руските опорки, че Украйна е недодържава, която скоро ще се разпадне, а след края на войната може и въобще да не съществува.

За разлика от всички останали политици и организации, заиграващи с българската русофилия, Костадинов е последователен противник на НАТО и ЕС. Обещал е, че една от първите му задачи, когато завземе властта, ще е да организира референдум за напускането на НАТО, а с ЕС ще пробва най-напред промяна на договора за членство и чак тогава крайна мярка. Той е категорично против въвеждането на евро. Изпълнява и другото главно условие да е политик от кремълския спектър – разделяй и владей. За разлика от официална Москва, Костадинов е противник на Турция и на Северна Македония. Често може да се чуе да заявява публично, че неговата крайна цел е „обединена България“. Макар никога нито един журналист да не го е попитал какво точно означава това, е ясно, че вероятно има предвид превземане на Северна Македония и присъединяването ѝ към нашата страна.

Цялата тази „кремълска“ конструкция на Костадинов и „Възраждане“ обаче се разклати след скандалното напускане на партията от депутатката Елена Гунчева. В откритото си писмо тя го атакуваше от позицията на истински русофил, който е бил потискан от ръководството, и лично от Костадинов, именно заради пламенните ѝ чувства към Москва. Гунчева разкри, че лидерът ѝ забранил да участва в русофилския Марш на безсмъртния полк; не ѝ дал да си каже русофилското изказване при свалянето на украинското знаме пред Столична община; смъмрил я, когато възроптала, че „Възраждане“ гласуват за декларация, в която Русия е наречена агресор; често иронизирал пред нея българската русофилия.

След като напусна „Възраждане“, Елена Гунчева изненадващо атакува лидера ѝ от проруски позиции.

Твърденията на Гунчева представиха Костадинов и „Възраждане“ в познатата вече и от другите, изброени по-горе партии и политици, светлина на тактическа русофилия, целяща по този начин да постигне съвсем други стратегически резултати. В добавка – лидерът на „Възраждане“ не знае руски, и дори не е направил усилие да научи този език, което е естественото поведение на всеки, уважаващ себе си истински русофил. За сметка на това пък знае отличен английски.

Изводът от всичко, изброено дотук, е, че сред главните играчи в българския политически живот вероятно няма нито една партия от чист кремълски тип, готова, ако получи самостоятелно властта, веднага да извърши коренен поврат, за да я обвърже страната ни с „руския свят“ на Путин.

Причините за това могат да бъдат много. От твърде тясното и успешно обвързване на българския политически елит в добре платените американски мрежи за влияние, до нежеланието на самата Русия да се занимава с несъществена за нейните имперски мащаби държава като България. Не е за изключване и версията, че днешна Русия не е в състояние да събере в различните страни подходящи лица, които да обвърже със своите интереси. Дори в Украйна, където заради общото минало имаше огромни възможности за влияние, Русия не успя да създаде мощно лоби, което да ѝ помогне с превземането на Киев, когато насочи натам войските и десантните си групи на 24 февруари.

Депутатът от украинската Рада Виктор Медведчук бе руският агент за влияние в Украйна. След ареста му се оказа, че е получавал милиони от Москва, с които да създава проруски партии и медии и да подготвя общественото мнение за бъдещото вливане на Украйна в Руската империя.

 

Човекът, на когото Кремъл наливаше милиони, за да създава марионетни проруски партии и медии в Украйна – Виктор Медведчук, се оказа обикновен крадец. След ареста му от украинските власти неотдавна, покрай всичко останало, което сам си призна, се разбра, че е прибирал руските милиони за себе си и приближените си, а е изпращал лъжливи сигнали към Москва, че украинците масово чакат Русия с цветя и питки със сол, достатъчно е само да обяви началото на нахлуването.

Затова сегашното временно заиграване с чувствата на обикновените и наивни български русофили е едно, а реалната политика – както винаги – се оказва съвсем друго.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Зловещо: Нов масов гроб откриха в Ирак Зловещо: Нов масов гроб откриха в Ирак 14/07/2024, Неделя 21:20 1
Флагман.БГ Има ли грешка в охраната на Тръмп Има ли грешка в охраната на Тръмп 14/07/2024, Неделя 19:00 1
18
Коментара по темата
18.
Кую
04.07.2022 09:17:39
3
8
Може. Македония и Пекин също. Партии да има и келепир. Дупедавци много.
17.
Ботокс Путю
04.07.2022 08:48:24
7
5
Давайте мои верни гавноеди,аз ще ви пращам ушанки,петолъчки,сърпове и чукове. Стройте се зад Копейкин и бяклата злата,блъскайте се по площада ,ще ви пратя пиени руски брънтии да ви пеят катюша и като се напият да ги опъвате ,докато ние с мъжо ми ердо си правим чаламби в кремъл в компанията на главния чаламбаджия Кадиров
16.
_nib_
04.07.2022 01:43:16
19
25
За Кремъл не знам...ама народа ще инсталираме ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
15.
Калейчо
03.07.2022 23:02:47
4
7
Е че БСП/БКП, чия партия е...?!?!?...
14.
6matarok
03.07.2022 22:25:19
10
24
DA DA DA , 6TE INSTALIRA ZA6TOTO NIE 6TE Q IZBEREM, ZA6TOTO MRAZIM ZAPADA KOITO 30 GODINI NE NAPRAVI NI6TO ZA NARODA A SAMO ZA 6EPA GUZOLIZCI
DA OBI4AME RUSIQ ZA6TOTO TQ NI DADE DARJAVA, SPASI NI OT UGNETENIE , I SEGA IMAME SA6TOTO TOVA UGNETENIE KATO PREDI 150 GODINI
A TROLOVETE KOITO IMAT MOKRI SANI6TA 4E 6TE NAMRAZIM RUSIQ , PO DOBRE DA PRODALJAVAT DA SI EBAT MAIKITE ZA6TOTO NIE SME 4AST OT RUSIQ I TOVA 6TE E VINAGI TAKA
13.
Филип
03.07.2022 22:20:36
25
18
Костадинов и да не е русофил , избирателите и ображението му масово са, а не е учил руски , защото не е перспективен език, за сметка на английския.Всичко е борба за власт, целта сега му е да обере старите избиратели на патриотичните партии, без идея после какво да прави. До тогава ще лала глупости за НАТО и ЕС и ще е опозиция на всичко което кажат управляващите.
12.
Въх флагман
03.07.2022 22:05:31
27
17
Този хибрид от митрофанова ли го получихте? Подобни статии са в типично кагебейски стил. За заблуда на масата .Идват избори колкото повече риби повярват че копейкин не е русороб Толкова по добре .Може да се открадне някой и друг избирател за руския измекяр костадинов. От Европейско настроени избиратели.Евтини трикове които няма да хванат дикиш. Делата на копейкин говорят красноречиво за него.
11.
В
03.07.2022 22:05:05
34
36
Аз лично също ще гласувам за Възраждане. Пък вие пускайте статийки и патийни тролове да натякват кой какъв бил.
10.
Me
03.07.2022 21:33:20
39
34
Възраждане никога не са били русофили! Те НЕ СА русофоби! Правете разлика бе да му се бе види! Те са БЪЛГАРОФИЛИ! Един българофил не е длъжен да знае руски....
9.
жестоката истина
03.07.2022 21:04:01
33
20
"Може ли Кремъл да инсталира своя партия начело на България?"

Ами може, разбира се, ако продължава бездействието на т.нар. "служби", + бездействието на прокуратурата, + пасивното отношение на по-будната част от българското общество.
Кремъл никога не залага само на един кон! Надяваше се на комунягите от БСП-БСП, но се разочарова от резултатите и чрез своите проксита ги обяви за "предатели" и заложи на "Ътака", "Израждане", и разни други като партийката на Ма(га)решки и т.н.
Малко ли паметници на окупатори се реставрираха и дори разшириха? Малко ли "побратимявания" (като през СОЦ-а) се направиха, и малко ли групи, състави и хорове пяха руски частушки и играха казачок в Летния театър на Бургас и други места в страната?
Кремъл си действа, петата колона си работи, а "юнакът балкански" продължава да спи дълбокия си сън.
Ами... сещайте се.
8.
Варлаам
03.07.2022 20:50:21
35
28
Нашите русофили тук са ясни, радват се на 4 бона хонорар месечно. Или да получат някое орденче от др. Путин. Иначе ги видяхме от посолството какви коли карат : Мазда, Фолксваген, Мерцедес...
Няма Москвич, Лада, Волга. Пазят ги, да си ги карат в Сибир.
7.
*********
03.07.2022 20:41:12
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Дернев
03.07.2022 20:39:32
27
23
Както САЩ си сложиха правителство, защо Русия да не го направи. Но БГ варианта на такава партия е защита на Европа. А това означава единна Европа сигурността на която ще се осигурява от европейци. Европа заевропейците. В нея няма място за НАТО. БГ вън от НАТО. НАТО вън Европа!
5.
Бургаския
03.07.2022 20:26:31
18
19
Добър анализ
4.
Катя
03.07.2022 20:21:03
8
47
Е чак толкова не сме изтъпели, въпреки комунизъм, социализил, чалгализъм, бойконизъм и мрънканизъм! Има надежда, има образовани и можещите хора, те ще спасят България.
3.
До Митрофанова
03.07.2022 20:19:07
27
23
Г-жо Посланник не се залъгвайте с продажните кучета от БСП...пред медии говорят това ,което иска да чуе народа,зад тях гроб ви копаят.

Марята и очилата нимфоманка праща оръжия
2.
999
03.07.2022 20:14:54
33
23
Лидера на Вгъзраждани = Медвечук. Ония обаче е бил тарикат и само е заблуждавал бляда, а нашия сиганин сериозно си е повярвал...
1.
Някой
03.07.2022 20:11:40
43
39
Кремъл винаги е имал намеса в партиите и политиките ни. Това обаче трябва да спре. Дори много се забави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой е Томас Матю Крукс - стрелецът по Доналд Тръмп? Кой е Томас Матю Крукс - стрелецът по Доналд Тръмп? Заподозреният беше застрелян от агенти на Тайните служби секунди след като откри огън по бившия президент Скандал с архива за предателите на Левски! Патриоти ще протестират на рождения ден на Апостола Скандал с архива за предателите на Левски! Патриоти ще протестират на рождения ден на Апостола  Кой се опитва да скрие истината? Писателят Иван Тренев съди Община Карлово  Взрив в Свети Влас, изгоря автомобил Взрив в Свети Влас, изгоря автомобил Очевидци коментираха, че се запалил от жегата, а след него се възпламенила и друга кола Змия ухапа пенсионер Змия ухапа пенсионер Той е решил да потърси медицинска помощ след като отокът се увеличил Кои политически сили биха водили преговори за втория мандат Кои политически сили биха водили преговори за втория мандат  Предстои президентът да връчи папката на ПП-ДБ Извънредно! Откриха обезобразен труп на млад мъж в дома му край кв. Сарафово Извънредно! Откриха обезобразен труп на млад мъж в дома му край кв. Сарафово На мястото преди минути пристигна екип на полиция Огнен ад край Варна, затварят магистрала заради пожар Огнен ад край Варна, затварят магистрала заради пожар  Сериозно е положението в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол Тръмп след опита за покушение: Злото няма да победи! Обичам Америка Тръмп след опита за покушение: Злото няма да победи! Обичам Америка Молим се за възстановяването на тези, които бяха ранени, и пазим в сърцата си паметта на гражданина, който беше толкова ужасно убит, каза още той Стотици хора умират мистериозно заради Хилъри и Бил Клинтън Стотици хора умират мистериозно заради Хилъри и Бил Клинтън В безкрайния списък има политици, адвокати, лекари и дори 12 бодигарди, пазили бияшият президент през годините 20 000 флакона райски газ задържаха и бургаските полицаи по Южното Черноморие 20 000 флакона райски газ задържаха и бургаските полицаи по Южното Черноморие Продавачите на нитро провеждат негативна кампания в мрежата срещу ОДМВР-Бургас, но проверките ще продължат през целия сезон
Булка позволи на младоженеца да прави тройка с шаферките в първата брачна нощ Булка позволи на младоженеца да прави тройка с шаферките в първата брачна нощ Още от самото начало на връзката си Джорджия и партньорът й Бен се договорили, че могат да правят секс с други хора Двамата най-богати мъже в САЩ подкрепиха Тръмп след опита за покушение Двамата най-богати мъже в САЩ подкрепиха Тръмп след опита за покушение Илон Мъск циментира прехода си към дясната политика Свилен Спасов: Стрелбата в САЩ ще мобилизира подкрепата на републиканците Свилен Спасов: Стрелбата в САЩ ще мобилизира подкрепата на републиканците Интересно ще е дали Доналд Тръмп ще стане още по-агресивен или покушението ще приглуши ненавистта му към противниците Масова стрелба в Германия, има загинали Масова стрелба в Германия, има загинали  Нападателят е ловец Българи с 3 медала на Международна олимпиада по биология, достойно представяне на ученик от Бургас Българи с 3 медала на Международна олимпиада по биология, достойно представяне на ученик от Бургас Явор Банов от ППМГ Бургас се размина само на крачка от отличията Фицо: Нападението срещу Тръмп е копие на атаката срещу мен Фицо: Нападението срещу Тръмп е копие на атаката срещу мен Сега ще станем свидетели на разговори за необходимостта от помирение, умиротворяване и опрощаване, коментира словашкият премиер  Китай и Русия могат да парализират Интернет Китай и Русия могат да парализират Интернет Предаването на данни става стратегически важно, оттук и фокусът върху инфраструктурата, която поддържа комуникациите Стрелецът срещу Тръмп се гордеел, че е хомосексуалист, мразел републиканците Стрелецът срещу Тръмп се гордеел, че е хомосексуалист, мразел републиканците 20-годишният Томас Матю Крукс се определял като върл последвател на пагубното движение Black Live Matters Путин засилва хибридната си война срещу Европа Путин засилва хибридната си война срещу Европа Русия води безнаказано своята "сенчеста" война и без подходящо възпиране поведението ѝ само ще се влошава Може ли Украйна да обърне хода на войната? Foreign Policy с много тревожен анализ Може ли Украйна да обърне хода на войната? Foreign Policy с много тревожен анализ Анализаторите са скептични, че обявените тази седмица мерки могат да променят нещата на фронта
Илхан АНДАЙ, анализатор Илхан АНДАЙ, анализатор Наследникът на Пеевски до Доган е с прякор на хищник - Вълка Виц на деня Виц на деня Блондинка се обажда на приятелка:
- Знаеш ли, вчера съвсем близо до нас откриха автомивка. Колко удобно! Мога и пеша да отида
Виц на деня Виц на деня След семеен скандал:
- Край, напускам те! Отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една блондинка влязла в интернет и на успяла да излезе.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори