×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проучвания: Ако Тръмп се изправи срещу Байдън сега, президентската битка ще е „на кантар“


Проучвания: Ако Тръмп се изправи срещу Байдън сега, президентската битка ще е „на кантар“
На предните избори Байдън спечели трудно, но агенциите твърдяха, че той е абсолютен фаворит
03 Юли 2022, Неделя, 21:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Бившият президент на САЩ възнамерява да обяви старта на кампанията си за изборите през 2024 г. още до края на този месец

Доналд Тръмп се готви за президентската надпревара и дори най-либералните от агенциите по проучванията в САЩ вече не могат да отрекат, че при такава хипотеза вторият мандат на Джо Байдън със сигурност не е гарантиран. Което изглежда е по-лошо за демократите – Тръмп смята да даде старт на кампанията си още до края на този месец – близо 2 години преди официалните избори и приблизително 4 месеца преди междинните, на които е вероятно бившият президент да се озове във вътрешнопартийна борба за номинация с другия фаворит на републиканците – губернаторът на Флорида Рон ДеСантис.

Сега Джо Байдън страда от липса на популярност и опонентите му ще се опитат да капитализират от това. Президентът загуби доверието на една част от избирателите му заради серия от провали както на международно така и на вътрешнодържавно ниво. Високите цени на горивата, катастрофалното оттегляне от Афганистан и дори понякога неадекватното поведение на Байдън оказват сериозен ефект върху намеренията на гласоподавателите.

Ако действително слуховете се окажат верни и Тръмп обяви старта на кампанията си през лятото – необичаен ход, предвид това, че обикновено такова решение се взема чак след като излязат резултатите от междинните избори – той със сигурност ще е фаворитът на републиканците. Проучванията на нагласите показват обаче, че битката с Байдън вероятно ще е оспорвана, а това би следвало да казва много, тъй като на предходните избори агенциите бяха категорични, че Тръмп ще загуби. Тяхните намеци сега са, че колкото и да се опитват да прикриват, че Тръмп е абсолютен фаворит, това вече става все по-трудно и по-трудно.

Байдън, който е представител на демократите в САЩ, започва да губи и на друг фронт. Заради пандемията или поради някаква друга причина, дълго насажданите крайно леви и есктремно либерални ценности започват все повече и повече да бъдат отричани от американците, а и по света. 

Технологичните компании, чието ръководство в световен мащаб е съставено основно от хора с демократични и/или либерални убеждения, изиграха ключова роля в загубата на Тръмп на предходните избори. В частност социалните мрежи и конкретно Туитър, успяха да настроят хората по удобен за демократите начин и това оказа огромно влияние за крайния резултат от вота. Сега, на фона на редица скандали във вътрешните структури на социалките, както и фактът, че Туитър съвсем скоро може да се окаже в ръцете на Илон Мъск – най-богатият човек на планетата, който наскоро обяви подкрепата си за Тръмп, политическият терен е променен. 

Въпреки всичко това, истински важни сега, на фона на всичко, което се случва по света, са междинните избори в САЩ, който ще решат дали Конгресът ще се доминира от републиканци или демократи. Това или ще подсили корените на демократите в лицето на Байдън и неговата администрация, или ще ги отслаби до такава степен, че вече „раненият“ настоящ президент, може дори да не бъде обявен за кандидат на изборите през ноемрви 2024 г. 

А от тях реално зависи всичко както за обикновения американец, така и за света и неговата едно- или мултиполярност. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
11
Коментара по темата
11.
оффф...
05.07.2022 15:28:57
0
1
до 9

Не се представяй за мен ве педал :D
10.
Аз
04.07.2022 14:46:50
0
3
Удриии бай Дончо
Тоз пътник огелпи целия свят
9.
оффф
04.07.2022 09:35:06
3
4
До 5
Ти като не си педал, по-добре ли живееш?
Даде ли на децата си скъпо образование? Собствено жилище?

Като не си педал, разви ли собствен бизнес така, че да не ти се налага да робуваш на шеф и да се цупиш на минималната заплата?

Като не си педал плащаш ли лечението на на възрастните си роднини?

Като не си педал успя ли да възпиташ децата си да са ученолюбиви и работливи без да ги удряш и без да ги обиждаш?

Щом като не си педал като швейцарците, явно живееш много по-добре от тях...

... или пак друг ти е виновен?
8.
оффф...
04.07.2022 09:28:30
0
3
Когато големи хора, майки и бащи, работещи и учещи спорят кой да изберат измежду двама изкукали старци, за да им подарят власт, нещата не вървят на добре.
Нещата не вървят на добре С НАС.
7.
Сталин
04.07.2022 01:36:34
0
20
Тръмп е готин, срещна се и с Ким Чен в Сев.Корея също така и с Путин бяха в добри отношения. А тоя дърт изкуфял старец Байдън разпали война и я финансира за да продължи, отделно го намразиха всички, дори американците не го харесват.
6.
Браво
04.07.2022 00:52:18
2
16
Тръмп е истински християнин признал Йерусалим за столица на божия народ. Първия американски президент, който се бореше за мир. Има негов паметник в Йерусалим и Босна. Дете на Бога
5.
До 4 Шизоидалният педал
04.07.2022 00:25:45
2
18
Твоите любими либерасти си ги вземи у вас, ако родителите ти позволят !!!
Що не го попитате вашия авер Нашмърканото Кире къде са кинтите за 9 дена 9 млрда?
Истината явно не се харесва на платените тролове на Лорер и ПрокопиеФ!
Трябва да си тотален малоумник, или далтонист за да ти харесва резултата от Метежа и черното, бяло да виждаш!!!
За една година потрошихте държавата, една колиба не построихте, само грездеите Ви интересуват!!!
4.
До 1
03.07.2022 23:47:08
9
6
Ей шизофреник, теб прокопи, кирчо и асен да не са те изнасилвали като дете ве? Едно и също от година, къв си ти ве, самотен и надъхан психар? Жертва на майка си или баща си? Лекувай се ве, човек, има лечение за хора като теб. Ти си онова същество което говореше за радевата зима и за избирателите на слави, а сега и двамата са много хубави, нали? Ти си, а шизо?!
3.
вулеву
03.07.2022 22:46:51
10
3
куше авек муа.„

На флагман мечтите са в сърп и чук увити стремежите към комунизъм.
На флагмана фитити са му страдални.
2.
Аз
03.07.2022 22:45:52
4
26
Следващият Президент е ДОНАЛД ТРЪМП
1.
Светът постепенно се осъзнава
03.07.2022 22:37:21
51
28
Лудостта на либерастите има шанс да се преодолее!
Байдън насади Кирето и Ко в България, защото са дружки и са финансирани от Сорос!
Сорос е пътник, но соросоидите няма да си тръгнат мирно и тихо!
Тази власт с измама са я взели, с кръв ще я дадат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори