Рецепта за царевични пърженки
Ето какво ви е нужно
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
3 кочана сварена царевица или 2 малки консерви
2 яйца
½ чаша сметана
Сол и черен пипер на вкус
Олио за пържене
2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Разбъркайте брашното и бакпулвера в купа. Добавете царевичните зърна. Ако използвате варена царевица от кочан, обелете зърната от него. Ако използвате зърна от консерва, отцедете ги добре. В отделна купа разбийте жълтъците със сметаната. Добавете ги към сместа с царевицата. Овкусете със сол и пипер. Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към другата смес. Разбъркайте с лъжица, за да запазите въздуха в белтъците. По желание можете да оставите царевичните зърна цели в сместа, а можете и да ги пасирате, за да се смесят по-добре с останалите съставки. Загрейте олио за пържене в дълбок тиган. С лъжица пуснете пърженките в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. Сервирайте пърженките полети с царевичен сироп или друг сироп по избор.
Очакват се две пълни слънчеви затъмнения през 2026 г.
Пеевски: Бившият директор на 138-о училище е на свобода заради политически чадър от ПП-ДБ
Турист загина край връх Вихрен, след като падна в пропаст
Съдят за кражба пазителя на президентските сервизи за хранене във Франция
Хонорарът на Азис по празниците чукна 25 бона
Италианската полиция арестува 384 души и иззе 1,4 тона наркотици при мащабна операция
Украйна удари два руски Су-27 в Крим
Пробив на Белия дом за по-евтини лекарства за американците
Задъхване в Русия: Как Владимир Путин плаща за войната си в Украйна?
Костадинов поиска 100% машинно гласуване и място в ЦИК
"Не ги искаме" : Германците подкрепят строга мигрантска политика
