Рецепта за царевични пърженки
Ето какво ви е нужно
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
3 кочана сварена царевица или 2 малки консерви
2 яйца
½ чаша сметана
Сол и черен пипер на вкус
Олио за пържене
2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Разбъркайте брашното и бакпулвера в купа. Добавете царевичните зърна. Ако използвате варена царевица от кочан, обелете зърната от него. Ако използвате зърна от консерва, отцедете ги добре. В отделна купа разбийте жълтъците със сметаната. Добавете ги към сместа с царевицата. Овкусете със сол и пипер. Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към другата смес. Разбъркайте с лъжица, за да запазите въздуха в белтъците. По желание можете да оставите царевичните зърна цели в сместа, а можете и да ги пасирате, за да се смесят по-добре с останалите съставки. Загрейте олио за пържене в дълбок тиган. С лъжица пуснете пърженките в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. Сервирайте пърженките полети с царевичен сироп или друг сироп по избор.
ЧСИ-тата искат разширяване на правомощията
Вапцаровски дни в СУ „Н. Й. Вапцаров“ Царево – седмица, посветена на словото, духа и младите таланти
Заровени кюфтета – царски пир за жълти стотинки! Как може нещо толкова елементарно да е толкова вкусно
ЕК глоби Илон Мъск със 120 млн. евро
Всички правим тази грешка с прането през зимата, а може да ни довлече черен мухъл
Netflix купува Warner Bros. и HBO Max за 72 млрд. долара - най-голямата сделка в историята на Холивуд
Благомир Коцев обжалва гаранцията от 200 000 лв.
Бате Енчо се ожени на 68
Виктор от "Ергенът" не помни дали е бил с мъже
RSV набира скорост по света и причинява тежки респираторни, сърдечни и неврологични усложнения
Не изхвърляйте утайката от кафето
Най-лесният начин да се спасите от мухъла у дома
