Рецепта за царевични пърженки
Ето какво ви е нужно
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
3 кочана сварена царевица или 2 малки консерви
2 яйца
½ чаша сметана
Сол и черен пипер на вкус
Олио за пържене
2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Разбъркайте брашното и бакпулвера в купа. Добавете царевичните зърна. Ако използвате варена царевица от кочан, обелете зърната от него. Ако използвате зърна от консерва, отцедете ги добре. В отделна купа разбийте жълтъците със сметаната. Добавете ги към сместа с царевицата. Овкусете със сол и пипер. Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към другата смес. Разбъркайте с лъжица, за да запазите въздуха в белтъците. По желание можете да оставите царевичните зърна цели в сместа, а можете и да ги пасирате, за да се смесят по-добре с останалите съставки. Загрейте олио за пържене в дълбок тиган. С лъжица пуснете пърженките в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. Сервирайте пърженките полети с царевичен сироп или друг сироп по избор.
Юбилейната „Елха на доброто“ в Бургас ще се открие с музикална програма
Орбан пътува за Москва, за да осигури енергийните доставки на Унгария
Ето коя държава изпреварва България по поскъпване на имотите
Столична община стартира програма за близо 38 000 деца на възраст от 3 до 7 години
Коледният фестивал в Царево 2025 дава начало на празничния сезон
Освобождават Благомир Коцев
Професор Георги Рачев зарадва зиморничавите българи с тази прогноза
Владимир Путин с остри думи за Крим, Донецк и Луганск
