Рецепта за царевични пърженки
Ето какво ви е нужно
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
3 кочана сварена царевица или 2 малки консерви
2 яйца
½ чаша сметана
Сол и черен пипер на вкус
Олио за пържене
2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Разбъркайте брашното и бакпулвера в купа. Добавете царевичните зърна. Ако използвате варена царевица от кочан, обелете зърната от него. Ако използвате зърна от консерва, отцедете ги добре. В отделна купа разбийте жълтъците със сметаната. Добавете ги към сместа с царевицата. Овкусете със сол и пипер. Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към другата смес. Разбъркайте с лъжица, за да запазите въздуха в белтъците. По желание можете да оставите царевичните зърна цели в сместа, а можете и да ги пасирате, за да се смесят по-добре с останалите съставки. Загрейте олио за пържене в дълбок тиган. С лъжица пуснете пърженките в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. Сервирайте пърженките полети с царевичен сироп или друг сироп по избор.
Коледна трагедия: Двама мъже изчезнаха по време на традиционно коледно къпане
Четирима европейци са в неизвестност, след като туристическа лодка в Индонезия потъна
Почина личност с голям принос за Варна
Жестоката болест на Сам Деру се отразява на Локомотив и Мони Николов
Зарежете дънките - това е тенденцията за панталони
Ненадмината рецепта за коледни кюфтета с пуешко и спанак - вкус, който ще ви изненада
Мечките нападат, но каква е истинската причина в Япония да се яде месото им
Внимание! Ураганен вятър връхлита България
Нотариалната камара настоява: Завещанията да се обявяват публично пред наследници
Истината за евробанкнотите, която повечето хора не знаят
ЦСКА със солиден трансфер, привлече национал
40 см сняг оставиха хижи и туристически бази в Осогово без ток
