Рецепта за царевични пърженки
Ето какво ви е нужно
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
3 кочана сварена царевица или 2 малки консерви
2 яйца
½ чаша сметана
Сол и черен пипер на вкус
Олио за пържене
2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Разбъркайте брашното и бакпулвера в купа. Добавете царевичните зърна. Ако използвате варена царевица от кочан, обелете зърната от него. Ако използвате зърна от консерва, отцедете ги добре. В отделна купа разбийте жълтъците със сметаната. Добавете ги към сместа с царевицата. Овкусете със сол и пипер. Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към другата смес. Разбъркайте с лъжица, за да запазите въздуха в белтъците. По желание можете да оставите царевичните зърна цели в сместа, а можете и да ги пасирате, за да се смесят по-добре с останалите съставки. Загрейте олио за пържене в дълбок тиган. С лъжица пуснете пърженките в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. Сервирайте пърженките полети с царевичен сироп или друг сироп по избор.
Тайните на индийките за трайно отслабване
Най-дългият директен полет ще свързва Китай с Аржентина
28-годишен футболист загина при мистериозни обстоятелства
Кейт Уинслет: Жените стават по-секси с възрастта
Орбан ще се срещне с Путин в Москва
Зографски влезе в Топ 30 във Фалун
17-годишен е задържан за убийство в "Студентски град"
Пуснаха под домашен арест Никола Барбутов
Затварят родилно отделение
Жечо Станков: Няма недостиг на горива в България
Голям скандал: "Най-силната жена" в света се оказа мъж
Колко масло трябва да има в двигателя?
