×
Парламентарни избори 2022 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тютюнът и алкохолът са начело на причините за рак в света, сочи проучване
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лаборатория „ЛИНА” акцентира на женското здраве в летните си профилактични кампании


Лаборатория „ЛИНА” акцентира на женското здраве в летните си профилактични кампании
Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента
01 Юли 2022, Петък, 10:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Кампаниите важат във всеки от самостоятелните ѝ филиали

Медицинска лаборатория „ЛИНА” отново е подготвила 9 профилактични кампании. Те важат през месеците юли и август 2022 г. в самостоятелните ѝ филиали в областите: Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив, Сливен и Ямбол.

 За да се включите  в тях НE е необходимо предварително записване или направление от лекар, а само да посетите най-близката до Вас „ЛИНА”. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лв.

Профилактични кампании юли - август 2022

Разширено  изследване на кръв (37 показателя) на намалена цена от 76.50 лв.  на  33.00 лв.

Ако сте решили да направите  профилактични изследвания, то препоръчваме Ви да започнете с този пакет. Той включва пълна кръвна картина с 16 показателя + кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, билирубин-общ, билирубин-директен, алкална фосфатаза (АФ), гамаглутамилтрансфераза (ГГТ), калий, натрий, хлориди, калций, фосфор и теста SARS-CoV-2 TrimericS IgG количествен. Това изследване дава информация за общото състояние на организма и за това дали към момента имате защитни антитела срещу COVID-19. 

Препоръчително е анализите да се правят сутрин на гладно.

Витамини и микроелементи  на намалена цена от 53.00 лв. на 38.00 лв.

Специална комбинация от Витамин B12, Витамин D (25- хидроксивитамин D), желязо (Fe) и  магнезий (Mg), която е подходяща за всички, които мислят, че страдат от анемия или планират да приемат витамини.

Добре е поне 20 дни преди изследванията тези витамини да не са приемани под формата на медикаменти или хранителни добавки.

HОМА index  (индекс инсулинова резистентност) на намалена цена от 23.00 лв. на 17.00 лв.

HOMA индексът се използва за количествена оценка на инсулиновата резистентност, изразяваща се в намалена чувствителност на клетките към действието на инсулина.Това води до затруднено постъпване на глюкозата в тях, увеличаващо риска от развитие на диабет. Изчислява се на базата на измерените стойности  на кръвна захар и инсулин сутрин, след поне 8-часова хранителна пауза.Този  показател се използва и като допълнителен диагностичен критерий за оценка на метаболитния синдром, представляващ комплекс от метаболитни и хормонални нарушения, водещи до развитието на захарен диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, стеатоза на черния дроб, поликистозен овариален синдром и др. нарушения в резултат на развитието на инсулинова резистентност.

За изследването се взема венозна кръв.

Скрининг на щитовидна жлеза (TSH + FT4) на намалена цена от  24.00 лв. на 12.00 лв.

Лаборатория „ЛИНА” често включва тези изследвания в месечните си кампании, тъй като е препоръчително профилактиката  на щитовидната жлеза да е  поне 2 пъти в в годината. През юли и август „ЛИНА” предлага комбинация от тироид-стимулиращ хормон (TSH) и свободен тироксин (FT4), която помага в оценката  на функцията на щитовидната жлеза.

Добре е изследванията да се правят сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки, съдържащи кофеин.

Полов хормон по избор от: LH, FSH, Progesterone, Testosterone, Estradiol, Prolactin      всеки на намалена индивидулан цена от 14 лв. на 10 лв.  Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

Тези анализи са подходящи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за ин витро процедура или планиране на бременност. Част от хормоните се изследват в точно определен ден от месечния цикъл при жените. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

DNA Chlamydia Trachomatis на намалена цена от 35.00 лв. на 25.00 лв.

Профилактичното изследване за хламидия е единственият сигурен начин инфекцията да се открие навреме. Предимството на Real time PCR методът е, че позволява детекция на Хламидия трахоматис (Chlamydia Trachomatis) в голямо разнообразие от биологични проби: за жените - цервикален секрет или урина , а за мъжете - уретрален секрет, урина, еякулат, натривка от гланса. Резултатите са готови до 3 работни дни.

Повече за този вид инфекция

Бактериалните инфекции, причинени от Хламидия трахоматис, са сред най-честите полово предавани заболявания. Широкото разпространение и усложненията, които причинява хламидията, определя нуждата от нейното своевременно диагностициране и лечение.

Хламидийната инфекция е известна като тиха болест, защото много от засегнатите нямат симптоми. При наличие на такива, те се появяват 4 до 20 дни след контакта. Най-често включват: вагинално/ уретрално течение, парене при уриниране, болка или кървене. Ако не се лекува, хламидийната инфекция може да доведе до сериозни репродуктивни или други здравословни проблеми, като стерилитет, извънматочна бременност, възпаление на простата и др.

DNA  HPV гeнотипиране (високорискови типове)  на намалена цена от 85.00 лв. на  65.00 лв.

ДНК тест за HPV се препоръчва като скрининг за рак на маточната шийка при всички жени над 30-годишна възраст. При по-млади жени тестът се препоръчва при резултат от цитонамазка, посочващ съмнение за инфекция с човешки папиломен вирус.

ДНК тестът обхваща типовете HPV, които се откриват при 90% от цервикалните карциноми: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56,  58, 59. Пробата за него се взема от шийката на матката от лекар акушер- гинеколог. Резултатите са готови до 3 работни дни.

Какво трябва да знаем за HPV

Това е широкоразпространен вирус и засяга кожата и лигавиците на човешкото тяло. Съществуват над 150 типа, като 40 от тях се предават по полов път. Доказано е,  че част от тях имат онкогенен потенциал – т.нар. високорискови HPV и водят до развитието на рак на маточната шийка. Oколо 80% от жените се заразяват с HPV през сексуалноактивния си живот. Инфекцията най-често протича безсимптомно и не причинява клинични проблеми. В около 20% от случаите HPV се задържа в клетките на маточната лигавица и може да доведе до рак на маточната шийка.

ДНК анализът позволява откриването на HPV в много ранен етап от заразяването и много преди забелязването на цитологични промени в цитонамазката. Това прави HPV ДНК теста единствен по рода си ранен прогностичен маркер за рак на маточната шийка, като в същото време спомага за определяне на терапевтичния подход.

Коронавирус COVID-19 PCR (SARS-CoV-2 RNA) на намалена цена от 80.00 лв.  на             60.00 лв.

Генетичното изследване чрез real-time PCR е считано за златен стандарт за откриване на коронавирус (SARS-CoV-2). Благодарение на него директно се доказва наличието на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. PCR тестът е подходящ  при:

  • Съмнения за заразяване с COVID-19 след контакт с болни,
  • Симптоми като кашлица, висока температура, главоболие и общо неразположение,
  • Необходимост от сертификат за пътуване с валидност 72 часа.

Европейският цифров сертификат за COVID-19 е на английски език и се издава на всички пациенти, които имат отрицателен резултат от теста.

Пробата за изследването се взема от назофаринкса посредством тънък, предназначен за целта тампон. Резултатите са готови в рамките на деня или при по-късно взети проби -  на следващия ден.

Коронавирус aнтиген (COVID-19 Ag) на намалена цена от 15.00 лв. на 10.00 лв.

Бърз тест, който установява наличието на вирусен антиген в назофарингеалния секрет на човек. Резултатът се изразява като положителен или отрицателен.

Антигенният тест се използва със същата цел като PCR теста, но се извършва по друг метод и резултатът от него е готов по-бързо - до 2 часа след вземането на пробата. При отрицателен резултат пациентите получават европейски цифров сертификат за COVID-19 със срок на валидност 48 часа.       

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат във всеки от самостоятелните ѝ филиали. Таксата  венепункция и транспортна среда е 2 лв.

 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Вариете на плажа в Слънчев бряг Вариете на плажа в Слънчев бряг 19/08/2022, Петък 22:20 0
България Всички новини
Вариете на плажа в Слънчев бряг Вариете на плажа в Слънчев бряг В неделя ще има своеобразна премиера на „Web Бурлеска” в Bedroom Beach На кои зодии им предстоят любовни раздели На кои зодии им предстоят любовни раздели На Везните им писва от скуката и рутината и изведнъж ще осъзнаят, че половинката им не е достатъчно интересна за тях Рецепта за баклавички с шоколад Рецепта за баклавички с шоколад Невероятно вкусно, но и много калорични - не прекалявайте с количеството Бившият на Тита: Обеща, че ще опровергае слуховете за побоя, не знам защо още мълчи Бившият на Тита: Обеща, че ще опровергае слуховете за побоя, не знам защо още мълчи Певицата претърпяла инцидент, при който сама си е счупила не пръстите, а два от ноктите Иванчева се оплака: Гледала детето си с едва 250 лева Иванчева се оплака: Гледала детето си с едва 250 лева За да се справи, продавала дрехите си Бивш служител на Ружа Игнатова: Най-вероятно е убита Бивш служител на Ружа Игнатова: Най-вероятно е убита Той разказва подробно как са протекли последните дни на криптокралицата Стартираха първите робот-асистирани урологични операции в болница „Сърце и мозък“ Бургас Стартираха първите робот-асистирани урологични операции в болница „Сърце и мозък“ Бургас В новата база на медицинското заведение се намира на ул. „Здраве“ №1 зад кампуса на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Мистерия! Украинка е собственичката на обърнатата кола край Елените, била паркирала по наклон Мистерия! Украинка е собственичката на обърнатата кола край Елените, била паркирала по наклон Жената не открила автомобила си там, където го оставила, но помислила първоначално, че е репатриран Кобилкина отсече: Жените не просят, а упражняват техниката „Трябва да поискаш пари“ Кобилкина отсече: Жените не просят, а упражняват техниката „Трябва да поискаш пари“ Цените на семинарите й били високи, защото включват месечни такси, както и почивка в луксозни хотели Шофьорка се заби в дърво в Плевенско и уби спътника си Шофьорка се заби в дърво в Плевенско и уби спътника си Починалият мъж е на 36 години
Ройтерс: Половината от изтребителите на Черноморския флот са извън строя Ройтерс: Половината от изтребителите на Черноморския флот са извън строя Сега оценяваме, че събитията на летище "Саки" на 9 август са извадили от строя повече от половината от бойните самолети на авиацията на Черноморския флот, каза служителят Русия все повече минава на юани Русия все повече минава на юани Валутата е водеща в нейните разплащания Стотици напуснаха домовете си в Нова Зеландия заради пороите Стотици напуснаха домовете си в Нова Зеландия заради пороите Селището Нелсън е най-тежко пострадало Трус от 3,7 по Рихтер разлюля Централна Гърция Трус от 3,7 по Рихтер разлюля Централна Гърция То е било усетено в няколко града Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция Името му излезе при разследване в Аржентина Япония иска младите хора да пият повече алкохол, за да стимулират икономиката Япония иска младите хора да пият повече алкохол, за да стимулират икономиката Потреблението на чист алкохол на човек от населението в Япония е 8,81 литра годишно Краен срок за втечнения газ от САЩ Краен срок за втечнения газ от САЩ До 18:00 часа властите трябва да кажат какво количество ще купим Взривове в Крим, военновъздушната база край Севастопол в пламъци Взривове в Крим, военновъздушната база край Севастопол в пламъци Губернаторът разкри, че е свален дрон, а от ISW намекват, че експлозиите са от украински атаки Коя е валутата в света, която е най-защитена от инфлацията Коя е валутата в света, която е най-защитена от инфлацията Биткойн категорично отрича съществуващата икономическа динамика, според която търсенето и предлагането влияят на цената Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати Две години и половина по-късно, със закъснение или не, животът поне в САЩ се връща към нормалното по препоръка на същата институция, която го съсипа с локдауни
Слави Трифонов Слави Трифонов В Римската република Петков и Василев биха сложили Брут за водач на листите си Виц на деня Виц на деня - Шерифе, от градския затвор е избягал опасен престъпник със силна диария!
- Добре, разбрах! Тръгвам веднага по горещата следа!
Виц на деня Виц на деня - За бившата си, говоря само хубави работи.
- Що, още ли я обичаш?
- Не, ама нали трябва и някой друг да се прецака!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият любовник е като добрия прах за пране... Ухае приятно, прониква в дълбочина и не оставя следи от петна след себе си.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори