×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Другарски съд: Крум Зарков с тежки думи за състоянието на БСП и Корнелия Нинова


26 Юни 2022, Неделя, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Той поиска да бъде сменен лидерът Корнелия Нинова

Kрум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменен лидерът Корнелия Нинова, пише Dir.bg. Предложението беше направено в критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през шестте месеца на правителството в оставка.

„Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията”, заяви социалистът. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

„Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа”, прогнозира Зарков.

„Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това”, категоричен беше той. „Трябва да издигнем знаме, а не да предложим патерица. Ние сме напълно свободни да го направим", обобщи Крум Зарков.

И предупреди съпартийците, че ако не вземат мерки в тази посока, „в следващите години нас може да ни няма”. Зарков продължи с критиките за безпринципно поведение на БСП, която, преди да влезе в правителството, обвиняваше „Продължаваме промяната”, че ѝ крадат гласовете и партията.

„Сега ще решаваме да опитаме да съставим ново правителство. Добре, да опитаме. Но да видим с кого ще опитаме и как. Естествено с ПП, която ще вземе мандата, с тези, които уж ни купуваха преди изборите, помните ли? Искаха да ни купят коалицията, регистрацията? Тези, които обвинявахме - кои са тези, които ще раздават сертфикати за морал? С „отрочетата на Радев”, създадени да унищожат БСП, както твърди председателят”, припомни той обвиненията на ръководството на партията, които валяха в посока на ПП преди сформирането на коалицията.

„Вчера заговорихме за нова червена линия  - „Газпром”. Но да си представим, че има такава, ако утре ще има коалиционно правителство и нищо не няма да се случи, защото очевидно ни е страх?”, заключи Зарков.

"Наша червена линия и наше предложение към коалиционните партньори трябва да бъде цялостен преглед и въвеждане на прогресивно данъчно облагане", настоя той преди евентуалните преговори с ПП.

Зарков призова БСП да инициира премахването на плоския данък.

„Защото хубаво Асен Василев каза „да го *ухат бедните” и е прав, че такава беше политиката напоследък, но тази политика не се променя с патерналистко даване на пари, пък било то и много, а с цялостен начин на разчертаване на това кой какво дава за този бюджет и след това как се разпределя. Крайно време е да се каже, че най-богатите в тази страна трябва да плащат повече”, отсече Крум Зарков.

Второто критично изказване пред пленума направи евродепутатът на левицата Петър Витанов. Двамата с Крум Зарков бяха единствените, които разкритикуваха ръководството на партията. 

Ръководителят на българските социалисти в ЕП заяви, че социалистите са преживели най-голямото си унижение през изминалите дни.

„Кой е отговорен за унижението на българските социалисти? Кой ги поведе на седесарски митинг с Васко Кръпката, където ги освиркаха?”, попита Витанов.

„Зануляват БСП в името на собственото си оцеляване. В името на ръководството”, добави Витанов, който каза, че никога партията не е ставала заложник на интересите на няколко души.

„Не казвам промяна на ръководството, а казвам, че без това няма как да се върнем отново с гордо вдигната глава”, каза социалистът.


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
1
Коментара по темата
1.
Дернев
26.06.2022 17:18:49
0
7
Всичко е добре казано, но чуваемост дали ще има. Или Кр. Зарков ще стане поредната жертва на Столетницата като Ж. Виденов, Я. Стоилов, Г. Пирински, Т. Дончева, К. Паскалев и мн. други известни и не толкова симпатизанти на партията отдръпнали се от нея отвратени от некадърните лидери лансирани през всичките тези години на промяната и то демократична уж. Най-вероятно Нинова търсеща спасение в далаверите с бюлетините ще удари едно рамо на ГЕРБ, но ще погребе БСП.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори