×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците атакуват Лисичанския нефтозавод, наемници от НАТО обкръжени в Залотое


Руснаците атакуват Лисичанския нефтозавод, наемници от НАТО обкръжени в Залотое
Русия затяга хватката около стратегически важните Северодонецк и Лисичанск. 1000 са обкръжените войници в района на Залотое. Сред тях има и наемници от НАТО
24 Юни 2022, Петък, 07:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

ISW прогнозира пауза на войната, а украински военнопленник сподели: „Обстрелват ни отвсякъде и нищо не разбираш“

Руското нашествие в Украйна вероятно ще бъде прекратено през следващите седмици. Това се посочва в доклада на Американския институт за изследване на войната ISW, цитиран от украинската информационна агенция УНiАН.

Тази пауза ще бъде наложена, независимо дали руската армия ще превземе Северодонецк и Лисичанск, уточняват американските анализатори. 

В доклада се посочва, че Въоръжените сили на Украйна може да се опитат да започнат предпазливо контраофанзива.

Според ISW на руската армия са нанесени големи щети при битката за Северодонецк и ресурсите били изчерпани. 

УНiАН пък съобщава, че врагът е превзел Николаевка. Украинското издание коментира, че противникът обстрелвал освободени по-рано села край Харков, за да попречи достигането на границата с Русия. 

В същото време от Министерството на отбраната в Киев признават, че в Донбас руснаците имат огнево предимство и посочват, че украинските защитници правели всичко необходимо, за да предотвратят обкръжение.

БНТ пък съобщава, че Русия затяга хватката около стратегически важните Северодонецк и Лисичанск.

По информация на представители на проруската сепаратистка Луганска република украинските сили са изгубили контрол над още няколко села в района. Нито един град в Донецка област вече не е безопасно място, каза губернаторът на източния украински регион.

Врагът е съсредоточил своите усилия върху установяването на контрол върху пътя между Бахмут и Лисичанск, отбеляза той. Сега целта на украинските сили е да бъде спряно руското настъпление към Краматорск и близкия град Славянск.

Кореспондентът на Первый канал Амир Юсупов пък разкри в репортаж за най-гледаната руска телевизия, че в Залотое 3 са обкръжени полски наемници, а в Залотое 2 и 4 – войници от други страни. Сред тях има войници от НАТО.

Вчера на картата на освободените райони на ЛНР се появиха няколко нови селища - Лоскутовка, Подлесное, Мирная долина, Персияновка, Катериновка, Золоте 3 и Золоте 4, съобщава Первый канал. 

Приключи “разчистването” от екстремисти в Золоте 5, каза водещата. Водят се боеве за Золоте 2. 

Според Юсупов около 1000 обкръжените войници били пред дилемата да свалят оръжие или да се разделят с живота. Съпротивата им вече е безсмислена, добавя той.

„Украинците създавали мощни укрепления в района на Папаснае в продължение на няколко години, но това няма значение, тъй като руската артилерия не замлъква и за минута. Самолетите атакуват цели. Пехотата щурмува горещите точки“, разказва кореспондентът.

Военнопленникът Сергей Моначин сподели пред камерата на руската телевизия, че украинските войници били „използвани като месо“. 

„Бяхме обкръжени и момчетата каза да се предадем. Ние искахме да избягаме оттук. Обстрелват ни отвсякъде и нищо не разбираш“, разказва той.

В района на Залотое е убит инструктор по градски боеве. Военните сега изясняват кой е той и откъде. Оръжието му е западно, разкри кореспондентът на Первый канал. 

Руските войници вече стигнали до пътя за Лисичанск. Папасненската бойна група е вече на 8 километра от града. Той е в обкръжение, заедно със Северодонецката промишлена зона. 

Блогърът от украинския град Суми Юрий Подоляка пък разкри, че още вчера сутринта руснаците са певзели Валчеяровка и са стигнали до Лисичанския нефтопреработващ завод, вземайки под контрол пътят Северск – Лисичанск. 

Вечерта командването на Украинските въоръжени сили е дало заповед за отстъпление, но значителни сили в района на Боровское и Северодонецк не могат да я изпълнят, добавя той. 

Според него, значителна част от бойците от Лисичанск също няма да успеят да се евакуират. Една колона, която се опитала да се оттегли вечерта, попадна под мощен артелерийски обстрел и е била унищожена. 

Подоляка коментира, че ако руснаците превземат Лисичанския нефтопреработващ завод, ще се стигне до почти пълно обкръжение на украинската армия в района. 

Междувременно БНТ съобщи, че Украйна ще получи поредните 450 милиона долара от САЩ под формата на военна помощ и по-конкретно 4 реактивни системи за залпов огън ХАЙМАРС.

От началото на войната през февруари Киев е получил от Вашингтон боеприпаси и оръжие на обща стойност над 6 милиардa и 100 милиона долара.


В категории: Войната в Украйна


21
Коментара по темата
21.
Никой
27.06.2022 16:30:56
0
1
Слава Русия напред за победа. Избийте всички нацисти само това е спасението.
20.
мишо
24.06.2022 18:31:10
1
6
Когато избухна войната един застарял български журналист каза една истина "Като започне война, започват големите лъжи". От толкова много лъжи , които се пишат човек се обърква защото не се знае кое е истина и това го използват пеканите крадци за да натрупат много, много пари.
19.
17 до 18
24.06.2022 17:33:32
3
6
Имах време за губене. :)
18.
До 17 относно "16хаха"
24.06.2022 17:24:53
7
5
Защо се занимаваш с убийствено прости хора?
Само като прочетеш, какво е написал и трябва да ти е ясно колко му е умствения багаж.
17.
До 16
24.06.2022 16:01:55
18
9
Нищо общо. Западните медии имат репортери на място в Украйна и пишат истината такава каквато е. За успехите на Украйна и за провалите им. За успехите на Русия и за провалите им. Това последното обаче хич не се харесва на руснаците и подлогите им и звучно възкликват в огразъм ''Западна пропаганда''.

Аз руски медии не консумирам. И никъде до момента не съм срещнал някой някъде да твърди че Зеленски е някакъв голям пълководец и стратег-гений. Ти това къде го прочете? В коя медия? А дали е наркоман ти от къде го знаеш? Да не би да е от снимката с ''линията кокаин'' на бюрото му която се разпространи от Русия, жалък и явен фотошоп - цялата снимка с ясно качество, само около ''кокаина'' качеството на картината размазано. Или си измисляме нещо май?

А за тази снимка на която руснаците ,отново нескопосано, са се опитали да скрият луксозния часовник патриарх Кирил с фотошоп, какво ще имаш да кажеш?

https://www.mediapool.bg/gallery/191/db14fa4f23c70a513e3d168f63187aa8.jpg

Явно полит-бюрото обича да си играе с фотошопа, но аз бих казал че трябва да платят най-накрая за пълната версия на програмата, че така с безплатната не се получава много добре.....
16.
Хаха
24.06.2022 15:28:54
7
22
To ако слушаме западните медии, наркомана и клоуна Зеленски е някакъв уникален военен стратег и някакво страшилище със солиден опит във военните действия :) Те вече руснаците на 90% владеят териториите заради които нахлуха, а четем някакви простотии всеки ден как панически бягали и отстъпвали.
15.
до 14
24.06.2022 15:21:33
1
4
Флагман са писали: https://www.flagman.bg/article/267771
Големият бой за руснаците е мираж.
14.
Оппа!
24.06.2022 14:51:50
20
5
Драги журналисти, защо, никога не съобщавате новини оповостени от всички медии, включително и руските.
Има интересна новина от окупирания от руския агресор Херсон. Русия съобщи, че украински "терористи" са убили ръководителя на военно-административната руска власт в Херсон- Дмитрий Савлученко. Той, е поредната 6 - та жертва от окупационната власт, само за последния месец. Така го окупираха Херсон, че укрите, вече седмица разширяват плацдарм на 10 км. от Херсон. А украинските партизани унищожават ръководителите на новата власт. Как ще управляват рашките, как ще правят менте референдуми,като украинците са пред Херсон, а в него избиват новата власт.
Да се изтеглят рашите чe, това не е като да убиват жени и деца, и да крадът гърнета, миксери и женско бельо!
13.
Хаха флуагманс.
24.06.2022 13:51:00
20
5
Юри Подоляк, руския пропагандист-диванен експерт, наричан подигравателно Юри котела, заради десетките му фантазии за превземане и котели на Киев, Харков. Този същия Юри котела, "обкръжи и превзе" Северодонецк още преди месец хахаха.
Другия пък Юсупов фантазира вече 3 месеца обкръжени натовски войници и генерали,все пак по руските телевизии всеки ден свалят натовски самолети и воюват с целия свят, а всъщност се окензаха в една Украйна. Хахаха.
Флаугмънс, хептен се орублихте.
12.
До gggg
24.06.2022 11:25:24
1
14
Докато има българи хитреци, които мамят народа си и грабят от него за да се облагодетелстват, ще бъдат привличани чужди, които да се възползват за да са облагодетелствани и те, независимо руски ли са или американси. Това е.

Както се изрази този. ''Алчността не е соло танц.''.
11.
10 пс
24.06.2022 11:15:12
5
16
Руския газпром, не беше ли изтекла информация че ни продаваше газта на много по висока цена от предварително договореното? Чак като излезе публично информацията коригираха. Май няма само в американски корпорации лъжци и шарлатани.
10.
До 9
24.06.2022 11:11:59
17
13
А златото не го ли дадоха българи? Май не си го взеха сами. Алчността не е соло танц. А базите са тук за да се гаранитира сигурността на държавата. Американски военни са в тези бази, просто защото те са най-добрите, най-добра техника, въоражение, обучение. Ако бяха френските войници най-добри, щяха да са французи в базите в България. Ако бяха немските щяха да са германци. На тези хора трябва да си поне малко благодарен за трудът който си правят, щото ако си мислиш че им е много хубаво на командировка, тук в гъзът на географията, ми не им е хубаво, да знаеш.
9.
gggg
24.06.2022 11:01:30
10
30
Освен че американците ни държат златото чрез канадска фирма, Тецовете с които ни продават ток на безумни цени, държат безплатно територии за военни бази. И чрез подставени лица държат големи фирми, които ни грабят. Друго не правят за нас.
8.
До 7
24.06.2022 10:47:57
23
22
Е как как? Злите американци бяха виновни и за войните в Чечня, и за войната в Грузия. Военните престъпления в Африка, изнасилване и убийства на малки деца, също са по тяхна вина. Ако не бяха американците, руснаците нямаше да ги правят тези неща.


''3 въпроса на биват да се задават. На жена колко килограма е. На мъж колко му е заплатата. И на руснак или русофил за руските военни престъпления в Африка.''
7.
До Дернев.
24.06.2022 10:38:11
22
14
Ти тъп ли си или много тъп? Как ще кажеш че Щатите водят Европа към глобална война, че и целенасочено и безнаказано, като инициативата за тази война беше на руснаците? Дори войната си започнаха подмолно, с измама. Запалиха близо до границата, където бяха струпали войските, една бензиностанция за да гръмне и от далеко да се виждат пламъците и рекоха ''Украинците ни атакуват!''. Това твоето, Дернев, безочие ли е или рассиянско блюдолизничество?
6.
Лесичанск
24.06.2022 09:48:53
11
15
Заловете го живи и ги накарайте да пишат Нато и плюят връз надписа.
5.
Дернев
24.06.2022 09:45:10
11
23
Трябва един американски самолетоносач да изчезне. Не може безнаказано и целенасочено да водят Европа към глобална война. Ако се стигне до такава Щатите, а не Европа ще бъдат бойното поле.
4.
Въй
24.06.2022 09:02:29
15
14
Опитите за денацификация на Лисичанск продължават и специалната операция вече пети месец върви както е запланувана.
Същевременно, тази седмица пътнически самолет се запали на пистата за излитане в Крим, а днес товарен се разби до жилищни сгради в Рязан.
3.
Сборна формация
24.06.2022 08:56:35
9
35
Най - горе изписани лъжите, най - долу истината. Но ми хареса един израз -Въоръжените сили на Украйна може да се опитат да започнат предпазливо контраофанзива.
Голям смях
2.
ДО 1
24.06.2022 08:30:16
16
19
Сутринта май не си си пил хапчето.А.
1.
това е фейк
24.06.2022 08:24:04
32
39
Всъщност руснаците са разбити и отстъпват позорно към Северодонецк и Лисичанск, за да се укрият там, а славните украинци победоносно настъпват към Западна Украйна и ги притискат в посока Краматорск и Славянск. После ще ги преследват, докато срамно се скрият в Харков, Николаев и Одеса, а накрая ще ги притиснат така, че да трябва да се крият в Киев. Обаче нали са харабии, накрая ще им харижат половин Украйна, за да не плачат...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори