×
Парламентарни избори 2022 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тютюнът и алкохолът са начело на причините за рак в света, сочи проучване
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заможни украинци злоупотребяваха с държавната помощ, създадоха негативно мнение за сънародниците си у нас


Заможни украинци злоупотребяваха с държавната помощ, създадоха негативно мнение за сънародниците си у нас
Много от бежанците в Бургаска област вече се нуждаят от психологическа помощ, губят близките си на фронта, каза зам.областният управител на Бургас Пламен Янев
23 Юни 2022, Четвъртък, 19:57 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Една малка част от бягащите от войната се оказаха просто туристи, дори вече има осъдени за злоупотреби, нужен е механизъм за отсяване на истински нуждаещите се от фиктивните

Пламен Янев е заместник областен управител на област Бургас. Администрацията е координатор между институциите, доброволците и украинските граждани. Още в първите дни на войната в Бургас бе направена безупречна организация за пристигащите у нас украински граждани, а на Морска гара заработи Единен кризисен център, разкрит от областния управител Стойко Танков. Там всички нуждаещи се имаха възможност да получат статут, дарения от всякакъв вид, както и информация по всички въпроси. Колко от пристигналите в Бургаска област украински граждани останаха тук, какви са нуждите и проблемите им, имаше ли и злоупотреби от страна на някои от тях - отговаря в интервю за Флагман.бг Пламен Янев, който бе основният координатор на Кризисния център:

- Г-н Янев, на територията на Бургас област бяха настанени около 60 000 украински граждани. Какво се случи с тях от началото на 31 май, когато трябваше да освободят хотелите, досега?

- Има няколко групи хора сред украинците. Първата група са тези, които напуснаха страната. Противно на очакванията те не са толкова много. При стартирането на процеса на 31 май в България имаше между 104 и 105 хил. души. При приключването бяха спаднали до около 77-78 хил. В последните дни наблюдаваме постепенно покачване и към днешна дата има малко над 82 000 украинци, регистрирани на територията на България. Другата част са тези, които се самонастаниха по други хотели – такива, които отново са по програмата на държавата за 15 лв. с изхранване и за 10 лв. без. И третата група са тези, на които ние помогнахме да се преместят към държавните бази, преминавайки първо през буферния център. Този процес все още не е спрял и всеки ден имаме заявки за хора, които трябва да бъдат извадени – дали защото са им свършили средствата и вече не могат сами да си осигуряват храна, дали защото хотелът е преценил, че ще работи до 25 юни или 1 юли. Но те са по-малко. 

- Тоест държавата продължава да осигурява всичко необходимо за украинските граждани тук?

- При всеки сигнал се опитваме да реагираме максимално бързо. Там, където има подадени големи бройки, прилагаме същия механизъм, който описах. Хората преминават през буферния център в кв. Сарафово и се разпределят там, където имаме възможност да ги настаним. Към момента те са единични бройки и затова засега това не се прилага – най-малкото защото е нерентабилно и неефективно откъм ангажиране на човешки ресурс.

-Областна управа има ли данни колко от тези украински граждани, които дойдоха в Бургаска област, останаха тук, с какъв статут са и в кои общини са настанени?

- По-голямата част останаха в общините, в които се настаниха още като пристигнаха - Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Царево и Приморско – по крайбрежието. Няма разселване към общините от вътрешността на Бургаска област. Бройката намалява, но с не повече от 30 % от първоначалната цифра, от която тръгнахме. Както казах – в момента имаме положителен тренд на пристигащите. За около 3 седмици от около 77 хил. човека у нас, сега те са около 82 000. Тоест около 300 души на ден за цялата страна. Огромна част от тези хора са в Бургаска и Варненска област.

- Останаха ли на наша територия реално бедстващи – майки с деца, възрастни хора, които се нуждаят от социална подкрепа?

- На много хора е необходима помощ и тя не се свежда само до финансова такава. Все по-често имаме ситуации с нужда от психологическа помощ и благодарение на различни организации и доброволци успяваме да се справим. Времето, което тези хора са прекарали в България, вече не е никак малко и много от тях не знаят какво ще правят оттук нататък, което ги поставя в панически ситуации. Много от хората, които имаха нужда от помощ след като избягаха от най-разрушените градове в Украйна, продължават да имат същите нужди. Виждате как сезоните се сменят. Те дойдоха през зимата. Сега е лято и съответно им трябват други дрехи. Имат и ежедневни нужди от хигиена. Проблемът с храната е почти на 100 % решен, защото на повечето места държавата доставя храна чрез различни топли кухни и частни фирми. За тези хора тепърва предстои въпросът с това какво ще правят оттук нататък. Те не могат да се върнат. Някои от тях започнаха работа не само от финансова, но и от психологическа гледна точка – да се чувстват по-добре. Не могат да вземат важно решение като това дали да учат български език или не. Докато това е лесен за решаване проблем в община Бургас благодарение на редица организации и доброволци, в общини като Несебър това не е така и дори нямаме решени как да учат български, дори и да искат. Не е възможно и всеки ден да пътуват до Бургас. Няма и схема как някой преподавател да ходи при тях. За съжаление все още сме в неясен период – и от гледна точка на държавата, и от гледна точка на хората. Добрата новина е поне, че голяма част от неистински нуждаещите се отпаднаха към момента. Тоест ние ще се опитаме да помогнем на тези, които действително имат нужда. 

- Казахте психологическа подкрепа. Сред тях има ли такива, чиито синове, братя или съпрузи са загинали във войната и в тази връзка да търсят такава помощ?

- Точно днес психолозите ми разказаха за случай от вчера, в който са научили, че съпругът, останал в Украйна, сега го мобилизират. Досега е бил в запас и го пращат на фронта. Съответно съпругите се чудят как да процедират – да казват ли на децата или не, те самите как да приемат този факт, уплашени са, че във всеки един момент могат да получат лошата новина. Има такива, които вече са я получили. Други, още тръгвайки си от Украйна, са разбрали за свои починали близки. Тежко е, когато си далеч и не знаеш какво ще научиш всеки един ден.

- Получавате ли актуална информация от общините, където са настанени украинските бежанци? Колко от хората са започнали работа?

- Има доста голяма интерес. Опитваме се да следим и тази тенденция. Преди дни имахме среща с представители от Бюрото по труда. Има програми, по които може да се кандидатства. Опитваме се да отсеем някои от реално започналите работа украинци, тъй като вече имаме съмнения за злоупотреби при назначаване на такива хора. Както знаете, държавата в такива случаи поема наема за квартира и помощ от една минимална работна заплата. Истината е, че във всяка една ситуация тези, които търсят – намират. В момента по Черноморието е пълно с обяви за работа, но друг е въпросът какво ще се случи след това. Наскоро имахме казус, ако излязат зад граница в рамките между летния и зимния сезон, тези хора ще загубят ли някакви права. Няма такова нещо – от февруари, когато влезе в ЕС временната закрила като вид защита, до февруари 2023 г. те имат тези права. Така че ще могат да се върнат и в родината си, ако искат да видят близките си или да направят нещо друго, след което да започнат отново работа, например в зимните курорти. Имаме обаче и много колебаещи се сред украинците.

- А що се касае за регистрираните деца в училища и детски градини?

- Доколкото знам бройката не е мръднала кой знае колко от последния път. Има такива, които са взели решение и са направили крачките – имаме процедура за изследване за ваксинации, за да се допускат до училище само тези деца, които са с изравнен ваксинационен календар като българските деца, за да няма неприятности. На среща преди дни говорихме и с представител на РЗИ, който отбеляза, че след първоначалния „бум” в момента има отново затишие. Което води до заключението, че голяма част от хората, които са били твърдо решени и са гледали по-далеч в бъдещето, са се възползвали от всичко, което им предлагаме. И тук обаче има огромен брой колебаещи се. Когато човек не знае какво иска, много трудно може да му се помогне. Когато няма яснота, е трудно да се реализира и масова организация.

- От всички тези хора, изведени от хотелите до 31 май, има ли настанени в бежански центрове – като този в Елхово, например?

-Не. Там престоят е между 24 и 48 часа, но досега не се е стигало човек да стои там повече от ден. Процесът е ясен – новите отиват в буферния център в кв. Сарафово и в рамките на 24 часа се насочват, накъдето трябва. Вече са и по-малко хората, но въпреки това, когато се налага да местиш 200 човека в едно денонощие, не е никак лесно. Те имат и своите опасения – къде отиват, защо и т.н. Не е лесно да се комуникира с хора, които са под стрес и са уплашени. Друг е въпросът, че се опитваме и мисля, че успяваме, да предоставим на тези хора абсоютно адекватни условия, за да запазим поне донякъде стандарта им на живот. Не би трябвало вече някой да има претенции, защото, както наскоро обсъждахме, България предостави едни от най-добрите условия за украинските граждани, въпреки финансовите си възможности. От тази гледна точка наистина не би трябвало да има претенции. Друг е въпросът, че тези условия си имат краен срок. Оттам нататък украинските граждани трябва да преценят – дали новото им бъдеще е в България, или да се приберат у дома или в друга държава, ако виждат по-добра перспектива.

- Колко от всички тези хора заминаха за Украйна?

- По-скоро имам лични извадки. Повечето се прибраха. Много малко хора отидоха в Европа. Тези, които искаха да заминат за ЕС, бяха направили по-рано този избори и стояха тук 2-3 седмици. Има един друг момент – нямаше как да предвидим, че самите украинци започнаха създаването на някакъв тип места за настаняване в Украйна и съответно е съвсем нормално една част от хората да искат да се върнат в родината си. От 105 000, в момента имаме малко над 80 000 бежанци – така че изселването не беше чак толкова масово.

- Към кои градове и курортни селища във вътрешността на страната са пренасочени бежанците, които бяха тук?

- В Рибарица, Паничище, Пампорово, Монтана и на други места. Доста са поразпръснати вече из страната, но концентрацията продължава да е основно по Черноморието. Ако допреди раселването е била на 90-95% в трите области край морето – Бургас, Варна и Добрич, сега е може би около 60-70%. 

- А имаше ли туризъм от тяхна страна? Тоест такива, които са имали възможност да си осигурят настаняване, но са се възползвали от помощите на държавата?

- Това вече не е тайна за който и да е. Абсолютно имаше туристи сред тях и вече доколкото знам има и осъдени украински граждани за такава дейност. В Приморско има един осъден и един, чието дело е в напреднала фаза. Много е трудно да се установят тези неща. Имахме случай, в който запитани как са стигнали до България, украинците отговарят, че са им взели 80 евро, за да ги докарат. Организирани туристически групи се възползваха от този момент за съжаление. Но така е, когато става въпрос за толкова голяма страна, като Украйна, бъде засегната. Нормално е да има и такива хора, както във всеки един народ. Механизмите, по които такива злоупотреби могат да се предотвратят, са много сложни, дори на границата на закона. В тази връзка вече съм предложил точно това дори на европейско ниво – когато за дадена държава има активирана подобна процедура за временна закрила, трябва да има начин, по който да се контролира процесът. Да защитим не само нас, но и нуждаещите се. Защото хората, идващи тук с претенции, въпреки че имат възможности, са тези, които пречат на това ние да помогнем на нуждаещите се. Всяка една държава в ЕС трябва да се защити от такива фиктивни бедстващи. 

- Наблюдаваме немалък брой украински автомобили в Бургаска област – една от най-обсъжданите теми у нас – скъпите коли на бежанците. Тези хора с какъв статут са?

- Само да уточня, че в Бургас и големите градове основно виждаме хората с пари. Човекът, който буквално е бягал с една чанта, качен на автобус и закаран в лагер в Китен или Обзор никога не се вижда. В Бургас са хората, които имат пари и ги харчат тук. Така помогнаха за едно по-ранно стартиране на сезона. Аз съм израснал тук – не съм виждал толкова ранни отваряния на магазини. Тези коли не са от сега, а около месец, след като започна кризата. Много хора са с временна закрила, но и много не са. Над 80% от украините в България имаха документ за временна закрила. Когато имахме 100 000 украинци, около 60 000 бяха в хотелите, а останалите 40 000 не.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Вариете на плажа в Слънчев бряг Вариете на плажа в Слънчев бряг 19/08/2022, Петък 22:20 0
22
Коментара по темата
22.
янев вън.....кърлеж...кикимора
14.08.2022 20:30:57
0
1
Янев вън.....кърлеж.........Боклук....за нищо не става. обиколи всички партий......М.Кун......
21.
Ванка
25.06.2022 15:53:52
2
7
Всички до един тези гнусни и нагли орки обратно до Усраина да ги връщат!!
20.
Катерина
25.06.2022 02:33:28
20
4
Хвалите и благодарите Бога что вам и вашим семьям не пришлось бежать от войны в чужую страну. Радуйтесь что звуки фейерверков и самолётов не пугают вас. Наслаждайтесь мирным сном ваших детей в их постелях. Мы благодарны гостепреимному и сочуствоющему народу Болгарии за вашу руку помощи в такой тяжёлый период жизни для нас. А наши машины и то, что имеем, лишь результат долгой и кропотливой многолетней работы на наше будущее.
19.
Тончо
24.06.2022 09:37:44
4
30
Какво се хвали Зеленчуков с успехи на фронта? Непрекъснато изисква, не да моли за повече оръжия. Като е толкова сигурен в силата си защо не се брани със собствените си оръжия и не използва личните си милиони? Как, кой и кога ще плаща доставените им оръжия, включително и доставените нелегално от нас? Излиза, че Русия е сама срещу целия свят, а не само срещу нацисти и Холи. Не че Русия не заслужава да я цапнат за тази инвазия, де.
18.
*********
24.06.2022 08:39:10
2
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
Румен
24.06.2022 08:14:02
3
24
За смешна заплатка и майка си ще продаде пазете се от такава измет
16.
Твърдичанин
24.06.2022 08:06:46
3
46
Точно такива украинки- 2-е се регистрират по живеене в нов имот който са си купили в нашите село, на въпроса а другите членове на семейството отговарят- а те ще останат на стария адрес в града за да получават помощите!!!! Направете както в Германия, ако имат скъпа кола, или имот в страната - без помощи. Нека се помага на наистина нуждаещите се!!! Бих добавил да са от зоната или близо до военните действия.
15.
Интересно
24.06.2022 07:36:39
5
36
Точно вие, Флегмани, триехте мнения за измамниците укри! И не, не са малко! Всички са такива!
14.
И АЗ СЪМ МОРСКИ
24.06.2022 07:22:19
2
19
ДО 11
ХОХОЛИ брато....хохоли.....а не ХОХЛИ
Както и да е.....Ама не слагай всички под един знаменател.....и между тях има свестни.....у каждую нацию есть гавно....има такъв лаф,ако не си го чувал......
А ,че блядовете са безобразно нахални и нагли си прав де (и украинци и руснаци)
ама не всички
13.
До Морския
24.06.2022 06:28:46
37
15
Приятелю,тези наглите не са украинци,а руснаци. След голодомора на мястото на измрелите от глад украинци Сталин заселва руснаци.Точно те сега са сепаратистите от Донецк и Луганск . Точно те са тези които се държат нагло ,защото наглостта е в кръвта на руснака.
12.
до 4
24.06.2022 00:16:08
13
26
Хахах система за ПВО - 99 броя. Къде ги четеш тези глупости? Техните системи са C-400. ....Няма как да им разрушат и една дори. Знаеш ли какво представлява C-400 приятелю? Прихваща и унищожава самолети (в това число и „Стелт“), прихваща и унищожава тактически, балистични, свръхзвукови, ядрени ракети, С- 400 може да прихване едновременно 36 цели и има 72 управляеми ракетни боекомплекта. ПВО - C 400 няма аналог в целия свят. А скоро ще вадят и C-500.
11.
Морския
24.06.2022 00:06:45
5
44
Няма нормални ХОХЛИ!!! Всички са им длъжни.... няма такова нагло семе.Отде знам не питайте.
10.
Коментари номер 4 и6
23.06.2022 23:27:20
4
15
Са дело на промити хомо бандити
9.
Номер 3
23.06.2022 23:23:49
5
11
Ти си пълен идиот! А може би хомо-бандит
8.
Орт
23.06.2022 22:18:44
28
14
А заможни българи не злоупотребяват ли с държавата?
Къде са такива като Братя Георгиеви, Коджакафалията?
Тръгнали украинците да оплюват, хора които са оставили уредения си живот и тръгнали да спасяват живота си.
7.
хахаха
23.06.2022 21:53:13
4
44
Този е прокси на мафията, обиколи всички партии и най-после го назначиха на работа, иначе беше на Кунева ..., от личната и банка назначен за лидер, преди 12 години.
6.
Do 5
23.06.2022 21:42:38
31
10
Даже не вярвам, като малък да си падал по глава!
Това българските дефектирали рус роби, направо учудихте светът. Нас като ни няма и наща България, ти, семейството ти, близките ти, няма ли да загинете.
Не се притеснявай господинчо или госпожо, всички рус роби ги дрънкате, тези налудничави глупости, и дори не осъзнавате, колко проЗ, трябва да е човек, за да пожелае, такова, нещо нещо, на себе си, на семейството си и на Родината си. Това, ако, не е биполярно разстройство, здраве му, кажи! Да не говорим,, че за да вярва, човек на това, трябва да има, горепосочените психологични проблеми.
5.
До 4
23.06.2022 21:27:37
12
48
Ти гледай Путин да не реши сериозно че за минута ви няма
4.
рашистка пропаганда
23.06.2022 21:19:13
76
23
Голяма злоба и негативна пропаганда забелязвам в този сайт към героичния Украински народ....само ще вметна че до днес 23 06 22 г че жертвите на руските окупатори в Украйна вече са 34 430
❌танкове - 1504 (+8) бр.
❌бронирани бойни машини - 3632 (+18) бр.
❌артилерийски системи - 756 (+4) бр.
❌РСЗО - 240 (+1) бр.
❌системи за ПВО - 99 (+0) бр.
❌самолети - 216 (+0) бр.
❌хеликоптери - 183 (+1) бр.
❌оперативно-тактически дронове - 620 (+6) бр.
❌крилати ракети - 137 (+0) бр.
❌кораби / катери - 14 (+0) бр.
❌МПС и автоцистерни с гориво - 2548 (+5) бр.
❌специална техника - 60 (+0) ед.
продължавайте с омразата,до края на годината друга песен ще запеете.Слава на Украйна Слава на Героите,СМЪРТ за русия и руските окупатори.
3.
Чичковите червенотиквеничета.
23.06.2022 21:02:59
75
22
Колкото и злоба и пропаганда да ръсите, великоя армия обосралось. Хахахаха. Айде нема нужда от насаждане на омраза и раздор между народи. Героичния украински народ разби всички митове за онази армия, супер оръжие и имоерия хахаха. Трябваше победа за 9май,но 10% от Луганска адм област си останаха украински. Трябяаше победа за 10 юни празника на Руската Федерация, но, пак греда за рашките. Трябваше победата да е факт за 22 юни, деня в който Хитлер напада ССС Р, и пак нищо. Колкото взеха Киев и Украйна, тилкова взеха и 2-3 градчета и 5 села, иставащи от луганска област хаха. Вторая армия в мире, 4 мсеца една Луганщина, не взе. Ами те ромите от Столипиниво щеше да са превзели пивече. Сейте си пропаганда и омраза, обаче "кучетата лаят, а кервана си върви"!
2.
Са
23.06.2022 20:54:39
6
52
Този с пилешкия мозък какво е седнал да се изказва.
1.
Народът на Бг.
23.06.2022 20:16:40
17
126
Тези укри бяха поредната грешка на управленците!
Богаташи с автомобили за стотици хиляди, биваха настанявани в Пет звездни хотели
на безплатен ол инклузив на гърба на мизерстващите български граждани!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вариете на плажа в Слънчев бряг Вариете на плажа в Слънчев бряг В неделя ще има своеобразна премиера на „Web Бурлеска” в Bedroom Beach На кои зодии им предстоят любовни раздели На кои зодии им предстоят любовни раздели На Везните им писва от скуката и рутината и изведнъж ще осъзнаят, че половинката им не е достатъчно интересна за тях Рецепта за баклавички с шоколад Рецепта за баклавички с шоколад Невероятно вкусно, но и много калорични - не прекалявайте с количеството Бившият на Тита: Обеща, че ще опровергае слуховете за побоя, не знам защо още мълчи Бившият на Тита: Обеща, че ще опровергае слуховете за побоя, не знам защо още мълчи Певицата претърпяла инцидент, при който сама си е счупила не пръстите, а два от ноктите Иванчева се оплака: Гледала детето си с едва 250 лева Иванчева се оплака: Гледала детето си с едва 250 лева За да се справи, продавала дрехите си Бивш служител на Ружа Игнатова: Най-вероятно е убита Бивш служител на Ружа Игнатова: Най-вероятно е убита Той разказва подробно как са протекли последните дни на криптокралицата Стартираха първите робот-асистирани урологични операции в болница „Сърце и мозък“ Бургас Стартираха първите робот-асистирани урологични операции в болница „Сърце и мозък“ Бургас В новата база на медицинското заведение се намира на ул. „Здраве“ №1 зад кампуса на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Мистерия! Украинка е собственичката на обърнатата кола край Елените, била паркирала по наклон Мистерия! Украинка е собственичката на обърнатата кола край Елените, била паркирала по наклон Жената не открила автомобила си там, където го оставила, но помислила първоначално, че е репатриран Кобилкина отсече: Жените не просят, а упражняват техниката „Трябва да поискаш пари“ Кобилкина отсече: Жените не просят, а упражняват техниката „Трябва да поискаш пари“ Цените на семинарите й били високи, защото включват месечни такси, както и почивка в луксозни хотели Шофьорка се заби в дърво в Плевенско и уби спътника си Шофьорка се заби в дърво в Плевенско и уби спътника си Починалият мъж е на 36 години
Ройтерс: Половината от изтребителите на Черноморския флот са извън строя Ройтерс: Половината от изтребителите на Черноморския флот са извън строя Сега оценяваме, че събитията на летище "Саки" на 9 август са извадили от строя повече от половината от бойните самолети на авиацията на Черноморския флот, каза служителят Русия все повече минава на юани Русия все повече минава на юани Валутата е водеща в нейните разплащания Стотици напуснаха домовете си в Нова Зеландия заради пороите Стотици напуснаха домовете си в Нова Зеландия заради пороите Селището Нелсън е най-тежко пострадало Трус от 3,7 по Рихтер разлюля Централна Гърция Трус от 3,7 по Рихтер разлюля Централна Гърция То е било усетено в няколко града Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция Името му излезе при разследване в Аржентина Япония иска младите хора да пият повече алкохол, за да стимулират икономиката Япония иска младите хора да пият повече алкохол, за да стимулират икономиката Потреблението на чист алкохол на човек от населението в Япония е 8,81 литра годишно Краен срок за втечнения газ от САЩ Краен срок за втечнения газ от САЩ До 18:00 часа властите трябва да кажат какво количество ще купим Взривове в Крим, военновъздушната база край Севастопол в пламъци Взривове в Крим, военновъздушната база край Севастопол в пламъци Губернаторът разкри, че е свален дрон, а от ISW намекват, че експлозиите са от украински атаки Коя е валутата в света, която е най-защитена от инфлацията Коя е валутата в света, която е най-защитена от инфлацията Биткойн категорично отрича съществуващата икономическа динамика, според която търсенето и предлагането влияят на цената Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати Две години и половина по-късно, със закъснение или не, животът поне в САЩ се връща към нормалното по препоръка на същата институция, която го съсипа с локдауни
Слави Трифонов Слави Трифонов В Римската република Петков и Василев биха сложили Брут за водач на листите си Виц на деня Виц на деня - Шерифе, от градския затвор е избягал опасен престъпник със силна диария!
- Добре, разбрах! Тръгвам веднага по горещата следа!
Виц на деня Виц на деня - За бившата си, говоря само хубави работи.
- Що, още ли я обичаш?
- Не, ама нали трябва и някой друг да се прецака!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият любовник е като добрия прах за пране... Ухае приятно, прониква в дълбочина и не оставя следи от петна след себе си.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори