Рецепта за солени бухти със сирене рикота
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Продукти:
250 г сирене рикота
1 голямо яйце
2-3 супени лъжици брашно
1-2 стръка нарязан зелен лук
1-2 стръка пресен наситнен магданоз
1 стрита скилидка чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин за пърженето
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос.
Отиде си създателят на Ретро музей Варна - Цветан Атанасов
Почина легендата на "Локомотив" Горна Оряховица Иван Василев
Нови правила за вторите пенсии: повече избор, различни прагове и промени в изчисленията
Седмицата от 22 декември носи много енергия за Козирог и Водолей - емоции, фокус и ново начало
Защо швейцарците хвърлят сладолед на земята в новогодишната нощ
Числото 21 отваря Божествен портал: четири зодии ще усетят началото на щастлив нов цикъл
Неделни ритуали за рестарт на ума и тялото преди новата седмица
Коледни чудеса ще озарят съдбата на три зодии - промяната вече е започнала
Защо яденето на една и съща закуска всеки ден може да е по-добро, отколкото си мислите
Парите чукат на вратата в неделя за четири зодии - изненадата идва тихо, но с късмет
Гъсти мъгли и ограничения за тирове по магистралите в навечерието на празниците
Почитаме света мъченица Юлиания - символ на вяра, сила и духовна победа
