Рецепта за солени бухти със сирене рикота
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Продукти:
250 г сирене рикота
1 голямо яйце
2-3 супени лъжици брашно
1-2 стръка нарязан зелен лук
1-2 стръка пресен наситнен магданоз
1 стрита скилидка чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин за пърженето
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос.
Паника преди еврото: Банките преливат от пари в брой, а българите се редят по дълги опашки пред чейндж бюрата
Цветове, защита и история на евробанкнотите: Какво трябва да знаете за еврото
Защо детектив-любител твърди, че е разкрил два от най-зловещите неразкрити случаи на убийства в света
Златото, среброто и платината достигнаха исторически рекорди
„На гости на…“ интериорния дизайнер Беата Хойман за която домът и е най-смелото вдъхновение
Русия с мащабна атака по Киев преди срещата между Зеленски и Тръмп
Защо сексуалният ви живот може да страда
НЗОК: Няма ограничение за броя направления за специалисти, когато има медицинска необходимост
Коледна трагедия: Двама мъже изчезнаха по време на традиционно коледно къпане
Четирима европейци са в неизвестност, след като туристическа лодка в Индонезия потъна
Почина личност с голям принос за Варна
Жестоката болест на Сам Деру се отразява на Локомотив и Мони Николов
