Рецепта за солени бухти със сирене рикота
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Продукти:
250 г сирене рикота
1 голямо яйце
2-3 супени лъжици брашно
1-2 стръка нарязан зелен лук
1-2 стръка пресен наситнен магданоз
1 стрита скилидка чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин за пърженето
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос.
Съдът реши: Коцето прибира 100 000 лева от МВР
Започна проверка за „плезещия се“ полицай от протеста срещу бюджета
Италия задължава всички скиори да носят каски
Ето го и българинът, който е национален герой в четири държави
Национален форум обединява в Бургаския държавен университет педагогически специалисти от цялата страна
Национален рибен фест „акостира“ в КТК „Ченгене скеле“ тази неделя
Трима души са задържани при вчерашния протест пред НС, а петима полицаи са пострадали
