Рецепта за солени бухти със сирене рикота
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Продукти:
250 г сирене рикота
1 голямо яйце
2-3 супени лъжици брашно
1-2 стръка нарязан зелен лук
1-2 стръка пресен наситнен магданоз
1 стрита скилидка чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин за пърженето
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос.
Драма с мечка край Смолян
Гърция обяви червен код заради Бурята „Адел“
Бургас е домакин на Европейското първенство по спортни танци 2025
Красиви български имена празнуват днес
Важно за хората с мигрена
Сензация в "Игри на волята"
Числото 26 за 4 зодии ще донесе увереност в собственият им път
Търг за произведение на Реноар започва от 1 милион евро
Нов скок в цените на горивата
Коледна надбавка 120 лв. за пенсионерите-на дневен ред в парламента
Тагарев: Ако падне Украйна - ние сме следващите
Народни средства срещу подагра
Драма с мечка край Смолян
26/11/2025, Сряда 08:35
0
