Рецепта за солени бухти със сирене рикота
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Продукти:
250 г сирене рикота
1 голямо яйце
2-3 супени лъжици брашно
1-2 стръка нарязан зелен лук
1-2 стръка пресен наситнен магданоз
1 стрита скилидка чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин за пърженето
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос.
Почина емблемата на българското акушерство
Гранична полиция отбелязва своя празник
Важно за пътуващите по пътя Бургас-Поморие и обратно
Днес и утре Дядо Коледа ще раздава подаръци на площад „Тройката“
Гръмнаха глигана на века – 403 кг
Нови правила за влизане във Великобритания от февруари
Чужденец: Заплатата ми стига. В България харча около 300 лева, останалите ги пращам у дома
Млада жена почина мистериозно в Дупница, откриха я заключена в санитарно помещение
Еконт и Спиди въвеждат нови правила за плащане от 1 януари
Запой на яхта съсипал здравето на Боби Михайлов?
И дъщерята на Анелия напира за музикалната сцена
Безумно вкусна и крехка празнична салата „Вера“
