Рецепта за солени бухти със сирене рикота
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Продукти:
250 г сирене рикота
1 голямо яйце
2-3 супени лъжици брашно
1-2 стръка нарязан зелен лук
1-2 стръка пресен наситнен магданоз
1 стрита скилидка чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин за пърженето
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос.
„Шеврон“ влиза в надпреварата за активи на „Лукойл“?
Мъж се изкъпа в морето в Приморско
Развитие по скандала с Ариана Гранде и пробива през охраната
Благомир Коцев и Никола Барбутов вече са в затвора
Христо Марков оглави НАП
Бразилска легенда изпрати специални поздрави на Димитър Бербатов
Мартин Димитров за Бюджет 2026: Левичарски е, властта харчи като луд с картечница
