×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петролът поевтинява днес, йената падна до 24-годишно дъно спрямо долара


Петролът поевтинява днес, йената падна до 24-годишно дъно спрямо долара
Ключови думи: петрол, долар, цена
22 Юни 2022, Сряда, 13:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Цената на брента се понижи с 2.1% до 112.27 долара за барел, докато тази на щатския лек суров петрол отстъпва с 2.21% до 108.09 долара за барел

Азиатските акции поевтиняват във волатилна търговия днес, като не успяха да продължат ръста от Уолстрийт на фона на продължаващите опасения относно лихвените проценти и инфлацията. Японската йена падна до ново 24-годишно дъно спрямо долара, пише Профит.бг.

Азиатско-тихоокеанкият индекс на MSCI се понижи с 1%, но въпреки това отчита ръст от 1.39% от петседмичното дъно достигнато в понеделник. Японският Nikkei изтри първоначалния си ръст и се търгува без промяна.

Инвеститорите продължават да оценяват колко притеснени трябва да са относно това, че централните банки може да тласнат икономиката към рецесия в опитите си да ограничат инфлацията с повишения на лихвите.

Основните щатски борсови индекси вчера нарасна с по 2% вследствие на вероятността икономическите перспективи да не са толкова мрачни, колкото се смяташе миналата седмица, когато S&P 500 записа на-големия си седмичен спад от март 2020 г.

Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq днес отчитат понижения от по над 0.5%, което е признак, че индексите може и да не повторят днес вчерашния ръст.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 се понижи с 0.4%, хонконгският Hang Seng губи 0.9%, а южнокорейският KOSPI отчита спад от 1.78%.

Днес започва изслушването на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл пред Конгреса, като инвеститорите ще очакват евентуални индикации за това дали през юли предстои ново повишение на лихвите със 75 базисни пункта.

Повечето други централни банки по света са в сходна ситуация, с изключение на Централната банка на Япония, която миналата седмица обеща да продължи да поддържа политиката си на супер ниски лихви.

Това разминаване с политиката на останалите централни банки се отразява на йената, която падна до ново 24-годишно дъно от 136.71 спрямо долара в ранната сесия преди да се търгува на 136.18.

Публикуваният днес протокол от априлското заседание на банката показа опасенията на финансовата институция относно ефекта, който поевтиняващата валута може да окаже върху бизнес средата в страната.

Движенията при другите основни валути са ограничени днес, като доларовият индекс нараства леко до 104.6.

Доходността по щатските 10-годишни облигации остава относително стабилна при 3.2674%.

Цените на петрола се понижават днес, като президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да отправи призив за временно премахване на федералния данък в размер на 18.4 цента на галон върху бензина, информира Ройтерс, позовавайки се на запознат източник.

Цената на брента се понижи с 2.1% до 112.27 долара за барел, докато тази на щатския лек суров петрол отстъпва с 2.21% до 108.09 долара за барел.

Спот цената на златото се понижава с 0.21% до 1 828.70 долара за тройунция.

Биткойнът продължава да се търгува на ниво от около 20 640 долара, след като падна до 17 592 долара миналата седмица.
 


В категории: Бизнес


Коментари
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата 
Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори