×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

28 чеченци убити в Северодонецк, Киев готви удари по руски петролни бази?


28 чеченци убити в Северодонецк, Киев готви удари по руски петролни бази?
Руснаците обстрелват с ракети съоръжения за съхранение на петролни продукти в Украйна. Зеленски заплаши с ответни удари
20 Юни 2022, Понеделник, 07:06 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: УНiАН

Украинският президент изрази очакване Русия да засили атаките си тази седмица на фона на срещата на върха на ЕС

При боевете за Северодонецк са ликвидирани 28 нашественици от чеченския отряд „Ахмат“ за седмица. Броят на ранените е най-малко 47. Това съобщи журналистът и блогър Роман Цимбалюк, цитиран от украинската информационна агенция УНiАН. 

Цимбалюк отбеляза, че кадировците са понесли загуби въпреки факта, че не са участвали в преки битки с украинските бойци.

„Отрядът „Ахмат“ не участва в преки бойни действия, а само в „почистването“ на улици и къщи“, пише Цимбалюк.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски пък предупреди, че Украйна ще отговори на ракетни атаки срещу петролни складове.

Нашествениците се опитват да влошат ситуацията с недостига на гориво, като обстрелват петролната инфраструктура, добави той.

Според президента руснаците се готвят за нападение към Харков и в района на Запорожие.

„Те отново обстрелваха нашата петролна инфраструктура – Искат да влошат ситуацията с горивото. Разбира се, ние ще отговорим и на това“, заяви Зеленски.

Междувременно американският Институтът за изследване на войната ISW съобщи, че руските нашественици засилват позициите си в Запорожие заради успешното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, съобщава УНiАН. Изданието пише, че на окупаторите не им достигали ресурси за настъпление в Северодонецк.

В същото време Ройтерс, цитирана от БТА, предаде, че Володимир Зеленски е изразил очакване Русия да засили атаките си през тази седмица на фона на срещата на върха на Европейския съюз, на която лидерите на 27-те ще обсъдят дали да подкрепят кандидатурата на страната му за членство.

"Очевидно трябва да очакваме тази седмица от Русия засилване на враждебните действия. Ние се подготвяме. Готови сме", каза Зеленски в традиционното си среднощно видеообръщение.

Украйна подаде молба за присъединяване към ЕС четири дни след началото на руската инвазия на 24 февруари. В петък Европейската комисия препоръча бившата съветска република да получи статут на кандидат за членство. Лидерите на страните от ЕС ще обсъдят въпроса на срещата си в четвъртък и петък, като се очаква да одобрят молбата на Украйна, въпреки опасенията на някои държави. Самият процес на присъединяване обаче може да се проточи дълги години, отбелязва Ройтерс.

Влизането на Украйна в ЕС би било в разрез с една от целите, обявени от руския президент Владимир Путин, когато той нареди инвазията: южната съседка на страната му да остане извън западната сфера на влияние. В петък Путин увери, че няма "нищо против" членството на Украйна в ЕС.  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче каза, че Русия следи внимателно въпроса, предвид засиленото сътрудничество между държавите членки в областта на отбраната, отбелязва още Ройтерс.

На бойното поле, руските въоръжени сили и подкрепяните от тях сепаратисти се опитват да превземат изцяло Донбас - източния украински регион, който бунтовниците вече контролират частично от 2014 г. Главната цел на офанзивата сега е Северодонецк. Вчера Русия обяви, че е превзела Метьолкино - село в източните покрайнини на промишления град в Луганска област, и че много украински бойци са се предали. Украинската армия призна за руски "частични успехи".

Предалите се вчера в Метьолкино бойци от украинския националистически батальон "Айдар" са започнали да дават показания срещу свои бойни другари, заели позиции в химическия завод "Азот" в Северодонецк, заяви пред ТАСС източник от "Народната милиция" на провъзгласената от сепаратистите "Луганска народна република" (ЛНР).

Той каза, че преговорите за деблокиране на предприятието засега не се увенчават с успех, като обвини "чуждестранни наемници", че пречат.

Вчера лидерът на Чечения Рамзан Кадиров обяви, че подразделения от руската република и силите на ЛНР приключват последния етап от прочистването на Метьолкино.

Губернаторът на украинската Луганска област Сергий Гайдай каза, че руската армия контролира "основната част" от Северодонецк, но не и целия град, след интензивни сражения. Гайдай призна също, че руска атака срещу Тошковка, на 35 километра на юг, е постигнала "известен успех".

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди по независим път съобщенията на воюващите страни.


В категории: Войната в Украйна


Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
11
Коментара по темата
11.
Не знам колко печели
21.06.2022 09:17:13
0
1
Рассия и кви арни са ахмат батальон ма блиц спряха коментарите под изказванията на Кадир ага барутинлията,кайто масква отказа да каже колко войници е загубила. Почему тъй ва непобедимая и легендарнная
10.
*********
20.06.2022 12:42:51
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Офф
20.06.2022 12:11:23
12
14
Уж големи победи на Украйна,а най накрая-не можели да потвърдят информацията!?
Защо пишете тогава?
Така разпространявате фалшиви новини. И ако в Украйна това има смисъл да се повдига бойния зух,то тук води до още по голямо отвращение към украинската пропагандна машина!
8.
Онуфрий
20.06.2022 10:44:42
9
15
Както е тръгнало... Калина и Волина ще виснат на върлина! И на още на 1000 укропи им дерат кожите в РФ...
7.
Sss
20.06.2022 09:18:17
5
16
Розовия комсомол работи на пълни обороти.... Z
Флегмите на парада да дъгата най отпред....
6.
Хроники на шизофренията
20.06.2022 09:08:17
7
33
Колкото повече територия губим, толкова по успешно контраатакуваме.
5.
До украинците
20.06.2022 08:46:35
15
37
ДО-ВИЖ-ДА-НЕ
4.
хахахахаха
20.06.2022 08:28:52
8
15
Руските ракети "Калибър" атакуваха командния пункт на украинските войски край село Широкая дача в Днепропетровска област, убивайки десетки генерали и офицери, съобщи говорителят на Министерството на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.
В този момент е имало работна среща на командния състав на оперативно-стратегическата група на войсковата групировка "Александрия", обясни той.
"В резултат на удара бяха убити над 50 генерали и офицери от въоръжените сили на Украйна, включително от Генералния щаб, командването на Каховската група войски, въздушно-щурмови войски и формирования, действащи в направленията към Николаев и Запорожие", каза генералът.
По думите му през последните 10 дни руски сили са унищожили 10 гаубици и до 20 бойни машини западно производство, които се намирали в завода в град Николаев. Би би си припомня, че именно този град бе посетен от президента Владимир Зеленски в събота на фона редките му излизания извън Киев
3.
:)
20.06.2022 08:24:53
27
11
4e kakvo popriqtno ot tova dagleda6 kak mahat glavite ot torsa na 4e4encite :D
2.
трепи и заравяй
20.06.2022 08:21:45
20
18
рязани моркови.....
1.
as
20.06.2022 08:17:58
30
55
ПОРЕДНАТА ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ
ХАХАХАХАХАХА
СЛАВА РОССИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда Алек наруши правилата на формата, смята Верислав Туджаров Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Оказа се, че Влади Караджов си живее живота – това личи по снимките, които споделя в социалните мрежи
Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори