×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Повратен момент в ОбС Царево! Опозицията загърби омразата към кмета и реши важен проблем


Повратен момент в ОбС Царево! Опозицията загърби омразата към кмета и реши важен проблем
„За пръв път през този мандат имаше диалогичност и видях, че след като си поговорим, можем да вземем правилните решения“, каза кметът Георги Лапчев
16 Юни 2022, Четвъртък, 19:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

След две години най-после се събраха 2/3 от гласовете на съветниците, за да се разреши казус на ключов за Общината инвеститор

Днешният ден бе повратен за ОбС Царево, след като за пръв път през този мандат мнозинството в лицето на съветниците от ГЕРБ, опозицията – на БСП и независимите, както и кметът Георги Лапчев стигнаха до единомислие по важен казус.

За пореден път бе внесено предложението за промяна на статута на терен в Лозенец от публична общинска на частна общинска собственост. Става въпрос за парцел, който в момента попада в зоната на комплекс „Мерлин Александрия“, част от групата „Александрия“ – един от най-големите инвеститори в Царево.

Оказа се, че още преди 15-ина години, по времето на екскмета Петко Арнаудов им са подадени грешни скици на базата на които те са изградили ограда, която застъпва общински имот. Касае се за около 500 кв.метра по протежението на цялата улица. На места отстъпът трябва да е 30 см, на други – 1 метър. Като цяло тези 500 кв.метра не могат да се използват от общината и заради още през 2020 година бе направено предложение да се продадат на инвеститора.

Проблемът обаче е, че за разпореждане са нужни гласовете на 2/3 от съветниците, а ГЕРБ няма такова мнозинство в Общинския съвет, липсва им само един глас.

Опозицията на два пъти досега отказваше да отстъпи, защото още в началото влезе в този мандат с мантрата, че може и да не спечели изборите, но поне попречи на ГЕРБ да имат квалифицирано мнозинство, което е нужно за промяна на статута на общински терени. Това беше една от малкото им възможности, при която можеше да покажат сила.

Днес докладната за този терен бе под № 6 в дневния ред, но отново не събра заветните 9 гласа.

Кметът Георги Лапчев поиска прегласуване и подаде ръка на опозицията, за да седнат и обсъдят внимателно всички плюсове и минуси.

„Казусът е елементарен! За съжаление преди повече от 15 години този инвеститор е бил заблуден за мястото, където да постави тази ограда. Сега се опитва да ипотекира имота си, но документите му не са точни, не по негова вина, разбира се. Заради това помоли да изчистим съсобственоста. Това е обичайна процедура, но разположението на силите в Общинския съвет е такова, че е необходимо мнозинство от 2/3 или 9 общински съветници. От няколко години се опитваме да убедим опозицията, че не е нужно да реагират за всичко по този начин, че може да изслушат аргументите, най-малкото е некоректно към един от големите данъкоплатци и инвеститори в община. За съжаление досега не успявахме“, каза кметът Георги Лапчев пред журналисти, след което председателя на ОбС Царево Таня Янчева покани колегите си от опозицията и при закрити врата се опитаха да ги убедят.

ВИЖТЕ ОЩЕ ТУК

„Поговорихме си. И ние им казахме, че понякога прибързано отхвърлят наши предложение и не им прави чест. Подкрепихме го, защото така е отговорно“, каза един от съветниците от опозицията след краткото съвещание.

„Днешният ден е прекрасен по отношение на политически събития в този общински съвет, защото за пръв път видях диалогичност и видях, че след, като си говорим може да вземем правилни решения“, заяви от своя страна кметът Георги Лапчев, след като получи подкрепа по тази точка.

Димитър Гочев от БСП призна, че и преди е искал да подкрепи предложението, но тогава бил усилено разубеждаван от колегите си от опозицията. Гочев също смятал, че не трябва да се пречи на инвеститорите, които работят в Община Царево.

„От първия ден на тази трибуна казах, че няма да оставя нито един инвеститор или гражданин, който има нужда да му се помогне. Преди две години, когато този казус ни бе представен в Общинския съвет, бях склонен да го подкрепя, но колегата Емил Пейчев (неформалният водач на опозицията) бе доста напорист. Тогава му стартираше политическата изява и не бе склонен на никакъв тип подкрепа. И тогава се опитвах да ги убедя, но бях единственият, за съжаление. Говорих с всички, видях, че няма да се получи и се отказах“, спомни си днес Димитър Гочев. Той отбеляза, че има два-три подобни казуса, за които наистина опозиция и управляващи трябва да обсъдят внимателно, защото инвеститорите не са виновни за политическите крамоли в южната община.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ ИЗКАЗВАНЕ ТУК:

Какво още каза кметът Георги Лапчев по горещата тема от последните дни - плажът "Корал" и създаването на защитена морска територия в акваторията му, вижте в това видео:




В категории: Царево


8
Коментара по темата
8.
Никакъв поврат не е
17.06.2022 14:16:29
2
2
Уважение не се печели с долни пазарлъци, на гърба на инвеститорите в общината. Какво е виновен инвеститора, че на Пейчев и кликата му комплекса за малоценност е в яростна битка с амбициите за царуване. Знаят, че не могат, ама искат. Какво уважение, какво разбирателство с хора, които гласуват против всичко , освен за това, което са поели личен ангажимент към някой близък. И не, не се е променило нищо и няма да се промени - не можеш да накараш някой да те уважава, когато не си достоен за уважение. Само че, в случая този цирк се допусна, за да се помогне на горкия инвеститор, попаднал на огневата линия от лайна от страна на опозидията към управляващите. Колкото повече Станислав и Станимир са сателити на Емил, толкова повече уважението към тях ще чезне. Всеки един миг е минус... Ако искат да го разберат, ако не... А пък другите двама са загубеена кауза...
7.
ДО 4
17.06.2022 14:09:08
3
0
Какви ги дрънщкаш за борец за справедливост. Самопровъзгласил се. Коя справедливост - тази, която се лута в болния му мозък и този на баща му. Той от тази справедливост блъска нарочно коли по пътя. Този човек ожали и провали най-сериозния проект на общината - този за болница и качествена здравна грижа, само и само да не стане по времето на Лапчев и да му затвърди позициите. И посочи като причина, че щяло да се краде от строителството. Идиот - обяснете го на всеки, чийто близък умира по пътя за Бургас в линейката, защото времето за спасението му не стига. За тези, които умират в къщи, защото нямат възможност да ходят по големите градове да се лекуват. Те дали ще го смятат за справедливо. Ти сигурно си един от семейството. Но не забравяй, че на всеки идва ред... един лош ден някой ваш близък ще умре, но ще е имал шанс за спасение, просто времето няма да му е стигнало... Тъпи, злобни, завистливи, вредни за обществото болни мозъци...
6.
До 4
17.06.2022 10:41:14
2
1
Ако можеше и свирка щеше да му направиш,ама шопара е скрил мекото черво под много мас
5.
Ротшилд
17.06.2022 01:39:29
2
5
Ахх колко са долни и нагли някои хора от опозицията. Гласуват против интереса на собственика на х-л Мерилин, а в същото време пускат оферта към фирмата му за ремонт, поддръжка, доставка и монтаж на нови климатици.
4.
До Иван
17.06.2022 00:03:50
8
5
Явно го приемаш за голяма заплаха щом го коментираш? Емо е единственият, който показа как трябва да работи един общински съветник! Прозрачен и последователен. Борец за справедливост! Видял ли си някой друг да се бори и защитава позицията на местните хора, както го прави Емо? Благодарение на него групичката на кмета стана много внимателна. Шапка му свалям на Емо.
3.
Иван
16.06.2022 22:31:38
6
10
Емил Пейчев е един клоун, който омръзна на хората. Във всяка община си има по един ,двама палячовци жадни за власт.
2.
*********
16.06.2022 20:58:42
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Тоз пък
16.06.2022 20:48:39
2
12
Гочев, Гочев, Гочев, никога не си можел да се изказваш, ама то е защото там горе няма никой. До кога ще се мъчиш, не ставаш, гледай си ИвелинКа и до там се спри!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори