×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лена Бориславова: Депутатите на ИТН поискаха оставката на държавен шеф, защото разби схема за милиони на Капитан Андреево


10 Юни 2022, Петък, 09:57 ч.
Автор: Флагман

Те не искаха да знаят какво се случва, какво е установено, какви са били загубите и какво още трябва да се направи. Те искаха оставката на Христо Даскалов заради забавяне на трафика през пункта за два дни, твърди Лена Бориславова

Премиерът няма да бърза с внасянето на оставките на четиримата министри от ИТН за гласуване в парламента, стана ясно от интервю на Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков в интервю пред колегите от вестник "24 часа".

Припомняме, че до момента е налице оставката само на Гроздан Караджов. Няма законово изискване кога премиерът трябва да внесе оставките за гласуване в НС. 

Бориславова обяснява, че приоритетите в момента са да се приеме актуализацията на бюджета, промените в Закона за енергетиката за компенсациите, на които бизнесът разчита, и законопроектът за новата антикорупционна комисия. 

Тя описва как ИТН са саботирали съдебната реформа с отказа си да приемат формулата за управление на КПКОНПИ с идеята партиите в коалицията да могат да блокират действията на комисията.  Бориславова подчертава, че от реформата в КПКОНПИ зависи кога България ще получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Както е известно, трябва да бъдат направени промени в 22 закона, за да получи България парите. 

Що се отнася до 8 юни, когато министрите от ИТН напуснаха заседанието на МС, Бориславова твърди, че проектобюджетът е минал съгласувателна процедура през всички министерства. "И депутатите, и министрите на ИТН - повечето от тях, го съгласуваха без нито една забележка. Вечерта преди заседанието на Министерския съвет звъннах на г-н Станислав Балабанов да го питам да очакваме ли някакви изненади от тях в зала. Защото всичко се случва, а този проект е изключително важен. И не трябва да допускаме да става заложник на някакви егоцентрични или други подбуди. Бе ми отговорено: Няма да има проблем. И след това нещо се случи и някой реши, че трябва да стартира този процес", казва Бориславова. 

Тя акцентира и върху затварянето на скандалната лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево", за която се оказа, че не е работила на практика години наред, но е събирала такси, които не е отчитала в бюджета. 

"Знаете за казуса с Капитан Андреево и големите злоупотреби, извършвани там. След като разбихме тази схема, се случиха три неща. Първо, в хазната започнаха да постъпват приходи, които 10 г. са били отклонявани. На второ място, хората, които се заеха с осветляване на корупцията - шефът на БАБХ Христо Даскалов, зам.-министър Иван Христанов и наши депутати, започнаха да получават заплахи. На изслушването на Христо Даскалов в парламента депутатите от ИТН поискаха неговата оставка от БАБХ, защото е разбил схемата на “Капитан Андреево”. Те не искаха да знаят какво се случва, какво е установено, какви са били загубите и какво още трябва да се направи. Те искаха оставката на Христо Даскалов заради забавяне на трафика през пункта за два дни", казва Бориславова. 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
Таня Христова
12.06.2022 10:25:22
1
0
Промяната РАЗБИ ХРАНИЛКИТЕ ЗАТОВА ИТН БЯГАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО.
14.
Бургазлия
11.06.2022 20:02:47
4
10
Ленчето лъже по няколко пъти на ден. Чух, че била член на известен софийски swinger's club. Живот един път се живее !
13.
Лена
11.06.2022 18:53:39
6
14
На лицето и е изписано на ленчето колко е долна мръсница и си пада по оргии.
12.
До чичо скруч
11.06.2022 11:55:10
0
10
Първо казваш че слави е турско мекере,после защо не са взели пример от Тюркийе.Защо си мислиш че всичко ТУРСКО е обидно.
11.
Ленче
10.06.2022 15:02:26
10
24
Хубав мустак имаш, ама вземи го махни, жена си, мамка му!!
10.
Фърчилков
10.06.2022 11:53:12
11
21
Кога ше ми кацнеш на уя мустакатко
9.
До 7
10.06.2022 11:29:23
8
27
Ако не знаеш, да ти напомня, че обвиненията ги повдига прокуратурата...а то нали така, там , Гешев и т.н. !
А "кикорчовците" много неща не са направили, но едно май направиха -спряха или подпряха кражбите от магистралите...А там определени кръгове много ги боли ...!
8.
То хубаво ама
10.06.2022 11:23:00
3
33
Леночка в качеството си на каква се изказва по такъв ажен въпрос ?
Защото така излиза, че ИТН са се облажвали от тази схема на митницата..?
не че не е възможно, но дали не е време някой да провери източниците на милионите на Славчо- те със сигурност не са телевизията му и концертите, които от 3 години не е правил!
7.
Abc
10.06.2022 11:20:43
10
29
Кикорчовците само дрънкат това ще направим, онова ще направим , а накрая нищо , Рашков разкрива схеми на ГЕРБ ,а един няма с повдигнати обвинения баси смешната държава . Нормално е българина да очаква политиците на които това им е работата да оправят управлението нали затова са там. Това е все едно да идеш на сервиз и сам да си оправиш колата.
6.
чичо СКРУЧ
10.06.2022 10:55:19
21
43
ТО БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ СЛАВИ ЦИГУЛКАТА Е ТУРСКО МЕКЕРЕ, НО И КИРО И АСЕН СЕ ИЗДЪНИХА С АНТИРУСКОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ, ДА БЯХА ВЗЕЛИ ПРИМЕР ОТ ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ, УНГАРИЯ, ИТАЛИЯ, СЕГА ПАК СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СОКОЛА И ТИКВАТА
5.
до 4
10.06.2022 10:40:53
18
40
"бедният българин" е беден защото е прост завистлив и комплексар. Вечно чака някой друг да му оправи живота. Все някой друг му е виновен че живота му е скапан. Плюе по всеки и всичко а най-много мрази богатите. Иначе тайно им завижда. Зад гърба им ги плюе, но ако има възможност да се отърка у тях се хвали как ги познава как яли на една маса и се изкарва едва ли не много близък с тях. Масовия българин е много жалка картинка. Докато не разбере че той си е виновен за всичко в живота си ще продължава да го ядат кучетата - въпрос на избор.
4.
Стига лъжи!
10.06.2022 10:32:34
19
43
Тези от Харвард явно са били отличници по демагогия. Поставени на колене, прибягват до старите комунистически методи. Не внасят нови министри, защото знаят резултата. Така беше и по времето на Виденов! Не ги ли е жал поне малко за България?!?
Тяхната е лесна. В CV ще им пише премиер/министър/началник на кабинета в европейска държава. А бедният българин - кучета го яли...
3.
6mataroka
10.06.2022 10:26:58
10
15
toq Shemale za6to e pusnat na takava poziciq i o6te se izkazva po darjavni dela
dali plqka kiro - grindera ili dvamata vartqt na 6i6 linda
2.
Хаха
10.06.2022 10:24:42
11
39
Бахти мускетаря ... Готин мустак
1.
Хомобандита
10.06.2022 10:16:10
14
28
Искам да и се изцвъкам върху сурата :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори